Dodaj do ulubionych

Gdańsk -Stogi

21.06.07, 17:22
Bardzo proszę napiszcie jakie tam są plaże,czy są jakieś atrakcje dla dzieci
czy jest bezpiecznie ,może ktoś zna O W Portos jakie tam są warunki,jakie jest
wyposażenie domków coś na temat wyżywienia proszę o wszelkie informacje na
temat tej okolicy-mam dwoje dzieci i chciałabym tam pojechać,z góry bardzo
dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 22.06.07, 16:06
      bardzo proszę odpiszcie
    • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 25.06.07, 18:49
      proszę niech ktoś odpowie
    • bemm1 Re: Gdańsk -Stogi 25.06.07, 19:46
      hej
      jestem z gdanska
      jesli chdzi o plaze to samych atrakcji dla dzieci nie ma .. jedna, dwie
      zjezdzalnie chyba... trzeba z wlasnym sprzetem... zalezy w jakim wieku sa twoje
      dzieci... wiesz co... zajrzyj na www.trojmiasto.pl, popatrz tam i poszukaj...
      ostatecznie jakbys nie mogla nic znalezc... napisz do mnie na maila
      dowiem sie czegos dla ciebie...smile))
      • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 26.06.07, 12:16
        Bemm dziękuje Ci za odpowiedź,dzieci sa w wieku 10 i 2 lata ,wiem ze w
        trójmiescie jest wiele atrakcji proszę napisz mi jeszcze czy plaże i woda w
        Stogach są czyste a moze coś na temat tego oś.Portus wiesz bo ja tyle co w int
        pisze oraz czy tam jest bezpiecznie,bo na innym forum ktoś napisał ze po Gdańsku
        jakieś bandy chodzą,przepraszam że tak piszę ale bardzo zalezy mi na szczerej
        odpowiedzi jestem z centralnej polski i mamy do Gdańska 500km-pozdrawiam i
        dziękuję za odpowiedź
        • ullrike Re: Gdańsk -Stogi 26.06.07, 14:08
          Czesc,ja rowniez jestem z Gdanska.Plaza na Stogach jest dosc szeroka i w miare
          czysta w porownaniu z innymi Trojmiejskimi plazami jest naprawde ladna i
          Ok.Domu wczasowego nie znam,wokol w lesie jest troche osrodkow.Infrastruktura
          czyli smazalnie knajpy wokol stare, relikt socjalizmu ,teraz w
          przebudowie.Jest jedna zjezdzalnia na plazy,dla dzieci oprocz lodow czy waty na
          patyku atrakcji wiele nie ma.Wiecej atrakcji jest na plazy wokol mola Brzezno
          Zaspa,ale tam plaza bardziej zatloczona i syfiasta.Najgorszy w tym roku problem
          z plaza na Stogach to dojazd do niej.Remont torow tramwajowych ,zastepczy
          autobus stoi w gigantycznych korkach.Zreszta caly Gdansk to jeden korek.Jak
          Ciebie to nie zraza to przyjezdzaj.
          Aha, Stogi to troche taka stara dzielnica na uboczu,sporo pijaczkow,stare
          brzydkie bloki,rozbojow chyba nie wiecej ani mniej niz gdzieindziej,Mysl
          pozytywnie a nie ze zaraz ktos na Ciebie napadniesmile
          Pozdr
          • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 26.06.07, 14:46
            Ullrike bardzo dziękuję Ci za wypowiedź,tam pisza że z tego ośrodka jest 500 m
            do plaży więc myśle że zbędny byłby jakis środek lokomocji,nastawiłam się trochę
            na zwiedzenie trójmiasta i pewnie te korki byłyby uciążliwe tak jak piszesz ale
            w Międzyzdrojach czy we Władysławowie też tak jest-dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam
            • bemm1 Re: Gdańsk -Stogi 26.06.07, 18:31
              hej
              stogi jak pamietam uwazane byly za malo bezpieczna dzielnice, ale teraz jest
              wiele innych bardziej niebezpiecznych.. mysle ze tym sie nie musisz martwic..
              polecam tez aquapark w sopocie, w razie niepogody, czego oczywiscie wam nie
              zycze... o osrodku nic nie wiem, mysle czy znam kogos kto by mi powiedzial...
              to jest prywatny osrodek? czy pamstwowy.. dla pracownikow?
              • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 26.06.07, 18:44
                wklejam stronę int tego ośrodkawww.portus.gdansk.pl/?p=osr&i=3
                • bemm1 Re: Gdańsk -Stogi 27.06.07, 13:51
                  hej
                  bywalam w ich osrodkah w goluniu i wdzydzach...ogolnie standard - podstawowy...
                  to jak czysto zalezy od ekipy sprzatajacej.. zarzadzajacego... chyba ok...
                  takie prawdziwe wczasy... w gdansku tez jest co pozwiedzac... w razie niepogody
                  kina...a kiedy przyjezdzacie?
                  • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 27.06.07, 18:18
                    Bemm dziekuje raz jeszcze,mamy na uwadze pierwsza połowe sierpnia-pozdrawiam
                    • bemm1 Re: Gdańsk -Stogi 27.06.07, 20:54
                      aa.. no to jarmark dominikanski... koncerty , fajerwerki... oby wam pogoda
                      dopisala wink)))))))
                      • krewetka Re: Gdańsk -Stogi Portus 15.04.15, 16:53
                        podnosze-szukam info o tym osrodku - Portus Gdansk Stogi
    • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 10.05.15, 08:34
      Od zadanego pytania mija 8 lat, ale i ja jestem ciekawa jak tam jest teraz. Bo jade tam na przełomie lipca/sierpnia z 5 letnim dzieckiem.Czy ktos napisze cos o oś.Portus, ktos kto moze go zna, może już tam był, czy dobre wyzywienie, czy jest plac zabaw. I o plaży czy są jakies zjeżdżalnie, czy mozna wynajac parawany, leżaki ? I gdzie mozna isc z małym dzieckiem w razie niepogody... dziekuje za odpowiedz.
      • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 10.05.15, 08:42
        andy810 , a może Ty jeśli po latach to przeczytasz, też cos doradzisz? Z daleka tam jade, ze śląska i nie wiem co mam zabrac ze sobą oby bagażu było jak najmniej. Czekam i dziekuje za wszystkie rady i informacje smile
        • andy810 Re: Gdańsk -Stogi 12.05.15, 15:07
          celcyk niestety nie pomogę bo wtedy w Portusie nie było juz wolnego domku takiego jaki nas interesował i ostatecznie bylismy w Stegnie w ośrodku Iwona,który pod względem estetycznym był kiepski.Celcyk jadąc nad morze musisz zabrać ubrania na ciepłe i na chłodne dni bo pogoda tam szybko potrafi się zmienić i koniecznie pomyśl co można pozwiedzać w czasie gorszej pogody .Pozdrawiam
      • bebele85 Re: Gdańsk -Stogi 13.05.15, 20:02
        tuż przy plaży jest świetny plac zabaw dla dziecismile na samych Stogach kilka dość dobrze zaopatrzonych sklepów, ostatnio fajnie zagospodarowano teren wokół Pustego Stawu - ławki, drabinki, huśtawki, ścieżka zdrowia. Sam dojazd na dzielnię nieco utrudniony - znów remont torowiska.
      • bebele85 Re: Gdańsk -Stogi 13.05.15, 20:04
        a w razie niepogody Aquapark Sopot, Europejskie Centrum Solidarności w centrum, Centrum Hewelianum, Centrum Nauki Experyment w Gdyni
    • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 28.06.15, 22:34
      Dziękuję Wam za pomoc, za rady które mi się bardzo przydadza, pozdrawiam smile

"per aspera ad astra... przez ciernie do gwiazd!"- Celina
      • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 29.06.15, 17:52
        Ja wlasnie wrocilam z tego osrodka i nie jestem zadowolona niestety. Standard domkow bardzo niski. W nocy jak temperatura spadala musialam spac w pizamie, dresie zwinięta w koc i pod kołdra. W domku okropna wilgoć, grzyb w łazience, w ogole brzydzilam sie korzystać z tej lazienki. W dodatku woda w lazience byla zazwyczaj zimna, co najwyzej letnia, taki maly piecyk podejrzewający nie dawal rady nagrzac. Jakby bylo 30 stopni to moze by mi to nie przeszkadzalo. A tak w efekcie wrocilam stamtad chora i od dzis zwolnienie. Podziwialam ludzi ktorzy tam byli z naprawde malutkimi dziećmi. A i jedzenie niespecjalne. Ale doszlam do wniosku ze za taka cene nie ma co wymagac
      • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 29.06.15, 17:55
        A na plazy mozna wynajac lezaki, parawany, natomiast w portusie wszystko jest zaniedbane stare i placu zabaw tam nie widzialam poza starą piaskownica.
        • ametystowa.pani Re: Gdańsk -Stogi 02.07.15, 20:36
          stogi to bym nie wybrała, osobiście jakoś nie przepadam za tymi okolicami, prędzej Sobieszewo-kameralnie bardziej, też tam chyba są domki. Jeżeli chodzi o place zabaw to największy jest park Regana, niedaleko plaży ale to jest na przymorzu. Generalnie jest gdzie pójść w trójmieście, komunikacja dobra. Jak lubi się tłumy, lody , smażalnie i wakacyjny zgiełk to plaża Brzeźno. Tam może jakiś atrakcje dla dzieci prędzej. warto też zrobić wypad do Orłowa na plażę-wiem roztrzał trochę ale jeździ pociągwink lub samochód to moment. No i pospacerować po monciaku, gdańska starówka, park oliwski na spacerek z dzieckiem. jest co robić
        • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 12.07.15, 10:41
          Bardzo dziekuje za odpowiedzi, juz mam zapłacone wiec musze jechac. Chodzi mi najbardziej żeby 5 letnia wnuczka była zadowolona. Dziekuje za rady, wezme jej chyba wiecej ciepłych ubran,bo w domkach w nocy dalej może byc zimno. Czy jest dostępna lodówka? Bo dokupilabym jakies jogurciki czy cos innego do chlebka. Czy jest gdzie zaparkowac? Co jeszcze powinnam zabrac, jade ze śląska, z Zabrza wiec to duzo kilometrow. A jaka jest plaża,fajna? Są zjezdzalnie itd,cos można na nich zjesc?
          • madzia12322 Re: Gdańsk -Stogi 12.07.15, 21:18
            Czy w osrodku portus jest czajnik w kazdym domku?
            • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 12.07.15, 23:21
              czajnik można wypozyczyc za kaucją 50 zł
          • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 12.07.15, 23:25
            Lodówka jest jedna ogolnodostepna dla wszystkich wczasowiczów przy stolowce. Jak tam z przechowywaniem w niej jedzenia to nie wiem. Jest gdzie zaparkować. Plaża mi się podobała, ale zjeżdżalni na niej nie widziałam, a może nie zwracałam uwagi. Jakies bary są ale nie na samej plaży tylko jak się do niej idzie przy deptaku.
            • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 13.07.15, 12:16
              miaaa2 bardzo dziękuje,wiec wezme sobie czajnik bezprzewodowy z domku. Bedę go wiozła przez calą Polskę prawie bo ja z Zabrza jestem, ale bede miała swój.Fajnie ze jest dostęp do lodówki, bo jakis jogurcik czy cos dla małej bede mogła przechowac. Bardzo, bardzo dziękuje smile
              • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 13.07.15, 15:15
                ale jak można wypozyczyc czajnik, to nie wiem czy jest sens brać swój. Tylko kaucję trzeba dać, ale zwracają przy oddaniu czajnika smile My wypożyczyliśmy czajnik żeby podgrzać trochę domek big_grin i wodę do mycia.
              • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 13.07.15, 15:19
                a i mając na uwadze czajnik warto wiedzieć, że mają tam jakies limity na prąd. Jak się przekroczy to niby jest dopłata, każdy domek ma licznik. Nie wiem jakie są te limity ale taki czajnik dużo ciągnie prądu. Nas już nikt z tego nie rozliczał, bo i tak skrocilismy wyjazd o jedną dobę i byliśmy dzięki temu w plecy.
                • madzia12322 Re: Gdańsk -Stogi 13.07.15, 21:30
                  Dzieki za info
                • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 14.07.15, 10:27
                  I ja bardzo dziekuje za te przydatne informacje, moja 5 letnia wnusia jest chorowita, wiec w razie czego dobry jest ten pomysł z dogrzewaniem domku.Zwyczajnie podgrzewaliście wode w nim? Kilka razy? Bede sama tak próbowała wink
                  • miaaa2 Re: Gdańsk -Stogi 14.07.15, 22:01
                    zwyczajnie podgrzewaliśmy i parowala przez co robilo się cieplej, Baaa nawet raz jak już mnie brala choroba moczyłam nogi w goracej wodzie w misce, która tez była na wyposazeniu domku. Troche siłą rzeczy robilo się cieplej w domku, ale nie na długo wink
                    • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 16.07.15, 13:33
                      Mam nadzieje ze bedziemy zdrowi, ale pomysł jest super, moze sie przydać... bardzo, bardzo dziekuje smile
                      • krewetka Re: Gdańsk -Stogi 29.07.15, 17:26
                        cecyk i jak wyjazd?
                        • celcyk1 Re: Gdańsk -Stogi 17.03.16, 13:08
                          Jedziemy w tym roku jeszcze raz, z mezem synem i wnuczką, jedzie też corka z mężem i synem i jej teściowie. Oby pogoda była.. dla dzieci najważniejsze!
                          • krewetka Re: Gdańsk -Stogi 25.04.16, 09:15
                            serio? jeszcze raz tam jedziecie? no odwazni jestescie, ale mimo wszystko zycze przepieknej pogody bo dzieki niej moze osrodek bedzie do przelkniecia, my w tym roku bez planów, konczymy budowe wiec zapene tylko gdzies w góry skoczymy
          • kaishii Re: Gdańsk -Stogi 02.06.16, 08:57
            Hahahahah Ale się ubawiłam czytając te wasze komentarze ... Czajnikiem się ogrzewać hahahhahahha Przecież można poprosić o grzejnik elektryczny ^^ ups, nawet bez opłat xD , jak spada temperatura do 15 stopni to nic dziwnego , że jest zimno. w sezonie nikt nie sprawdza tych liczników chyba że ktoś naprawdę przesadzi ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka