Dodaj do ulubionych

Covid a prawo :D

13.08.20, 13:04
To już jest odlot jakiś big_grin
Pis złożył projekt nowelizacji ustawy zakładający, że można łamać prawo jak się walczy z koronawirusem. I to miałoby działać wstecz big_grin
To ja wam powiem, że po pierwsze, tam to dopiero musi być przekrętów na wielką skalę i jest to sposób na zabezpieczenie sobie tyłka,
a po drugie można by robić dosłownie wszystko - przebrać WOT za policję, bo taka potrzeba, zamknąć kogoś, zakazać zgromadzeń, bo nagle na tej ulicy grasuje covid i wiele innych.

A po trzecie, trzeba mieć tupet, bezczelność i poczucie że jesteśmy panami świata, a ciemny lud dostał bon do Władysławowa
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:09
      No bo to ma właśnie te dwa cele: "uprawnić" przewałki Szumowskiego i kolegów oraz uczynić wsadzanie na dołek za tęczową przypinkę albo wyjście do niewłaściwej Biedronki legalnym.
    • triss_merigold6 Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:10
      Hahaha, zdziwieni? Ileś razy pisałam, że koronawirus i rzekoma epidemia z wizją stosów trupów, to cudowny pretekst dla władzy do przepchnięcia wszystkiego - biznesów, kontroli, ograniczeń praw etc.
      Gwoli ścisłości, uważam, że opozycja nie byłaby ani o włos lepsza, takie lewactwo z kręgów Razemków i KP, z rozkoszą objęłoby obywateli bardzo ścisłym monitoringiem, dla ich dobra oczywiście.
      • ferra Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 16:04
        Łatwiej jest oszukać ludzi, niż przekonać ich, że zostali oszukani.

W pomorskiem otwierają "izolatoria" dla grupowych kwarantann covidian. - wszystko w trosce o lud.
        www.youtube.com/watch?v=LDmq8zYEtxc&feature=youtu.be
    • anika772 Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:10
      Te dotychczasowe wrzutki nie wystarczyły?
      Well, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    • gyubal_wahazar Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:28
      Zaczyna się układać w całość, że korona to dla polityków na całym świecie, dar z niebios ?
      Raz, że nie ma takiego szwindla, którego skutków nie dałoby się teraz na nią zrzucić, dwa, że frajernia będzie sama błagać by zostać królikiem doświadczalnym szczepionek, a trzy, że można jej narzucić każde komunistyczne prawo, pozbawiające ją resztek wolności

Ale jaaasne, to wszystko spiskowa teoria, a postępowe idee mówią zupełnie coś innego
    • rainbow_dash Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:30
      której ustawy i gdzie ten projekt można przeczytać?
      • ferra Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 15:42
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26203875,pis-zmienia-ustawe-covidowa-bezkarnosc-za-lamanie-prawa-w.html?fbclid=IwAR3_WAquZTRvShAgDa1YNVGqazju4dxp8-rw6VX_fLx6dBjv6hPts21VbSU#s=BoxOpMT
    • bib24 Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:33
      i mnie wcale nie dziwią grupy "pandemia to ściema" albo teksty, że to spisek.
      to jest tak bezczelne wykorzystanie pandemii do swoich celów, że szok.
      • malia Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:35
        Ta pandemia spadła im z nieba
      • triss_merigold6 Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:37
        CBDU. Pandemia to samograj, kura znosząca złote jajka, uzasadni każde posunięcie władzy (każdej, żeby nie było, że tylko PiS) i jeszcze miłośniczki szmat na twarzy podziękuja za troskę.
        • rainbow_dash Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:39
          przeesz ta "pandemia" została właśnie po to ogłoszona, come on
        • umi Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 13:51
          I dlatego obywatele powinni patrzec rzadzacym na rece i zajmowac sie sensownymi tematami, zamiast np. ekscytowac sie facetami hetero udajacymi kobiety homo.
          Co innego logiczne srodki bezpieczenstwa, ktore powinny byc opracowane, zeby ludzie mogli bezpiecznie funkcjonowac, co innego przepychanie gniotow przy okazji.
          • malia Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 14:25
            Bardzo to wygodne, wszystko móc usprawiedliwić, a dla przekrętów finansowych mieć wytłumaczenie.
            A może jest jakieś bezprawne działanie, które trzeba koniecznie wykonać? Tylko ja nie wiem co to jest?
            • umi Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 15:58
              Nie mozna wykonywac bezprawnych dzialan, bo to jest przeciwienstwo prawa. I sprawiedliwosci tez wink
    • gyubal_wahazar Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 14:37
      Ciekaw jestem, ile jeszcze kantów muszą wykonać politycy na całym świecie, by gawiedź się w końcu połapała, że korona to był od początku do końca jeden wielki szwindel, by zrobić z niej idącą jak barany na rzeź, tłuszczę
      • malia Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 15:38
        ty chcesz faktem durnej pisiej ustawy uzasadnić brak wirusa(?) a ja widzę w tym głównie bezczelność i chciwość naszej władzy. Ale ok.
        Moze wielbicielki władzy podają jakiś przykład zastosowania takiego przepisu?
    • sumire Re: Covid a prawo :D 13.08.20, 15:51
      To jest tak ostentacyjny doopochron, że aż żal. Już nawet w finezję się nie bawią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka