Dodaj do ulubionych

@@@Ustronie morskie@@@

07.02.07, 10:42
Prosze, tych ktorzy tam byli o opinie. Jak tam jest, warto pojechac. Nie
zanudze sie tam z dziecmi w razie niepogody???? czekam na odpowiedzi. piszcie
duzo!!!! dziekuje
Obserwuj wątek
    • aneta_0101 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 10:11
      Byłam w lipcu w Ustroniach z roczną córką. Było super. Podobno jest tam
      najwięcej jodu. Rzeczywiście klimat dla dzieci rewelacyjny. Mała czuła się
      świetnie. Jest bardzo dużo udogodnień dla dzieci. Zjazd na plażę dla wózków, w
      jadłodajniach krzesełka dla dzieci i dania specjalnie dla nich. Mnóstwo rodzin,
      za to mało hałasującej młodzieży, dyskoteka chyba jedna, kilka barów karaoke,
      ale zwykle ucisza się koło 22-23. Częste patrole policji. Nie wiem jak jest w
      razie niepogody, bo była przez cały nasz pobyt, więc nie musieliśmy się
      martwić, co robić w czasie deszczu. Minusy uwaga na kwatery przy ul. Górnej,
      zwykle są to domy jednorodzinne, bardzo ciasno przy sobie postawione, z małym
      ogródkiem, zwykle bez placu zabaw dla dzieci, prawie wszyscy właściciele
      wynajmują kwatery, o parkingu mozna zapomnieć, musieliśmy walczyć z innymi
      wczasowiczami o miejsce. Po tygodniu przenieśliśmy się do kwatery bliżej
      centrum i było ok. O dziwo nie było głośno, chociaż przy głównej ulicy.
      • andzelika2 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 12:52
        Bardzo dziekuje za odp. a mozesz powiedziec gdzie byliscie na tej kwaterze bo
        my wlasnie wybieramy sie do kwatery przy ul. Górnej. Pani zapewniala, ze blisko
        do morza na przeciwko domu plac zabaw dla dzieci no i niby posesja z
        ogrodkiem?...
        • aneta_0101 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 13:30
          Byliśmy w Pensjonacie Piaski przy Górnej 8D. Ofertę znaleźliśmy w Internecie,
          zdjęcia przedstawiają na stronie super warunki, rewelacyjny salon i kuchnię. Po
          przyjeździe okazało się, że wszystko wygląda tak jak na zdjęciu, z tym, że ów
          salon i kuchnia ze zdjęć to prywatne pomieszczenia gospodyni. A goście mają do
          dysopozycji kuchnię i pomieszczenie socjalne w piwnicy sad. Owszem pokoje
          super, rzeczywiście takie jak na foto, ale jednak troszkę poczułam się
          wprowadzona w błąd. Ogródek również nie dla gości, nawet nie było do niego
          dostępu, bo trzeba by było przejść przez ten nieszczęsny salon gospodyni. Nie
          było żadnego miejsca, gdzie wieczorem możnaby usiąść na powietrzu i odpocząć,
          tylko ta piwnica. A cena wynajmu naprawdę była wysoka i mozna było spodziewać
          się czegoś więcej. Wszystkie kwatery na Górnej 8 wyglądają podobnie, to
          szeregowce z minimalną działką. Na pewno nie zaparkuje się na terenie działki,
          zostaje parking na ulicy, na której nie ma wiecznie miejsca. Parking owszem
          jest, ale znacznie dalej, tak jak i ogólnodostępny plac zabaw, składający się
          ze smętnej huśtawki i chyba piaskownicy, nigdy tam nikogo nie widziałam. Może
          to wina pięknej pogody? Na pocieszenie powiem, że Górna to długa ulica i może
          dalej są inne warunki, wiem że za tym osiedlem było kilka ośrodków i
          wolnostojących domów. Radzę koniecznie zapytaj o miejsca parkingowe, którymi
          dysponują właściciele i czy jest miejsce do wypoczynku na posesji!
          • andzelika2 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 13:47
            Cos mi sie wydaje, ze chyba zrezygnuje z tej kwatery. Z samego opisu wynika, ze
            parking jest ale po przeciwnej sronie ulicy czyli tak jak piszesz loteria, zeby
            zaparkowac. Szukam pokoju 4 osobowego i jakos w centrum nic nie moge znalesc w
            miare pozadnego. a gdzie przeniesliscie sie potem jesli moge spytac. ja
            znalazlam fajne miejsce przy ul. okrzei ale wlascicel chce 600 zl zaliczki,
            ktora przepadnie jak nie przyjedziemy w terminie. a z dziecmi to roznie bywa
            wiec mi to odpoadlo ale bardzo zaluje i nadal bede szukac...
            • aneta_0101 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 14:06
              Wydaje mi się, że Okrzei to zaraz przy samym zejściu na plażę. O ile dobrze
              pamiętam. O wiele lepsza lokalizacja niż Górna. Blisko do fajnych jadłodajni,
              no i widok na morze.
              My po Górnej przenieśliśmy się na ul. Chrobrego, to główna ulica nie pamiętam
              dokładnie adresu, ale jeżeli pozwolisz to jutro podam Ci dokładne namiary,
              właściele byli przesympatyczni, standard pokoi trochę gorszy niż na Górnej, ale
              za to cena o wiele niższa.
              My również wybieramy się do Ustroni w te wakacje, po ubiegłorocznym pobycie i
              zwiedzeniu pensjonatów, jedziemy do Wenus na ul Kościuszki. Byłam, widziałam
              ten pensjonat i jest rewelacja, zwłaszcza dla dzieci. No i pokoje z widokiem na
              morze. Właśnie przymierzam się do rezerwacji właśnie tam.
              • andzelika2 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 14:07
                zaraz poszukam i obejrze ten pensjonat. a na namiar na zeszloroczna kwatere
                poczekam do jutra. bardzo Ci dziekuje za pomoc, mam nadzieje, ze dzieciom
                spodoba sie ustronie mam dwie dziewczynki 4 i 10 lat
              • andzelika2 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 14:11
                Tewn wenus calkiem, calkiem a ile za osobe sobie licza, czy moze z apoku iwesz
                ocs blizej?
                • aneta_0101 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 14:22
                  W zeszłym roku, gdy szukaliśmy wolnych pokoi, właściel mówił o cenie 50-60 zł
                  od osoby. Nie pamiętam jak z wyżywieniem i jak dzieci. To zależy, czy pokój
                  jest po stronie morza czy ulicy. Na Chrobrego płaciliśmy za osobę 35 zł bez
                  wyżywienia, kuchnia była ogólnodostępna i wszystkie potrzebne rzeczy w niej
                  były. Nie było placu zabaw, ale za to dosyć duży teren z miejscem do wypoczynku
                  i parkingiem.
                  • haniala1 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 16:03
                    a czy mozesz napisac cos o plazy jaka jest bo ja slyszalam ze bardzow waska i
                    kamienista
                    • krasulas Re: @@@Ustronie morskie@@@ 08.02.07, 18:45
                      z widokiem na morze 80zł osoba dorosła, dziecko chyba do 9lat - 50%.
                      Też mi się podoba, ale opinie o plaży są średnio pozytywne.
                      pzdr
                      Ania
                      • aneta_0101 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 09.02.07, 08:55
                        Plaża przynajmniej od zejścia przy amfiteatrze, gdzie jest zjazd dla wózków, aż
                        do molo jest ok. Gmina poszerzyła kila lat temu plażę. Rzeczywiście plaży przy
                        molo praktycznie nie ma. Ale ten odcinek tak jak napisałam jest w porządku, nie
                        mieliśmy problemów z plażą, schodziliśmy zejściem przy amfiteatrze, tam też
                        zawsze było mnóstwo rodzin z dziećmi. Plaża była czysta, strzeżona, woda jak na
                        nasze warunki bardzo ciepła, no ale to pewnie w ubiegłe wakacje wszędzie taka
                        była. Miusem, albo plusem, zależy jak się na to spojrzy był brak imprez na
                        plaży. Jedynie wieczorem puszczano filmy na dużym telebimie.
                        Widzę, że w Wenus ceny mocno poszybowały w górę, niedobrze...
                        Podaję namiary na tę tańszą kwaterę tj. ul. Chrobrego 72, tel. 503315326 i
                        506775304. Tak jak pisałam płaciliśmy 35 zł od osoby, za roczne dziecko nie
                        pobierano opłaty. Warunki dobre, bez żadnych rewelacji, ale czysto, schludnie
                        no i wszędzie blisko, przede wszystkim do plaży. Ważne: w zeszłym roku
                        właściciele nie żądali od rezerwujących żadnych zaliczek, prosili tylko o w
                        miarę wcześniejsze powiadomienie o rezygnacji. Przynajmniej tak było w ubiegłe
                        lato. Minusy to, że nie ma łazienek w pokojach, ale nie mieliśmy jakiś
                        szczególnych problemów, udawało nam się bezkolizyjnie korzystać z innymi
                        wczasowiczami.
                        • mami27 Re: @@@Ustronie morskie@@@ 10.02.07, 23:19
                          Cześć,
                          Jeżeli szukacie raczej spokojniejszego i niezatłoczonego miejsca, to polecam
                          Wam po sąsiedzku od Ustronia miejscowośc Sianożęty. Plażą lub deptakiem jest do
                          Ustronia jakieś 20 min. Byłam już dwa razy z dziećmi i znowu tam pojedziemy,
                          przede wszystkim jest to czego nie ma w Ustroniu, czyli małe ośrodki
                          kempingowe, lub domki tuż nad morzem. My jeżdzimy do nowych domków drewnianych
                          z łazenkam, położonymi 50m od morza, więc tylko przez bramkę i w strojach na
                          plażę. Jeżeli chcecie coś jeszcze wiedzieć, mogę napisać.
                          mami
                          • kassia1976 napisz o sianożętach 11.02.07, 10:44
                            Ja z córką, teraz również z rocznym synkiem chciałabym pojechać może właśnie do
                            Sianożęt, napisz o ośrodkach wczasowych, z góry dziękujęsmile
                            • mami27 Re: napisz o sianożętach 11.02.07, 21:52
                              Cześć,
                              wpadłam na Sianożęty dwa lata temu poszukując spokojnej niezatłoczonej małej
                              miejscowości. I tak faktycznie jest, co nie znaczy że na plaży sa pustki. Ale
                              wszystko jest do wytrzymania, w sklepie nie ma jakiegoś tłoku, na plażę jak
                              chcesz byc koniecznie w pierwszym rzędzie to wiadomo że musisz być przed
                              innymi. DO Kołobrzegu jest około 11 km, więc można sobie pojechać na wycieczkę
                              do portu, a do Ustronia spacekiem na nogach. Jest tylko jedna ulica główna,
                              przy której są budki wakacyjne, 3 moze 4 sklepy spożywcze, 2 stoiska w
                              warzywami, brak dyskoteki, 2 bary karaoke, kilka budek z goframi i lodami,
                              kilka kiosków, 2 tanie książki, budki z pamiątkami i sprzętem wakacyjnym, 2
                              wypożyczalnie rowerków rodzinnych, jedna pizzeria, bary z rybkami i zapiekanki,
                              kilka barów itd. Tą uliczkę można zaliczyć tam i spowrotem w pół godziny. Nie
                              ma więc za dużo możliwości wydatków, ale dla małych dzieci to wystarcza. I dla
                              mnie też, nie ma szału mody i można czuć się na luzie. Ośrodek do którego my
                              jeździmy jest jak już pisałam 50 m od morza, jak większość w Sianożętach.
                              wzdłuż plaży są osódki za mini laskiem, u nas słychać szum morza.
                              No to teraz link gdzie my jeżdzimy:
                              nadmorze.pl/bosman/cennik.php
                              I jeszcze coś z Sianożętów:
                              www.sianozety.nadmorzem.net/
                              www.ceti.pl/~daga/
                              Jeżeli masz jeszcze pytania pisz na priva albo tutaj
                              mami

• bak1106 Re: napisz o sianożętach 02.06.15, 23:23
                                był ktoś w domkach letniskowych julia,kinga w sianożetach
              • jagasz Re: @@@Ustronie morskie@@@ 12.02.07, 15:10
                Ul. Okrzei jest przy samej plaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka