Dodaj do ulubionych

Gran Canaria

24.06.07, 23:41
Która z forumek tam była? Polecacie? Co warto zabaczyć? Lecę tam w lipcu. Czy
rzeczywiście średnia temp. to ok. 25 stopni? Co powiecie o kuchni?
Proszę o ogólne wskazówki z uwzględnieniem faktu, że wybieram się tam z 2
latką.
Obserwuj wątek
    • 74l Re: Gran Canaria 25.06.07, 09:32
      Byłam tam w drugiej połowie maja.I chociaż wiedziałam,że średnia temp to
      włąśnie 25st, to powiem szczerze , że pierwszego dnia doznałam lekkiego
      szoku.Wyszłam z pokoju w skarpetkach,koszulce i koszuli, a i tak marzłam.I w
      zasadzie tak było co dzień przed południem.Ok 11.3o chmury znikały i było ok.
      Właśnie nie zapomnij o kremie z wysokim filtrem ,mimo tych chmur.Słońce na tej
      wysokości geogr naprawdę parzy.Tak samo jest z piaskiem na plaży, nie da się
      przejść bosą stopą po sucym piasku-taki gorący.
      A co warto zobaczyć? na pewno zrobić sobie objazdówkę po wyspie i myślę,że
      lepiej wybrać wycieczkę zorganizowaną.My tak zrobiliśmy i było super.
      Ciekawe są tez wycieczki na sąsiednie wyspy.
      A co do jedzenia -my byliśmy średnio zadowoleni.Wprawdzie mieliśmy opcję all
      inclusiv,ale ponieważ na wyspie woda jest odsalana,wszystkie potarawy czuć było
      takim chlorem,a mocz miał zapach taki jak po szparagach....Herbata hotelowa nie
      do wypicia...Zarcia dużo i zawsze coś dla siebie można wybrać, choć to jedzenie
      pod Anglików i Niemców niewątpliwie.
      My też byliśmy z małymi dziećmi i generalnie jesteśmy zadowoleni.Pozytywne -
      zwłaszcza w przypadku małych dzieci jest to,że odloty i przyloty na Gran
      Canarię są o w miarę rozsądnych porach.
      Z jakim biurem lecisz i w jakiej części wyspy będziesz?
    • dota80 Re: Gran Canaria 25.06.07, 10:17
      Jedziemy z Tui do hotelu Vistamar Riu, to jest region Playa Amadores, 900m. od
      Puerto Rico. A Ty gdzie byłaś?
      Zmartwiłaś mnie trochę tą temeraturą, bo ja zmarźluch jestem. Może w lipcu
      będzie cieplej?
      • 74l Re: Gran Canaria 25.06.07, 21:32
        Oj wiesz , może trochę przesadziłam.Zimno na pewno nie było.Chodzi o to ,że od
        oceanu cały czas wieje wiatr, raz mocniej raz lżej.A kiedy słońce jest za
        chmurami, jest większe wrażenie zimna.Za to kiedy wyjdzie zza chmur, dzięki
        wiaterkowi nie czujesz jak bardzo mocno pali
        Nie zamotałam?
        Na pocieszenie, mimo,że przedpołudnia były chłodne, opalilismy się całkiem
        ładnie.
        Byliśmy z Neckermanem w San Agustino w hotelu IFA Interclub
        Gran Canaria jes cudna.Oj jak ja bym tam wróciła buuuuuu
      • 74l Re: Gran Canaria 25.06.07, 21:42
        Przypomniało mi,prawdopodobnie na poł-wsch wybrzeżu bardziej wieje,i jest
        więcej chmur
        W okolicach poł-zach wybrzeża jes więcej słońca
        W przewodniki jest napisane,że Gran Canaria to kontynent w miniaturce.I to
        prawda.
        Doświadczylismu tego na tej objazdówce.Gorąco polecam tę wycieczkę.Jak wrócisz
        koniecznie napisz jak było
        Ach w San Agustino był cudny piasek , wulkaniczny,taki jak dwukrotnie zmielony
        mak.W Maspalomas jest żółty prawdopodobnie przywieziony z Australii.Dlatego
        Playa del Ingles jest najbardziej pożądana
        Zazdroszczę Ci ,że Ta ta wycieczka jeszcze przed Tobą.

Pozdrawiam
    • dota80 Re: Gran Canaria 26.06.07, 00:29
      Wielkie dzięki za wszelkie wskazówki. Jeśli chodzi o objazdówkę, to planujemy
      wynając auto na jeden dzień, żeby sobie wszystko we własnym pempie pozwiedzać.
      Już się nie mogę doczekać...
      Po powrocie na pewno zdam relację.
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka