Dodaj do ulubionych

Nad morze-za ile???

05.06.03, 08:57
Drogie dziewczyny, doświadczone w wyjazdach wakacyjnych . Powiedzcie jak
wynika z waszych doświadczeń ile pieniędzy trzeba przeznaczyć na 10-14 dniowy
wyjazd nad morze z 2 dzieci-6 i 1,5 rocznym.
Czy wczasy dla rodzin z dziećmi za 950 zł+ vat od osoby(najmłodszy gratis) w
dobrych warunkach z pełnym wyżywieniem to dużo??? w porównaniu np. z prywatna
kwaterą a do tego posiłkami kupowanymi w lokalach czy stołówkach???nie chce
mi się gotować na wczasach więc samodzielnego gotowania nie biore pod uwagę
doradźcie proszę.
Aga
Obserwuj wątek
    • pyza15 Re: Nad morze-za ile??? 05.06.03, 10:40
      Trudno jednoznacznie powiedzieć, czy to dużo czy mało. Po pierwsze, modne
      kurorty są droższe, mniej znane odpowiednio tańsze. Te bliżej morza są droższe,
      te trochę dalej tańsze. Na kwaterze jednak zazwyczaj wychodzi taniej, trudno
      jednak znaleźć dobrą kwaterę. zalezy tez od tego, kto czego szuka. ja wole
      kwatery, nigdy nie przepadalam za osrodkami wczasowymi. Ale wychodzilo mi
      taniej niz w osrodku. Dobra kwatere z lazienka mozna wynajac juz za 30zl od
      osoby, dziecko gratis. Bez lazienki - czyli wspolna, jeszcze taniej.
      Pozdrawiam
    • brendastar Re: Nad morze-za ile??? 05.06.03, 11:12
      To wcale nie jest dużo, wbrew pozorom. W dobrych warunkach, z pełnym
      wyżywieniem za wczasy 10-14 dniowe, sama bym za tyle pojechała.

Jeśli możesz podać, to będę wdzięczna za namiary do tego ośrodka
      • agasz3 Re: Nad morze-za ile??? 05.06.03, 12:29
        Informacje o takiej ofercie przyniósł wczoraj do domu mój mąż- ale teraz nie
        mogę się z nim skontaktować, by ustalić szczegóły. Wiem , że jest to na
        półwyspie helskim i że w ośrodku są dyplomowane opiekunki dla maluszków do 18
        msc. (dzieci do 18 msc gratis). Dzis wieczorem ustale szczegóły .
        PS ale koledzy z pracy mojego męża powiedzieli, że to cena jak za Egipt
        samolotem-więc trochę mnie to rozbiło i dlatego pytam.
    • brendastar Re: Nad morze-za ile??? - i jeszcze trochę 05.06.03, 14:56
      Masz takie samo podejście jak ja: jak gdzieś wyjeżdżam to musi być przede
      wszystkim jedzenie i to na miejscu, żadnego łażenia po smażalniach, szukania
      stołówek. Nie ma gotowania na urlopie!
      W maju byłam w pensjonacie w Krynicy Morskiej. Za 5 dni pobytu zapłaciliśmy 380
      PLN od osoby. W cenie śniadanie (obfite - bufet szwedzki i obiadokolacje -
      porcje raczej nieduże i po godzinie byłam znowu głodna więc dojadaliśmy na
      mieście, co wychodzi najdrożej). W tej chwili za 5 dni zapłacilibyśmy 500 PLN.
      Za 10 dni byłoby to więc 1000 PLN + oczywiście trzeba doliczyć koszt kolacji.
      A kolegom męża powiedz, że pobyt w Egipcie w takich warunkach o jakich piszesz
      to ok 2,500 - 3,000 za osobę. No chyba, że któryś był to i od niego chętnie
      wezmę namiary na taki tani urlop za granicą wink)

Czekam na info
      Pa
    • pyza15 Re: Nad morze-za ile??? 06.06.03, 08:45
      Dodam tylko, ze mnie 10 dniowy pobyt nad morzem będzie kosztować 1200 zł za 2
      dorosłe osoby + dziecko (dziecko mniej niż dwa latka, więc noclegi gratis,
      koszt jest trochę zawyzony, rezerwa na różne atrakcje). Nie będę gotować,
      wykupię domowe obiady, śniadania i kolacje we własnym zakresie (ale nie ze
      względu na oszczedność, tylko pewne upodobania żywieniowe, poza tym lubię
      przygotowywać śniadania)
      W tym roku interesowały nas też wczasy w siodle, ale stwierdziliśmy iż synek
      jest jeszcze za mały na taką wyprawę. Koszt 14 dniowego pobytu 1160zł (brutto
      od osoby, dziecko gratis) z wyżywieniem oraz z wliczoną w cenę jedną jazdą
      dziennie.
      Dlatego uważam, iż podana przez Ciebie cena jest dosyć wysoka.
      Pozdrawiam
      • agasz3 Re: Nad morze-za ile??? 06.06.03, 14:39
        Pyzo gdzie Ty znajdujesz takie oferty -na 2 tyg. za 1200??? gdzie???
        Brendastar teraz dla Ciebie wszystkie informacje o wczasach z maluchem
        Na poczarek zła wiadomość950 zł. od os. dorosłej za 7 dni!!! a nie jak
        wczesniej pisałam 14. Druga dobra. Dzieci do 4 lat za free. w cenie sniadanka i
        obiadokolacje i mnóstwo zajęć dla rodziców i dzieci. zajęcia w basenie, aerobik
        dla rodziców, aqua aerobik, masaż rodzinny, techniki relaksacyjne, gimnastyka
        rodzinnna, zabawy na dużych piłkach, materacach, nauka piosenek wierszyków,
        jaccuzi, sauna.
        To jest info z biura podróży w Nowym Sączu więc nie wiem w jakim domu
        wczasowym -tylko tyle, że w Jastarni-może na miejscu, bez pośrednika byłoby
        taniej.
        Agnieszka
        PS Wciąż niestety nie wiem gdzie jedziemy...
        • pyza15 Re: Nad morze-za ile??? 09.06.03, 08:20
          Nie napisałam tylko, że jadę do Stegny, więc miejscowość, jezeli chodzi o
          kategorię, jest tak samo atrakcyjna jak Jantar.
          Sama przyznasz, iż 950 zł. netto za 7 dni to bardzo drogo (to jest 135 zł za
          dzień od osoby - bardzo dużo).
          Pozdrawiam
    • alina33 Re: Nad morze-za ile??? 06.06.03, 15:27
      agasz3 napisała:

> Drogie dziewczyny, doświadczone w wyjazdach wakacyjnych . Powiedzcie jak
      > wynika z waszych doświadczeń ile pieniędzy trzeba przeznaczyć na 10-14 dniowy
      > wyjazd nad morze z 2 dzieci-6 i 1,5 rocznym.
      > Czy wczasy dla rodzin z dziećmi za 950 zł+ vat od osoby(najmłodszy gratis) w
      > dobrych warunkach z pełnym wyżywieniem to dużo??? w porównaniu np. z prywatna
      > kwaterą a do tego posiłkami kupowanymi w lokalach czy stołówkach???nie chce
      > mi się gotować na wczasach więc samodzielnego gotowania nie biore pod uwagę
      > doradźcie proszę.
      > Aga

Czesc
      uwazam, ze nie jest to wygorowana cena. Zeszloroczne wakacje spedzilismy nad morzem w prywatnej kwaterze i za ozobe dorosła za nocleg placilismy 25zl (2x25) i za dwoje dzieci polowe ceny (2x12,5zl).Wiec za 2 tygodnie za noclegi wyszlo 1050zl a do tego obiady w stolowkach i slazalniach. Tak, ze wakacje kosztowaly nas ok. 3000zl.Ty przynajmniej nie placisz za maluszka, a w zeszlym roku nasz synek mial 1 roczek a placilismy za niego tyle samo co za 8-letnia corke.
      Zycze udanych wakacji, bo ja jeszcze nie wiem gdzie pojechac, ale wiem, ze napewno nie tam gdzie w zeszlym roku.
      Pozdrawiam
      Alina33
    • pyza15 Re: Nad morze-za ile??? 09.06.03, 08:01
      Wcześniej pisałam, iż jadę na 10 dni, nie na dwa tygodnie. Będę nad morzem w
      prywatnej kwaterze, noclegi 60 zł. doba (czyli razem 9), dlatego z moich
      wyliczeń wyszło, iż 10 dniowy pobyt wyniesie mnie około 1200 zł.
      Jeżeli ja gdziekolwiek jadę, zawsze robię sobie kalkulację wydatków i nigdy
      dotąd się nie przeliczyłam (czyli nie wydałam więcej). A mianowicie, noclegi
      wyniosą mnie 540 zł. cały pobyt (w prywatnej kwaterze, w bardzo dobrych
      warunkach), obiady 220zł, reszta inne wydatki (czyli śniadania, kolacje, jakieś
      drobne przyjemności).
      Po prostu wychodzę z założenia, iż 120 zł. na dzień dla trzech osób
      zdecydowanie wystarczy na pokrycie kosztów jedzenia, noclegu i wypoczynku.
      • megi_77 Re: Nad morze-za ile??? 10.06.03, 23:10
        HEJ
        Przyłączam sie do twojej opini że tyle wystarczy na wakacje nad morze.
        My obliczyliśmy że 8 dniowy pobyt na morzem wyniesie nas 1200,00 ale do tej
        ceny dochodzi dojazd pociągiem. Dwie osoby dorosłe plus dziecko 1,5 roku.
        Ponieważ wyjedziemy 27 czerwca to 3 dni mamy taniej(nie w sezonie) po 25,00 od
        osoby a 4 po 30,00(sezon) a dziecko gratis. Pokój z łazienką telewizorem,
        radiem i lodówką. Nocleg więc kosztować nas będzie 6*25=150,00 + 8*30=240,00
        razem 390,00 plus dojazd pociągiem z kuszetką 400,00(około) i uznaliśmy że
        50,00 dziennie na wyżywienie wystarczy 50*8=400. Małemu zamierzam kupić
        obiadki np z BoboVity i zabieram kilka puszek z wędliną. Wszystko razem daje
        około 1200,00. Z doświadczenia dodam że jedzenie na mieście jest tańsze niż w
        pensjonatach. Plus też jest taki że nie trzeba przychodzić na ustaloną godzine
        na obiad.

Dodam że też nie zamirzam gotować normalnych obiadków ale żeby zaoszczedzic
        trzeba choc troche czasu poświęcić - super rozwiązaniem jest gdy w kuchni(tam
        gdzie jedziemy jest ogólnodostępna) jest mikrofala wtedy mozna jakąś pizze
        zrobić.

Dodam że jest to spokojna miejscowośc - nie jest to kurort więc pewnie dlatego
        da się taniej smile.
        Przepraszam za błędy - jest już troche poźno.

Pozdrawiam i życze udanych wakacji.

Megi i 1,5 Mateusz
        • wiolontela Re: Nad morze-za ile??? 11.06.03, 19:15
          megi czy mogłabys podac jakies namiary?

Dzieki z gory

wiola
          • megi_77 Re: Nad morze-za ile??? 12.06.03, 12:17
            HEJ
            Polecam strone www.NadMorze.pl - my tam znaleźliśmy tą oferte. Strona ta jest
            naprawde super. My wybieramy się do Wisełki.

Pozdrawiam
            Megi
      • wiolontela Re: Nad morze-za ile??? 11.06.03, 19:14
        Hej Pyza

Czy mogłabys podac jakies namiary na te kwatere w Stegnie, w ktorej sie
        zatrzymacie? I szepnać słowko jakie tam sa warunki. Głównie chodzi mi o
        łazienki (moga byc wspólne, najwazniejsz jest higiena, bo mielismy juz taki
        przypadek, ze łazienka była myta raz na 2 dni) i plac zabaw dla dzieci.
        Własciwie to wystarczyłoby chocby duze podworko, zeby miały gdzie pobiegac,
        jak rodzice beda PILI KAWKE wink.

dZIEKUJE

wIOLA
        • pyza15 Re: Nad morze-za ile??? - do Wiolonteli 12.06.03, 13:53
          Kwatera, w której będziemy, była polecana na forum edziecko. Zadzwoniłam do
          właścicieli, żeby upewnić się, czy warunki nadal są takie, jak opisywała to
          jedna z dziewczyn, która tam wypoczywała. Dodam, iż pokoje są z łazienkami, z
          nowymi meblami, i w każdym pokoju jest telewizor. Doskonale wyposażona, duża
          kuchnia, do dyspozycji gości są rowery za 3zł od osoby na dzień (a moze za
          godzine, bo chyba za tanio), basen chiński dla dzieci za małą odpłatnością (nie
          pamiętam, ile), sala do gry w tenisa. Ale najlepiej sama zadzwoń i porozmawiaj.
          Acha teren jest ogrodzony, jest plac zabaw dla dzieci.
          Doba w sezonie kosztuje 30 zł od osoby
          tel kontaktowy
          0602 81 05 44, p Łasińscy, STEGNA
          Pozdrawiam
    • ewail Re: Nad morze-za ile??? 12.06.03, 12:29
      Hej!Właśnie wróciliśmy z urlopu!!!Spędziliśmy 10 dni w maju, w Kołobrzegu!
      Kwaterę mieliśmy świetną (łazienka, telewizor, leżaki, parawan na wyposażeniu
      pokoju), 20 zł od osoby - trzy osoby - trzy łóżka!!!Dodam, że cena w sezonie
      wyższa! Stołowaliśmy się w stołówkach, było w czym wybierać (obiad dla 1 osoby
      10 - 13 zł)- bardzo dużo zielonych szkół, więc było wszystko świeże!
      Zamawialiśmy 2 obiady i dostawaliśmy całą wazę zupy do woli, drugie danie też
      na półmiskach( ziemniaki i surówki ile się chce), tylko kotlety 2.
      Korzystaliśmy ze wszystkich atrakcji i pozwalaliśmy sobie na różne przyjemności
      (płynięcie statkiem, kino, smażone rybki, piwko pizza na kolacje, o lodach
      racuszkach i gofrach nie wspomnę)!Paliwo w całości wyniosło nas 250 zł.
      Straciliśmy 1500 zł za wszystko!( noclegi 600) Oczywiście śniadania
      szykowaliśmy sami, lodówka była wspólna na korytarzu!Było fantastycznie, a
      teraz wybieramy się w góry!!!Wlśnie szukam noclegu, albo na Słowację nad baseny
      termalne!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka