wiktorka99 14.06.07, 18:00 witam potrzebuje opinii od Was na temat hotelu Neptun w lebie. Czy warto sie tam wybrac z dwuletnim dzieckiem? jaka jest plaza? ogolnie jaka jest leba? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaanieli neptun 15.06.07, 08:36 mieszkaliśmy po ślubie w Neptunie, a więc jeszcze bez dzieci było świetnie. w tym roku byliśmy w osrodku niedaleko neptuna. widziałam, że oprócz basenu jest fajny plac zabaw, plaża w porządku, choć w sezonie mnóstwo ludzi. ale zawsze można pójść na zachód ul nadmorską i znaleźć miejsce dla siebie. jedzenie w neptunie swietne. pozdrawiam ps. i z tego co wiem, jest opieka dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 łeba 15.06.07, 09:00 Hotel ma własny kawałek plaży więc nie będzie aż tak strasznego tłoku. Jedynie zejście na plażę jest po schodach, ale dwulatka sobie poradzi. łeba to typowe nadmorskie miasteczko tętniące życiem w wakacje. Z atrakcji warto zobaczyć ruchome wydmy, ale uwaga - jest tam bardzo gorąco - lepiej wybrać trochę chłodniejszy dzień. Przy wydmach jest piękna szeroka plaża. Poza tym jest to co zwykle nad morzem - mnóstwo ludzi, główna ulica pełna samochodów, budki z lodami, goframi itp., "małpi gaj" dla dzieci (ale mały). Aha, do wydm można pojechać kolejką. Można też popłynąć stateczkiem w morze. W neptunie jest też fajny taras-kawiarnia z widokiem na morze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: Łeba 15.06.07, 18:26 A ja byłam w zeszłym roku w Łebie i nie podobało mi się. Mieszkałam na Turystycznej z oknami na ulicę. Dzień i noc tłumy ludzi walących z i nad morze, często po dłuższych imprezach. Tłumy, smród spalin, hałas i ten samochód reklamujący wesołe miasteczko doprowadzał mnie po prostu do szału. Nie miałam wózka ani samochodu, przez dwa tygodnie dźwigałam mojego trzylatka kawał drogi nad morze i z powrotem (a miało być 300m). Nadmorski las to po prostu istne wysypisko śmieci. Codziennie z zasyfiałej plaży wywożą ciężarówki śmieci po "turystach". Knajpy traktują klientów taśmowo - szybciej, szybciej, następny proszę! Jednym słowem - Łeba to miejsce dla imprezowych podlotków, a nie na odpoczynek dla spracowanej matki z dzieckiem. Wróciłam zmęczona i na pewno już tam więcej nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś