Gość: gość portalu IP: *.chemar.com.pl 15.06.04, 08:25 Czy znacie dobry punkt w Kielcach gdzie można wywołać zdjęcia z cyfry. Jakie są ceny, jaka jakość, papier i czas oczekiwania. Dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.06.04, 08:47 Solex na Sienkiewicza www.solex.com.pl, ładnie robią. Ale taniej teraz jest MediaMarkt, odbitka 10x15 za 39 gr. Mają bardzo dobrą maszynę Agfy, ale tam jeszcze nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala http://solex.com.pl/kodak/ 15.06.04, 17:39 solex.com.pl/kodak/ Ja tam robię zdjęcia ! TESTOWAŁEM - na odbitkach testowych - wszystkie zakłady cyfrowe w Kielcach i w Solexie można uzyskać największą ostrość obrazu. Odbitki są bardzo wyraźne... w innych zakładach drobne szczegóły są dużo mniej widoczne. "U Pana Bakłażana na ulicy Pendereckiego obsługa pozostawia wiele do życzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? 15.06.04, 17:43 Gość portalu: kasia napisał(a): > Ale taniej teraz jest > MediaMarkt, odbitka 10x15 za 39 gr. Mają bardzo dobrą maszynę Agfy, ale tam > jeszcze nie próbowałam. Porównywalne ceny są w FOTOJOKER (Galeria ECHO). Ostatnio do odbitek 20x30 (2.99zł) nie miałem ŻADNYCH zastrzeżeń - byłem zaskoczony wysoką jakością za niską cenę. Polecam wykonanie tych samych odbitek w kilku zakładach i PORÓWNIANIE ICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.kielce.net.pl 15.06.04, 18:14 wojciech.domagala napisał: > Gość portalu: kasia napisał(a): > > Ale taniej teraz jest > > MediaMarkt, odbitka 10x15 za 39 gr. Mają bardzo dobrą maszynę Agfy, ale ta > m > > jeszcze nie próbowałam. > > Porównywalne ceny są w FOTOJOKER (Galeria ECHO). Ostatnio do odbitek 20x30 > (2.99zł) nie miałem ŻADNYCH zastrzeżeń - byłem zaskoczony wysoką jakością za > niską cenę. Tylko, z tego co wiem, fotojoker pobiera tzw. opłatę za "otwarcie nośnika", której nie pobierają w Solexie i MM. Tak na marginesie - zupełnie nie rozumiem sensu tej opłaty. Przecież "otwarcie nośnika" to włożenie płyty CD lub karty pamięci do czytnika. I tyle! Czynność trwa ułamek sekundy, a co niektórzy liczą sobie za to opłatę, jakby ten nośnik ważył ze 2 tony, albo "otwieranie" trwało z pół godziny. Moim zdaniem - to zwykłe naciąganie nieświadomych klientów! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala Media-Markt 15.06.04, 18:29 Moja karta telewizyjna kosztowała w Media-Markt najdrożej w Kielcach... Ciekaw jestem czy można zrobić 10 odbitek formatu 15x21 w Media-Markt i ile to będzie kosztowało ??? nie wydaje mi się aby to było takie atrakcyjne... musi być jakiś "kruczek i sztuczek" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Media-Markt IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.06.04, 23:21 Jak coś kupuję, np. do komputera to najpierw obdzwaniam najtańsze sklepy, okazuje się że różnice w cenie tej samej części w różnych sklepach sięgają czasami nawet 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala Re: Media-Markt 16.06.04, 07:30 Tak wiem, w Media Markt jest najdrożej :D Odpowiedz Link Zgłoś
ak1971 Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? 16.06.04, 08:29 Wywoływałem w solexie i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Zrobili zdjęcia szybko (ok 1 godziny) ale popieprzyli moje zlecenie: 1. Podwójne odbitki innych zdjęć niż zleciłem 2. Zamówione zdjęcia w formatach 18x13 wykonali mmnie 10x15 Jak zwróciłem uwagę to kazali poczekać na miejscu jeszcze 1 godzinę na dorobienie. Poza tym cena: 80 groszy za fotkę 9x13 to drożej niż w Warszawie, ba drożej niż w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@m Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.echo.com.pl 16.06.04, 17:02 ja robię w solexsie i jak forumowicz powyżej często mam problem z niezrozumieniem obsługi - tłumaczy się gościowi o co chodzi (w końcu on tam pracuje i powinien niemalże "telepatycznie" odczytywać moje intencje) a on albo udaje że rozumie a później sp....rzy, albo patrzy się jak na marsjanina. Jakość to fakt moim zdaniem najlepsza w Kielcach (z takim sprzętem to nie problem)-ale zdołałem się o tym przekonać wywołując tylko odbitki z cyfrówki. braciak niedawno zaniósł im film zdaje się z czułością 800 (może to był powód) i zdjęcia wyszły masakrycznie brzydkie: pełno szumów, nieadekwatnie nawet do rosmana i innych kicimentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:08 Ja też zawsze wywołuję w Solexie. Jakość jest naprawdę dobra i dużym plusem jest to że zdjęcia wysyłam im na ftp, wysyłam maila z informacją ile jakich zdjęć zrobić, a później tylko wpadam i je odbieram. Co prawda cena mogłaby być niższa bo faktycznie jest trochę drogo (mimo że mam kartę stałego klienta uprawniającą do 10% zniżki). Napiszcie jak z tymi zdjęciami z Media Markt bo faktycznie tam jest tanio. Czy ilość odbietk nie ma znaczenia na cenę, tzn. czy jeśli poproszę 10 odbitek zdjęcia to za każde zapłacę te 0,39zł, czy cena promocyjna dotyczy tylko pierwszej odbitki jak to zawsze miało miejsce w Rossmanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala Media Markt - reklamy robią swoje ;-)))) 16.06.04, 20:41 Media Markt - reklamy robią swoje ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Wywołałem w MediaMarkt IP: *.chemar.com.pl 17.06.04, 09:41 Zdecydowałem się wywołać w MediaMarkt i powiem Wam że jestem bardzo mile zaskoczony. Jakość zdjęć I klasa. Robią na papierze AGFA Splendix. Czekałem 3 godzinki tylko, a obsługa przyjęła zlecenie pomimo tego, że przyniosłem zdjęcia zapisane w lekkim bałaganie (trochę na karcie pamięci, trochę na CD, część zapisanych prosiłem nie wywoływać a część prosiłem po parę sztuk). Pomylili się w dwóch zdjęciach (zamiast 2 zrobili 3 sztuki) ale niech tam - wywoływałem ponad 200 sztuk. Miło było gdy zapłaciłem ok. 80 zł., bo w Solex-ie musiałbym wybulić około 200 zł. (a co bym miał w kopercie to aż strach pomyśleć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacy Bakalarz drogi ale najlepszy IP: 82.160.68.* 17.06.04, 10:12 Na Paderewskiego u Bakalarza , najdrozej (do niedawna przynajmniej) ale najlepiej niestety.Inni sie dopiero ucza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala "...Inni sie dopiero ucza...." 22.06.04, 07:13 "... Inni sie dopiero ucza. ..." Tak. Bakalarz się nie uczy. On umie robić cyfrowe zdjęcia od 20 lat. Masz rację rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.06.04, 00:06 Dzisiaj odebrałem zdjęcia cyfrowe robione w MediaMarkt i jestem bardzo zadowolony. Zalety: - szybko (robią nawet w 2-3 godziny) - tanio (0,39 zł za 10x15 cm) - w miarę miła obsługa - żadnych dziwnych opłat, np. "za otwarcie nośnika" - zdjęcia ostre, kolory nasycone, ale naturalne Jak na razie dla mnie są bezkonkurencyjni w Kielcach, zobaczymy co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: () Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:05 jak to brak opłat: ramki +0,15, zdjęcia z opisu też dodatkowo - bez łachy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.06.04, 23:15 Gość portalu: () napisał(a): > jak to brak opłat: ramki +0,15, zdjęcia z opisu też dodatkowo - bez łachy... To są ekstra usługi i one są wszędzie płatne. Nikt Ci nie każe robić ramek... A co do opisu - można to ominąć - wystarczy nagrać każde zamówienie na oddzielnej płycie, a nawet + te 15 groszy to i tak jest najtaniej w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolonyklientkielce Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? 31.08.17, 13:30 Zdecydowanie polecam www.e-labo.pl lub bezpośrednio strona do zamówień www.odbitki.e-labo.pl Obecnie najlepsza oferta na odbitki w Kielcach. Zakład Fotograficzny ma siedzibę w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinka Re: Gdzie wywołujecie zdjęcia cyfrowe w Kielcach? IP: 95.160.156.* 22.12.17, 07:18 Potrzebowałam na szybko wywołać zdjęcia do albumu na święta, skorzystałam z laboratorium na Mielczarskiego e-labo.pl Zdjęcia zrobili na miejscu (czekałam około 40 minut), jakość rewelacja, kolory, ostrość. Dla mnie super! Będę polecać Odpowiedz Link Zgłoś