Gość: hyperioniarz IP: 213.199.233.* 14.04.04, 22:44 spox bedą gierki:) ale bedzie sie pocinało:) ale kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Hyperion IP: 213.199.193.* 15.04.04, 22:13 Mam kilka dni i na razie hula nieżle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadBart Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:39 Lancze sie przez hyperion i transfery sa zajebiste :) Moim zdaniem najlepsze lancze w kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech. Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:45 ja dziekuje, co to jest lancze? lancze, loncze, łącze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Hyperion IP: *.kielce.msk.pl 19.04.04, 15:45 A ja nie polecam. Moze i w sieci hula dobrze, ale Internet sam w sobie chodzi jak zolw i ciagle szwankuje. Szkoda ze mnie instalacja kosztowala 750zl bo chetnie zmienilabym na lacze radiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO NIE ONI!!! Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:10 LUDZIE NIE DAJCIE SIE UWIESC TYM HYPERIONEM , FIRMA BYLA W PLOCKU I PO 6 MIECHACH SIE ZWINELA , MIALO BYC LACZE 2MB A OKAZALO SIE ZE DLA 80 MIESZKANCOW PUSCILI 512 KB/S CZYLI TAK JAKBY NEO BYLO , KASY NIE ODDALI I SIE ZWINELI ,MOZE TO JEST INNA FIRMA ALE OSTZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hyperion IP: *.kielce.msk.pl 20.04.04, 08:45 witam, wydaje sie że to chyba inna firma, bo ja łącze się dzięki Hyperionowi już rok czasu i wcale nie narzekam, pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Hyperion IP: 213.199.225.* 25.04.04, 23:03 To dziwne bo mam kumpla w Płocku i z tego co wiem to Hyperion tam cały czas działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hyperion IP: 195.136.247.* 09.05.04, 19:48 Hyperion na Uroczysku działa już od 2 lat, obejmuje kilka bloków i weżowce przy Warszawskiej, należy do niego około 60 osób, a łącze jest 2 mega, z tego co widze nie zamoerza sie rozwijać na reszte osiedla, a administracja nie chce wpóścić nikogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Hyperion IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 12:29 Ja mam dostęp do internetu dzięki Hyperionowi.Jestem jedną z pierwszych klientek. Bywało różnie na początku ,bo strasznie kradli urządzenia .Teraz się uspokoiło. Szybkość transferu jest różna,ale za taką cenę grzechem byłoby narzekać. Na Uroczysku nie widzę lepszego operatora. Poza tym przemiła obsługa. Na dzień dzisiejszy nie zamieniłabym na innego dostawcę internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaclav Re: Hyperion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:36 Dolaczam sie do prosby o opinie, szczegolnie zalezy mi na ocenie osob ze Slichowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 07:44 Sieć Hyperiona działa dobrze. Średnie transfery dla polskich stron na poziomie 50% neostrady 650 kb/s. Choć czasami ściąganie plików z szybkich serwerów jest dwa razy lepsze niż w neostradzie. Brak problemów z łączeniem i przerywaniem połączeń. Ogólnie można polecić. Uwaga - wszystko to dotyczy mojego bloku w innych częściach sieci może być inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1979 Re: Hyperion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:02 dajcie sobie spokój-nie pracuje w tpsie ale załużcie se neo-minie rok i zaczniecie płakać a umowa wiąże.... ps.pozdrowienia z Katowic u nas hypek działa kilka lat i...kupcie sobie bułkę i ciepły bigos Poczytajcie nieoficjalki, nie komentarze pisane na sztukę przez hyperion-adminów A jak już musicie akurat hyperion to poproście komplet umów przed zapłatą Ja zapłaciłem,dostając jedną umowe,a nastepnie dostałem inne-niekorzystne ale na odzyskanie kasy było już zapóżno-napewno ten post zniknie w tajemniczych okolicznościach, ale bede cieszył się jeżeli choć jedną osobę odwiodę od kontaktów z tą firmą-na stronie piszą"firma hyperion nastawiona jest na klientów indywidualnych" ja wiem jedno:PRZEDEWSZYSTKIM NA ZYSK-A RACZEJ DUŻY ZYSK POZDRAWIAM WIELBICIEL HYPERIONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drops Re: Hyperion IP: 80.51.101.* 02.08.04, 18:35 Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem Hypka w Kielcach. Firma działa jak większość podobnych, czyli wszystko pięknie do momentu podpisania umowy i założenia łącza. Wówczas zaczynaj się schody. Łącze Hyperionu różnie działa w raźnych segmentach sieci na mój nie narzekam, jeśli chodzi o ciągłość dostępu. LAN działa z prędkością 10Mbit/s, dostęp do Internetu na wejściu ( cóż, po rozmowie z biurem obsługi dowiedziałem się, że nie gwarantują żadnego) teoretycznie 256kbit/s z ich serwerem w pakiecie, który posiadam. W praktyce wygląda to tak, że max. mam 128kbit/s, ale automatycznie jest ograniczane połączenie z Internetem do 80kbit, gdy nawiążemy więcej niż 4 sesie jednocześnie przez dłuższy czas (odpada więc korzystanie z programów p2p i akceleratorów pobierania plików). Maksymalne obciążenie połączenia z Internetem (w mim wypadku 128kbit/s) przynosi taki sam skutek. Natomiast na wyjściu nie ma żadnych ograniczeń. Wygląda na to, że Hyperion prowadzi politykę FUP - ( Fair Use Policy, a raczej Unfair). Wszystko by było w porządku, gdy by informowali o tym i o ograniczeniach, które są absurdalne. Każdemu, kto ma pytania odnośnie działania łącza może uzyskać u administratora, chyba jedynej rzetelnej osoby, która mimo ograniczeń odgórnych robi co może by sieć działała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kich (OT) Re: Hyperion IP: *.lublin.msk.pl 03.08.04, 00:21 To ja dorzucę swoje 5 groszy... W Kielcach (Adres domeny jest mylny - ale to Hyperion Kielce) jest podobnie. Jak się pytałem o warunki podłączenia - to było pięknie i cudownie. A po zamontowaniu przysłali umowę do podpisania. A tam - cóż za niespodzianka - zapisy, które były sprzeczne z wcześniejszymi ustaleniami. Poza tym transfer czasami się rwie. Po ostatniej burzy (półtorej tygodnia temu) coś im strasznie nawala, bo sygnał po prostu zanika kompletnie. (A przy okazji - spalili mi kartę sieciową). Dawniej jak była przerwa w dostawie, to "opuszczali z abonamentu" - a teraz opuszczają tylko wtedy, kiedy się napisze pismo z wyszczególnieniem, kiedy były przerwy. Technicy fakt - są ok i wiarygodni, problem tylko w tym, ze nie ma ich dostępnych 24/24 i czasami trzeba długo czekać na usunięcie awarii. Natomiast paniusia w biurze obsługi to pożal się Boże. Stara się wypaść jak najlepiej, ale czasami jej pytania (zwłaszcza odnośnie spraw technicznych) są conajmniej żałosne. No i na koniec - największy problem - to faktyczny brak alternatywy. Nie mogę się doczekac, kiedy na tym rynku zacznie się walka o klienta. bo na razie - to z tym jest Cienko... A z chęcią bym sobie sprawdził innego providera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fea Re: Hyperion IP: *.bielsko.msk.pl 16.07.04, 09:43 tylko nie hyperion !!!!odradzam korzystania z usług tej firmy,tak jak post powyżej twierdzxe że ta firma jest nastawiana na zarabianie a nie na klienta, ponadto są niemili dla klientów, a net działa puki niema dużo osób ale jak sie ich uzbiera to można se klnąć do woli,oni obiecują że coś z tym zrobią, albo że za tydzien planują dokupić 1mb , (tylko prosze zwrócić uwage na słowo planują chociaż zdaża sie że mówią że dokupią)a w rzeczywistości nic niezrobią.niedajcie zrobic sie w bambucho pozdrf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starvin Re: Hyperion IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 26.09.04, 16:49 Ta firma jest boska !!!!! szczegolnie w Rudzie Sl 7. Nawet w nocy nie da sie grac w gry przez neta ! napisalem juz do nich chyba 20 e-mailow a oni dalej nic ! NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY ! jest moze jakies forum hyperion ? bym ich tam zjechal Odpowiedz Link Zgłoś
szpec-voodoo Re: Hyperion 26.01.05, 21:00 TO JEST MEGA SHIT!!! HYPERSHIT!! HYPER MEGA TOTAL SHIT!!! grac sie nie da, lacze przerywane, transfery zanizane, oblusga przemila?? no way!! nie idzie sie dogadac, a pomyslec ze zyjemy w cywilizowanym swiecie, predzej z malpa sie idzie dogadac nizeli z obsluga HYPERSHITU!! gorszego, niekompetentnego, zdemoralizowanego, do du... dostawcy internetu jakim jest HYPERION jeszcze swiat nie widzial, aa ich strona jest swietna jest ciekawa zakladka "co to jest internet" wszytko pieknie opisuja co to jest, lecz wedle mojego mneimania oni nie maja pojecia co to jest, a tymbardziej jak go dostarczac do potencjalnych klientow. AA podpisanie umowy znimi jest gorsze od podpisania cyrografu z diablem!! NIE POLECAM internetu z HYPERIONU!! chce poznac opinie z innych miast wejdzicie np na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=96&w=19590076&a=19590076 dowiecie sie ze w naszym miescie chyba nie ma zadowolnej duszy z tego lacza. TOTAL MEGA CHLAM!! nie dajcie sie im uwiesc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist najlepszy net ..to wasze pecety żle sklecone są IP: 82.160.68.* 27.01.05, 07:30 a poza tym to co macie w komputerach jest dobre ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Hyperion IP: 213.77.68.* 29.01.05, 20:51 Ostatnio były przerwy.Nie działał internet prawie trzy dni. Teraz jest ok. Dla moich potrzeb da się wytrzymać .Cena dla mnie też jest ważna. Znajomi mają innych dosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Hyperion IP: 213.77.68.* 29.01.05, 21:05 Sorry.Cos kliknęłam i post zniknął niedokończony .Powinien być taki: Ostatnio nie działał internet, prawie trzy dni. Teraz jest ok. Dla moich potrzeb da się wytrzymać .Cena dla mnie też jest ważna i to bardzo. Płacę kosztem kablówki (zmniejszyłam pakiet 42zł na ten za 9zł.)W Vektrze musiałaby być sprzedaż wiązana .Pakiet kablówki za chyba minimum 26zł plus opłata za internet 59zł. Razem 85zł. I też ludzie narzekają. Tutaj w Hyperionie mogę miec kablówkę za 9 ,bo to ich nie dotyczy a abonament płacę za internet w Hyperionie 49.Razem na te dwie sprawy wydaję 58zł., a nie 85 czy więcej. Znajomi mają innych "dostawców internetu".Płacą o wiele drożej i tez narzekają. Był moment ,kiedy myslałam o zmianie dostawcy internetu. Niestety po wnikliwiej analizie doszłam do wniosku ,że zostaję w Hyperionie. Wszyscy pozostali są zbyt drodzy a jakość też pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Hyperion IP: *.devs.futuro.pl 04.02.05, 21:21 stanowczo nie polecam hyperionu; firma stanowczo nastawiona na szybki zysk a jak najmniejszym kosztem (czyt. kosztem klienta); lacza slabe ceny wysokie, podaja w ofercie transfery ktore pozniej nie sa dotrzymywane; lacze sie czesto rwie; poza tym kontakt z przedstawicielami to chyba tylko dobry jest przy podpisywaniu umowy; bo pozniej fatalnie; aha i radze dokladnie czytac warunki umowy; jesli chcecie miec jakies prawa w hyperionie to koniecznie zabiegajcie o zmiany zapisu w umowach ktore sa tak napisane aby klient nie mial zadnych praw a uslugodawca wszelkie; polecam lekture na forach lubelskich czy sosnowca i innych miast gdzie hyperion urzeduje; zadowolonych praktycznie brak :/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Somebody Re: Hyperion IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 23:39 A ja polecam - często używam hypka na Bocianku - kiedyś, kiedyś było kiepsko - yteraz stały transfer, praktycznie nie ma awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Hyperion IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 17:25 Piszesz ze nei narzekasz na lacze z hypershitu a obecnie Twoj ip wskazuje na to iz masz SDI :D chyba nie wiesz skad masz lacze ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hypershit Re: Hyperion 08.02.05, 18:27 jesli ktos jest ciekaw pewnych informacji i chce wymienic sie pogladami apraszam na stronke www.hypershit.republika.pl nie dajcie sie nabierac czytacjie umowy dokladnie; walczcie o swoje ... a njlepiej nie korzystacjie z uslug hyperionu pozdrawiamy HYPERSHIT "Anty Hyperion" email: hypershit@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś