ann32 23.05.09, 15:04 Chciałabym wybrać się do Disneylandu w pierwszej połowie września z 6latką. Szukam mamy z dzieckiem w wieku mojego, która również ma ochotę na taką wyprawę) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seawali Re: Disneyland Paryż 28.05.09, 06:32 My na poczatek jedziemy do ED! Tylko ze w czerwcu. Potem podobno ekipa zmeczona. Zyciem... No i tata z 7 i 3 latka... )) Odpowiedz Link Zgłoś
neblinka Re: Disneyland Paryż 10.07.09, 10:53 Witaj! Napisałam e-maila na Twoją pryw. skrzynkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annalena1976 Re: Disneyland Paryż 13.07.09, 22:51 Możecie polecić jakis hotel w pobliżu? Może Premiere Classe albo Formule 1, są jeszcze takie hotele? Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Disneyland Paryż 14.07.09, 15:20 annalena1976 napisała: > Możecie polecić jakis hotel w pobliżu? Może Premiere Classe albo > Formule 1, są jeszcze takie hotele? Po co Ci hotel w pobliżu? Zamierzasz być tylko Disneylandzie? To są obrzeża Paryża, a dojazd z centrum zajmuje RER-ką 45 minut. Są też połączenia autobusowe, ale zbytnio nie zagłębiałam się w szczegóły komunikacji autobusowej, więc nie pomogę. Gdybyś miała jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
carloni Re: Disneyland Paryż 14.07.09, 13:46 Oj... to będziecie mieć ubaw! Sam byłem w disneylandzie jako dziecko, nie zapomnę tego do końca życia. Pamiętajcie żeby zaopatrzyć się w dokładny plan Disneylandu - gdzie będziecie mieli opisane wszystkie atrakcje. Ułóżcie sobie wcześniej plan, bo wszystkiego nie zdążycie zobaczyć w jeden dzień. No a poza tym z takimi małymi dziećmi nie będziecie mogli skorzystać ze wszystkich atrakcji (np na niektóre kolejki są wpuszczane dzieci od 120 cm wzrostu). Odpowiedz Link Zgłoś
ivory.net2 Re: Disneyland Paryż-bylam wiosna 14.07.09, 23:27 bylismy z corka wtedy niecale 4 lata i mezem wiosna tego roku na wycieczce w disneylendzie. jechalismy z angielskiego biura podrozy nastatwie na pobyt tylko tam. cala zabawa trawla 4 dni i uwazam ze jest to optymalny czas zeby zwiedzic caly park. mieszkalismy w hotelu disney resort ale wtedy bylo przed sezonem wiec wieczorynych animacji nie odczulismy. polecam kupic jedzenie i picie w pobliskim supermarkecie bo ceny powalaja na kolana. najtanszym miejscem jest magdonalds gdzie za 30 euro 3 -4 osoby spokojnie sie najedza w knajpkach i kawiarenkach trzeba liczyc sie z wydatkiem 2xwiekszym co nie gwarantuje wcale lepszej jakosci. co do atrakcji dla malych dziewczynek to calym cercem polecam obiad z ksiezniczkami w czasie pobytu mozna zrobic sobie zdjecia z kopciuszkiem i porozmawiac (jezyk francuzki i angielski)-zdjecia oczywiscie platne . koszt obiadu to okolo 100 euro na 2+1(moja corcia zyla tym spotkaniem przez prawie miesiac) codziennie po poludniu odywa sie parada postaci ktora naprawde warto zobaczyc. przy karuzelach trzeba liczyc sie z dlugim staniem w kolejce nawet do godziny osobiscie polecam po sezonie Odpowiedz Link Zgłoś