Dodaj do ulubionych

LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecacie?

06.09.05, 11:47
Witajcie Lublinianki,
A jednak los zadecydował posłać całą naszą rodzinkę do Lublina. Czy mozecie
mi potadzić drogie e-lublinianki, gdzie wg Waszej opinii najlepiej wynająć
mieszkanie? NIe wiem na co się nastawiać i w jakim rejonie szukać.
Liczę na Wasze cenne porady
pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • agn1 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 06.09.05, 14:00
      Ja mieszkam na Felinie i jestem zadowolona.Jest tu
      szkola,przychodnia,poczta,kościół,poczta a nawet bar.Dobry jest tez dojazd do
      centrum.jest tu w miare spokojnie i sa place zabaw dla dzieci.Mieszkam tutaj
      juz 5lat.
      • doroy1 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 07.09.05, 13:36
        Felin-to dla mnie prawie świdnik (bez urazysmile)
        ja polecałabym LSM, blisko centrum, osiedla maja swoj klimat, duzo zieleni,
        duzo placow zabaw.
        Obecnie mieszkam na Czechowie, tutaj w sumie tez moze byc tylko nie moge
        zaaklimatyzowac, tez jest zielen,place,rowniez blisko do centrum, tylko klimat
        inny
        co najwazniejsze nie polecam, Kunickiego, Bronowic (tych starych)......
    • kin2 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 07.09.05, 15:10
      Witam, mieszam na Czechowie, teraz na górnym, kiedyś na dolnym, jest ok, duzo
      zieleni placów zabaw, z bezpieczeństwem bywa różnie, ale to w każdej dzielnicy.
      Mieszkała też chwilowo na Felinie i mimo spokoju i ciszy szybko stamtąd
      uciekałam, jak dla mnie za daleko od "cywilizacji"smile Z Czechowa jest naprawdę
      bliziutko do miasta.

Kinia mama Kuby (12.03.2003)
    • mamaamati Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 07.09.05, 15:26
      mieszkam na Kalinowszczyznie(nowa),ładne osiedle,bardzo dobre połączenie z
      centrum
      podoba mi się jeszcze osiedle Czechów
      odradzam Bronowice,Tatary(wg mnie to osiedle jest wybitnie brzydkie,brudne)
      Felin to też dla mnie prawie jak pod Lublinem(bez urazy)

pozdrawiam

p.s. napisz na co się zdecydowalisciesmile
      • annba1 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 08.09.05, 21:08
        Szukamy mieszkanka do wynajęcia, nie mam zadnych typów, dlatego sugeruję się
        Waszymi opiniami.
        Kochane jesteście
        dziękuję i śledzę wątek dalej.
        pozdrawiam
        Ania
        PS
        Zaopiekujecie się biedną przyjezdną wink Przygarniecie na wspólne spacerki wink??
        • lauracorciaasi Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 08.09.05, 21:22
          Hej Ania,
          aż mi się uwierzyć nie chciało, bo twój wątek był akurat pierwszy. Jestem w
          dokładnie takiej samej sytuacji. Własnie szukamy mieszkania do wynajęcia w
          Lublinie i mamy zamiar przeprowdzic sie tam pod koniec wrzesnia. Dla mnie to
          ogromna zmiana i troche sie obawiam, najbardziej tego, ze nikogo nie znam smile
          wiec moze i nam uda sie umowic na spacer?
          mi do tej pory polecano tez wlasnie lsm(oprocz konopnickiej i prusa), czuby
          kolo jutrzenki, wszystko pod lasem - widok i poreba i odnowione srodmiescie.
          moze bedziemy sasiadkami wink
          do usłyszenia!

Asia i Laura (18.01.04)
          • annba1 Re: LUBLIN-Węglin?? 09.09.05, 10:46
            O świetnie, czuję się o wiele lepiej. Zapewne podzielasz moje niepokoje...
            Znalazłam śliczne 2 poziomowe mieszkanie nw lub w węglinie. Lubinianki, co
            sądzicie o tej lokalizacji??
            Lauro, wspieram CIe w trudach przeprowadzki, odezwij sięsmile
            annba1@wp.pl
            pozdrawiam
            Ania
            • annba1 Re: ups 09.09.05, 10:50
              Asiu przepraszam,
              opatrzyłam się już na Twój nick i byłam święcie przekonana, że nazywasz się
              Laura i masz włoskie naswisko "corciaasi", znałam kiedys osobę o bardzo
              podobnym nazwisku (przez jedno a w środku) -Włosi z dziada pradziada wink
              pozdrawiam
              A.
    • artistry1 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 10.09.05, 20:13
      Cześć. W Lublinie polecam głównie LSM i Czuby ( Węglin, Konstantynów) oraz
      Czechów. Są to osiedla ładne, zadbane niedaleko od Centrum z dobrymi
      dojazdami.Chyba najgorsze są tatary i bronowice choć tam najtaniej to
      zdecydowanie nie polecam. stare robotnicze bloki i tam sie nic nie dzieje.
      Osiedle Naukowskich tez jest ok. Pozdrawiam serdecznie
      • lauracorciaasi ania 24.10.05, 12:53
        nap[isalam do ciebie wiadomosc, cos sie zmienilo w poczcie, wiec nie wiem, czy
        ona dojdzie, w kazdym razie przepraszam ze sie tyle nie odzywalam, ale bylam w
        trakcie przeprowadzania sie, a tu jeszcze sie nie podlaczylam do netu. w koncu
        jestesmy w kazimierzu dolnym, w sumie nie tak daleko od lublina. przenislas sie
        juz tez, poznalas jakies mamy, moze spotkamy sie na spacerze? ja bywam w
        lubliniem u tesciowej smile
    • chmurka22 Re: LUBLIN-gdzie mieszkać, jakie osiedle polecaci 10.10.05, 12:12
      A ja polecam os.Nałkowskich. Są place zbaw przychodnia, kościół, szkoła zarówno
      podstawowa jak i gimnazjum, przedszkolano i nie daleko las i zalew zemborzycki
      a takrze ścieżka rowerowa nad rzeką Bystrzycą(wzdłuż osiedla) tak więc jest
      gdzie pospacerować.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka