aniaw1108 31.05.03, 23:01 Może macie w tej kwestii jakieś doświadczenia? Planujemy wyjazd na kilka dni z rocznym i 4-letnim dzieckiem. Czy roczek to nie za wcześnie na taką wyprawę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maugosia1 Re: Z maluchem pod namiot 01.06.03, 21:48 Pewnie, ze mamy ) Od wielu lat jezdzimy ze znajomymi na splywy kajakowe - wszyscy mamy dzieci - i nocujemy pod namiotami. Nie przypominam sobie zadnych problemow - a moja corka pierwszy raz spala w namiocie w wieku 6 miesiecy, synek niecalych 8. Mnostwo osob zabiera dzieci pod namiot - jest to fantastyczna forma wypoczynku, bliski kontakt z przyroda, ogniska, rozgwiezdzone niebo na wyciagniecie dloni - ach, juz nie moge sie doczekac wyjazdu w tym roku (Sara bedzie miec niecale 7 lat, Mateusz poltora roczku). Wszystkie znane mi dzieci uwielbija spanie w namiocie - rodzice na wyciagniecie dloni, nowe wrazenia, swieze powietrze... Z moich doswiadczen wynika, ze lepiej unikac przepelnionych kempingow - w nocy moze byc dosc glosno. Przydaje sie dmuchany basenik - do kapania i zabawy. I dzieciece skladane krzeselka - lezaczki, mieszcza sie w nich nawet srednio grubi dorosli (tak do 100 cm w biodrach). Jesli masz jeszcze jakies pytania - chetnie sluze pomoca. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Z maluchem pod namiot 03.06.03, 10:55 Podczepiam sie pod zdanie maugosi. pod namiotem jest fajnie )) Maugosiu jakie pieknie zdjecia w tym albumie ))))) Ot podroznik pelna geba )))) Odpowiedz Link Zgłoś
emonika.25 Re: Z maluchem pod namiot 13.06.03, 09:16 My też planujemy urlop pod namiotem.Przeraża mnie to trochę, bo ostatni raz spędzałam w ten sposób wakacje....kilkanaście lat temu. Byliśmy wtedy piękni, młodzi i nie mieliśmy dzieci.Jak uda sie okiełznać rozbrykaną czwórkę (w tym 2 letnie bliźniaki)na campingu? Muszę chyba pomyśleć o jakimś ogrodzeniu,żeby mi sie towarzystwo nie pogubiło) Monika, mama Gosi(1991)Michała(1996)Krzysia i Kuby(2001) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_mika Re: Z maluchem pod namiot 17.06.03, 20:58 Hej! Ja również polecam namiot - my byliśmy już kilka razy najpierw z córeczką (od kiedy skończyła 1,5 roku), a w poprzednie wakacje już z dwójką (dołączył wtedy 8-miomiesięczny synek, który właśnie uczył się samodzielnie stać i raczkował zawziecie po kamieniach, korzeniach itp.). O ile poprzedni wyjazd był trochę nerwowy, głównie z powodu tych właśnie prób gimnastycznych w terenie, to w tym roku, kiedy maluch świetnie się już porusza, bez obaw wybiore się znów pod namiot. Dzieci rzeczywiście to uwielbiają, chyba przede wszystkim to wspólne spanie, no i w ogóle inność takiego mieszkania. A z dodatkowych, niewymienionych zalet - mieszkanie w namiocie z jednoczesną obsługą dziecka działa wybitnie odchudzajaco. Zatroszcz się przede wszystkim o coś naprawdę ciepłego do spania i sprawdzony, nieprzemakalny namiot, najlepiej oczywiście duży i z przedsionkiem , żeby w razie deszczu maluch miał gdzie szaleć. powodzenia M. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_99 Re: Z maluchem pod namiot 18.06.03, 09:33 witajcie my tez ruszamy na szlak z 3,5 latkiem juz w sobotę! Bedziemy na spływie na Drawie duzo jezior więc będzie duzo urozmaicenia a swoja droga zapowiedziałam że jak się nie będzie słuchał to uwiąże do namiotu. Zwierzyniec rozdany znajomym jeszcze tylko zostały rybki do przechowania może do zamrażaki? Odpowiedz Link Zgłoś