alfa36 04.04.08, 14:37 Zarezerwowałam wakacyjny pobyt w hotelu Milena w Milówce. Czy ktos mógłby mi podpowiedzieć, co można zobaczyć w tamtych okolicach. Mamy dzieci 17 i 3 letnie i samochód do dyspozycji.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matizka Re: Milówka 04.04.08, 21:49 oprócz włażenia na okoliczne, niezbyt wysokie górki polecam 1)Kamesznica (jest taki super kościółek na górze - da się z jednej strony nawet wózkiem wjechać) 2) Żywiec - tam jest jakiś spory basen, 3) Ustroń - jest taki park leśny ("dzikie zoo") 4) Wisła do 2 powyższych można jechać przez Istebną (i Koniaków)i to jest fajne doświadczenie, bo trasa biegnie bardzo wysoko i widoki są nieziemskie (mam nadzieję, że dobry kierowca) Ja bym jeszcze pojechała do Bielska i na Pilsko. My to nawet na Słowację do jakiś źródeł i do Cieszyna jeździliśmy (też przez Czechy. Chyba, żeby się nie nudzić trzeba trochę pojeździć. Ale najpierw pewnie należy zobaczyć dom Golców. pozdr Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Milówka 05.04.08, 08:16 17-latek to tam chyba umrze z nudów, chyba że lubi chodzić po górach. W samej Milówce nie ma raczej nic ciekawego, jak jest ciepło można iść nad rzekę. Jest też park leśny, nieco inny niz w Ustroniu. Jadąc główną drogą w stronę Ujsoł trzeba minąć przejazd kolejowy a potem skręcić w lewo i wysoko pod górę. Z okolicznych atrakcji Żywiec i muzeum Browaru Żywieckiego www.muzeumbrowaru.pl/html/index.html Ciekawe też jest Sanktuarium w Rychwałdzie. Jeśli lubicie jeździć na koniach to niedaleko od Mileny jest pensjonat Wanesa, właścicielka ma 2 konie i kucyka i można odpłatnie pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Milówka 05.04.08, 16:43 Dziękuję za odpowiedzi. Będziemy dużo jezdzić. Z nas żadni wędrownicy, raczej spacerować lubimy. Pierwszy raz jako para (a to już dobre kilka lat) jedziemy w góry i właściwie przypadek sprawił, że właśnie tam... Odpowiedz Link Zgłoś