Dodaj do ulubionych

Luksusowa agroturystyka - sprzeczność??

23.02.07, 14:29
Czy jest możliwe znalezienie (od kilku dni nic innego nie robię tylko
przeglądam strony www) gospodarstwa agroturystycznego z, powiedźmy wink
luksusowymi warunkami? A równocześnie żeby były atrakcje agroturystyczne czyli
cicha, spokojna okolica, pyszne jedzenie własnej produkcji, mili gospodarze
pokazujący dzieciakom życie zwierzątek itp. A może teraz moja definicja
"luksusu" smile pokój typu studio czyli tak jakby mini mieszkanie z dwoma
sypialniami (dla nas i dla dzieci), oczywiście łazienka , może z jakimś
aneksikiem kuchennym (niekoniecznie), czajnik, chętnie lodóweczka (ale nie w
kuchni u gospodarzy). Okolica w sumie mi obojętna, mogą być jeziora, morze,
góry, byle było ślicznie, spokojnie (aha, ale żeby dzieci miały co robić czyli
np. żeby był jakiś plac zabaw)
Obserwuj wątek
    • anitkashe Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 23.02.07, 16:56
      hej, ja na tegoroczne wakacje wybrałam majątek giże(
      www.ekoturystyka.com.pl/ ). jedziemy tam pierwszy raz, ale kierowałam się
      opiniami na forum i są bardzo pozytywne. tez zawsze szukam ośrodków , w których
      mogę odpocząć na 100%. Z doswiadczenia mogę polecić jeszcze domek na farmie
      Jantar ( www.farmajantar.webpark.pl/ ).
      Jedyny problem, że tu i tu rezerwowałam w styczniu bo są już zaklepane terminy
      (co też chyba świadczy o jakości wypoczynku) surprised))))))))))))
      • milena.borkowska Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 28.02.07, 10:31
        A jakie są ceny w Majatku Giże ? Poza sezonem i w sezonie ?
    • gami13 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 01.03.07, 20:14
      Gospodarstwo Karolewko www.karolewko.net - moim zdaniem tam jest idealnie,
      zwierzaki jakie chcesz i ile chcesz no i konie smile kucyki tez maja. Blisko
      rzeka, gospodarze mili a okolica przepiekna. To wymarzone miejsce na odpoczynek
      i odetchniecie od miasta. Gospodarstwo miescie sie w srodku lasu z dala od
      czegokolwiek smile
    • komputermama Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 01.03.07, 20:45
      Z czystym sumieniem mogę polecić "Kozi Dwór” w Gietrzwałdzie. Jest to czego
      szukasz. Gospodarze przemili. Jedzenie pyszne,domowe, szykowane na miejscu.
      Pokoje czyste i przyjemne. Teren przystosowany dla dzieci. Andrzej, gospodarz
      chętnie spędza czas z maluchami. Pokazuje jak należy zajmować się zwierzątkami,
      pozwala karmić je oraz wozi dzieci na kucykach. W " Kozim Dworze" panuje miła,
      rodzinna atmosfera. Każdy kto tam trafił, wraca z przyjemnością. Więcej
      informacji znajdziesz wpisując w wyszukiwarkę: Kozi Dwór.
    • monika9920 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 02.03.07, 11:24
      Nie to nie jest sprzeczność - ale niestety smutna prawda.

W zeszłym roku próbowałam znaleźć jakąś agroturystykę koło jeziora albo rzeki z
      kąpieliskiem - niestety większość ofert przerosła moje możliwości finansowe, tak
      jak np. Kozi Dwór 80 PLN za dobe z wyżywieniem.... pojechaliśmy do ośrodka (ale
      malutkiego, spokojnego)z jeziorem na terenie i płaciłam 50 PLN za dobe z pełnym
      wyżywieniem w pokoju z pełną łązienką... Było super tylko brak zwierzątek (:

Krótko mówiąc z moich poszukiwać wychodzi, że agroturystyka w PL jest droga (ta
      luksusowa i skromniejsza również) i w większości w wysokim standardzi.
      • zuzka2004 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 02.03.07, 15:18
        Monika a czy możesz podac namiary na ten ośrodek. I czy jesteś zadowolona??
        • zuzka2004 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 02.03.07, 15:21
          Ja polecam to:www.agrobaltow.pl/kwatery/swiat_kucykow.htm
          Gospodarstwo ciekawe dużo zwierząt, w okolicy jedyny w Polsce Park Jurajski,
          jedzenie wyśmienite, ceny przystępne
    • julka451 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 02.03.07, 15:23
      Witam,

Polecam pensjonat Zapiecek w Idzbarku, koło Ostródy (www.idzbark.pl).
      Cały pensojnat to 4 ładnie urządzone pokoje z łazienką i lodówką oraz duża
      jadalnia/ salon z kominkiem i kuchnią (bardzo dobre jedzenie). Pensjonat ma
      bardzo duży ogród, ze stawem. Na terenie pawilon ze stołem do ping-ponga,
      przyrządami do ćwiczeń i zabawkami dla dzieci. Oprócz tego są rowery oraz
      szereg pojazdów dla dzieci (traktor,koparka, itp.). Bardzo miły gospodarz.
      Zdecydowanie polecam, szczególnie z dzieckiem.
    • osinka3 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 04.03.07, 14:19
      Wydaje się, że to spełnia Twoje oczekiwania
      eturystyka.org/oferta/agroturystyka_klimiuk.html
      Tu jest cały domek z kominkiem do własnej dyspozycji. Jest plac zabaw, fajne
      atrakcje dla dzieci, ekologiczne jedzenie, pływanie łódką, itp.
      • wiewiora120 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 22.03.07, 16:35
        A jakie tam są ceny?
    • kassia1976 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 04.03.07, 19:42
      Polecam Leśne Zacisze kolo Kielc. 2km od ulicy w lesie, jest plac zabaw dla
      dzieciaków, miejsca do grillowania, woda, pełno zwierzątek:osioł, strusia, kozy,
      daniele, świnka wietnamska, baranki miniaturki, sarenki, dziki, kolorowe ptaki i
      pełno innych już nie pamiętam. Pokoje z łazienkami, sale z kominkami. Bardzo
      fajnie my nie nudzimy się tam. Miejsce dobre na wakacje i weekendy. A
      zapomniałam wspomnieć o nauce jazdy konnej w ramach pobytu dla dzieci na
      kucykach, dla dorosłych na dużych koniach, dla zaawansowanych przejażdżki po
      terenie, jest go 20 hektarów. Polecam smaczne, domowe jedzenie i miła atmosfera.
    • kassia1976 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 04.03.07, 20:00
      www.lesne-zacisze.net/
      • kassia1976 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 04.03.07, 20:02

• monika9920 Do zuzki 05.03.07, 12:56
      My jeździmy do Jabłonowca (100 km od Warszawy) www.jablonowiec.pl
      wklejam ci opis, z watku z zeszlego roku - jak byc miala wiecej pytan to pisz

My mieszkamy w pawilonie, tam wszedzie sa lazienki (pelne i przyzwoite,
      glazura, umywalka, kabina z prysznicem i kibelek), woda ciepla jest rano i
      wieczorem (w ciagu dnia tylko zimna), w kilku domkach (chyba tych typu Brda)
      łazienki zostały dobudowane w tym roku, wiec sa zupelnie nowe.
      W pawilonach kazdy ma własny taras ze stołem i ławą, w środku jest przedpokój
      z szafa, łazienka i pokój z trzema pojedynczymi łóżkami (w tym roku, a własnie
      wczoraj wrócilismy z Jablonowca, całą pościel mieliśmy zupełnie nową, też
      poszewki - ale nie wiem czy wszystkie pościele są wymienione na nowe),
      stolikiem, lampką, stołkami, na zyczenie można sobie wziąć TV do pokoju
      (odpłatnie). Generalnie nie jest to super luksus pieciogwiazdkowy, ale jest
      wszystko co potrzebne i w dobrym stanie.
      W ośrodku o ile wiem, nie ma nigdzie żadnej wspólnej kuchni do uzywania przez
      wczasowiczów, jest stołówka, część osób przygotowuje sobie śniadania i kolacje
      po prostu w pokojach a wykupuje tylko obiady. Posiłki są smaczne, bez deserów z
      bietj śmietany itd... normalne jedzenie takie jak z reguły w ośrodkach. Można
      wziąć "połówkę" wyżywienia dla dziecka.
      Ponieważ właściciele ośrodka mają wnuka (5 lat), który spędza od urodzenia całe
      wakacje w ośrodku to całe kierownictwo ma super podejście w stosunku do dzieci.
      Mimo, że mój mały strasznie łobuzuje - nigdy nie spotkałam z żadnymi uwagami a
      wręcz przeciwnie, dzieci są bardzo mile widziane - zreszta do tego ośrodka
      przyjeżdżaja praktycznie tylko rodziny z dziećmi, oraz emeryci.
      Jeżeli chodzi o rozrywki to plac zabaw bardzo kiepski - kilka sprzetów
      nieciekawych, starych + mała piaskownica,poza tym stół do ping-ponga, boisko
      do nogi, kosze do koszykówki, korty tenisowe (bardzo zadbane !), sklepik przy
      stołówce,miejsce na grillai ogniska, barek z piwkiem, frytkami, goframi
      itd,.... na plaży i mnóstwo terenu z przystrzyżoną zielona trawką do biegania
      pośród brzózek (aha no i raj dla wędkarzy bo rybki są) . Na plaży jest śliczny
      zółty piasek - specjalnie dowożony. Jeziorko płytkie, badane na bieżąco przez
      Sanepid. Ratownika na stałe chyba nie ma - jest zawsze jak przyjeżdżają kolonie.
      Z minusów oprócz braku dobrego placu zabaw wymieniłabym wysokie schody do
      stołówki - niewygodne dla rodziców dzieci jeszcze niechodzacych.
      Dla nas największymi plusami są : przystepne ceny,bliskość W-wy, dobre warunki
      w pokojach, cisza, spokój i życzliwość właścieli.
      To chyba na tyle, jakby co to pytajcie.

Pozdrawiam
      Monika
      • zyna Re: Do Monika9920 05.03.07, 15:45
        A czy w okolicy są jakieś sklepy i jakieś rozrywki dla trzylatka? Bo skoro plac
        zabaw jest kiepski to co robić z dzieckiem przez cały dzień. Martwi mnie też
        ten brak ciepłej wody w ciągu dnia - dziwnie trochę.
        • monika9920 Re: Do Monika9920 06.03.07, 16:25
          nie, w okolicy nie ma sklepów (tzn. tak zeby podjechac samochodem to sa, ale na
          piechote to nie... jest sklepik w osrodku + barek.
          Jezeli chodzi o rozrywki to moj trzylatek w Jablonowcu sie nie nudził :cały
          dzien plaza, plywanie i szalenstwo z innymi dzieciakami na osrodku, jak było
          chłodniej to dzieciaki grały w piłke,bawily sie w chowanego, starsze moga grac w
          ping-ponga albo badmintona, niektórzy rodzice przyjeżdzaja z rowerami - wiec
          jezdza, my chodzilismy tez do lasu, a jak juz calkiem lało - to dzieciaki
          zbieraly sie na swietlicy i robilismy im konkursy ze spiewania, rysowania itd...

Generalnie rzecz biorac, jest to osrodek w srodku lasu, nie ma zadnych
          specjalnych atrakcji, ale za to jest bezpiecznie, mozna dziecko puscic "luzem",
          nie wydaje sie pieniedzy na rybki, frytki itd...nie ma tlumow na plazy, nie ma
          smrodu samochodów itd... cisza, spokoj - nam sie dobrze tam wypoczywa

A to, ze nie ma cieplej wody w ciagu dnia... nam to nie przeszkadza, myjemy sie
          rano i wieczorem, a w dzien do zrobienia herbaty czy umycia rak wystrcza zimna..
          no ale fakt - luksusow nie ma
          Monika
    • jozefow1 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 22.03.07, 16:50
      Polecam Lipową Dolinę 4 km od Kazimierza Dolnego - www. lipowa-dolina.pl
      Byliśmy tam w lutym z naszym rocznym synkiem. Jest super: czyste, przestrzenne
      pokoje, dobre jedzenie, nalewki dla dorosłych, zwierzątka
      (kozy,koty,kury,króliki) i zabawki dla dzieci, przed domem mnóstwo miejsca dla
      dzieci, przejazdy bryczna itp. Polecam.

Ja zaś szukam czegoś podobnego na Kaszubach i znaleźć nie mogę... szkoda
      • dzidzia_ch Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 23.03.07, 10:04
        ja ogladalam lipowa-doline jak bylam w kazimierzu jeszcze bez Oli
        faktycznie jest cuuudna smile!
        • bee1979 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 11.04.07, 14:58
          Polecam, sami sprawdzilismy, urocze miejsca, ale dosyc drogie:
          www.drumlin.pl
          www.jaczno.pl
          www.dolinacharlotty.pl
          • jozefow1 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 11.04.07, 16:44
            och, wspaniałem miejsca! drumlina widziałam wcześniej i rozważałam, czy tam nie
            jechać. ale ta dolina charlotty to cudeńko! tylko rzeczywiście sporo kosztuje.
    • joasia78 Re: Luksusowa agroturystyka - sprzeczność?? 16.07.07, 09:29
      Witam

ja polecam gospodarstwo agroturystyczne Villa Sol koło Polanicy Zdrój.
      Nowy budynek, świetna kuchnia dostosowana do gości (gospodarze chętnie
      przygotują coś specjalnie dla gości lub dla dzieci). Naprawdę z dala od
      zgiełku; w gospodarstwie owce, psy, koty, króliki, kozy, staw z możliwością
      wędkowania.
      Polecam
      free.of.pl/v/villa_sol/lewa.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka