Dodaj do ulubionych

która z Was jedzie do Lichenia?

11.05.07, 07:43
Listonosz przyniósł mi wczoraj dwa zaproszenia.Któraś z was dostała?Chodzi mi
o pielgrzymkę.Jeszcze nie byliśmy na pielgrzymce dlatego postanowiliśmy
pojechać.(ja z mężem bez dzieci).Za dwa dni na jedną osobę płaci się 39,80zł.
Odpocznę sobie.
pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • dlania Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 07:44
      Z Bogiem.
      Mnie tam nie będzie na pewno.
    • hratli Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 07:48
      mniej wiecej co tydzien na wycieraczkach w moim bloku ktos rozdklada
      zaproszenia. mysle, ze jest w tym jakis haczyk i organizator zafunduje chetnym
      szereg ekscytujacych atrakcji.
      • denea Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 08:00
        Jak prezentacja badziewnych garnków za 500 zł. I pewnie paru emerytów da się
        wydoić...
        • hratli Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 08:07
          i pewnie emeryci maja znizke na wyjazd jakies 90%
    • kasper68 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 08:09
      Takie zaproszenia są przeważnie rozsyłane przez firmy zajmujące się wciskaniem
      ludziom niepotrzebnych rzeczy. Na pewno będzie parogodzinna prezentacja jakiś
      garnków, kocy czy innych cudownych lamp na wyleczenie wszystkiego. Pielgrzymki
      z nastawieniem na rozwój duchowy są przeważnie organizowane przez parafie lub
      zajmujące się profesjonalnie urządzaniem pielgrzymek biura podróży. Można też
      jechać samemu, podejrzewam, że koszt mniej więcej ten sam a nie trzeba słuchać
      namolnych sprzedawców.
    • justi54 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:01
      A co będą reklamować w autobusie?
      • kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:09
        justi54 napisała:

> A co będą reklamować w autobusie?
        > prezerwatywy
        • justi54 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:23
          Dobre, ale oni naprawdę organizują te pseudo pielgrzymki w celu komercyjnym a
          nie religijnym. A wracając do prezerwatyw to zmniejszają mój komfort (męża też)
          więc nie jadę jakby co bo i tak nie kupię.
      • triss_merigold6 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:12
        Pościel leczącą raka, garnki technologii kosmicznej i tym podobny badziew.
        Taniej wyjdzie pooglądać telewizję Mango.
        • kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:13
          jedziemy po zwiedzać i odpocząć a nie coś kupić
          • kasper68 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:20
            Ale warunkiem wzięcia udziału w takiej imprezie jest właśnie wysłuchanie
            parogodzinnej prelekcji dotyczącej ich produktów, prezentacja i większy lub
            mniejszy nacisk (zależy od determinacji sprzedających) na kupienie czegoś.
          • triss_merigold6 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:21
            Naprawdę masz tak nikły kontakt z rzeczywistością, że nie wiesz po co są
            takie "pielgrzymki"?
            • kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:33
              triss_merigold6 napisała:

> Naprawdę masz tak nikły kontakt z rzeczywistością, że nie wiesz po co są
              > takie "pielgrzymki"?
              bylaś na takich pielgrzymkach?wiesz jak to wygląda?to prosze napisz mi
              • triss_merigold6 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:45
                Było na ten temat sporo reportaży i artykułów o wykorzystywaniu prostych
                technik manipulacyjnych do nakłaniania ludzi aby kupowali prezentowane rzeczy.
                Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby na coś takiego jechać ale szczęść Boże, jedź
                i napisz jak było.D
                • justi54 Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 09:49
                  Masz rację triss niech jedzie i przekona się na własnej skórze. W końcu każdy
                  uczy się najlepiej na własnych błędach.
                  • mamamonika Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 10:01
                    Jakby się to nie opłacało z braku quorum, firmy by nie organizowały takich
                    wyjazdów.
                    Dziewczyny, w trosce o dalszy dynamiczny rozwój gospodarki i wzrost PKB nie
                    zniechęcajcie usługobiorców do korzystania z oferty handlowej wink))
                    Nawet jak koniecznie chcą się dać nabic w butelkę z wodą święconą wink)
    • jusytka Ja byłam w Licheniu 11.05.07, 11:25
      Nie była to ekstra pielgrzymka, pojechaliśmy tam jako przystanek na trasie
      naszych wakacyjnych wojaży z dziećmi. Uważam że zdecydowanie warto tam pojechać,
      bo miejsce zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Niestety nigdzie nie pomyślano o
      dzieciach - nie ma tam placu zabaw, nie ma odpowiednich dla nich posiłków,
      żadnych zniżeksad Przeważają starsze osoby. Miejsce nizwykłe i zachęcam do
      odwiedzenia, by wyrobić sobie własne zdanie, a nie powielać opinie innych.
      • kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: Ja byłam w Licheniu/justyka 11.05.07, 11:28
        mam taką gazetke o Licheniu kiedyś w gazecie Fakt była, jest tam pięknie
        warto to zwiedzić, przy okazji odpoczniemy od dzieci a do kupna czegokolwiek
        nikt mnie nie zmusi
        • renia1807 Re: Ja byłam w Licheniu/justyka 11.05.07, 11:33
          ja jeszcze nie byłam w Licheniu, nie byłam nawet w Częstochowie taka ze mnie
          katoliczka
          w Kalwarii Zebrzydowskiej natomiast byłam wiele razy, bo tam mam rodzinę i
          polecam to miejsce
        • wieczna-gosia Re: Ja byłam w Licheniu/justyka 11.05.07, 11:35
          ale czas, ktory moglabys poswiecic na zwiedzanie modlitwe czy odpoczynek
          zmarnujesz na wysluchiwanie prezentacji handlowych, bo to ladnych pare godzin. I
          koniec koncow przelecisz kucgalopkiem przez swiatynie bo juz za chwile autokar
          rusza....
      • gryzelda71 Re: Ja byłam w Licheniu 11.05.07, 11:41
        jusytka napisała:
        Niestety nigdzie nie pomyślano o
        > dzieciach - nie ma tam placu zabaw

No przydałby sie jakiś małpi gaj jak to zwykle bywa przed światyniami....
    • lorenza_pellegrini Pielgrzymka z garnkami 11.05.07, 11:39
      Moja sąsiadka - starsza osoba - dała się nabrać na taką pielgrzymkę do Lichenia
      za 40 zł.
      Po drodze był przystanek i w jakiejś wynajętej sali była 6-godzinna prezentacja
      jakichś garnków, z nachalnym namawianiem do kupna. Oczywiście nie kupiła, ale
      nie sposób było stamtąd uciec, 6 godzin zmarnowane, chciała zobaczyć Licheń, a
      na zwiedzanie pozostało już bardzo mało czasu.
      Reasumując, to nie jest pielgrzymka do Lichenia, a marketingowy wyjazd w celu
      objrzenia garnków, bez względu jak przentują to na ulotach. Jeśli nie wierzysz
      przeczytaj jeszcze raz ulotke: na pewno jest tam dopisane "przentacja
      atrakcyjnych artykułów" - pomyśl, wyjazd jest bardzo tani i MUSI byc w tym
      jakiś haczyk (i jest).
      To nie chodzi o to, czy kupisz czy nie, ale że zmarnujesz pół dnia na oglądanie
      badziewnych garnków, a czas ten na pewno chciałabys poświęcić na Licheń.
      Jeśli chcesz jechać do Lichenia, jedź ze swojej parafii.
    • addria Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 11:45
      Kasiu, dziewczyny dobrze Ci radzą. Lepiej zaplanuj sobie wyjazd własnym
      samochodem lub autokarem, bo inaczej możesz później żałować.
      Ja np. wczoraj w skrzynce znalazłam zaproszenie na wyjazd do Kazimierza Dolnego
      za 15 zł z obiadem i oczywiście "prezentacją atrakcyjnych produktów z
      możliwością ich zakupu" uncertain
    • weronikarb Re: która z Was jedzie do Lichenia? 11.05.07, 12:38
      Do Lichenia warto jechac. Jest tam naprawde pięknie nie tylko świątynie, ale
      też wkoło pomyślane aby spacerowac i rozmyślać, cisza. Jeździliśmy tam co roku
      dopóki nie urodzilam, ponieważ z dzieckiem a do tego takim żywym jak mój to
      sienie da.

Jednak jak dziewczyny radza najlepiej autokarem z parafii wtedy jest to
      nastawienie na bycie w Licheniu a nie ogladanie badziewi (tez ogladalam ten
      reportazsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka