Dodaj do ulubionych

Złe nastroje małych firm. Bank o świętokrzyskic...

29.05.13, 08:12
Duży może więcej.Od czasu kiedy rozpoczeły się rządy solidarnościowe nastąpiło wolne ale skuteczne podzielenie społeczeństwa,kolejne rządy tylko to realizowały.Teraz możecie tylko narzekać sami tego chcieliście.W Polsce tylko kapitał który jest w rękach zagranicznych jest nie podzielony a wręcz dążą do konsolidacji tak że małe Polskie firmy mogą się zwijać z rynku.Duży może więcej.
Obserwuj wątek
    • tyfusplamisty Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak ź... 29.05.13, 13:54
      To ja już nie wiem... Mamy w końcu ten bezalternatywny, najlepszy rząd III RP i zbudowaną przez niego zieloną wyspę, czy nie mamy? Eeech tam... nieważne zresztą... cieszmy się, że nie rządzi PiS i nie rozwija się faszyzm. No... faszyzm się może jakoś tam niestety rozwija, boć przecie prawił o tym parę dni temu nazad naczelny Michnik. O! I to jest prawdziwy problem. Galopujący faszyzm w Tenkraju, a nie jakieś tam nastroje prywaciarzy. Niech nie kwękolą i nie przynudzają, bo tu ważne rzeczy się dzieją na froncie modernizacji. Walka z faszyzmem, bój żeby nam ksiondz do wyrka nie zaglądał, żeby osoby heterosceptyczne wreszcie przestali szykanować i poniżać zabranianiem im żeby sobie mogli wziąć na wychowanie w duchu postępowości i radosnych igraszek jakieś młode ono do właściwego ukształtowania. A jak macie zły nastrój to sobie weźcie tęczową flagę i udajcie się na najbliższą paradę równości. Jak sobie popląsacie pośród skocznych rytmów, to wam się zaraz poprawi i nie będziecie pokazywać swojej brzydkiej, obrażonej miny, jak ten wiecznie jątrzący i siejący nienawiść Kaczor. O! A zacna red-akcja nie powinna nawet takich rzeczy wypisywać, jak zauważył niedawno marszałek Niesiołowski.
      • Gość: nb Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 18:41
        Dla mnie PiS w Kielcach ma dwa oblicza: PiSu ukrytego, czyli np. oblicze tyfusa plamistego wspieranego przez Samorząd 2002. I oblicze PiSu właściwego. Wspieranego oficjalnie przez PiS.
        Różnica ideologiczna jest żadna.
        Intelektualnie zaś wolę tyfusa plamistego:P, bo PiS prawdziwy (np. w wydaniu poseł Pawłowicz) sprawia, że już się pakuję, by wyjechać i mieć spokojną głowę.
        • Gość: smurfmadrala sport to zdrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 20:13
          Zielona wyspa rozkwita / w telewizorze/, przedsiębiorcy kiedy zbankrutują,
          będą sobie mogli na Orlikach w gałę haratnąć, potem pójść na eksponatów w galerii,
          czyli w domu kultury tesco.
        • Gość: bn Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.kielce.hypnet.pl 29.05.13, 20:58
          > Dla mnie PiS w Kielcach ma dwa oblicza: PiSu ukrytego, czyli np. oblicze tyfusa
          > plamistego wspieranego przez Samorząd 2002. I oblicze PiSu właściwego. Wspier
          > anego oficjalnie przez PiS.
          ..............................................................................................................
          Straszenie Pisem? 'ukrytym czy właściwym!!"/ co za pojęcia? - sam to zdefiniowałeś / to już prehistoria..rozwiń ukryty , własciwy ,moze być też zakryty
          • Gość: smurfmadrala Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 22:47
            A może jad, krwawy terror, nienawiść PiSu spowoduje,
            że rodzina ministra nie będzie już musiała zbierać latami na zegarek?
            Zwyczajny mu kupią, zegarek w cenie zegarka, o funkcji mierzenia np. godzin pracy,
            nie do pomiaru haratania w gałę z selekcjonerem Maczo Picu.
            • Gość: kilczanin Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: 213.77.117.* 30.05.13, 07:40
              co tam upadek polskich przedsiębiorców , damy radę ważne że Pisiory nie rządzą, do tego doprowadziło PełO wspierane przez przygłupów z PSL, żydki nam zapewnią dobrobyt
              • Gość: scyzor Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 11:10
                akurat małe firmy w Kielcach rozkłada jak najbardziej opcja pisowsko-kościelna w osobie prezia popieranego przez duszpasterza Kazimierza...Więć nie rozumiem co ma PO do tego. Przynajmniej w Kielcach...
                • tyfusplamisty Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak 30.05.13, 23:32
                  Ja nie przepadam za określeniem "leming", ale czyż nie oddaje ono właściwego sensu problemu?
                  No to przecież nie ja wymyśliłem te bzdetne lamenty, że wicie rozumicie jak nie my to przyjdzie ten straszny Jarunio i zrobi nam wszystkim be, więc już lepiej wybierzcie nas, bandę złodziei w pożyczonych zegarkach, cieciujących u baora czy innych józefów bąków, bo wprawdzie będzie coraz gorzej, ale że Jarkacz nie będzie rządził, to nie w kij pierdział przeca. Ja tylko powtarzam to, co każdego dnia można usłyszeć w mediach, ostatnio z jakimś takim panicznym, histerycznym nasileniem, a tu jeden zaczyna ze mną jakby polemizować, pisać coś o jakichś obliczach PiS-u, snuje osobliwe rozważania, całkowicie odbiegające od źródeł problemów gospodarczych właśnie, inny orzeł natomiast jeszcze lepszy, bajdurzy coś o "opcji pisowsko-kościelnej" i to jeszcze na dodatek "w osobie prezia", która jak rozumiem z jego wpisu ma nam prawo miejscowe tworzyć. No... nie wiedziałem, że JarKacz zasiada w kieleckiej radzie miasta. Rozumiem zatem, że (skoro "co ma PO do tego") właśnie w Kielcach tworzy się przepisy o VAT, CIT, jednym okienku i czym tam jeszcze, a potem całej Polsce narzuca. No czyż nie lemingoza pospolita?
                  • Gość: :P Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 07:49
                    Fakt, ja z kolei nie wiedziałem, że Kielcami rządzi Tusk... myślałem, że wójt z plebanem:P.
                    • Gość: :P Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 07:55
                      A raczej pleban z wójtem...

Echo Dnia: Skłóceni działacze PiS ze Świętokrzyskiego u… biskupa Ryczana. Czy z Bożą pomocą dojdzie do zażegnania konfliktu?

Dodano: 17 maja 2013, 18:15 Autor: Paweł WIĘCEK
                      "Zwaśnieni parlamentarzyści Prawa i Sprawiedliwości spotkali się w poniedziałek u biskupa kieleckiego Kazimierza Ryczana – ustaliło „Echo Dnia”. Głównym tematem rozmów był konflikt, jaki od ponad roki trawi regionalne struktury partii. Z zaproszenia nie skorzystała senator Beata Gosiewska.
                      Jak wynika z naszych informacji, inicjatywa organizacji spotkania u biskupa Ryczana wyszła od obecnego kierownictwa świętokrzyskiego Prawa i Sprawiedliwości. – Jego Ekscelencja przystał na tę propozycję, bo leży mu na sercu los organizacji – opowiada osoba znająca kulisy poniedziałkowej narady.
                      Przy wspólnym stole siedli prezes Krzysztof Lipiec, wiceprezes Krzysztof Słoń oraz posłowie Maria Zuba i Jarosław Rusiecki oraz – po drugiej stronie barykady - skłócony z okręgowymi władzami partii poseł Andrzej Bętkowski. Do Kielc mimo zaproszenia nie dojechała senator Beata Gosiewska, od której Bętkowski przejął buławę lidera wewnętrznej opozycji.
                      - Szkoda, bo liczyliśmy, że autorytet księdza biskupa zdyscyplinuje wszystkich do tego, by się spotkać i spokojnie porozmawiać, ale niestety to nie zadziałało – przyznaje członek zarządu regionalnych struktur Prawa i Sprawiedliwości.

Beata Gosiewska odmawia odpowiedzi na pytanie o powody swojej nieobecności. - Byłoby niestosowne, by uczestnicy zaproszeni na prywatne spotkanie wypowiadali się na temat jego treści – podkreśla.
                      Ustaliliśmy, że głównym przedmiotem rozmów między parlamentarzystami był konflikt, który od marca zeszłego roku, kiedy przeprowadzono wybory władz okręgowych, dzieli organizację na pół. Politycy pod patronatem biskupa Ryczana poszukiwali drogi do pojednania. Jego Ekscelencja powtarzał, że liczy na naszą mądrość – opowiada ważna postać w świętokrzyskim Prawie i Sprawiedliwości.

Nasze informacje potwierdza Andrzej Bętkowski. Poseł przyznaje, że był uczestnikiem poniedziałkowego spotkania u biskupa Ryczana, że odbyło się ono w łonie parlamentarzystów i że poruszono na nim wiele wątków, między innymi ten dotyczący konfliktu. Jak dodaje, po wizycie dostrzega szansę na zasypanie rowów podziału. - Oczekuję, że to wstęp do czegoś więcej. Chciałbym, żeby pewne kwestie, które nas dzielą, a nie są zasadnicze, bo nie dotyczą ideologii czy problemów programowych tylko spraw osobistych i emocjonalnych, zostały wygaszone. Jestem człowiekiem porozumienia – podkreśla Bętkowski. Dodaje, że wizyta zakończyła się obustronną deklaracją kontynuacji dialogu.
                      Tymczasem Poseł Krzysztof Lipiec, prezes świętokrzyskiej organizacji, dementuje nasze informacje. - Nie ma żadnego konfliktu. Z posłem Bętkowskim nie muszę się bratać, a na temat spotkania nic mi nie wiadomo – ucina.
                      To samo mówi posłanka Maria Zuba. – A czy dostrzega pani antagonizm? – pytamy. – Nie, widzę natomiast różnicę w sposobie wypełniania mandatu posła. Jestem zwolenniczką współpracy posłów. Pracy jest bardzo dużo, w rozmowach między sobą jesteśmy w stanie odpowiedzieć pozytywnie na liczne zaproszenia wyborców i mieszkańców. Brak dialogu powoduje jednak, że niejednokrotnie spotykamy się na jednej uroczystości, a brakuje nas na innych – odpowiada Zuba."

Jeśli praca posła ma polegać wyłącznie na bywaniu na uroczystościach i muszę liczyć w tym względzie na mądrość posłanki, to bardzo przepraszam, ale ja takich reprezentantów nie potrzebuję.
                      • Gość: :P Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 07:57
                        "Wcześniej inwestor apelował o poparcie i pomoc w rozmowach z miastem do ordynariusza diecezji kieleckiej bpa Kazimierza Ryczana."

www.samorzad.lex.pl/czytaj/-/artykul/brak-wspolnej-wizji-ws-przebudowy-kieleckiego-dworca
                        • Gość: ;P Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 00:40
                          Dlatego całkowicie rozumiem pomyłkę:

Ale wpadka! Prezydent Polski zaprosił… "wójta Kielc”

Dodano: 5 czerwca 2013, 17:04 Autor: ATA
                          "Wójt Kielc, Wojciech Lubawski” tak zatytułowane zaproszenie otrzymał prezydent Kielc. A zostało wysłane z wyjątkowego miejsca, w którym można się spodziewać kompetentnych pracowników, z Kancelarii Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, Bronisława Komorowskiego.
                          Prezydent Komorowski zapraszał prezydenta Kielc Wojciecha Lubawskiego na uroczystości związane ze Świętem Konstytucji 3 Maja."

Pracownicy Kancelarii okazali się NIEZWYKLE KOMPETENTNI i wrażliwi na koloryt lokalny:P.

• tyfusplamisty Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak 01.06.13, 00:06
                      Nie, nie Kielcami. Nie udawaj durnia, bo w artykule jest mowa o świętokrzyskich przedsiębiorcach i ich złych nastrojach, które nie biorą się raczej (a na pewno nie w pierwszym rzędzie) z działań lokalnego samorządu.
                      • Gość: :P Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 07:23
                        Sam zacząłeś, więc miej pretensje do siebie. Masz same sukcesy w Kielcach, jeśli chodzi o przyciąganie inwestorów. Oprócz chińskich.
                        • tyfusplamisty Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak 01.06.13, 14:27
                          Aaa... już rozumiem. Kolega z tych odkrywczych demaskatorów, co to wiedzą kto jest kim, i ja mam niby być przydupasem Lubawskiego.
                          Aha i przepraszam, rzeczywiście zacząłem, a teraz odszczekuję. Sytuacja gospodarcza nie ma nic wspólnego z polityką rządu. Mój wpis był po prostu głupią, nieuprawnioną insynuacją. Faktycznie prawda jest rzeczywiście taka, że czym jak czym, ale poprawą warunków funkcjonowania przedsiębiorstw Platforma... buhaha! Obywatelska nie ma i nie miała nigdy nic wspólnego.
                          Polecam jeszcze adekwatny odnośnik:
                          wiadomosci.onet.pl/kraj/poslanka-po-dala-sie-nabrac-dziennikarzowi-rz-wysm,1,5530085,wiadomosc.html
                          • Gość: smurfmadrala blady strach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.13, 15:38
                            młodzi, wykształceni przez tefałhien, z dużych miast
                            przełkną dyletanctwo,"miłośny" syk Niesiołoma, ministrę Muchę i kolekcjonera zegarków, "Rycha", "Mira", AmberGoldGeszeftBąk, bezrobocie,"obietnice" POpulistów, "konkursy" kadrowe,
                            "przetargi", "porozumienie" układu zamkniętego,
                            jednak nie można inaczej,
                            bo wytresowanym przez tefałhien skóra na dupie marszczy im się ze strachu przed...
                            no właśnie, co ich tak przeraża?
                            Czym konkretnie ich straszy tefałhien i Gazeta red. "Ketmana" Maleszki?
                            A ty czego sie boisz?
                            Odpowiedź postępaków:
                            -Dobrze, że jest do dupy, bo byłoby jeszcze gorzej?

:-DDDD
                            • Gość: :P Re: blady strach ! IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 16:08
                              Ludzie, jesteście chorzy z nienawiści i przekonani o swojej nieomylności. To jest mieszanka, której nie toleruję.
                              Jak z Wami wygląda dyskusja? Jeśli nie wiecie, co odpowiedzieć, wyzywacie i obrażacie. Niech rządzi PiS, mnie naprawdę jest to obojętne. Ale jeśli ma rządzić jeszcze większy dyletant (chociaż przyznaję, trzeba się będzie napracować), to ja się martwię, do czego to może doprowadzić. Mnie i moją rodzinę. Wszystko na temat.
                              • Gość: smurfmadrala Re: blady strach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.13, 16:38
                                > Ludzie, jesteście chorzy z nienawiści i przekonani o swojej nieomylności. To je
                                Masz na myśli Niesiołoma? On jest platformersem, wśrod zgrai innych dorzynaczy "miłośnych".
                                poniżej masz odpowiedź:

wiadomosci.onet.pl/kraj/poslanka-po-dala-sie-nabrac-dziennikarzowi-rz-wysm,1,5530085,wiadomosc.html
                                POziom POpulizmu i sumienia elastycznego jak kondom.
                          • Gość: scyzor Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 22:16
                            Tusk zamknął centrum miasta? Tusk rozkopał miasto na kilka lat? Aż mnie coś trafia, jak czytam posty takich nawiedzeńców...Nie jest ważne , czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne żeby była katolicka, tak mądralo? I dziwić się potem, że miasto się stacza...
                            • tyfusplamisty Re: Fatalne nastroje właścicieli małych firm. Tak 07.06.13, 11:04
                              Ja nie bardzo rozumiem, co pojmujesz pod terminem "nawiedzeniec", bo artykuł jest przecież o tym jakie nastroje panują wśród świętokrzyskich, patrz mi na usta, świętokrzyskich przedsiębiorców, a ty ni stąd ni zowąd piszesz o rozkopanych Kielcach i o katolicyzmie w Polsce. Fakt, te tematy cieszą się na forach całkiem sporym wzięciem, ale jak nazwać kogoś, kto uparcie meandruje w ich kierunku w wątku traktującym o czym innym? Czyli kto to jest ten "nawiedzeniec"?
    • lawirant stabilizacja 06.06.13, 08:37
      wczoraj było ch.jowo, dziś jest ch.jowo i jutro też pewnie będzie ch.jowo...
      czyli z dawna oczekiwana stabilizacja

nie jest dobrze kielczanie... nie jest dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka