Dodaj do ulubionych

Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie w ...

10.11.11, 01:46
Z drugiej strony mówi się o otwarciu przestrzeni publicznej a o 20% podnosi się ceny biletów, więc pasażer komunikacji miejskiej, który powinien być bezwzględnie faworyzowany gorszy od kierowcy, którego stać na złom tańszy lub droższy, a nie stać na 2,5 zł za godzinę korzystania z tejże przestrzeni?
Obserwuj wątek
    • jurek_inw Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie 10.11.11, 01:47
      jurek_inw napisał:

(...)jest gorszy od kierowcy....
    • fq1 Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie 10.11.11, 07:27
      a ja uważam że zarząd miasta nie ma żadnego pomysłu na organizację miasta (komunikacja, parkingi) oraz na zwiększenie/utrzymanie przychodów. Więc robimy na chybił trafił: wyprowadzamy ruch z centrum i stawiamy w nim jeden parking, budujemy buspasy i podnosimy ceny biletów, nie wiemy skąd wziąć kasę to próbujemy podnieść podatki - jak to się nie udaje to próbujemy zwiększyć opłaty w strefie; a mamy jeszcze w zanadrzu kolejne podwyżki dla rodziców za korzystanie z przedszkoli...
      • Gość: Boruta Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.internetunion.pl 10.11.11, 07:31
        Dlaczego cenzurujecie wypowiedzi a więc naruszacie konstytucyjne prawo wolności słowa. Może tym zajmie sie prokuratura.
      • Gość: Bongo Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.11, 21:31
        Po co jeździć do centrum? Sklepy i tak już ledwo zipią. Centrum Kielc stanie się pustą strefą miasta, a włodarze zamiast wpływów - m.in z parkingów - będą mieli figę z makiem.
    • konus1 Koordynacja ???????? 10.11.11, 07:45
      Prezesi, kierownicy, rzecznicy - mnóstwo urzędasów, a koordynacji ze strony miasta, nie
      tylko w tym temacie żadnej. Brak nadzoru, gdzie Wydziały, z-cy prezydenta itp... czy tylko
      celebra ?
      • Gość: xxl Re: Koordynacja ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 07:52
        przecież gdzieś betoniarz i sp. muszą szukać pieniędzy na zaciągnięte kredyty przez miasto. Nie wyszło z podatkiem dla przedsiębiorstw więc podniosą ceny, najpierw za parking miejski, za przedszkola a teraz za parkowanie w strefie. Najwyższa pora rozwiązać kółko wzajemnej adoracji bo tam jest wydawanych dużo pieniędzy publicznych.
    • plantin Jak długo jeszcze Plac Wolności będzie parkingiem 10.11.11, 08:19
      - przecież to skandal, z dnia na dzień przekształcono kiedyś piękny plac, na parking dla smrodzących w mieście aut. Włodarze ! - w cywilizowanym świecie samochody "wyprowadza" się poza centrum miasta - czy ktoś tam to rozumie ?
      • Gość: sd Re: Jak długo jeszcze Plac Wolności będzie parkin IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 09:48
        Czlowieku zainteresuj sie lepiej tym co sie dzieje w miescie dobrze a nie wypisuj jak nie wiesz, Pl. Wolnosci bedzie placem jak sie wyniosą stamtąd te kramy wiejskie i wtedy bedziesz mial rewitalizacje calego placu..
        • plantin czemu ujadasz jak nic o mnie nie wiesz ? 11.11.11, 17:12
          Tuzie intelektu - budy miały zniknąć już dawno - przecież wybudowano im Planty, a ci co zostali będą siedzieć teraz nie tylko do czasu wybudowania nowego centrum przy Paderewskiego ale znając kieleckie realia - w nieskończoność - a dlaczego ? - ano dlatego, że parking przynosi miastu niezły dochód, więc będzie istnieć długo a z nim budy będą trwać. I wszystkim będzie się wmawiać że taka sytuacja musi trwać.
    • slyxx Niech będzie i po 5zł a co tam... 10.11.11, 08:26
      Po Sienkiewce będzie hulał wiatr... Już teraz jest pusto... Ja tam bywam 4-5 razy w roku i wystarczy.. Życze powodzenia lokalnym sklepikarzom...
      • Gość: Paweł Re: Niech będzie i po 5zł a co tam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 08:43
        Wizjoner miał wizję, że parking Centrum da 2 miliony zysku rocznie i zwróci się inwestycja po
        2 latach. Ponieważ wizja była chybiona trzeba podnieść opłaty w strefie parkowania.
        Takie działanie to lobbing na rzecz galerii, tam parking jest darmo.
        Sprawą powinien zająć się UKOKiK, bo wszystkie podmioty powinny mieć równe szanse do
        konkurowania. Kupcom ze śródmieścia życzę powodzenia.
        • Gość: Paweł Re: Niech będzie i po 5zł a co tam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 09:52
          Przepraszam za nieścisłość. Parking miał się zwrócić po kilku, góra kilkunastu latach, a daje 2 miliony strat rocznie i nie zwróci się nigdy. Sory za przekłamanie.
        • Gość: Duch Re: Niech będzie i po 5zł a co tam... IP: *.kielce.hypnet.pl 11.11.11, 00:45
          To prawda.
          Kiedyś jeździłem do centrum, można było zaparkować gdzie się chciało (oczywiście wedle prawa) i nie było problemów z "rotacją", jak nam próbują wmówić. Obecnie staram się unikać jazdy samochodem do centrum jak tylko się da. Zakupy, tylko galeria, knajpy byle nie śródmieście. Ktoś może powie, przespacerować się a nie wozić dupsko. Ok. Ja spacerować mogę nawet i kilkadziesiąt kilometrów ale nie z dwójką małych dzieci, gdzie spacer kończy się po pół godzinie. Poza tym fajnie się spaceruje jak jest ładna pogoda a nie wieje wiatr i pada deszcz. Wtedy wolał bym zaparkować gdzieś blisko celu. Tu znowu wygrywa galeria lub sklepy czy lokale z dogodnym dojazdem i BEZPŁATNYM parkingiem. Porównywanie cen do innych miast jest bezcelowe chyba, że zrobimy to przeskalowując średnie zarobki, wtedy porównania mogą być całkiem inne.
          Oczywiście jestem przeciwny polityce podnoszenia cen ale z drugiej strony to mi to wisi bo i tak już dawno do centrum nie jeżdżę, najwyżej rowerem i to też z duszą na ramieniu by mnie jakiś strażnik nie zatrzymał gdy "terroryzuję" spacerowiczów na deptaku jadąc z dzieckiem w foteliku z zawrotną prędkością jakieś 10km/h.
    • bikogt Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie w ... 10.11.11, 12:18
      To pora przesiąść się na rower. Może wówczas powstanie więcej możliwości parkowania oraz więcej ścieżek rowerowych.
      • Gość: ... Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 14:40
        Najpierw musielibyśmy mieć urzędników, którzy pracują dla mieszkańców, a nie dla wizji i interesów tego jedynego nieomylnego z ratusza.
        • Gość: mieszkanka Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 15:46
          Ja tez nie rozumiem radnych, kilka miesiecy temu uchwalili drastyczna podwyzke cen biletow i nikt sie nawet nie zająknął, a jak sie wyciaga rece do kieszeni kierowcow, to jakis niezrozumialy opor. Opamietajcie sie, godzina parkowania jest teraz duzo tansza niz jednorazowy bilet.
          • Gość: szwagier biskupa Oto Kielce imć Lubawskiego IP: *.play-internet.pl 10.11.11, 21:39
            To miasto aż zachęca, żeby w nim zamieszkać
        • Gość: bz Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 01:13
          Sami akceptujecie tę sytuację i pozwalacie, by urzędnicy miejscy startowali w wyborach. To jest chore. Urzędnik powinien pracować dla dobra obywatela.
          Wiecie, w jakim mieście można być jednocześnie radnym, dyrektorem w spółce miejskiej, prywatnym przedsiębiorcą i ...? Jakieś typy?

www.goldenline.pl/forum/2260260/lista-osob-ktore-sfinansowaly-kampanie-prezydenta-lubawskiego
    • Gość: / Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.11, 17:53
      ta podwyzka - podatku od nieruchomosci dotyczyla tych nielicznych kilkunastu przedsiebiorcow co si ejeszcze ostali w Kielcach - trzeba ich powolutku wykonczyc - nastepny krok do pustyni i smierci miasta - i dobrze zostana sami urzednicy i emeryci na garnuszku unii - reszta wyjedzie
      • Gość: nie moja bajka Re: Strefa się ceni. Będzie drożej za parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 17:58
        Za chwilę się skończą unijne pieniądze i co wtedy.
        Ale zanim się skończą,to zbudują jeszcze dla znajomych i przyjacoł parę inwestycji.
        Np. na Żelaznej drogę dojazdową do Lidla z pieniędzy naszych i unijnych,a do użytku prywatnego,ponieważ teren na którym sklep stanie będzie dzierżawiony przez znajomą spółkę!!!,
        tak dokładnie przy okazji budowy węzła Żelazna.
        Nie radzę kasować mojego posta.
        • maruda_kielce a tak naprawdę 14.11.11, 00:28
          problemu by nie było gdyby :
          1. miasto zadbało o funkcjonalną sieć komunikacji miejskiej + tańsze bilety autobusowe - jednorazowe i okresowe, powrót do jednej ceny biletu godzinnego i jednorazowego
          2. umożliwienie bezpiecznego poruszania się rowerem po mieście (i parkowania go)
          problem co będzie z Sienkiewką to tak naprawdę problem tych, którzy mają tam "interesy" sklepy, firmy etc. - przez ostatnich kilka lat (wcześniej już mi się nie chce sięgać) siedzieli na tyłkach i czekali na cud...Nie zrobili nic by zawalczyć o klienta. Jeśli nie mogli ceną to chociaż atmosferą . A niestety atmosfery sklepów na Sienkiewce to kup i spadaj. Skoro mogli się zebrać wokół kuriozalnego pomysłu płacenia mandatów za klientów, którzy stanęli na zakazie to tym bardziej mogli się zebrać by ożywić deptak - koncerty, promocje, prezentacje, pokazy itd. To kosztuje . Fakt. Ale skoro mogli miesięcznie zbierać kilkadziesiąt tysięcy na źle parkujących... To nie ma co nad nimi płakać. Sami sobie zgotowali ten los. Niech dalej czekają na cud...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka