Dodaj do ulubionych

Karwia czy Ostrowo

29.06.07, 13:43
Co polecacie? Chcemy pojechać z rocznym synkiem i mamy mentlik w głowie.
Poradżcie.Może jakieś adresy? Dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • kindzior99 Re: Karwia czy Ostrowo 29.06.07, 21:29
      Osobiście polecałabym Ostrowo; może to już i sentyment (będę tam 6 raz)...
      Ostrowo - mała miejscowość około 700 m od morza gdzie spokojnie znajdziesz
      smaczny obiad, niedroga kwaterę. Nie ma tu dyskotek i tego typu rozrywek ale z
      rocznym szkrabem chyba trudno będzie Ci sie tam pobawić. Piękna szeroka i
      piaszczysta plaża oraz rzeczka Czarna Wda mająca ujście besposrednio do morza.
      Kwaterę, którą ze spokojem mogę polecić to Willa Maria na ulicy Sosnowej 55
      oraz na ulicy Nowej Pensjonat Jonasz (lub coś w tym rodzaju). Oba namiary
      znajdziesz w wyszukiwarce.
      Jakby co prosze o wiecej pytań. Żeby tylko pogoda była fajna.................
    • iwik6 Re: Karwia czy Ostrowo 29.06.07, 22:45
      a może ktoś jeszcze coś mi doradzi
      • pjanu Re: Karwia czy Ostrowo 03.07.07, 09:46
        W Ostrowie nie ma żadnych atrakcjisad No i do plazy trzeba iść i iść. Obawiam
        się, że 700 m to jest z początku miejscowości. Jak ktoś mieszka na końcu to
        dobre 1,5 km.
    • katrem Re: Karwia czy Ostrowo 02.07.07, 19:32
      byłam i w karwi i w ostrowie
      ostrowo wydaje się być spokojniejsze, ale do morza trzeba trochę dojść
      w tym roku jedziemy do karwii
      • leli1 Re: Karwia czy Ostrowo 03.07.07, 14:32
        wróciłam z Ostrowa (kolejny raz) i stwierdzam ze dla mnie to idealne miejsce na wczasy z dzieckiem. Fakt ze trzeba podejsc troche do plazy - ale to tez motywacja zeby sie troche poruszac (dziecko pakujesz w wozek i spacer nad morze). Mysmy z rocznym wtedy maluchem dojezdzali autem, teraz z 3 latkiem czasem nawet na nogach.
        Poza tym mankamentem miasteczko ma same zalety, a głowna to taka ze tanio. Ja za 3 osobowy pokoj z lazienka placilam 40 zl za dobe.
        Polecam.
        • iwik6 Re: Karwia czy Ostrowo 03.07.07, 19:30
          do leli1 .A mogłabyśmi podać jakieś namiary na noclegi . Będę bardzo wdzięczna
          • leli1 Re: Karwia czy Ostrowo 03.07.07, 19:49
            mysmy nocowali w pensjonacie Delfin - jak wpiszesz w wyszukiwarce delfin ostrowo to znajdziesz namiary. Domek z parkingiem i placykiem zabaw, wlasciciele b.mili, no tyle ze kawałek od plaży i od powiedzmy "centrum". Dla mnie jednak to byla zaleta, blisko las, malo aut, moj synek mogl poszalec.
    • anavr Re: Karwia czy Ostrowo 18.07.07, 21:52
      Być może kiedyś było inaczej - jak dla mnie dziś Ostrowo jest nie przyjazną
      mieściną - powód? Zostałem tam oszukany parokrotnie w kilku miejscach/punktach
      gastronomicznych - za różne porcje płaci się tyle samo (raz kupiłem małą porcję,
      następnego dnia zapłaciłem za dużą - i otrzymałem to samosmile. Być może jednak
      jest to dobre miejsce dla osób z dziećmi - miejscowość widać, że jest nastawiona
      na taką właśnie grupę docelową. Nie polecam jednak miejscówki przy ulicy Junaków
      (kwatery prywatne Claudia) - właściciele są bardzo niekulturalni.
      Pozdrawiam!

ps. Jeśli już ktoś zdecyduje się na pobyt w Ostrowie - to polecam pizzerie przy
      ulicy Wiankowej (o ile dobrze pamiętam) - przesympatyczna obsługa, wyjątkowo
      dobre jedzenie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka