Dodaj do ulubionych

Z maluchem pod namiot

31.05.03, 23:01
Może macie w tej kwestii jakieś doświadczenia? Planujemy wyjazd na kilka dni
z rocznym i 4-letnim dzieckiem. Czy roczek to nie za wcześnie na taką
wyprawę?
Obserwuj wątek
    • maugosia1 Re: Z maluchem pod namiot 01.06.03, 21:48
      Pewnie, ze mamy smile)
      Od wielu lat jezdzimy ze znajomymi na splywy kajakowe - wszyscy mamy dzieci - i
      nocujemy pod namiotami. Nie przypominam sobie zadnych problemow - a moja corka
      pierwszy raz spala w namiocie w wieku 6 miesiecy, synek niecalych 8. Mnostwo
      osob zabiera dzieci pod namiot - jest to fantastyczna forma wypoczynku, bliski
      kontakt z przyroda, ogniska, rozgwiezdzone niebo na wyciagniecie dloni - ach,
      juz nie moge sie doczekac wyjazdu w tym roku (Sara bedzie miec niecale 7 lat,
      Mateusz poltora roczku).
      Wszystkie znane mi dzieci uwielbija spanie w namiocie - rodzice na wyciagniecie
      dloni, nowe wrazenia, swieze powietrze...
      Z moich doswiadczen wynika, ze lepiej unikac przepelnionych kempingow - w nocy
      moze byc dosc glosno. Przydaje sie dmuchany basenik - do kapania i zabawy. I
      dzieciece skladane krzeselka - lezaczki, mieszcza sie w nich nawet srednio
      grubi dorosli (tak do 100 cm w biodrach). Jesli masz jeszcze jakies pytania -
      chetnie sluze pomoca.
      • wieczna-gosia Re: Z maluchem pod namiot 03.06.03, 10:55
        Podczepiam sie pod zdanie maugosi. pod namiotem jest fajnie wink))

Maugosiu jakie pieknie zdjecia w tym albumie wink))))) Ot podroznik pelna
        geba wink))))
        • emonika.25 Re: Z maluchem pod namiot 13.06.03, 09:16
          My też planujemy urlop pod namiotem.Przeraża mnie to trochę, bo ostatni raz
          spędzałam w ten sposób wakacje....kilkanaście lat temu. Byliśmy wtedy piękni,
          młodzi i nie mieliśmy dzieci.Jak uda sie okiełznać rozbrykaną czwórkę (w tym 2
          letnie bliźniaki)na campingu? Muszę chyba pomyśleć o jakimś ogrodzeniu,żeby mi
          sie towarzystwo nie pogubiłowink)
          Monika, mama Gosi(1991)Michała(1996)Krzysia i Kuby(2001)
    • ma_mika Re: Z maluchem pod namiot 17.06.03, 20:58
      Hej!
      Ja również polecam namiot - my byliśmy już kilka razy najpierw z córeczką (od
      kiedy skończyła 1,5 roku), a w poprzednie wakacje już z dwójką (dołączył wtedy
      8-miomiesięczny synek, który właśnie uczył się samodzielnie stać i raczkował
      zawziecie po kamieniach, korzeniach itp.). O ile poprzedni wyjazd był trochę
      nerwowy, głównie z powodu tych właśnie prób gimnastycznych w terenie, to w tym
      roku, kiedy maluch świetnie się już porusza, bez obaw wybiore się znów pod
      namiot. Dzieci rzeczywiście to uwielbiają, chyba przede wszystkim to wspólne
      spanie, no i w ogóle inność takiego mieszkania.
      A z dodatkowych, niewymienionych zalet - mieszkanie w namiocie z jednoczesną
      obsługą dziecka działa wybitnie odchudzajaco.
      Zatroszcz się przede wszystkim o coś naprawdę ciepłego do spania i sprawdzony,
      nieprzemakalny namiot, najlepiej oczywiście duży i z przedsionkiem , żeby w
      razie deszczu maluch miał gdzie szaleć.
      powodzenia
      M.
    • gabi_99 Re: Z maluchem pod namiot 18.06.03, 09:33
      witajcie
      my tez ruszamy na szlak z 3,5 latkiem juz w sobotę! Bedziemy na spływie na
      Drawie duzo jezior więc będzie duzo urozmaicenia a swoja droga zapowiedziałam
      że jak się nie będzie słuchał to uwiąże do namiotu. Zwierzyniec rozdany
      znajomym jeszcze tylko zostały rybki do przechowania może do zamrażaki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka