dk310 27.11.08, 11:22 Czy ktoś był w Eurodisneylandzie na własną rękę (przelot samolotem, wynajęcie samochodu...)? Planujęwycieczkę z dzieckiem w przyszłym roku, poszukuję informacji - sprawdzony hotel, atrakcje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaop Re: Disneyland 27.11.08, 11:31 Bylam, jak najbardziej. Zawsze i wszedzie jezdze na wlasna reke Co konkretnie Cie interesuje? Samochodu w zyciu bym w PAR nie wypozyczala, bo IMO oni maja swietnie rozwinieta komunikacje miejska (metro, kolej podmiejska, autobusy- wszystko do sprawdzenia i "opracowania" w necie, zreszta hotele tez). Odpowiedz Link Zgłoś
dk310 Re: Disneyland 27.11.08, 11:36 Co mnie interesuje?? Wszystko. Głównie chodzi mi o sprawdzony hotel, niedaleko samego disneylandu z atrakcjami dla dzieci. Jeszcze jakbyś miała stronki, gdzie można sobie wszystko sprawdzić i skalkulowć byłoby super...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Disneyland 27.11.08, 11:50 W takim razie hotelu musisz poszukac tu: www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml Ja w Paryzu mieszkam zawsze na Placu Inwalidow, bo dla mnie Disneyland jest tylko dodatkiem do tego pieknego miasta i osobiscie uwazam, ze calodniowa wycieczka (od rana do poznej nocy) do krainy Myszki Mickey w zupelnosci wystarczy, wiec nigdy nie szukalam hotelu w poblizu A tu masz strone paryskiej komunikacji miejskiej www.ratp.fr/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Disneyland 27.11.08, 21:03 W sierpniu byłem w Paryżu z dwójką dzieciaków (córeczka 5 lat i synek obchodzący w czasie tego wyjazdu 1 urodziny). Wyjazd (jak każdy inny też) zorganizowaliśmy sobie sami. Przelot z Warszawy do Paryża liniami Norwegian (polecam) z lądowaniem na Orly. Odradzam wszelkiego rodzaju wynalazki, takie jak Wizz bo lądują w polu i trzeba godzinę lub lepiej transportować się do miasta. Ceny też mają bardzo dobre - za trzy bilety WAW-ORY-WAW zapłaciłem niespełna 700zł. Polecam zatrzymanie się w samym Paryżu, a nie w okolicach Disneylandu. Połączenie pociągiem z centrum jest bardzo dobre, przejazd trwa ok. 40 minut, a nie ograniczasz się do samego Disneylandu. Paryż to przecież wspaniałe miasto. Jeżeli chodzi o hotel to polecam ten, w którym ja się zatrzymałem ( www.hotel-toureiffel.com/ ). Ceny przystępne (pokój z łózkiem podwójnym i pojedynczym + łóżeczko dla malucha 110€/dobę). Ogromną zaletą hotelu jest jego lokalizacja, 2 minuty od Pól Marsowych i 5 od Wieży Eiffla. Bardzo blisko do stacji metra i dogodne połączenie autobusem Air France z Orly (do Pl. Inwalidów). Hotel czysty, z klimatem starej paryskiej kamienicy, obsługa bardzo miła, za rogiem wspaniała piekarnia ze świeżymi bagietkami i kawą. I jest się w centrum miasta (o ile o Paryżu można powiedzieć, że ma jedno, ścisłe centrum). Gdybyś miał więcej pytań pisz na maila gazetowego - postaram się pomóc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
domwie1970 Re: Disneyland 05.12.08, 23:52 Trzeba pamiętać, że główne atrakcje są dostępne od 140 cm wzrostu. Oznacza to, że dziecko niższe skożysta tylko z wybranych atrakcji. Wystarczył nam jeden dzień, ale był bardzo intensywny ( w biegu od 08:00 do 24:00). Fajna wycieczka powinna trwać 3 dni: 1 dzień Disneyland 2 dzień Disneystudio 3 dzień Park Asterixa, który jest jeszcze fajniejszy od Disneylandu. Wypada jeszcze zobaczyć wieżę Eifla i zjeść obiad na Trocvadero co daje w sumie 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Disneyland 28.11.08, 11:43 też byłam na własną rękę - samoletem wówczas linii sky, mieszkałam tuż koło Luwru. Na disneyland i Studio Filmowe przeznaczyliśmy 2 dni, 1 na park Asterixa, i tydzień na zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś