Dodaj do ulubionych

SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski?

IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 17.08.01, 23:40
Kolega zlozyl wniosek o SDI w lipcu zeszlego roku, a sa osoby czekajace jeszcze
dluzej. Podobno w innych miastach: Poznan, Lodz czeka sie kilka dni. W Kielcach
ilekroc sie dowiadywac w TPSA, odpowiedz brzmi: nie ma urzadzen, urzadzenia sa
w drodze, juz nie ma urzadzen itp. Wiem, ze temat SDI jest poruszany
wielokrotnie na roznych forum, ale czy Kielce, ktore sa miastem wojewodzkim sa
w jakis sposob dyskryminowane przez TPSA? Czy to jakas dziwna ich polityka? Ja
tego nie rozumiem. W Lodzi isnieja sieci kablowe oferujace dostep do Internetu,
Dialog, Netia oraz SDI Tepsy. Kielce sa pustynia pod tym wzgledem. Czy nie
latwiej byloby sprzedac ta usluge Tepsie u nas skoro kilkaset osob czeka? Moze
oni czekaja az sieci kablowe i inni operatorzy im zabiora tych klientow? Nic z
tego nie rozumiem, a sam takze czekam na SDI.
Obserwuj wątek
    • Gość: pinczow Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: 192.168.21.* / *.uci.agh.edu.pl 18.08.01, 00:47
      W Pinczowie bylo staran przez ponad 2 lata...
      Teraz SDI jest na 16 lacz i do tego stale lacza sa :)
      • Gość: maam Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: *.acn.waw.pl 20.08.01, 19:42
        Ty mówisz o Kielcach, ja w Waarszawie czekałem na SDI ponad rok (po takim
        czasie dostałem odpowiedź pozytywną), ale w międzyczasie Internet założyła mi
        tv kablowa, o wiele taniej i bez żadnego marudzenia.

pozdrawiam

• Gość: rych Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 20:36
          Jeśli wiecie napiszcie kto zakłada tanio internet w Kielcach. SDI odmówili mi
          bo stara centrala. I okazało się też że drogo.
          • Gość: zbylu Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: 212.244.153.* 27.08.01, 09:41
            Obawiam sie ze tak jest w Kielcach... tez czekam od dluzszego czasu na SDI i
            ciagle monituje TPSA. Odpowiedzi - to nie ma urzadzen, sa ale je montujemy
            itp.. Najciekawsze jest to ze zadzwonilem w poczatku lipca i dowiedzialem sie
            ze za miesiac bedza szafki + urzadzenia. Dzwonie w sierpniu - odpowiedz Pani z
            TPSA, ze oczywiscie jest juz sprzet i go podlaczaja - ale bedzie to podlaczanie
            i konfigurowanie trwalo do konca wrzesnia :-))) ROFTL. W pazdzierniku maja
            pisemnie ustosunkowac sie do wszystkich podan jakie maja zlozone w BOK-u. Tak
            wiec Pani z TPSA pocieszyla mnie ze w pazdzierniku dostane SDI. A co do
            czekania na SDI od ponad roku przez kolege GreGa (pozdrowienia GREGO!) to ma on
            pecha - kumpel mial znajomosci w TPSA to i jego podanie powedrowalo ze spodu na
            sam wierzch i czekal raptem miesiac ! Trzeba miec dojscia. No chyba ze lacze
            nie spelnia "warunkow technicznych" - wtedy jest problem. BTW. nie wiem czy
            wiecie ale w miastach, w ktorych jest konkurencja TPSA (np. dzialaja operatorzy
            sieci kablowych) - nasz kochany monopolista zalatwia takie sprawy jak podanie o
            SDI od reki - czyli rozpatruje i podlacza nowych userow w ciagu 1-2 dni... Ot,
            konkurencja robi swoje... A w Kielcach... szkoda slow...
            ps.
            niestety nie znajdziecie w naszym kochanym miescie nic tanszego od SDI, co by
            wam pozwolilo polaczyc sie z siecia... no chyba ze pocket radio :-))))
            • Gość: zbylu Re: SDI w Kielcach, jestesmy zasciankiem Polski ! IP: 212.244.153.* 27.08.01, 09:47
              Po napisaniu poprzedniego postu - stwierdzilem ze trzeba zmienic topic...
              To stwierdzenie jest blizsze prawdy...
            • Gość: GreGo Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 23:15
              Dzięki za pozdrowienia zbylu, pozdrawiam również. Ja również dzwonie co pewien czas i dowiaduję się co z
              tym SDI. Co ciekawsze, ostatnio (jakiś tydzień temu) otrzymałem odpowiedź, cytuję panią z informacji: niestety, te
              urządzenia, które mieliśmy dostać w maju, do tej pory nie otrzymaliśmy, gdyż firma dostarczająca nie wywiązała
              się z umowy. Urządzenia będą najwcześniej w połowie października. Koniec cytatu. Ciekawe, jak to naprawdę z
              tym SDI jest? A co to znajomości, to prawda jest taka, że za łapówkę daną komu trzeba, da się przyśpieszyć
              otrzymanie usługi. Tak się składa, że znam już minimum 3 takie przypadki. A wszystko to przez brak konkurencji
              na rynku dostępu do Internetu. Gdyby naprawdę pojawiła się jakaś konkretna firma oferująca dostęp po dobrej
              cenie to może wtedy telepies także by ruszył d... i szybciej podłaczał abonentów. Co to za usługa, skoro nie jest
              dostępna? Pozdrawiam znajomych czytaczy forum. GreGo
    • Gość: kwak SDI a może ISDN IP: 195.117.86.* 27.08.01, 11:04
      TPSA (telepies) promuje teraz usługę Octopus Komfort - jak się co� promuje to chyba jest dostępne? taniej od SDI - a jest to ISDN. Czy kto� próbował to kupic?
      Czy KTO� z telepsa mógłby przybliżyc temat?
    • Gość: kwak Re: SDI w Kielcach, czyzbysmy byli zasciankiem Polski? IP: 195.117.86.* 27.08.01, 11:48
      SDI - co to za skrót? - w świetle Waszych wypowiedzi musi on oznaczać Ślimaczy Dostęp do Internetu
      • Gość: zbylu SDI czy ISDN IP: 212.244.153.* 29.08.01, 10:29
        Moim skromnym zdaniem zupelnie nie oplaca bawic sie w ISDN. Placisz wyzszy
        abonament, do tego i tak Ci licza impulsy za polaczenie. Predkosc 115 Kpbs.
        Czyli taka sama jak w SDI.
        • Gość: gosc Re: SDI czy ISDN IP: *.exbud.com.pl 10.09.01, 15:48
          ja z innej beczki ale na temat..
          Co sadzicie o ofercie firmy Globit ? 450 załozenie +50 abonament za 24h.
          jak to chodzi ?
          Pozdrawiam i przytakuję-Kielce to zad..ie !
    • Gość: Miki Nie dajcie się nabrać na SDI. To dziadostwo! IP: 213.25.197.* 10.09.01, 08:33
      Jakość połączeń do d..., a instalacja i opłaty b. wysokie. Lepiej założyć
      internet przez kablówkę.
      • Gość: rych Re: Nie dajcie się nabrać na SDI. To dziadostwo! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 22:18
        czy to dotyczy firmy Globit? Zobaczcie: www.delcom.pl
        • Gość: gość Re: Nie dajcie się nabrać na SDI. To dziadostwo! IP: *.exbud.com.pl 17.09.01, 09:38
          chcialoby sie napisac..ruszcie t..łki !
          Z tego co wiem Globit podpisał umowę z kilkoma kieleckimi osiedlami m.in
          Podkarczowka, Slichowice! Nikt się tym nie interesował ?????A co z tym Delcomem-
          ktos może polecic ??
          Czy tylko będziecie labiedzić ze TPSA jest beee...
          czy tylko nowy market jest Was w stanie poruszyc????!!!
          • Gość: lukasek Re: Nie dajcie się nabrać na SDI. To dziadostwo! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.09.01, 18:08
            globit? ale i tak musisz miec modem zeby wysylac zapytania, czy sdi czy jeszcze
            cos innego. sdi jest wolne?! do domowego uzytku (czyt. www, e-mail, mp3 itd.)
            jest wystarczajace, ja tam jestem zadowolony :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka