basik761-2 28.01.08, 11:30 Witam Drogie Mamy , czy któraś z Was wysyłała swoje dziecko na kolonie po 1 klasie podstawówki ?Ja w tym wieku juz jechałam , ale wtedy chyba były inne czasy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: 7 -latka na kolonii? 28.01.08, 13:43 Ja. Dziecko przeżyło obóz zuchowy (a poszlo rok wczęsniej do szkoły, więc mialo niecale 7,5 roku) i wrocilo bardzo zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: 7 -latka na kolonii? 28.01.08, 13:57 Ja. Wyjechała po raz pierwszy na obóz jak miała 6,5 lat. Tuż przed pójściem do szkoły. Była w znanym sobie z całorocznych zajęć środowisku więc większych obaw nie miałam. Miała w 2-gim czy 3-cim dniu spadek nastroju ale generalnie było w porządku. Przyjechała zadowolona i pełna wrażeń. Teraz jedzie na zimowisko a latem znów na obóz. Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: 7 -latka na kolonii? 28.01.08, 14:18 basik761-2 napisała: > Ja w tym wieku juz jechałam , ale > wtedy chyba były inne czasy . Ja posłałam po I klasie na obóz zuchowy. Syn jest z grudnia, więc miał 7,5 roku. Czasy raczej nie mają nic do rzeczy. Prędzej charakter dziecka i przerwana pępowina. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: 7 -latka na kolonii? 29.01.08, 12:44 Też wysłalam swoją 7-latkę na kolonie - pojechała z koleżanką. Postarałam się znaleźć kolonie z dużą liczbą opiekunów i mnóstwem zajęc, żeby się dzieciątka nie nudziły bo wtedy łatwiej o tęsknotę i płacz. Wróciła bardzo zadowolona, kolonie się sprawdziły, chce jeździć co roku, teraz wysyłam ją w inne miejsce (inny organizator), ale też z koleżanką. Mam zamiar wysłać w tym roku syna, aktualnego pierwszoklasistę - na razie szukamy chętnego kolegi. Samego nie puszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 7 -latka na kolonii? 29.01.08, 13:04 Tak. Odwiedzilismy go po tygodniu i zabralismy dwa dni przed koncem drugiego tygodnia. Juz zaczynal marudzic wiec uznalusmy, ze tak bedzie lepiej. Od tamtej pory jezdzi co roku samodzielnie i w lecie i w zimie Odpowiedz Link Zgłoś
basik761-2 Re: 7 -latka na kolonii? 01.02.08, 09:23 Dziękuję ,za wszystkie wypowiedzi .Już prawie się zdecydowaliśmy , córka też chce pojechac .Pozostaje poszukać fajnej oferty .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 7 -latka na kolonii? 01.02.08, 10:59 Jesli jestes z Wawy moge polecic na prov sprawdzona firme. Swietni wychowawcy, doskonaly program podczas wyjazdow (dzieci sie nie nudza) i do tego troska o najmlodszych. Sprawdzaja czy dzieciaki sa umyte, czy maja czyste ubrania, porzadek w szafkach itp. Moj syn z pierwszych kolonii z inna firma wrocil brudny, mial zgubiona polowe rzeczy i mowil ze sie tylko nudzil bo nic sie nie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
basik761-2 Re: 7 -latka na kolonii? 01.02.08, 14:23 Jestem ze śląskiego niestety , ale moze ta firma ma gdzies tutaj swoją filię ? Jeżeli mogę to proszę o namiary , zadzwonię i zapytam . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 7 -latka na kolonii? 01.02.08, 15:02 zaraz wysle Ci adres ich www na maila wiem, ze jezdza tez dzieckiaki z krakowa. firma organizuje dwa obozy w roku: letni i zimowy. Moj syn jezdzi juz od 5 lat na obydwa co roku i jeszcze mu sie nie znudzio. Polecam tez przeczytanie na ich stronie zakladki "O nas" - zobaczysz co soba reprezentuja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 7 -latka na kolonii? 01.02.08, 15:19 nie moge sie zalogowac na poczte gazety napisz prosze otma@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ammeux Re: prośba o namiary 01.02.08, 15:20 Nioma, czy mogę poprosić o namiary na tego polecanego i nie polecanego organizatora? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: prośba o namiary 01.02.08, 15:40 tak, tylko badz tak mila i wyslij mi maila na otma@interia.pl nie moge sie na gazetowa zalogowac Odpowiedz Link Zgłoś
kingaiola Re: 7 -latka na kolonii? 04.02.08, 14:33 ja też poprosze o ten namiar... co prawda na ferie już jedzie z Akademią Przygody ale jak się spodobają mojej córce samodzielne wyjazdy to na pewno sie przyda. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 7 -latka na kolonii? 06.02.08, 10:35 przeslij mi prosze swoj adres email na otma@interia.pl gazetowy mi nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 Re: 7 -latka na kolonii? 07.02.08, 12:43 Ja także dołączam się do prośby o namiary na tego organizatora. Jestem w trakcie rozważania takiej możliwości i szukam na razie ofert. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Re: 7 -latka na kolonii? 05.02.08, 22:13 Ja wysłałam. Wesołą siedmiolatkę, ze starszym bratem. Pisała z kolonii entuzjastyczne listy, wróciła rozśpiewana. Potem wyjeżdżała co roku. Gdy dorosła, powiedziała,że wysyłanie na kolonie dzieci poniżej 10 roku życia to wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1 Re: 7 -latka na kolonii? 07.02.08, 14:39 ja mojego wyslalam z zuchami na rajd 2 dni. Wrócił padniety ale szczesliwy. Za tydzień jedzie z nimi na zimowisko na 6 dni. Wszystko blisko domu ok. 20 km w razie czego. Potem zobacze dłuzsze wyjazdy Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: 7 -latka na kolonii? 12.02.08, 23:08 Ja polecam firme (Krakow) ktora organizuje wyjazdy sportowe dla dzieci od 7 lat. www.sportszok.pl Bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
afana tak - ale nie każda i nie wszędzie ;) 18.02.08, 12:59 Wszystko zależy od dziecka - na siłę nie ma co, ale moje dziecko było właśnie w tym wieku na obozie sportowym w Wierchomli i świetnie wspomina, jedzie w tym roku drugi raz, ale może dobrze trafiło, tam jest wyjątkowo dobra opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
edz.anna Re: 7 -latka na kolonii?- do Uffa1 20.02.08, 12:53 Mam prośbę do Uffa1, czy mozesz coś więcej napisac o doświadczeniach z firmą sport szok. Przeglądnełam ich stronę i oferta wygląda interesująco. A własnie szukam dobrego obozu (najlepiej z Krakowa) dla mojej 7 latki. Może ktoś inny mógłby polecić też inną firmę. z góry dzięuję pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: 7 -latka na kolonii? 20.02.08, 13:50 Moja córka pojechała po drugiej klasie tylko dlatego że nie dostałam dla niej miejsca rok wczesniej. Dzieci po pierwszej klasie tez jechały. Odpowiedz Link Zgłoś