Dodaj do ulubionych

Kośmider i Ordynacka

28.02.04, 09:43
Co się zdarzyło iż wielki obrońca ludu głoszący "Prawe ideały"załapał sie
w Ordynackiej ? Rozumiem zbliżają się wybory wszelkiej maści i można się
dorobić ! A co z kawiarnią pani żony i zajętym gruntem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Uczelniane ZSP Ordynacka jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 05:36
      Ordynacka jest organizacją skupiającą najsilniejsżą pod względem kompetencji,
      wiedzy i doświadczenia elitę tego kraju. Może być z lekka porównana do Unii
      Wolności.
      Tzw beee opinie o Ordynackiej są wynikiem manipulacji medialnych Wyborczej.
      • Gość: behemot ostatni bastion IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 12:03
        Towarzysze studenckiej niedoli wspierają się jak mogą. Członek (sorry)
        Ordynackiej nie ma problemu ze znalezieniem pracy czy załatwieniem jakiegoś
        drobnego interesiku.
        Kiedyś taką krainą szczęśliwości było całe PZPR. Teraz niestety świat schodzi
        na psy. Towarzysz Czarzasty nie może sobie radia zmonopolizować czy
        zorganizować jakichś drobnych pieniędzy od Michnika. Dawniej nie trzeba by było
        nikogo posyłać. Michnik sam by wiedział co robić.
        A ten Kurczuk, który się na żartach nie zna ? Wsadza towarzyszy z Opola, Kielc,
        Starachowic...
        Nic dziwnego, że trzeba się jakoś ratować. Towarzysze - łączcie się. Czarzasty
        na prezydenta. Ordynacka i Urban - ostatnimi bastionami tego, co najpiękniejsze
        w polityce.

Wyborczą zaś uprasza się o nie psucie opinii Ordynackiej. Akcja była
        przygotowana perfekcyjnie. Kto mógł przypuszczać, że Michnik nie zapłaci?

Za moich czasów do ZSP należały ostatnie gnidy. Karierowicze i łajzy, które
        musiały się do czegoś podczepić, żeby przetrwać studia. Nikt tej hołoty nigdy
        nawet nie zapraszał na żadne imprezy. Cała ta elita tworzy teraz Ordynacką.
        Widuję czasami w tv tych ludzi. Znam ich. Zdawałem z nimi egzaminy. Wiem, jakie
        mają możliwości. Myślicie, ze nagle na kupie gnoju wyrosła róża ? Nie bądźcie
        naiwni. Kraj wyglądałby inaczej, gdyby któryś z nich miał odrobinę intelektu
        lub przyzwoitości.
        • dijey Re: ostatni bastion ale jajcarz ten behemot 29.02.04, 14:06
          90 % najwyzszej kultury ostatnich 60 lat powstalo przy ZSP , dzieki ZSP i bylo
          finansowane przez ZSP z pieniedzy otrzymanych od prl, dzieki ciaglym naleganiom
          przewodniczacych zsp lub szsp w wojewodzkich kw pzpr.

zapytaj starych dysydentow gdzie mieli zaplecze

zapytaj prezesa presspubliki- wydawcy Rzeczpospolitej, zwalczanej ostatnio
          przez wladze, Grzegorza Gaudena gdzie mieli oparcie tworcy tekstow do bibuł KOR-
          owcow.

zapytaj innych - z teatru stu, z osemek, z 77 itd itp

zapytaj barańczaka, gdzie mogl liczyc na poparcie

wyglada na to, ze ty byles wsrod gnid, bo ci wmowily, ze gnidy to inni, dales
          sie nabrac, tak jak i obecnie emocje maca ci rozum.

wojtek bellon tez moglby ci cos na ten temat powiedziec

pozdrawiam
          dj

• Gość: behemot dałem się IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 16:07
            > ZSP z pieniedzy otrzymanych od prl (...)

a czy ja zaprzeczam ? - dla pieniędzy się ludzie szmacili. Do mnie też
            przyszedł towarzysz i mówi - wicie, rozumicie, wy tam na tej gitarze gracie,
            ludzi skrzykniecie, damy wam lokal, sprzęt, zrobicie kabaret ...ale taki wiecie
            do śmiechu, legitymacje dostaniecie, pracę w spółdzielni, ja wszystko załatwię.
            Później ten towarzysz nosił teczkę za jednym z prodziekanów, a teraz go czasami
            w tv widuję.

> zapytaj starych dysydentow gdzie mieli zaplecze

no właśnie - tak jak w jeden wieczór okazało się, że partia jest ta sama, ale
            nie taka sama, tak w ZSP okazało się - sami dysydenci, ani jednego bolszewika,
            ani jednego sprzedawczyka i donosiciela - sami artyści i drukarze broszurek
            KORowskich.
            Ale to dla mnie żadna nowość.

Nawiasem mówiąć - ja Was, towarzyszu, nie chciałem rozjuszyć. Tak sobie tylko
            wspominam niedawne czasy. Co więcej - towarzyszu - wdzięczny Wam nawet jestem,
            bo gdyby nie te wasze nakłady na kulturę, to by była u nas taka bryndza jak
            teraz na zachodzie.

Sorry, że jestem zaślepiony i poszedłem na lep wrogiej propagandy.
            • Gość: Stanislaw Re: dałem się IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 22:26
              A ile wódki wypili towarzysze z ZMS i innych pokrewnych organizacji w czasie
              przyznego im wypoczynku za ciężką pracę.Pili przeważnie w ośrodkach
              wypoczynkowych ,jak ten w Sielpi k/Końskich.Na jednym posiedzeniu aktywu wypić
              potrafili i parę skrzynek wódeczki.A jak domki się ruszały,bo panienki rogrzane
              po takiej ilości trunku.To była kultura przez duże "K".
              • Gość: SUFLER Re: dałem się IP: *.tktelekom.pl 29.02.04, 22:31
                No nie ma co ! było naprawde super!! Stasiu a ty podglądałeś ?
              • okurwa Re: dałem się 29.02.04, 23:12
                stasiu rozum ci odszedl od onanizmu i palce sie zrosna
                zms to ty i inne kmioty a studenty to kultura i twoje pany
                is sie wyspij do chlewu i przestan gadac, idz na disco to ci pokaza jak trzeba
                sie zachowa, wez sto zlotych na 3 drinki i 5 lasek

• Gość: Uczelniane ZSP Re: ostatni bastion ale jajcarz ten behemot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 05:38
            Rola Ordynackiej w obsadzaniu tzw stanowisk została mocno przereklamowana przez
            Adama Michnika poprzez Gazetę, którą kieruje jako Naczelny. To 10 % Ordynackiej
            ma stanowiska, reszta żyje normalnie czyli klepie biedę.
            Jeżeli chodzi o Adama Michnika to przyjażni się jednak z człowiekiem z
            legitymacją NR 1 - Ordynackiej, Aleksandrem Kwaśniewskim. Komisja Kultury.
        • Gość: Uczelniane ZSP Re: ostatni bastion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 05:34
          >Członek (sorry)
          >Ordynackiej nie ma problemu ze znalezieniem pracy czy załatwieniem jakiegoś
          >drobnego interesiku.
          Masz rację ale to nie jest metoda stosowana wyłacznie przez Ordynacką. To
          zależy kto jest aktualnie u władzy. Za AWS było to samo tylko, że AWS nie ma
          Ordynackiej ale kółka przykościelne.
          Więc system społeczno-polityczny jest generalnie wadliwy i nie ma to za wiele z
          Ordynacką
        • baba53 Re: ostatni bastion 01.03.04, 16:49
          w jakim okresie bawiłeś się w studiowanie Behemocie ?
    • Gość: dar Re: Kośmider i Ordynacka IP: 80.50.193.* 01.03.04, 07:44
      Pan Kosmider znany jest z częstych zmian swoich poglądów politycznych.Najpierw
      był ROP, potem mały romans z PO,potem pryzszły wybory samorządowe i pan K.
      wystartował na prezydenta Kielc z ramienia Samoobrony.
      Więc nie powinna nikogo na forum dziwić zmiana pogladów politycznych pana K.
      • basia996 Re: Kośmider i Ordynacka 01.03.04, 08:16
        Zbigniew "Kameleon" Kośmider, skarbnik Zarządu Wojewódzkiego Stowarzyszenia
        Ordynacka w Kielcach i jego rzecznik prasowy.
        W poprzdniej kadencji radny miejski o prawicowych poglądach, krytykujący
        wszystko i wszystkich. Dbający tylko i wyłącznie o swoje przywatne sprawy w
        ciągłym konflikcie ze Strażą Miejską za jazdę i parkowanie samochodu w parku
        miejskim, zmieniający poglądy polityczne częściej niż skarpetki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka