Dodaj do ulubionych

LISTA MIEJSC POLECANYCH NA WAKACYJNY WYJAZD !!!

IP: *.* 09.11.02, 16:16
Witam Kochani :-)Pomysł ten chodził już za mną od dłuższego czasu, ale dopiero teraz znalazłam chwilkę, aby go zrealizować! Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten malutki poślizg :-)Wzorując się na stworzonej przez Morud „Wielkiej liście eRodziców” chciałabym abyśmy wszyscy razem utworzyli „Listę miejsc polecanych na wakacyjny wyjazd”. Co o tym myślicie? Każde z Nas gdzieś było i przywiozło troszkę wspomnień. Jeśli są to dobre wspomnienia, a zarazem miejsca godne polecenia, to proszę o odpowiedź na ten post :-)Niech tytułami postu pod tym postem będą miejscowość lub konkretne miejsca, w których byliście, a w samym poście wszystko to, co chcielibyście napisać. Czyli np. Co Was urzekło w tym miejscu, jakie panują warunki, jakie są koszty pobytu, co z dojazdem oraz jakiś kontakt :-)Bardzo wierzę, że stworzymy razem coś wspaniałego, co pozwoli Nam w przyszłości korzystać z doświadczenia innych forumowiczów :-), a tym samym wybierać dobre miejsca na odpoczynek :-)Serdecznie pozdrawiam Feratu (Moderator Wakacji)Ps. Bardzo proszę nie dopisywać się pod czyimś postem z pytaniami. Wszystko to można załatwić na privie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: feratu Sopot IP: *.* 07.11.02, 17:53
      Zacznę od tego, że nasz najlepszy kolega był z nami w tym roku na wakacjach. My byliśmy u moich rodziców w Gdyni, a on wynajął sobie kwaterę w Sopocie. Odwiedziliśmy go na kwaterze – było wspaniale. Pokój w domku jednorodzinnym. Kolega był zachwycony, gdyż miał do swojej dyspozycji całkiem spory pokój, urządzony w nowoczesnym stylu, z osobnym wejściem i kluczami. Mógł wrócić o której mu się podobało. Miał zagwarantowane swobodne korzystanie z łazienki oraz kuchni, a nawet miał swoja półeczka w lodówce :-) Pani od której wynajmował, to bardzo miła osóbka po trzydziestce, mieszka z córką, jej mąż jest tymczasowo za granicą! Koszt pobytu to 30 złotych od osoby za dobę. Nie wiem, czy to dużo zważywszy, że był środek sezonu i że wynajmował przecież kwaterę w Sopocie, który jest uzdrowiskiem :-) Jednym słowem.. Kumpel powiedział Nam, że w przyszłym roku tam wraca z Nami czy też bez Nas.. :-)Namiary:ul. Majkowskiego 26/2, Sopot. Tel. 0-503-828-353 pani Sabina (wynajmuje tylko w sezonie letnim)Pozdrawiam Feratu :-)
      • Gość: mirka Stegna IP: *.* 07.01.03, 14:36
        Bardzo polecam to miejsce.miejscowość dosyć urokliwa, nie wiem jak w środku sezonu, bo my byliśmy tam zawsze w pierwszych dniach września i zawsze było rewelacyjnie, a rewelacja ta polega min. na "świętym" spokoju, mało ludzi, zero tłoku, wolne parkingi, wolna plaża, a plaża jedna z piękniejszych nad naszym morzem, śliczny piasek, bo bardzo drobniutki, bardzo OK.no i najważniejsze - komfortowa kwatera dla ludzi z dziećmi, jak najbardziej małymi dziećmi,pokoje zazwyczaj na cztery osoby(dwa pojedyńcze łóżka i piętrowe), fajnie wyposażone, w nowiutkie sosnowe mebelki, najważniejsze, to chyba to, że wszystkie pokoje są z łazienkami(również nowiutkimi i urządzonymi nowocześnie i przyjemnie), na dokładkę w każdym pokoju telewizor z niezliczoną ilością programów, także dobranocka dla dzieciaków w razie uzależnienia bez problemu(hihi),to wszystko na pięterku i poddaszu, a na parterze ogromna kuchnia doskonale wyposażona, absolutnie doskonale(łącznie z elektrycznym otwieraczem do konserw-nie korzystałam, ale jest), wszelkie podstawowe wyposażenie typu garnki, talerze, sztućce, wszystko JEST, a przy okazji nie jakieś bylejakie, to przyjemne, ja np.lubię otaczać się ładnymi przedmiotami nawet na wakacjach(a bywałam i na takich z "brzydkimi" przedmiotami, np.aluminiowe sztućce-brrr), to niby drobne szczegóły, ale uważam, że ważne.widziałam różne kwatery i tylko tą jedną polecam z czystym sumieniem.Przemili gospodarze z dwójką sympatycznych dzieciaczków(pozdrawiam), ale rzadko tam bywają, jednak mielismy niewątpliwą przyjemność poznać ich, w każdym razie czuć i widać, że zależy im na gościach, chwała im za to.Długo mogłabym pisać o zaletach tego miejsca i ich gospodarzach, polecam, zarezerwujcie sobie tam pokój, będziecie zadowoleni, dodam jeszcze, że ze Stegny jest bardzo blisko do Gdańska, my będąc tam nigdy nie odmawiamy sobie spaceru po Starym Mieście.Dom, o którym piszę czynny jest od maja do końca września, we wrześniu czyli po sezonie za łóżko płaciliśmy 20 zł., za dziecko nic. w sezonie trzeba rezerwować(dużo wcześniej), po sezonie udaje się bez rezerwacji.Namiary : Stegna, ul.Gdańska 66tel.0 602 81 05 44właściciele : Agnieszka i Tomasz Łasińscypozdr. Mirka
        • lawia77 Re: Stegna 10.07.15, 20:59
          up
    • Gość: niki1 Darłówko Wschodnie/Darłowo IP: *.* 22.11.02, 21:38
      Czesć!Bylismy nad morzem w miejscowosci Darłówko (konkretnie wschodnie) obok Darłowa. Własciwie te dwie miejscowosci łączą się ze sobą. Mieszkalismy na ulicy Słowiańskiej, nad morze dosławonie na drugą stronę ulicy. Mielismy pokój z łazienką (prysznic, zlew, wc). Cena 25 zł od osoby, więc nas wyniosło 50 zł nocleg, za naszego 3-latka nie płacilismy, miał tzw wstawkę do spania-rozkładany fotel 1 osobowy. Obiady wykupilismy w osrodku wczasowym niedaleko cena 12 zł obiad (2 dania i mały deserek np. jabłko czy drożdzówka). Brakowało nam tylko że lodówka była w domu właścicielki a nie u nas. Mieliśmy wprawdzie przenośną lodówkę taką co wkłądy się mrozi, ale to nie to co kuchnia i lodówka pod ręką. To było minusem. Ja naprwadę odpoczęłam. O której by się nie poszło zawsze się można było rozłożyć na plaży. Miejscowosć niezbyt zatłoczona. W Darłowie do zwiedzenia zamek (oj to się spodobało młodemu). No i wieczorem wesołe miasteczko, i brykawki. Te ruchone np. dorożka, samochód po 1 zł. W wesołym miasteczku zabawa 4-6 zł za kolejkę. Zabawa do 1 w nocy.Wracając do posiłków sniadania robilismy sami, na kolację w zalęznosci od chęci i czasu na mieście.Wróciłam bardzo zadowolona. Jak mówię miescina spokojna, niezbyt jeszcze przeludniona. Ja polecam, byłam zadowolona, szkoda że następne lato za rok...PozdrawiamNiki
    • Gość: Marlena Mielno IP: *.* 29.12.02, 23:34
      Z dużym opóźnieniem ale z jeszcze większym zapałem :) polecam ośrodek "Syrena" w Mielnie. Dla mnie bajka.Morze ok.50m , zjazd dla wózków. Ośrodek przystosowany głównie dla małych wczasowiczów (korzystają z niego dzieci z porażeniem mózgowym-zasadniczo poza sezonem).Pokoje czysciutkie(codziennie sprzątane a wiadomo ile piasku mieści się w dziecinnych butach i zabawkach :) z łazienkami i balkonami jak również z widokiem na morze (co poniektóre- ale te 50 m chyba warto przejść żeby zobaczyć morze na żywo) ; jedzonko również dziecinne-Danonki,kubusie i inne tego typu dodatki do posiłków,żadnej wołowiny czy bigosu ( co prawda bigos to ja akurat lubię :) ).Bardzo duży zadbany teren i plac zabaw. Basen (woda ozonowana) wliczony w cenę pobytu. Na miejscu pediatra odnowa biologiczna itp. Naprawdę polecam!!!
    • Gość: lili Grzybowo IP: *.* 03.01.03, 16:12
      Grzybowo to miejscowość oddalona zaledwie o kilka kilometrów od Kołobrzegu. To idealne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi ( nasz synek w zeszłym roku obchodził tam pierwsze urodziny). Jest to maleńka mieścina nie skażona nadmiarem turystów. Piękna, czysta, szeroka plaża to coś co małym budowniczym napewno przypadnie do gustu!namiary? My rezerwowaliśmy dom,którego nie widzieliśmy, pani opowiadała jaki jest piękny i jak blisko jest do plaży. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, nowoczesne pawilony to stare baraki, a do plaży trzyba byłoby iść przynajmniej pół godziny przechodząc bardzo ruchliwą jezdnię. Przy plaży jest mnóstwo nowych i ładnych pensjonatów z wolnymi pokojami, spokojnie można jechać ""w ciemno"". My wybraliśmy tak dom w którym zamieszkaliśmy. Płaciliśmy 60zł za 30metrowy pokój z łazienką, tvsat, wielkim małżeńskim łożem i łóżeczkiem dla maleństwa.Gorąco polecam!Dorota
      • Gość: lili Grzybowo IP: *.* 03.01.03, 16:13
        jeszcze mi sie przypomniałosmilew pensjonacie w którym mieszkaliśmy na każdym piętrze jest lodówka, na parterze świetlica i kuchnia do dyspozycji. Na terenie parking i plac zabaw dla dzieci, możliwość wypożyczenia rowerów z fotelikami dla dzieci... jednym słowem super!
        • privmail Re: Grzybowo 09.06.03, 16:00
          Hej,
          czy mogłabyś mi podać namiary na ten ośrodek w Grzybowie?
          Bede b. wdzięczna
          Justyna
      • mateo261 Re: Grzybowo 23.05.03, 15:50
        Cześć Dorotko!
        Jestem mamą prawie rocznego Mateuszka (skonczy roczek dokladnie 26 maja w dzien
        mamy smile. Wlasnie sie rozgladam za fajnym miejscem na wakacje nad morzem - chemy
        wyjechac w pierwszej polowie sierpnia. Czy mozesz mi podac namiary na ta
        kwatere w Grzybowie?
        Pozdrawiam
        Gośka

Gość edziecko: lili napisał:

> Grzybowo to miejscowość oddalona zaledwie o kilka kilometrów od Kołobrzegu.
        To
        > idealne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi ( nasz synek w zeszłym roku
        obchodz
        > ił tam pierwsze urodziny). Jest to maleńka mieścina nie skażona nadmiarem
        turys
        > tów. Piękna, czysta, szeroka plaża to coś co małym budowniczym napewno
        przypadn
        > ie do gustu!
        > namiary? My rezerwowaliśmy dom,którego nie widzieliśmy, pani opowiadała jaki
        je
        > st piękny i jak blisko jest do plaży. Rzeczywistość okazała się zupełnie
        inna,
        > nowoczesne pawilony to stare baraki, a do plaży trzyba byłoby iść
        przynajmniej
        > pół godziny przechodząc bardzo ruchliwą jezdnię. Przy plaży jest mnóstwo
        nowych
        > i ładnych pensjonatów z wolnymi pokojami, spokojnie można jechać ""w
        ciemno"".
        > My wybraliśmy tak dom w którym zamieszkaliśmy. Płaciliśmy 60zł za 30metrowy
        po
        > kój z łazienką, tvsat, wielkim małżeńskim łożem i łóżeczkiem dla maleństwa.
        > Gorąco polecam!
        > Dorota
      • klee1 Re: Grzybowo 11.06.03, 00:04
        witaj dorota,
        szukam czegoś nad morzem, bez dużego tłumu na plaży... spodobało mi się o
        napisałaś o grzybowie. czy mogłabyś podać mi jakieś namiary na miejsce w
        którym byłaś?
        dzięki
        pzdrv
        dorota&iwo
    • Gość: magdatorun Zalew Koronowski IP: *.* 06.01.03, 09:03
      To może ja pierwsza Mogę polecić fajny ośrodek nad Zalewem Koronowskim o nazwie KRĘGIEL. Oczywiście nie jest to żaden supernowoczesny kurort ale jest pieknie połozony w lesie, w oddaleniu kilku kilometrów od najbliższych wsi co skutecznie ogranicza ilość jednodniowych plażowiczów . Ośrodek ma własną plażę z ratownikami (codziennie rano wygrabiają piaseczek ) i duża płytką strefę dla dzieci. Teren ośrodka jest olbrzymi choć nieco zaniedbany, ale oczywiście żadnych papierków!!! Z tego co widziałam włąściciel próbuje coś w tym kierunku robić- trawniki kosi, dosadza krzaczki. Z atrakcji dla dzieci -znajduje sie na nim plac zabaw z hustawkami, drabinkami, piaskownicą itp. Można wypożyczyć rowery wodne, łodki, pograć w tenisa, siatkówkę, jest kawiarenka, bilard a nawet siłownia z sauną ale tego nie widziałam na własne oczy. Pojechałam tam dwa razy na 3-4 dni (raz nocowaliśmy w 2 os. pokoju a raz w domku)- odpoczęłam, popływałam, naspacerowałam sie po lasach ile wlezie Obsługa była bardzo miła choć tak jakoś dziwnie mi się robiło jak z niczego nie robili problemu Żarełko porządne (nieobowiązkowe) i w odpowiednich ilościach.Ceny- przystępne dla normalnych ludzi.Naprawdę polecam.Magda
      • sagnesa Re: Zalew Koronowski 26.05.03, 14:09
        Jakieś namiary?
    • Gość: GGGosia Pogorzelica IP: *.* 07.01.03, 13:49
      Witam..... nowa tu, ale sadze, ze moge wspomniec o wspanialym miejscu w Polsce, choc dosyc drogim..... Osrodek Sandra w Pogorzelicy (http://www.sandra.ta.pl). Jest fantastyczny, poniewaz jest tu wszystko, czego potrzebuja rodzice dla swoich dzieci, a przy okazji i oni sami wypoczna. Niestety w roku 2002 bylo tam juz tak drogo, ze ja nie moglam sobie pozwolic, zeby z rodzinka tam jechac, choc jezdzilam juz od 3-ch lat.... odkad Marysia miala roczek. Sa tam baseny: odkryty, kryty (z wielka zjezdzalnia, ale raczej dla doroslych, z grzybkami, masazami, jaccuzi-po prostu super), w 2002 r. otworzyli basen solankowy - w ogole osrodek ma cos nowego w zanadrzu, tylko to sie tez niestety wiaze z cena.... Ale moge go polecic dla rodzicow, ktorzy boja sie jechac z maluszkiem w dluga podroz do cieplych krajow - poniewaz sa tu baseny kryte, nie mozna sie bac zlej pogody :) Rodzice znajda tam kawiarnie, organizowane sa dancingi, a dla dzieci jest opieka Pana KO (jak to kiedys ladnie sie nazywalo), ktory codziennie cos dla maluchow i starszych dzieci organizuje (kredki, plastelina, farby.... wszystko na uzytek naszych dzieci); sa nawet organizowane zabawy dla dzieci, przyjezdza kino objazdowe.... polecam, polecam (ze sie powtorze). Moja Marysia wciaz powtarza,z e chce jechac "nad moje morze", bo wciaz pamieta..... ten wspanialy basen w osrodku-wolala tam przebywac, a nie na plazy (jak miala ochote na piach i zamki, to szlismy oczywiscie na pobliska plaze). W samej Pogorzelicy (bardzo sympatyczne miasteczko, gdzie mozna znalezc rowniez inne miejsca wypoczynkowe, niekoniecznei ta najdrozsza Sandra) jest bardzo sympatycznie, jest nawet plac zabaw dla dzieci (wykonany w drewnie), pyszne lody amerykanskie.... Pobliskie Darlowko jest podobne.... wiec jest co robic.... Nawet jest wesole miasteczko dla maluchow :) Nio, to by bylo chyba na tyle, wiecej danych moge udostepnic na priv. Pozdrawiam, GGGosia
      • sylwia27 POGORZELICA PYTANIE 26.05.03, 18:50
        Byłam na stronie tego ośrodka.teraz maja oferte bungalowów za 100 zł za nocleg
        z wyżywieniem w cenie jest korzystanie z basenu.Wiesz coś o tych
        bungalowach.Chętnie bym posłuchała Twojej opini.Dobre jedzenie tam serwują??
        Masz może gg.Plese mnie sie tam bardzo podoba.daleko do morza bo o tym nic nie
        piszą.Pozdrawiam.Będę wdzięczna za inf
    • Gość: Agata Stegna IP: *.* 07.01.03, 13:56
      Polecam Wam miejsce, w którym spędziliśmy w tym roku wspaniały tydzień. Był to ośrodek Amber Apartments w Stegnie, urządzony specjalnie dla rodzin z dziećmi. Tak było napisane na ich stronie internetowej, ale nie myślałam, że rzeczywistość będzie aż tak zgodna z tym. Ośrodek jest nieduży, może pomieścić 20 rodzin. Są to dwa parterowe pawilony, w każdym jest 10 dwupokojowych apartamentów z łazienką. Urządzone dość dobrze, są lodówki, czajniki, TV, choć ani razu nie włączyliśmy. Posiłki są dostosowane do potrzeb dzieci. Rano śniadania o godz. 8,9 i 10, obiady o 15, 16, 17, ale już o 14 można było zjeść zupę. Było to bardzo wygodne, bo przed spaniem Szymek mógł zjeść zupę, a o 17 mieliśmy obiad.W ośrodku jest fajny plac zabaw (12 różnych huśtawek, piaskownica, zjeżdżalnia), jest basen, kort, tenis stołowy, bilard. Wszelkie atrakcje, nie dało się nudzić. Ja mówiłam, że gdyby nie fakt, że przyjechaliśmy nad morze, moglibyśmy się w ogóle nie ruszać z ośrodka. Nad morze mieliśmy dość daleko, ok 700 metrów. Bardzo tęsknię za takim leniwym życiem, jakie tam wiedliśmy. Rano o 8 śniadanie, potem braliśmy sobie kawę, siadaliśmy pod parasolem w pobliżu placu zabaw (tam wszystko było w pobliżu placu, po prostu jest on w centrum ośrodka), siedzieliśmy sobie z paroma zapoznanymi tam rodzinami, a dzieci bawiły się. Potem o 9 i 10 znowu były śniadania, więc mogliśmy się "podłączać" pod kawę jeszcze prawie do 11. dopiero około 11 ruszaliśmy gdzieś, albo i nie. Czasem nad morze, czasem na spacer do lasu. W pobliskim ośrodku była kózka i mieli tam basen z piłeczkami, więc czasem tam zaglądaliśmy.Na pewno w przyszłym roku też tam pojedziemy. Polecam każdemu, kto ma dzieci. Miejsce ciche, bezpieczne, kameralne, czujesz się, jakbyś przyjechała z kilkoma znajomymi na działkę, a nie na wczasy. Dzieci miały się tam wspaniale. Jagódka mogła spać, kiedy chciała, na dworze, z dala od różnych hałasów (w tym hałasu braciszkowego), Szymek miał kolegów i koleżanki, całe dnie pięknie się bawili, w ogóle nie rozrabiał.Ceny w sezonie nie są niskie, za cały apartament płaci się 200 zł + 36 zł za wyżywienie. Od 15.08 jest już po sezonie i ceny są następujące: apartament dla 3 osób - 100 zł, za każdą kolejną osobę 20 zł (niestety nawet za niemowlaka). Ale nie można zapłacić mniej, niż za 3 osoby, takie zasady . Jedzenie: osoba dorosła płaci 30 zł, dziecko do lat 3 nic nie płaci, a ponad 3 - 15 zł. Nie wiem od jakiego wieku płaci całość, ale jest jeszcze stawka 22 zł, taka pośrednia. Dwulatek naje się z rodzicami, gdyż posiłki (śniadanie i obiad) są w formie stołu szwedzkiego, więc można nakładać do woli. To mi się podobało, że za Szymka - dwulatka nic nie płaciliśmy. Trochę mnie zasmuciło, że musieliśmy dopłacać te 20 zł za 5 mies. bobasa, ale trudno, jakoś to przeżyliśmy. Tak mi się tam podobało, że chyba warto.Pozdrawiam i mam nadzieję, że po tym, co napisałam nie będzie tam trudności z uzyskaniem miejsc w przyszłym roku agata
    • Gość: mostrowska Kazimierz nad Wisłą IP: *.* 07.01.03, 14:08
      Kazimierz nad Wisłą to wymarzone miejsce na kilkudniwy odpoczynek. Poza cudnym klimatem ryneczku, kawiarenek (szczególnie dobrze robi "odizolowanym mamom ;) ) ma blisko lasy, wąwozy i ścieżkę spacerową nad Wisłą. Sa miłe restauracyjki (drogie, ale raz na jakiś czas.......) i piekarnie (przy jednej z nich zrobiono cos w rodzaju kawiarni gdzie można zjeść niedrogo smakowite śniadanko z różnymi rodzjami miejscowych wypieków......).Wieczorem herbatka w herbaciarni......Ojej ale się rozmarzyłam. Kazimierz to miejsce, gdzie mieszka się blisko "starówki" ale jednocześnie szybko mozna znaleźć się poza miastem. Tras spacerowych mnóstwo. Wózkowych, pieszych, rowerowych (na miejscu dwie wypożyczalnie rowerów). Poza ruinami zamku w niedalekiej okolicy Mięćmierz zwany żywym skansenem z pieknym widokiem ze skarpy na dolinę Wisły........Kwater jest mnóstwo. My zatrzymujemy sie w domu przy ul. Krakowskiej 23 . Pokoje z łazienkami, telewizorem. Własciciel jest rehabilitantem w szpitalu - oferuje wiec masaże . Rowery też można wypożyczyć na miejscu.tel. to :kier 081 881-01-90Pozdrawiam serdecznieMonika mama Juli
    • Gość: anyaa Maradki na Mazurach IP: *.* 07.01.03, 14:26
      Hej,Bardzo podoba mi się ten pomysł, załączam kopię postu, ktory umieściłam jakiś czas temu na tym forum:Miejscowość nazywa się Maradki (tuż koło Sorkwit na szlaku Krutyni), na trasie pomiędzy Biskupcem a Mrągowem. Sama wieś to straszna dziura, właściwie kilka domów, parę ośrodków wypoczynkowych, jeden sklep i tyle... Ale za to pięknie położona (w okolicy dwa bardzo czyste jeziora) i słabo znana, a dzięki temu jest, w miarę, spokojnie.Spędziliśmy tam "długi weekend" sierpniowy, razem z mężem i rocznym Misiem. Zatrzymaliśmy się w pensjonacie "Kozak", położonym na samym skraju Maradek. Tak naprawdę to nie zaden pensjonat, ale cały ośrodek z małym barkiem, altankami, miejscami na grilla, hustawkami, ławeczkami,plażą, dwoma pomostami, łódkami, kajakami, rowerami wodnymi itd. Na terenie jest kemping, pole namiotowe, samodzielne domki oraz pokoje w wiekszych budynkach. My mieliśmy własnie taki pokój, hardzo komfortowy, z łazienką i możliwościa korzystania z naprawdę dobrze wyposażonej kuchni. Płaciliśmy 35 zł/ osobę (dziecko gratis), co nie wydaje się zbyt wysoką ceną w sezonie.Przynam, że jest to jedno z najsympatyczniejszych miejsc, jakie odwiedziłam na Mazurach (a jeżdżę tam już od wielu lat). Idealne na wypoczynek z dziećmi.Jedna wada - Maradki to straszliwe odludzie, nie ma barów, dyskotek etc. Ale na romantyczny, kilkudniowy wyjazd i leniwe nieróbstwo nadaje się w sam raz. Myśmy pojechali we trójkę, ale na pewno wybierzemy się tam jeszcze większą grupą.Miejsca trzeba rezerwować z pewnym wyprzedzeniem, bo chętnych nie brakuje. Podaję nr telefonu: 089 742 82 98, mają też stronę internetową, której adresu w tej chwili nie pamietam.Pozdrawiam,Ania
    • dziunia71 Re: LISTA MIEJSC POLECANYCH NA WAKACYJNY WYJAZD ! 23.05.03, 20:50
      Cześć
      Poszukajcie na poprzednich stronach mojego "wywodu",
      który nazywa się "Sprawdzone miejsca- podsumowanie, lista".
      Bo jeszcze raz nie chce mi się tego wszystkiego pisać smile))
      Pozdrawiam
      Ania
    • aceria Dżwirzyno 29.05.03, 02:58
      A ja mam coś dla tych, którzy nie przepadają za kwaterami i widokiem murów
      tudzież cudzych okien dookoła a do tego są zbyt leniwi, żeby targać parawany,
      koce i te różne inne przybory plażowe po 500 i więcej metrów. Oczywiście trzeba
      za to zapłacić ale kto może temu polecam ośrodek wczasowy BAŁTYK w
      Dźwirzynie.Położony jest prawie na plaży - po drugiej stronie wydm w lesie
      sosnowym. Mają tam 6-7-osobowe piętrowe domki drewniane typu Brda (w takim
      mieszkaliśmy przez 2 tygodnie w zeszłym roku w dwie osoby + niemowlak, ale
      tylko dlatego, że weszliśmy z ulicy i akurat mieli wolne - normalnie musi być
      pełen wsad), są też duże drewniane piętrowe domki dla jednej rodziny na górze z
      osobnym wejściem po schodkach i dwóch na dole (tych nie widziałam wewnątrz, ale
      wyglądały na podobny standard) i malutkie domeczki tzw. duńskie - dość
      klaustrofobiczne: maleńki salonik, jeszcze mniejsza sypialenka dwuosobowa i
      łazienka - ładna po remoncie. Oprócz tego stoją tam dwa typowe budynki
      wczasowe - pokoi tam nie oglądałam, bo nie tego szukałam.
      Na terenie jest boisko do kosza, mały placyk zabaw dla dzieci, parking na
      trawie i stołówka (w jednym z tych budynków). Wyjście na plażę bezpośrednio z
      ośrodka, wyjście na miasto boczną uliczką - do centrum ok. 400 metrów.
      Byliśmy tam na przełomie czerwca i lipca i zdecydowanie polecam czerwiec - nie
      ma takich tłumów na ulicy (kolonie itp) no i ceny niższe.
      Cena w Brdzie: tydzień z wyżywieniem ok. 700 zł/osoba, za dziecko do 3 lat 105
      zł (sam pobyt), nie ma niestety możliwości wykupienia pobytu osoby dorosłej bez
      wyżywienia.
      Generalnie warunki jak dla mnie były idealne - można posiedzieć sobie w ciszy
      przed domkiem wśród sosen, w tle wciąż słychać morze, wyskoczyć na chwilę i
      zobaczyć co słychać na plaży - wyjście tam to nie cała wyprawa - można czegoś
      spokojnie zapomnieć i wrócić po to te 20 metrów do domku, nie trzeba martwić
      się o jedzenie - ugotują za mnie i pozmywają, samochód bezpieczny, do centrum
      rzut beretem...
      W tym roku planujemy wyjazd na cały miesiąc już z dwójką dzieci i ceny w
      BAŁTYKU by nas zabiły, więc jedziemy do Chłapowa na camping - też domki. Jak
      wrócimy to opiszę wrażenia (mam nadzieję, że w wątku 'Miejsca godne polecenia').

Obejrzyjcie sobie też www.polwysep.pl - bardzo fajna strona
      • alicjaso Re: Dżwirzyno 29.05.03, 08:15
        Próbowałam znaleźć ten ośrodek w Internecie, ale jakoś mi nie wyszło. Mogłabyś
        podać mi jakieś namiary - szukamy czegoś takiego.
        Pozdrawiam,
        Alicja
    • sylwia27 Re: LISTA MIEJSC POLECANYCH NA WAKACYJNY WYJAZD ! 29.05.03, 11:59
      Ja też poproszę namiary na to dźwirzyno.Byłam w tej miejscowości w zeszłe
      wakacje widziałam ten ośrodek ale wydawał mi się strasznie drogi.Możesz podać
      konkretnie ile teraz będziesz płacić.Mają jakąś strone int.Czy tam się opłaca
      mieszkać we dwoje w tych domkach.Bo z tego co pamietam to one są dla dużych
      rodzin??Będę wdzięczna za inf
      • aceria Re: Dźwirzyno 30.05.03, 01:05
        Nie mieszkam teraz u siebie, a namiary mam w domu. Poproszę męża to w piątek
        albo w sobotę będę je miała.

Tak jak pisałam nie jadę tam w tym roku, bo całomiesięczny pobyt byłby dla nas
        za drogi. Ceny też mam w domu podam jutro-pojutrze.

Sylwia, mają tam też domki dla małych rodzin, przejrzyj jeszcze raz mój
        wcześniejszy post. Rzeczywiście, chcąc mieszkać w Brdzie musiałabyś zapłacić za
        wszystkie miejsca, więc bez sensu. My tam mieszkaliśmy w trójkę fuksem -
        szukaliśmy czegoś fajnego, bo kwatery które dla nas wynajęli znajomi okazały
        sie totalnym niewypałem a w BAŁTYKU akurat mieli puste domki i opłacało im się
        wynająć je dwóm osobom z dzieckiem.
        A, przypomniało mi się, że można też korzystać z odkrytego basenu w ośrodku
        obok z 50% zniżką, jeśli mieszka się w BAŁTYKU.
        • aceria Re: Dźwirzyno 31.05.03, 22:47
          Dziewczyny, sorki - mąż nawalił i nie mam tych namiarów, ale możecie jeszcze
          zadzwonić na 913 i dać hasło "Dźwirzyno - ośrodek wczasowy BAŁTYK" i podadzą
          wam numer do nich. Ja tak zrobiłam kiedy zgubiłam ich wizytówkę.
    • pietrzak5 Re: LISTA MIEJSC POLECANYCH NA WAKACYJNY WYJAZD ! 10.06.03, 09:31
      polecam Polanicę kwatera prywatna p.Wilińscy ul. Bystrzycka 69 tel. 074 8681690
      osobne wejście, 2 pokoje typu studio - w jednym pokoju 3 łóżka, drugi pokój
      taki do posiedzenia przy kawie, bardzo ładna łazienka, przedpokój.
      TV, czajnik bezprzewodowy.
      Blisko lasu, rzeki, ładna spokojna okolica. Przez mostek można dojść do lasu i
      atrakcji dla dzieci Diabelskiej rynny - do zjeżdżalnia.
      Polanica jest dobrym miejscem wypadowym na wycieczki górskie do rezerwatów
      przyrody
      -Puszcza Śnieżnej Białki (Góry Bialskie)
      -Nowa Morawa (Góry Bialskie)
      -Bukowa Kalenica (Góry Bardzkie)
      -Torfowisko pod Zieleńcem (Góry Bystrzyckie)
      -Śnieżnik Kłodzki (Masyw Śnieżnika)
      -Wodospad Wilczki (Masyw Śnieżnika)
      -Jaskinia Niedzwiedzia (Masyw Śnieżnika)Unikat w skali Europejskiej -
      koniecznie - polecam
      dla dzieci polecam, byłam z moją córka w Ogródz Bajek k. Miedzygórza bardzo
      fajne figórki, budowle z bajek wzięte
      dla miłośników historii tez coś się znajdzie np w Kłodzku 12 km od Polanicy
      twierdza z czasów wojny, Podziemna Trasa Turystyczna 1000-lecia Państwa
      Polskiego dla mnie za ponure ale jak ktoś lubi
      No i oczywiście piękny par w Polanicy, deptak odbudowany po powodzi z ogródkami
      piwnymi
      POlecam Polecam!

• pietrzak5 Re: LISTA MIEJSC POLECANYCH NA WAKACYJNY WYJAZD ! 10.06.03, 09:36
        zapomniałam dodać ,że pokoje sa tanie 25 zł. za łóżko jeszcze raz polecam -
        bardzo miła gospodyni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka