Dodaj do ulubionych

Tramwaje w Kielcach?

• Gość: aga+pawel Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 10.10.04, 20:07
      mam nadzieje ze ludzie ktorzy sa odpowiedzialni za utworzenie nowego srodka
      komunikacji :) w naszym miescie przeczytaja ta opinie i zmienia zdanie bo
      bardziej potrzebne nam sa nocne autobusy niz dodatkowe pojazdy na i tak juz
      zatloczonych kieleckich ulicach inwestujcie w rozwoj miasta i pracy w naszym
      regionie a nie w niepotrzebne srodki komunikacji. pozdrawiamy.
    • Gość: mlodyq Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 20:29
      a ja bym wolał metro!!!
      Nitka Suków-Miedziana Góra fajnie brzmi hehe
    • Gość: MARIO Re: Tramwaje w Kielcach?- transportowiec IP: *.czyzyny.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 11:45
      Tramwaje w Kielcach to strata duzej kasy. No i skarbona na przyszlosc.
      Pochodze ze świetokrzyskiego i kurde - ciągle ta sama głupota!
      Tworcom tego pomysłu polecam kontakt z Transportowcami z Politechniki
      Krakowskiej lub Warszawskiej.

• Gość: pablo Re: Tramwaje w Kielcach?- transportowiec IP: 213.241.75.* 18.10.04, 13:21
        dobra Mistrzu to teraz zaprezentuj jak te tramwaje maja jezdzic i któredy ??
        Ulicami , chodnikami czy pasami zieleni ?? Ulice sa za waskie chodniki odpadaja
        a pasy zielnie tez sa za waskie. Geniuszu pokaz któredy maja poruszac sie
        tramwaje w centrum ?? Jak maj jezdzic np p Czarniowskiej , Padarewskiego ,
        Zytniej ,Ogrodowej czy Warszawskiej ( co lewym pasem ??)Co mamy fundusze ??
        Zróbmy pozadek z ulicami. A jesli chodzi o MZK i ZTM wypie... zwiazki zawodowe.
        Tylko potrafia woelki hałas robic , kase brac i nic wiecej.
    • Gość: klik Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:44
      Tramwaj w Kielcach?!-jest to jak najbardziej słuszna decyzja.Oczywiście trzeba
      się do tego dobrze przygotować.Mam nadzieje że najpóżniej za 2 lata w Kielcach
      będzie można szybko dojechać do centrum TRAMWAJEK!!!
      • Gość: misterxy Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 16:42
        za 2 lata to dopiero (może) zacznie się budowa
    • Gość: marus Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:02
      Pan Kelles Krauz zasłynąl już w Radomiu budową linii tramwajowej. Ten wybitny
      specjalista był nawet dziekanem Wydziału Tarnsportu, doprowadzając go do
      fatalnej sytuacji. Potem rozłożył szkołę dziennikarską w Radomiu. Teraz zbuduje
      wam w Kielcach tramwaj. Bądźmy optymistami
      • Gość: Roxana Tramwaj dla Kielc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:53
        Jestem jak najbardziej ZA tramwajem w naszym mieście. Bez względu na to,
        którędy miałaby przebiegać ta linia ;-). A tak poważnie - tramwaj jeśli nie
        potrzebny, to na pewno możliwy do zrealizowania. A pieniędzy z FS nie wolno nam
        puścić obok, do gmin, jeśli sami mamy na nie spore szanse. Poza tym mam dość
        ciągłego gadania, że Kielce to dziura, ale jak przychodzi co do czego i są
        możliwości, to wszyscy wszystko negują i zaprzeczają. Kiedy tramwaj powstanie
        nawet ci, którzy w to nie wierzyli, do niego się przesiądą z autobusów, z
        samochodów i z konieczności ;P. Pozdrawiam!
        • Gość: Roxana Re: Tramwaj dla Kielc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:23
          Tramwaj w Kielcach to szansa na rozwój miasta i przyciągnięcie kolejnych
          inwestycji. Sceptycy, Wy chyba nie wiecie, że nie ryzykując, do niczego się nie
          dojdzie. Magellan płynął przed siebie tak naprawdę nie wiedząc, co przed sobą
          ma. A my mamy plany, dokładne wyliczenia i zapewnione wymierne korzyści. I
          jeszcze śmiecie narzekać? Nie rozumiem Polaków. Wszyscy tak narzekamy? Ja nie.
          Jestem zdecydowanie za budową tramwaju i niecierpliwie czekam rozpoczęcia prac
          nad budową linii. Trzymam kciuki!
    • Gość: Gosiek Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.kielce.net.pl 08.11.04, 14:23
      Nareszcie powiew cywilizacji w Kielcach. Na pewno z takiego pomysłu będzie
      korzystaćwięcej mieszkańców niż ze stadionu. Także trasa jest bardzo udana.
      Jestem ZA.!!!
      • Gość: pablo Re: Tramwaje w Kielcach? IP: 213.241.75.* 08.11.04, 15:11
        Dobra a teraz dajcie mi odpowiedz na moje pytanie. Tylko racjonalna odpowiedz ,
        bo jak narazie nikt z Was nie pomyslał jak i gdzie to cudo miało by jezdzic.
    • Gość: Zet Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 09:51
      Powiedział co wiedział.
      • Gość: jot Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.amsnet.pl 26.11.04, 22:57
        Pablo, oni Ci nie powiedzą, bo sami nie wiedzą. Chcą tramwaje, ale jeszcze tras
        wymaganych nie mają. I zastanawiam się, cóż to znaczy "zbudujmy tramwaje"? Może
        mieszkańcy Kielc chcą je tylko produkować dla innych miast, co? To byłoby chyba
        rozsądniejsze.
    • Gość: HOOLS POZNAŃ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • czerwony_borsuk Re: Tramwaje w Kielcach? 03.12.04, 07:56
        biedne dziecko z Ostrowca
    • Gość: aga Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.klc.vectranet.pl 03.12.04, 21:07
      a moze lepiej metro??
      byłoby szybciej niz tramwajem. tramwaje juz wychodza z mody.
      • Gość: DROGOWIEC Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.klc.vectranet.pl 04.12.04, 00:02
        REALNIE-TRAMWAJ-JESTEM ZA !! ZAMIAST AUTOBUSOW KTORE BEDA STAC W KORKACH CORAZ
        DLUZEJ A TRAMWAJ MAJAC SWOJE TOROWISKO PRZEJEDZIE SZYBCIEJ I BEZ DYMU!!!! A
        POZA TYM BEDZIE CORAZ TANSZY W POROWNANIU DO AUTOBUSOW BIORAC POD UWAGE CENE
        ROPY NAFDTOWEJ PONIEWAZ ENERGIA ELEKTRYCZNA OPARTA JEST NA WEGLU KTORY MAMY U
        SIEBIE I STARCZY GO NA 300 LAT/OPINIA Z PRASY/ A ROPA MOZE BYC ZA CHWILE 100%
        DROZSZA!
    • Gość: Kielczanka Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:40
      Cóż za głupota, nie mamy tramwajów i jest dobrze, po co to zmieniać ????
      A jeżli pan Nowak uważa że 15 milionów to mało, no to cóż...
      Ja uważam że to gigantyczna kasa którą można by lepiej zainwestować.
      • roxana_br Jest dobrze? Dobre sobie!... 05.12.04, 20:31
        Kielczanko, cóż masz na myśli mówiąc "i jest dobrze, po co to zmieniać"?!
        Zapewne jeździsz własnym samochodem po drogach podmiejskich, omijając wszelkie
        korki śródmiejskie z daleka. Czyżbyś naprawdę nie stała nigdy w korku na
        Paderewskiego albo IX wieków w autobusie komunikacji miejskiej albo
        jakimkolwiek innym wehikule naziemnym? Doprawdy nie pojmuję Twojego punktu
        postrzegania świata. Wcale nie jest dobrze i każdy to powie, kto choć raz
        widział na własne oczy rondo Herlinga Grudzińskiego, Paderewskiego lub
        Czarnowską!
        • Gość: Ja Re: Jest dobrze? Dobre sobie!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:45
          Roxano jesteś mądrą i kochaną dziewczynką.Masz całkowitą rację w sprawie budowy
          tramwaju.Popieramy twój punkt widzenia.
          • roxana_br Ktoś sobie za dużo pozwala 06.12.04, 20:04
            Hola, hola, drogi panie, do kochania daleka droga! :P
        • czerwony_borsuk Re: Jest dobrze? Dobre sobie!... 06.12.04, 13:00
          Czyżbyś naprawdę nie stała nigdy w korku na
          > Paderewskiego albo IX wieków w autobusie komunikacji miejskiej albo
          > jakimkolwiek innym wehikule naziemnym?

A co droga Roksano myslisz ze jak bedzie tramwaj to nie bedzie korków ??
          Myslisz ze ten tramwaj nie bedzie stał w korkach ??

Doprawdy nie pojmuje Wa zwolleników tramwajów. JMAcie jeden argument korki.
          Kurcze tramwaj rozumiem bedzie latał nad korkami.
          • Gość: JAK Re: Jest dobrze? Dobre sobie!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:49
            Jak chcesz w Warszawie gdzieś szybko dojechać to wsiadasz do tramwaju lub
            metra.Identycznie będzie w Kielcach.Centrum miasta musi być odblokowane poprzez
            wyłączenie ulic z ruchu,wprowadzenie jednego kierunku itp.Ale za to trzeba
            mieszkańcom zaproponować nowy szybki i bezpieczny środek komunikacji taki jak
            tramwaj lub trolejbus.Nie ma innego wyjścia - to jednoznaczna opinia
            specjalistów od komunikacji.W każdym innym przypadku grozi nam paraliż
            komunikacyjny.
            • roxana_br Nie strzępmy języków - to czas pokaże, co nastąpi 06.12.04, 20:06
              Z całym należnym szacunkiem - nie wyskakuj z takimi porównaniami, bo ci
              sceptycy powiedzą Ci, że Kielce to nie Warszawa. Szkoda słów. :-|
    • kielce79 Swietna inicjatywa trzymam kciuki 12.12.04, 13:16
      Brawo!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kiedy tramwaj? Re: Tramwaje w Kielcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:38
      Kiedy wezmiecie się za budowę tramwaju???
      • Gość: psychologist Re: Tramwaje w Kielcach? IP: 82.160.68.* 18.01.05, 12:06
        tu mnie dawno nie było.. tramwajom szynowym precz ...wolność ! kto rozumie ?
        widział ktoś gołoledź na zjęździe z góry albo kilometrowy korek ..wszystkie
        tramwaje stoją przez jeden zepsuty ... kto mówi o postępie niech się uczy i nie
        daje sobie wciskać uninego kitu ..dotacje na komunikacje pod warunkiem że to
        bedzie tramwaj ..to jak szantaz i dywersja...
        • Gość: psychologist fanatyzm to choroba IP: 82.160.68.* 18.01.05, 13:35
          kielce :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=19572751&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=19521974&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=14566754&v=2&s=1
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=14566754&s=1
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=14589234&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=14567151&v=2&s=0
          warto poczytać co dobrego na forach piszą o tramwajach mieszkańcy metropoli
          (sądzą że to zło konieczne z braku laku , relikt przeszłości)
          dziwny ten von kk ...dziedziczny dyktator ..guber na..tor
          miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,2207756.html
          tramwaj wymyślił ? a kto wymyślił kolej w kielcach ? który to ? gdzie jego
          ulica ? kpiiarze ,oszołomy , dywersanci z ue,(czyt z raichu)
          to on taki "myśliciel"że aż wymyślił ? nobla mu dać i niech umyka...
          'wymyślił' przez 'indukcje' bo nic innego nie umie robić...to
          jego 'młodzieńcze' wzloty ...postawcie mu pomnik i niech zapomni o tramwajach
          dyktator i jego synowie ..jak 'psychol' jak 'kaftan' ..co jest 'niewydolne' a
          co rozwiąże szybki tramwaj ..'czarodziej' żeby tylko zakałe wmówić
          cudotwórca niech idzie wspierać już istniejące tramwaje a nie 'chłoptaś' sobie
          klocki będzie układać bo nowe... fanatyk...
          naciąga tych przy żłobie bo za klepnięcie dostaną premie od sponsora...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka