Dodaj do ulubionych

do mam mieszkających nad morzem

31.07.07, 09:31
jutro jedziemy do Łeby, pogoda jesienna, mama mówi, że lepiej poczekać aż się
zrobi ładniejsza pogoda i wtedy jechać, gdybym wiedziała, że faktycznie w
drugiej połowie sierpnia będzie słonecznie to bym przeczekała, ale boję się,
że cały sierpień taki będzie i wcale nie pojedziemy, z drugiej strony kolega
mówi, że pogoda nad morzem się tak zmienia, że nawet jak zapowiadają deszcze
to może wcale nie padać albo przelotnie a później będzie słonecznie, patrząc
na portal twojapogoda sierpień ma być chłodniejszy i deszczowy
jechać jutro czy poczekać?
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 09:46
      ja tu mieszkam, koło Gdyni, patrzę za okno i jestem załamana. Co chwila pada, wieje i jest paskudnie. Wieczorkiem jest zimno, wczoraj chodziłam w polarze i było mi wtedy dobrze.
      Na onecie masz w mairę optymistyczną prognozę pogody
      wiadomosci.onet.pl/1580875,11,item.html
      Jeśi masz w planach kąpiele morskie to obawiam się że nic z tego nie wyjdzie.
      My w tym roku aby zobaczyć słońce byliśmy w Chorwacji - ceny pewnie podobne do tych w kurortach a był upał.
      Znowu pada.....
    • asialub1 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 09:50
      Pogoda u nas pod psem. Własnie dzis w nocy bylo urwanie chmury i burza. Lało
      tak, ze myslałam,że okna wybije. Niestety codziennie jest pochmurnie, troche
      slonca pomiedzy czarnymi chmurami i to wszystko. Na palcach jednej reki mozna
      policzyc ile bylo slonecznych dni od poczatku wakacji. Ale ty jedziesz do Łeby
      wiec inna sprawa, dla mnie to najpiekniejsza miejscowośc nad morzem, duzo tam
      sie dzieje. Pracowałam w Łebie 10 lat temu w sezonie i bylo super a od tamtej
      pory jeszcze bardziej sie rozrosła ( od strony PKS i PKP). Mieszkam niedaleko
      morza i wiadomo wakacje wole w gorach. Ale jakbym miała wybierac to tylko Leba.
      • liwilla1 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 09:59
        w Lebie jest super, nawet jak pogoda do bani mozna wiele atrakcji znalezc smile
        mieszkam w Sopocie, pogoda nad morzem rzeczywiscie zmienna i przewaznie nie do
        konca pokrywa sie z prognozami. ja zawsze sprawdzam pogode tutaj:
        web.live.weatherbug.com
    • zuzanna56 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 10:11
      Pogoda nad morzem faktycznie jest zmienna. Mieszkam w Trójmieście i niestety
      bywa zwykle tak że lato u nas jest zimne. Zdarza się czasami cały upalny lipiec
      i wtedy wszyscy są szczęśliwi.

Czerwiec był całkiem ładny ale od zakończenia roku szkolnego przez 3 tygodnie
      było bardzo zimno, potem tydzień piękny a następnie znowu zimno i deszczowo.

W ostatnią sobotę około południa było w miarę ładnie, około 20 stopni i
      słonecznie więc wybraliśmy sie do Łeby. Po drodze zrobiło się 15 stopni i
      zaczęło padać. Wytrwale jednak jechaliśmy dalej. W Łebie było najpierw zimno i
      kropił deszcz a około 17.00 zrobiło się nagle ciepło, wyszło słońce i ludzie
      wyszli na plażę. Tak więc pogoda zmienną jest.
    • ewapoznan Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 11:17
      Wczoraj w jednej z lokalinych TV wypowiadał się meteorolog i stwierdził, że
      upałów tego lata już nie będzie.Będą kilkudniowe zwyżki temperatur do około
      25st i to wszystko. Sierpień ma być mniej deszczowy niż lipiec ale za to
      chłodniejszy.Pogoda ma być zmienna.To tyle -decyduj sama.My tydzień temu
      wróciliśmy z Ustki i oglądając co wieczór TVN METEO mogę stwierdzić ,że nad
      samym morzem prognozy nie bardzo się sprawdzały, nawet jak były chmury, wiatr
      je szybko rozgonił.Jeśli jednak zdecydujesz się nie jechać teraz może warto
      poczekać do początku września ,ja już też plażowałam po sezonie i wróciłam
      bardziej opalona niż Ci którzy byli lipiec/sierpień.
    • chwilka9 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 13:06
      W porównaniu z górami to uważam że pogoda nad morzem nie jest zmienna. Jak pada
      to pada. Często trzeba kilku dni zeby sie ociepliło na tyle by iść na plażę.
      Jesli spece od pogody sie mylą to raczej w odwrotnym kierunku: mówia że bedzie
      ładnie - a nie jest. Mieszkam kilka km od morza a w VII tylko raz sie
      plażowałam. Fakt że jak dla mnie to musi byc dwadzieścia kilka stopni.
    • mamarazydwa1 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 20:04
      Ja jadę do Łeby w piąteksmile Na 2 tygodnie. Z 4 latkiem i roczniakiem - może
      wymienimy się telefonami?
      • aniadawid1 mamorazydwa1 31.07.07, 23:26
        ze względu na pogodę jednak jedziemy do Chorwacji, ceny podobne, ale pogoda
        pewniejsza, ja też mam 4 latka, pewnie by się dogadali, a może też wybierzecie
        Chorwację? Gdzie mieszkacie?
        • mamarazydwa1 Re: mamorazydwa1 01.08.07, 07:58
          Też mieliśmy ochotę wybyć gdzieś indziej, gdzie jest pogoda, ale okazało się że
          mąż ma nieważny paszport i wyjazd za granicę musimy odłożyć na przyszły rok.
          Ponoć w Łebie ma być ładnie - 25st. do 18 sierpnia....cóż - ryzyk - fizyk - i
          tak chodzi nam głównie o jod i spacery...
          A mieszkamy na Śląsku.
          A teraz się dzieci wpisuje do paszportu czy im wyrabia osobne?
          • aniadawid1 Re: mamorazydwa1 01.08.07, 13:36
            Moj NM też ma już nieważny paszport ale rozmawiał z babką która organizuje
            wycieczki to mają jakąś umowę podpisaną i nie musi być paszportu, trochę mnie
            to dziwi, ale zobaczymy. Z tego co wiem to wystarczy wpisać dziecko do
            paszportu, ale pewna nie jestem, ja dla dziecka płaciłam 30zł za paszport ważny
            na 5 lat.
            • misia_75 Re: mamorazydwa1 06.08.07, 23:30
              aniadawid1 napisała:

> Z tego co wiem to wystarczy wpisać dziecko do
              > paszportu, ale pewna nie jestem

już nie można wpisywać dziecka do paszportu

• iziak80 Re: do mam mieszkających nad morzem 31.07.07, 20:24
      eeeeeeeeeee no dzis była piekna pogoda smile)) SSłoneczko jasno swieciło, tylko ze
      przy okazji lało jak z cebra tongue_out
    • kasik2501 Re Własnie wróciłam z nad morza.. 05.08.07, 14:46
      Byłam na wczasach niecałe dwa tygodnie ,w lipcu -pogoda nad morzem jest bardzo
      zmienna.Budzimy sie pada,wiec ubranie na cebulke + kurtke na deszcz.Mineła
      godzina rozkładamy parawan i opalanie niby jakies to niebo niewyrazne ale za
      nastepna godzine,juz kapiel i do 18 00 na plazy.A wieczorem okazywało sie iz
      mamy tak opalone ciało ze trzeba cos kupic na ochrone do smarowania bo sam
      dotyk okazywał sie koszmarem.Jesli sie przyjeło ze nad morzem tylko w szczerym
      słoncu sie opala to wiadomo ze nikt z naszego morza opalony nie przyjedzie -bo
      klimat uległ zmianie.Wystarczy ze człowiek rozbierze sie do kostiumu i chodzi
      to sam wiaterek da nam opalenizne.Mielismy taka pogode i jestesmy opaleni
      bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka