michasia24 23.04.09, 17:05 polecacie tą miejscowość? jest wybór w knajpkach? jakies atrakcje? jak plaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semida Re: Władysławowo 23.04.09, 17:41 Zakochałam się w tej miejscowości<br /> Jest cudowna,niewielka ale knajpek duzo i fajnych.Do tego co roku jest tam wesołe miasteczko z karuzelą widokową czy jak to się tam zwie.Zatoka jest zapuszczona,ale cichutko tam i romantycznie.<br /> Do tej pory byłam może w 11 miejscowościach nad morzem i Władysławowo zdecydowanie jest dla mnie nr 1.<br /> P.S.Fajną kolejką można się dostać na Hel. Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: Władysławowo 23.04.09, 18:38 jak dla mnie porażka, mała miejscowość, przeludniona, zero atrakcji... same kramiki z "pamiątkami", na plaży d.pa przy d.pie, osobiście wolę wypoczywać niż się denerwować takim stanem rzeczy, jeździliśmy na plaże w stronę Helu, bodajże do Jastarni, tam dużo lepiej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Władysławowo 23.04.09, 18:48 Władek to porażka! Tłumy ludzi na plaży, brudno, pełno buraków i tzw. złotej polskiej młodzieży. Samochody z tubami i głośną muzyką, dresiarstwo i tipsiarstwo, długie kolejki do lodziarni, w sklepach i barach... byłam tam raz. NIE POLECAM! mało zaciszne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka tak wygląda plaża uwaga... o 10 rano 23.04.09, 18:55 Jeśli wybierzesz się później, twoje szanse na plażowanie drastycznie maleją. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: tak wygląda plaża uwaga... o 10 rano 23.04.09, 19:29 Przyłączę się do negatywnych wypowiedzi.Knajpek z prawdziwego zdarzenia może kilka.Reszta to budy z zapiekankami,hot- dogami,pizzą.Do tego dochodzą stragany z tandetnymi pamiątkami.Plaża dokładnie tak jak na zdjęciu powyżej.Koc przy kocu,złota polska młodzież rządzi,brudno,bo ludzie śmiecą na plaży i nie tylko.Z bardziej ekskluzywnych miejsc to jeden jedyniący hotel Velaves,ale ceny kosmiczne,przy czym masz zagwarantowany komfort. Wszędzie jednak, poza tym obiektem, pełno dersiarstwa,chamstwa i szpanu.Wrzask,hałas,tłumy.Nie polecam,zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tup-tup77 Re: Władysławowo 23.04.09, 21:05 Ja osobiście polecam.Jak wszędzie latem tłumy na plaży ( we Władku bardzo szeroka plaża) i nie ma co się dziwić, bo każdy przyjeżdża trochę poleżeć,a z pogodą nad Bałtykiem różnie bywa,jak wszędzie stragany z pamiątkami, ciuchami,kojeki po lody,gofry .Toż to przecież sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Władysławowo 23.04.09, 21:19 uwierz mi że są miejsca nad naszym morzem, gdzie nie ma dzikiego tłumu. Nawet w sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
tup-tup77 Re: Władysławowo 23.04.09, 22:08 Zoofka zdraź takie miejsca na Bałtykiem gdzie nie ma tłumów w sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Władysławowo 23.04.09, 22:34 A chociażby Grzybowo - zaraz obok Kołobrzegu. Piękne czyste plaże i bardzo mało turystów. Na Władysławowie świat się nie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Władysławowo 24.04.09, 14:57 A za Grzybowem, między Dźwirzynem i Mrzeżynem jest Rogowo. Dla mnie to raj na ziemii. Jakby ktoś był zainteresowany, posiadamy tam kawalerkę do wynajęcia o każdej porze roku. Dodam tylko, że z mieszkanka do plaży jest niecałe 50 metrów... Skusi się ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Władysławowo 23.04.09, 22:51 Sztutowo-polecam dla emerytów lub ludzi lubiących ciszę i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
zocha16 Re: Władysławowo 24.04.09, 15:01 i takim miejscem jest Gdynia Orłowo. Piękna plaża z Teatrem Letnim Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Władysławowo 23.04.09, 21:20 Jak wszędzie latem tłumy na plaży Nieprawda. Pełnia sezonu nad Bałtykiem nie musi oznaczać, że obijasz się o tyłek sąsiada na plaży. Trzeba tylko ruszyć cztery litery i poszukać czegoś z dala od tych "kurortów" typu Władysławowo czy ŁebaP Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Władysławowo 23.04.09, 22:37 to prawda kali_pso. Niestety niektórzy nie wierza że są takie miejsca, gdzie nie musisz bić się o kawałek plaży. Ale może to i lepiej dla tych, którzy umieja znaleźć sobie fajne ciche miejscowości nad morzem. Reszta niech sie gnieździ we Władku Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Władysławowo 23.04.09, 22:50 Ja osobiście WOLĘ tłum niż PUSTYNIĘ.Byłam i tu i tu.Zdecydowanie wolę miejscowość tętniącą życiem Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Władysławowo 24.04.09, 08:48 Ja z chęcią odpocznę w poleconych przez was miejscowościach.Podacie nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Władysławowo 23.04.09, 19:35 Władysławowo to świetny pomysł, podobnie Łeba, polecam też Karwię. Jedźcie tam koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Władysławowo 23.04.09, 19:43 jest obrzydliwe!!! starszny tlum, obrzydliwa architektura, plaza beznadziejna w porownaniu z polwyspem, straszszsznie glosno, omija szerokim l;ukiem, choc jest to niemozliwe, bo co roku jestem na polwyspie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Władysławowo 23.04.09, 22:27 to zależy jak dla kogo-jeżeli jesteś młodą, bezdzietną laską-samotną czy nie-która chce sie zabawić, poużywać to tak. Dla mnie władysławowo to porażka-jeden wielki motłoch, jarmar, odpust. brr. a jeżeli jedziesz z dziecmi to odpuść. wybierz się lepiej do DĘbek. ktoś pisał, ze plaża jest szeroka w którym miejscu, bo ja nie zauważyłąm. w dębkach to dopiero jest szeroka. a co do fotki tłumu na plaży czy to Władysławowo czy sarbinowo- wszędzie tłum w sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Władysławowo 24.04.09, 10:01 > to zależy jak dla kogo-jeżeli jesteś młodą, bezdzietną laską-samotną > czy nie-która chce sie zabawić, poużywać to tak. heh, laska nie jestem, dzieci tez posiadam i "zabawic" sie nie lubie a Wladyslawowo polecam ale poza sezonem: bardzo ladna szeroka plaza. Moim zdaniem ladniejsza niz w Bialogorze. Wladyslawowo jest tez tak usytuowane ze pozwala na rozne wypady. Fakt ze samo miasteczko jest potwornie zaniedbane i brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea popieram !!!! 24.04.09, 08:31 polecam Kaszuby....spokój, słońce jak wszędzie, mokrość też się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Władysławowo 23.04.09, 22:26 Chcecie puste plaże?<br /> Sztutowo-prawie nikogo nie ma.Mnie akurat takie klimaty nie pociągają.Wolę muzykę,hałas,zabawę.Na wakacjach jak dla mnie o to chodzi.<br /> Władysławowo malutkie,jest i miejsce na zabawę i na relaks.<br /> Byliśmy w pokoju gościnnym jakieś 1.5km od morza.Cisza,spokoj...chcielismy zabawy...szliśmy szlakiem na plażę...super Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Władysławowo 24.04.09, 08:28 Władysławowo w maju, czerwcu jeszcze jak cie mogę, ale potem.... Jeden deptak i cala masa bud...a w każdej inna wściekła muzyka, ogólnie jeden wściekły tłum i jazgot... osobiście nie rozumiem ludzi którzy przyjeżdżają z zatłoczonego miasta, do zatłoczonego "kurortu"...ale widać lubią skoro tylu ich jest... fakt jest taki , jeśli chcesz namiary na pensjonat, to moi przyjaciele maja takowy Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Władysławowo w sezonie to istny Bangladesz:) 24.04.09, 09:55 Tłumy ludzi na plaży, do knajpek,tłumy na ulicach.Odpustowość pełną parą.Przed sezonem jest lepiej, ciszej i taniej. Ze spokojniejszych miejsc polecam Karwię, Dębki, Białogórę, Trzęsacz koło Kamienia Pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: Władysławowo 24.04.09, 12:55 wybieram sie teraz na weekend majowy wiec mysle,ze bedzie w miare spokojnie, natomiast latem od x lat jeszcze do jantara-lekkie zadupie ale urocze Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Władysławowo 24.04.09, 14:51 Nie polecam zdecydowanie!!! Cały Gdańsk tam jeździ. Brud, smród i tłok. Blee!!! Polecam Rogowo, ale to tylko dla koneserów, którzy przyjeżdżają nad morze o każdej porze roku oprócz lata Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Władysławowo 27.04.09, 22:10 Zrozumcie że nie wszyscy są tu z Warszawy i innych duzych miast, ja np. jestem z miasta średniej wielkości, ale za miastem mam dziełkę i tam w zupełnej ciszy spędziam każde popoludnie i każdy weekend. Moja rodzina w tym córka na wakacjach lubimy ten hałas gdyz on trwa 14-20 dni i się kończy i znów jest nasza cisza. Nie wyobrażam sobie wczasów bez wlasnie tych odpustowych atrakcji ( chociaz nie kupuję bez lunaparków i innych szalonych rozrywek. Moje dziecko tylko na to czeka )) Lubię Władka z tym ze zawsze wybieram ośrodek w cichej uliczce , zapewniam ze wystarczy 500 m od plaży i po 22,00 jest cisza !Na plaże tez nigdy nie chodzę wczesniej niż 10-11 i nigdy nie walczyłam o miejsce, choć zawsze byłam blisko morza ze względu na dziecko. Miałam przyjemność byc na wczasach na odludziu, no może nie takim strasznym ale jednak odludziu typu np. Sianożęty, i nudzilismy sie i my i dziecko. Uwazam ze kazdy szuka na wypocznek czegos innego, czegos czego nie ma na codzień, dlatego jedni jeżdżą do Grzybowa a inni do Władka ( np. moi znajomi w zeszłym roku z rocznym dzieckiem i byli zadowoleni). My w tym roku jedziemy do Łeby i juz nie mogę sie doczekać, fakt ośrodek mam blisko centrum ale za to teren ośrodka jest ogromny, zalesiony i tam w ciszy na tarasie będę odpoczywać kiedy będe miala ochotę. Przepraszam to moja opinia ale wkurzają mnie posty kiedy ktos pyta np. o kwaterę w Łebie czy Mielnie a inny zaraz piszę - nie polecam, nie jedź tam.bo hałas......eh. Każdy odpoczywa tak jak lubi. Ja Władka polecam i byłam tam jako panna, jak mężatka i jako mamusia za kazdym razem było tak samo fajnie, nie polecam natomiast Sianożęt, Dźwirzyna , Międzyzdrojów i Kołobrzegu! Odpowiedz Link Zgłoś
szamiram Re: Władysławowo 28.04.09, 09:55 Mogę wyrazić tylko swoj a subiektywną opinię. Byłam tam z dwójka dzieci i męzem. Wróciliśmy do domu bardziej zmęczeni niż bylismy przed urlopem. Brud, smród i wszędzie tłumy ludzi. Na plazy wiecznie musiałam pilnować dzieci żeby nie zgubiły się gdzieś w tym tłumie. Gdy pogoda nie dopisywała to zrobiliśmy sobie trochę wycieczek po okolicy - i te chwile były chyba najlepsze. Podobne odczucia miałam zreszta po pobycie w Łebie. Z kolei w cichych nadmorskich miejscowościach moje dzieci nudziły sie totalnie. To co mnie i męża męczy - je po prostu bawi. Reasumując, kazdy lubi co innego i trudno tak naprawdę doradzić. Ja od dwóch lat nie jeżdżę nad polskie morze. Odpoczywamy gdzie indziej i wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
gralux1979 Re: Władysławowo 28.04.09, 13:47 Władysławowo to fajne miasteczko - sporo knajpek, Luna-Park, wieża widokowa, duża piaszczysta plaża, ale jak dla mnie ta miejscowość nia ma swojego NADMORSKIEGO klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś