Dodaj do ulubionych

Jechać w ciemno?

26.07.07, 11:13
Poradźcie czy jechać w ciemno nad morze i na miejscu szukać kwatery? Jedziemy
we czwórkę (dwoje dzieci). Szukam już dość długo, i albo nie ma miejsc albo
cena zbyt wysoka, odnoszę wrażenie,ze wywindowana wręcz.
Wybrałybyście się z dziećmi nad morze nie mając żadnej rezerwacji?
Obserwuj wątek
    • ag2r Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 11:19
      Oj nie - zdecydowanie odradzam!!
      Sami byliśmy kiedyś w takiej sytuacji i dobrze tego nie wspominamy.
      Jest duże prawdopodobieństwo, ze będziecie długo szukać i albo traficie na
      kiepskie warunki, albo będzie drogo (bo właściciel będzie chciał naciągnąć tak
      zdesperowane osoby, jak wy).
      Zajmie wam to duzo czasu, bedziecie zmeczeni i sfrustrowani. Nie wiem, w jakim
      wieku masz dzieci...ale naprawde nie warto.
      Chyba ze zabierzecie namiot (jako alterntywę w większej miejscowości)

Pozdro.
      a.
      • jaga9911 Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 11:46
        My byliśmy w zeszłym roku z 1,5 roczną córką w Darłówku(lipiec). Znaleźliśmy
        fajną kwaterę na pierwszej ulicy na której szukaliśmy. Fakt może zajęło nam to
        pół godziny ale było warto. Niestety jeśli nie macie "sprawdzonych",
        polecaonych przez znajomych miejsc bardzo często można się kwaterą
        rozczarować... a jeśli wpłacona zaliczka...to nie ma wyboru i trzeba zostać-
        albo zaliczka przepadnie.
        Jeśli uda nam się w tym roku, to jedziemy z maluchami we wrześniu też "w
        ciemno".
        Pozdrawiam jaga.
        • ulka13 Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 11:50
          My z dwójka dzieci jeziemy /tzn mamy zamiar/ w ciemno. Zawsze mielsmy
          wcześniejszą rezerwację, ale stwierdziłam że w tym roku, jak podczas naszego
          urlopu będzie pogoda to po prostu się spakujemy i jedziemy. Kwatera się
          znajdzie. A jak bedą straszne prognozy to można na Słowacje czy Węgry skoczyć
          bo nie jestesmy rezerwacją związani.
    • mahrtam Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 14:56
      My właśnie w sobotę wróciliśmy z nad morza. Pojechaliśmy w ciemno, bo zrobiła
      się pogoda i faktycznie z miejscówkami było cienko. Jeśli coś już było wolne to
      paskudne warunki i drogo, ale ponieważ byliśmy samochodem, to odjechaliśmy
      troszkę dalej od morza i tak znaleźliśmy b.fajną kwaterkę ok. 2 km od morza.
      I jeśli jedziecie samochodem to super - spokój i cisza wokół, a do niezbyt
      zatłoczonej plaży 5 min , bo w miejscowościach nad samym morzem to teraz full
      ludzi, wszędzie smrodek smażalni, obłędna ilość straganów z wszelkim badziewiem.
      • krasulas Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 15:04
        jak do znanej miejscowości - może być problem. Niby pogody nie było, niektórrzy
        wycofywali rezerwację, a wiem, że ludziska (w sobotę 14tego) przez cały dzień
        za kwaterami chodzili (Międzywodzie). Sama przy niepogodzie w Kołobrzegu
        szukałam kwatery pół dnia (wtedy pociecha była jeszcze fasolkąsmile)
        Ja może i bym ryzykowała... Choć należy uzbroić się w cierpliwość...
        • morwena5 Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 15:53
          Myślę, że to zależy jak długo się jedzie do miejsca przeznaczenia. Po całym
          dniu podróży chyba jednak lepiej wiedzieć, gdzie się położy głowę, tym bardziej
          podróżując z dziećmi. Pewnie, że można na miejscu czasem się rozczarować, ale
          to już trzeba wkalkulować w "ryzyko wakacyjne" i za dużo nie grymasić, bo
          przecież w końcu na kwaterze nie spędzamy tak wiele czasu - ostatecznie nie po
          to przyjechaliśmy. No i po jakimś czasie wracamy do swojego domku smile
          Podsumowując - szkoda nerwów na jazdę w ciemno i rozpaczliwe szukanie noclegu.
          Warto natomiast, jeśli chce się jeszcze kiedyś w dane miejsce wrócić, na jakimś
          spacerku na spokojnie pooglądać inne kwatery.
          Każdy ma prawo do swojej opinii.
          • kaasik4 Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 16:44
            My z dwójką dzieci zawsze jeździliśmy w ciemno i zawsze znaleźliśmy coś
            fajnego. Szukaliśmy jednak domku letniskowego w przystępnej cenie, czyli
            mieliśmy trudniej. Mieliśmy namiot w razie gdyby się nie udało ale jeszcze
            nigdy nie był nam potrzebny. Mieliśmy dużo szczęścia bo znalezione domki były
            zawsze super.
            W tym roku jedziemy w piątkę, gdyż powiększyła nam się rodzina. Synek ma roczek
            i z takim małym nigdy bym się nie zdecydowała w ciemno. Teraz właśnie
            zdecydowaliśmy się wyjechać i po parodniowych poszukiwaniach udało mi się
            zarezerwować miejsce na początek sierpnia.
            Ja mam urzędowo wakacje wolne, więc nigdy nie chcieliśmy być zobowiazani
            terminem, dlatego zawsze nagła decyzja, pakujemy się i jedziemy. Teraz jednak
            znajomi pojechali w ciemno i cały dzień zajęło im szukanie kwatery. znaleźli
            cudem ale za spore pieniądze. Męza brat z kolei po rezerwacji w internecie gdy
            zjechał na miejsce spotkało go rozczarowanie. Jego pokój miał okna centralnie
            na cmentarz. Zrezygnował z tej kwatery, poszukał i znalazł fajną kwaterkę.

Moja rada, jak dziecko jest malutkie nie ryzykujcie. Jak w wieku szkolnym
            bierzcie namiot i szukajcie na miejscu.

pozdrawiam
            • pade Re: Jechać w ciemno? 26.07.07, 17:11
              Dzieci dużesmile 4 i 9 lat
              Zobaczyłam dziś prognozę pogody na przyszły tydzień i normalnie odechciało mi
              się jechaćsad(((((
    • grazynarosa zobacz tu..... 26.07.07, 20:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=66538154

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka