lilianeczka1 07.09.06, 20:02 Witam Czy w 2 miesiącu mozna leciec samolotem? chcial bym wyleciec na wakacje na Krete, jeszcze nie pytałam lekarza , podzielcie sie prosze swoimi doswiadczeniami. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanmiro Re: 2 miesiac i samolot 07.09.06, 20:24 ja byłam w 3 miesiącu ciąży na Majorce(w maju), ale konsultowałam to z lekarzem. W ciązy czułam się OK, chociaz ciaza należała do tzw, ciąż wysokiego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
luska1973 Re: 2 miesiac i samolot 08.09.06, 08:25 Ja byłam w 2 m-cu w Egipcie i gdyby nie potworny ból żołądka przez całe 2 tyg. byłoby super. Warunki postawione przez mojego lekarza = 0 słońca (cały czas pod parasolem) + minimum wysiłku (ciąża też była wysokiego ryzyka) - tego trochę nie przestrzegałam i codziennie brałam maskę, płetwy i do wody. Musisz tylko pamiętać, że standardowe ubezpieczenie nie obejmuje powikłań związanych z ciążą, weź na wszelki wypadek no-spę i leki typu duphaston i luteina. PS. Moje bliźniaki mają 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś