Dodaj do ulubionych

Podróż z maluszkiem

17.11.06, 20:10
Niedługo wybieramy się w podróż (400 km) z naszym synkiem. Zastanawiam się czy
na stacjach benzynowych są pokoje dla matki z dzieckiem, lub miejsca z
przewijakiem. Jak wy sobie radziłyście z przewijaniem i karmieniem podczas
podróży? Bo w samochodzie to jest trochę ciasno...
Obserwuj wątek
    • beatazet Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 20:56
      Witam.
      Karmienie w samochodzie, przewijanie w samochodzie. No i to lato było. O
      stacjach nie wiem nic.
      • olimpia_b81 Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 20:58
        niestety w Polsce nadal brak takich miejsc,wiec na stacjach w ubikacji mozesz wziasc kocyk i rozlozyc gdzies kolo zlewow o ile jest miejsce, albo wyciagac wozek.
        karmic mozesz w samochodzie lub wziasc krzeslo do damskiej ubikacji.
        • ola_mk Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 21:06
          w Mcdonald's w toalecie dla kobiet są przewijaki,ale trzeba je otworzyć
          kluczem ,który jest u personelu.Jak po drodze nie ma McDonalda to pozostaje
          samochód.Ja akurat mam w połowie drogi(do rodziny mam ok.300km),więc korzystam.
    • b.bujak Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 21:04
      pełna obsługa bez wychodzenia z auta smile
      najwyżej na krótki spacerek...
      • zudagma Re: ORLEN 17.11.06, 21:52
        Na stacjach Orlen są przewijaki, ale weź sobie jakiś kocyk, bo nie ma żadnych
        ręczników jednorazowych itp. A tak swoją drogą, to dopiero, gdy sama zostałam
        mamą, zauważyłam jaki jest u nas problem, żeby przewinąć gdziekolwiek dziecko.
        Ostatnio byłam w jednym z większych c.h. w Szczecinie i żeby przewinąć dziecko,
        musiałam znaleźć ochroniarza, który otworzy pokój,a przewijak - strach było
        położyć na nim dziecko. Pozdrawiam.
    • becik1 Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 21:55
      ja jechalam nad morze jak mala miala 4 miesiace i radzilam sobie w aucie
      karmienie tak co 2-3 godzinkii w tedy przewinelam na siedzeniu tylko dziecko w
      wieku 4 miesiecy jest juz konkretne a nie wiem w jakim jest twoje
    • pauzalka Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 23:08
      Moja Mała jest zimowa, więc na początku przewijałam ją i karmiłam w samochodzie bo tam było ciepło i nie musiałyśmy się ubierać i rozbierać tam i spowrotem smile A później korzystałyśmy z przewijaków na stacjach, potwierdzam że Orlen ma takowe. Wiadomo, że trzeba mieć swoje oprzyrządowanie tj. kocyk, pieluchy, chusteczki...
      • jadzia64 Re: Podróż z maluszkiem 17.11.06, 23:29
        jeśli chodzi o stacje to ostatnio tankowaliśmy na Jet i tam w damskiej toalecie
        był przewijak - oczywiście kocyk własny lub coś do podścielenia Maleństwu, ale
        przynajmniej ciepło i dużo miejsca; powodzenia
        • mama_monika Re: Podróż z maluszkiem 18.11.06, 10:30
          może dobrym rozwiązaniem jest podróż nocą ??
          ja jechałam 600 km z moją dwumiesięczną Kingą nad morze do rodziców właśnie
          nocą, mała właściwie przespała całą podróż, może raz ją nakarmiłam, ale wtedy
          mąż się zatrzymał na stacji, sam poszedł coś zjeść, a ja w tym czasie ją
          nakarmiłam, przewijać nie było trzeba.....nad ranem byliśmy na miejscu i wtedy
          ją przewinęłam,
          pozdrawiam
    • k.sg Re: Podróż z maluszkiem 18.11.06, 20:25
      Dziękuję Wam bardzo za informacje. Faktycznie, kiedyś nie zwracałam uwagi na
      dostępność udogodnień dla mam z dziećmi, a teraz (a właściwie od 3,5 miesiąca)
      jestem żywo zainteresowana tematem.
      Raz jeszcze wielkie dzięki. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka