Dodaj do ulubionych

Wakacje w Pieninach

IP: *.* 06.08.02, 14:30
Cześć! Wybieram się z Hubertem na wakacje w Pieniny. Zdecydowałam się na Szczawnicę. Czy możecie polecić jakieś smpatyczne gospodarstwo agroturystyczne, gdzie dobrze będzie się czuł energiczny dwulatek ?Pozdrawiam serdecznie :)Basia
Obserwuj wątek
    • Gość: GrzegorzMamiński Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 17.07.02, 20:06
      Znam, ale po drugiej stronie Pienin - Sromowce Wyżne - blisko przejście graniczne, ruch turystyczny niewielki, ludzie sympatyczni - mają niezłą stronę w internecie. Polecam - byliśmy tam na dłuuuugi weekend w maju.
      • Gość: maminka Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 18.07.02, 22:16
        Jaki adres strony do Sromowiec?Czy możesz coś więcej napisać o ofercie w Kroscienku. Jakie ceny? Zagospodarowanie wokół domu itp.Dzięki.
    • Gość: reniula Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 18.07.02, 18:49
      CZeść.Ja również wybieram się w Pieniny, ale do Krościenka Szczawnica jakoś mi nie przypadła do gustu jak przeglądałam w internecie.Z tego co się orientuję to wiele gospodarstw jest nastawionych na przyjazd dzieci są porobione place zabaw, a czasem gospodarze oferują opiekę nad dzieckiem.Mogę CI podac namiary mjejsca gdzie ja się wybieram z córeczką nie mam pod ręką adresu strony ale mam telefon 018 262 32 40 Eugeniusz Ziemiańczyk.A tak z ciekawości zapytam kiedy się wybierasz bo ja od 17 sierpnia.Pozdrawiam.Reniula,mama Ani.> > Cześć! > > Wybieram się z Hubertem na wakacje w Pieniny. Zdecydowałam się na Szczawnicę. Czy możecie polecić jakieś smpatyczne gospodarstwo agroturystyczne, gdzie dobrze będzie się czuł energiczny dwulatek ?> > Pozdrawiam serdecznie :)> > Basia
      • Gość: basik_hubert Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 19.07.02, 10:37
        Cześć Reniula,Dzięki wielkie za informację. :) Może wybiorę się jednak do Krościenka... . Planuję wyjazd 24 sierpnia i chciałabym zostać do 30 - 31. Mamy chyba szansę się spotkać i wybrać na wspólny spacer - wyprawę :)) Nawet jeśli zdecyduję się na Szczawnicę. To przecież niedaleko - tylko kilka kilometrów. Co ty na to? :)Tak w ogóle to wybieramy się tam we czwórkę, tzn. dwie mamy (Grażyna i ja) i dwoje dzieci (Weronika i Hubert - oboje we wrześniu kończą 2 latka) i zamnierzamy trOchę powędrować po okolicy.Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję. Jeśli masz ochote to napisz na priva.Basia
      • rzenia2 Re: wakacje w Pieninach 30.05.03, 14:53
        A ja spedzam wakacje w Pieninach blisko Kroscienka takze z 2 -latkiem. Moze sie
        tam spotkamy. Prosze podaj nr telefonu.

Rzenia
        rzenia@interia.pl
    • Gość: maminka Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 20.07.02, 00:04
      Jeżeli ktoś już był i sprawdził osobiście, a ma też konkretny adres strony, to niech się odezwie. Dzięki.
    • Gość: maminka Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 20.07.02, 00:05
      Jeżeli ktoś już był i sprawdził osobiście, a ma też konkretny adres strony, to niech się odezwie. Dzięki.
      • Gość: reniula Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 20.07.02, 19:05
        Cześć.Ja szukałam głównie w wyszukiwarce www.google.com tam wpisywałam hasło pieniy, noclegi, Krościenko, itp. Konkretnych stron nie pamiętam ale tutaj podaję te adresy które udało mi się odnaleźć, oto one:www.pieniny.turist.plwww.przewodnik.onet.plwww.agrowczasy.com.pl.Życzę powodzenia w szukaniu.Reniula.
    • Gość: basik_hubert Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 22.07.02, 15:27
      Witaj :)Dziękuję za informacje. Jeszcze poszukam.A co powiesz na spotkanie w Pieninach ? Chyba mamy na to szanse. Odzezwij się jeszcze.Pozdrawiam gorąco :) :)Basia
    • Gość: Miśka! Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 29.07.02, 21:24
      Hej, dziewczyny!Macie jakieś namiary na w miarę tanie kwatery? Ja szukam i szukam, ale jakos nic mi to do przodu nie idzie. A chciałabym cos w centrum, bo nie chcę tachac wózka dla młodszego, wezmę mu tylko nosidło górskie.Proszę, podajcie jakies adresy godne zaufania, bo w przyszły poniedziałek chcemy juz wyjechać na te kilka dni.
      • Gość: basik_hubert Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 30.07.02, 12:49
        Witaj Miśka !Podaję Ci namiary interesujących miejsc, które znalazłam:1. Szczawnica: ul. Szlachtowa 27 b, Bożena Mszyk, tel: (018)2621520, ceny: 18 zł - dorosły, 9 zł - 2-letnie dziecko, ok. 3 km od centrum.2. Krościenko, Pensjonat "Sokolica", tel.(018)2623240, centrum, ceny: 20 zł - dorosły, 10 zł - dziecko.3.Krościenko: ul. Jagiellońska 44, Maria Bezicka, tel. (018)2623104, ceny: 17 - 20 zł -dorosły, dziecko - połowa.Tyle ofert udało mi się sprawdzić. Wszystkie pokoje są z łazienkami.Życzę powodzenia :) Napisz jeśli coś wybierzesz i koniecznie po powrocie daj znać jak było i co polecasz. Ja wybieram się w ostatnim tygodniu sierpnia i wciąż jeszcze szukam odpowiedniego lokum.Pozdrawiam serdecznie :) :) :)Jeszcze raz życzę powodzenia.Basia
        • Gość: Miśka! Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 02.08.02, 21:30
          Dziki Basiu za namiary!Sami zastanawiamy się nad przesunięciem tego wyjazdu o tydzień. Właśnie wróciliśmy od rodzicow, młodszy Michaś miał 2 dni temu 39,5 st. gorączkę (słońce???), a starsza córcia niby wyleczona z zapalenia oskrzeli zaczęła mocniej kaszleć. I chyba odczekamy kilka dni. Przeciez juz wracaliśmy niedawno znad morza po tygodniu, z powodu chorób dzieci. Ovczywiście podzielę się informacjami.Miśka
          • Gość: basik_hubert Re: wakacje w Pieninach IP: *.* 05.08.02, 10:52
            Cześć Miśka !Życzę Ci aby maluchy szybko wróciły do zdrowia :)). Myślę, że potem wyjazd w Pieniny dobrze im zrobi.Udanych i przede wszystkim zdrowych wakacji !!!Pozdrawiam Basia
    • Gość: basik_hubert Re: Wakacje w Pieninach_dziękuję IP: *.* 09.08.02, 13:07
      Cześć!Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na mój post :) :)Już za dwa tygodnie jadę na wakacje i bardzo bardzo się cieszę :)Pozdrawiam serdecznie,Basia
    • Gość: Miśka! Re: Wakacje w Pieninach IP: *.* 18.08.02, 20:26
      Cześc Basik!Właśnie wróciliśmy ze Szczawnicy. Pogoda popsuła nam plany, więc pierwsze dni tygodnia spędziliśmy u przyjaciół w Krakowie. Dopiero w piątek pojechaliśmy do Szcawnicy, w ciemno, choć małam parę adresów wypisanych.W Szczawnicy, tłumy ludzi, mój mały michał był tak padnięty po podróży i śpiący, że chciałam znaleźć jakiekolwiek lokum.Był pokój po 15 zł od osoby, ale bardzo zapuszczony i 1 ubikacja na 4,5(?) pokoi, brrrr!W końcu zdeterminowana wybrałam "Jakubówkę", blisko centrum, ładne widoki z okna, blisko kościoła św. Wojciecha.według oferty weekendowej, za dzieci do 6 lat nie płaci się, a my płaciliśmy po 22 zł za dobę.Feler jest taki, że to nie są nie wiadomo jakie wygody, ot, tyle,żeby się przenocować, budynek wiekowy, zabytkowy,drewniany, tuż obok słynnych Szalayów. Na dłużej nie decydowałabym się tam, chociaż może...Nam trafił się akurat pokój wyproszony przeze mnie, bo był wcześniej zalany przez poprzednich turystów, w innych były rodziny z dziećmi, na naszym piętrze byli koloniści ;-(Poniżej można coś dobrego i domowego zjeść "POd siekierkami", a cała waza zupy kosztuje tam 2 zł.W "Jakubówce" tez można się żywić. Właścicielka jest przemiłą młodą dziewczyną z trójką małych dzieci. Ja wypożyczyłam u niej czajnik bezprzewodowy, miskę, sztućce, kubki, etc.U dołu w świetlicy dzieci mogą pooglądać telewizor -bajkę, moje jednak wolały wieczorem po kolacji spacerować, a jest gdzie. Można tez popytac o noclegi w "Hutniku", jeśli jeszcze będą miejsca (wtedy nie było).Za pokój 2 os. ( ale 2 wersalki rozkładane, więc 2 dzieci się zmieści) z łazienką 37 zł za osobę, z umywalką i prysznicem (bez wc)25 zł, a za pokój z umywalką 24 zł, łazienki na korytarzu. A więc cena prawie jak u nas (tyle, że mieliśmy 4 tapczany zsunięte), ale w nowym budynku z XX wieku, o standardzie zdecydowanie lepszym.Zyczę udanej pogody, bo u nas było po deszach baaardzo ślisko i nie obeszło się bez wywrotek w błoto.
      • Gość: MałaGosia Re: Wakacje w Pieninach IP: *.* 20.09.02, 11:49
        Witam wszystkich!!!Wiem, że dla większości może to być musztarda po obiedzie, ale tym, którzy jeszcze myślą o wypoczynku w okolicach Szczawnicy chciałabym polecić SPRAWDZONĄ kwaterę u Pani Bożeny Miszk (adres w jednym z postów powyżej).Na początku września płaciliśmy po 15 zł od osoby za pokój z łazienką, a za naszego prawie 20-miesięcznego synka nie wzięli od nas ani złotówki.Obiad kosztuje 8 zł i ilości są nie do przejedzenia. Zdaniem mojego męża BARDZO SMACZNE (a jest niezwykle wybredny)!!! Dla mnie było momentami za słono, ale ja lubię mdłe rzeczy, poza tym jestem w ciąży i smak mi się chyba zupełnie zmienił, bo wciąż mi coś nie leży.Gospodarze bardzo mili, robią co mogą aby uatrakcyjnić gościom pobyt.Do dyspozycji gości jest aneks kuchenny (wszystkie naczynia i czajnik), nieco niżej DUŻA świetlica z lodówką, mikrofalówką i tosterem oraz TV (można tam zjeść, odpocząć, pozwolić się wybiegać/pobawić dziecku i porozmawiać z gospodarzami, bo często tam bywają); jest tam również mnóstwo gier i książeczek oraz duży stół "Piłkarze".Co do korzystania z kuchenki-gospodyni udostępnia bez najmniejszego problemu kuchnię i można sobie przyrządzić nawet szybki obiad.Obok domu jest sporo miejsca, żeby brzdąc mógł pobiegać; jest piaskownica (tylko zamiast piachu żwir, ale mojemu synkowi to zupełnie nie przeszkadzało), huśtawka i małe zadaszenie (w przyszłym roku ma być altanka). Dom jest daleko od jezdni, więc jest naprawdę bezpiecznie.Do Wąwozu Homole w Jaworkach jest 30 min. spacerkiem, do rezerwatu Biała Woda około 1 godziny.Do Szczawnicy podjezdżaliśmy samochodem (bardzo wygodny i bezpłatny parking jest na ulicy Głównej obok cmentarza).Mam nadzieję, że komuś przydadzą się te wypociny...W razie wątpliwości proszę o listy na priv.POZDRAWIAM SERDECZNIEGosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka