Dodaj do ulubionych

NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia n...

10.09.13, 08:20
No tak,umowa zerwana,a kto ją zawarł i czy wiedział co robi,za co odpowiada,czy też poniesie konsekwencje?
Obserwuj wątek
    • Gość: pytam Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.13, 09:08
      Kłopoty Krio - Medu, czy kłopoty pacjentów i personelu z Krio - Medem?
    • Gość: Kola Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.static.chello.pl 10.09.13, 14:17
      Tylko w Polsce w Kielcach takie rzeczy sa możliwe ze tacy oszuści mogą funkcjonować .
      W każdym innym mieście byli by zalatwieni.nie płaca czynszów nie płaca ludziom więc co robią z milionowa kasa która dostają z NFZ? Wydaje sie ze muszą mieć jakiś parasol ochronny.

• Gość: Ja CO z NFZ w sprawie z Krio-Medem ktoś odpowie? IP: 220.233.67.* 10.09.13, 14:51
      Ciekaw jestem kiedy tym Krio-Medem zainteresuje się CBA przecież to są pieniądze państwowe podobne nasze nie NFZ. Cuda na kontraktami np: z rechabilitacji to dopiero jest sprawa dla reportera. Karetka-kontrakt za 1,3mln to znaczy się dostaje dziennie 3600zł czy się czy się śpie czy się leży. Może w końcu trzeba włączyć światło podczas kontraktowania i wszystko nagrywać. Mam nadzieję że za Krio-Med odpowiedzą urzędnicy z NFZ za nieprawidłowy nadzór i być może poświadczenie niesistniejącego stanu rzeczy.
    • Gość: Kontraktowy Pytanie do NFZ IP: 217.79.231.* 10.09.13, 20:33
      Co trzeba mieć kim być żeby dostawać tak lukratywne kontrakty. Przecież wszyscy wiedzieli co to Krio-Med to było poprostu nic na rynku i nic nie miało. Lecz w NFZ mieli różowe okulary i widzieli co innego. Były protesty samorządów które wydały kase żeby utrzymać przychodnię ale NFZ powiedział nie teraz Krio-M. To wyprawia ten NFZ to rozpieprzanie pieniędzy co to znaczy prywatnym przychodniom a nie szpitalom to pachnie eutanazją społeczeństwa. Prywatny zawsze musi zyskać a na czym na usługach tak jak z emeryturami pod palmami reklamy sławetne. To nie wina Krio_medu to wina NFZ za to że takim pozwalają. PYTANIE DLACZEGO TAKIM ???
      • Gość: smurfmadrala Re: Pytanie gdzie teraz, jaka nowa branża? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.09.13, 21:05
        Może wodociągi, może Orlen? Trzeba jakoś żyć, kiedy z medycyny nici.
    • Gość: smurfmadrala Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.13, 19:05
      lumpior napisał:
      > No tak,umowa zerwana,a kto ją zawarł i czy wiedział co robi,za co odpowiada,czy
      > też poniesie konsekwencje?

Lumpek!
      Napisz coś o czarnej mafii,
      jak to przez nich czerwoni przedsiębiorcy i dyzmokratycznie wybrane władze cierpią.
      • Gość: Kielczanin Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 19:32
        "smurfmadrala" a może Ty napiszesz coś o Spółce "Telegraf" lub o przejęciu majątku Ruch'u w Warszawie ? Dzięki jak to piszesz "czerwonym przedsiębiorcą i dyzmokratycznie wybranym władzą" masz co do gara włożyć. Weź się facet wreszcie do pracy a nie "troll'uj" na necie bo te Twoje posty to można o kant d.... potłuc. Na wszystkim się znasz, o wszystkich wszystko wiesz no alfa i omega. "Zło dobrem zwyciężaj" nie jadem.

• Gość: smurfmadrala Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 05:53
          Gość portalu: Kielczanin napisał(a):
          > "smurfmadrala" a może Ty napiszesz coś o Spółce "Telegraf" lub o przejęciu mają
          > tku Ruch'u w Warszawie ? Dzięki jak to piszesz "czerwonym przedsiębiorcą i dyzm
          > okratycznie wybranym władzą" masz co do gara włożyć. Weź się facet wreszcie do
          > pracy a nie "troll'uj" na necie bo te Twoje posty to można o kant d.... potłuc.
          > Na wszystkim się znasz, o wszystkich wszystko wiesz no alfa i omega. "Zło dobr
          > em zwyciężaj" nie jadem.

Nie napiszę bo nie znam znam szczegółów dot. Spółki "Telegraf",
          nic nie wiem o przejęciu majątku "Ruch"-u /chyba ledwo zipie, ruchy ustają/,
          proszę nie tylko dla mnie, dla ostrzeżenia innych napisać o tych przypadkach.
          Ja, jako jadowity troll jestem niewiarygodny, nawet gdybym wiedział i napisał,
          młodzi, wykształceni, z dużych miast, swój rozum /z telewizora/ mają.

O wszelkich aferach, terrorze, ucisku dyktatury PiS trzeba pisać nieustannie !

"Miłośnie", jak Niesiołowski i Bartoszewski, oraz uczciwie, szczerze jak GW.
          Bo zło trzeba dobrem zwyciężać, a ja nie umiem nadstawiać trzeciego policzka bo tradycyjnie,
          ciemnogrodzko mam tylko dwa i w komplecie obite przez marksistów.
          • Gość: Kielczanin Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.13, 10:24

"smurfmadrala" a Ty ciągle swoje, jak zdarta płyta. Ja mam pytanie gdzieś Ty był przez okres PRL'u, gdzie pobierałeś nauki i ile za nie zapłaciłeś. Nie oskarżaj wszystkich o marksizm tylko dla tego, że żyli w poprzednim ustroju. Zacznij sam budować coś nowego i godnego dla siebie, kraju czy rodziny. Nie bądź człowiekiem zgorzkniałym. Komuna już nigdy nie wróci i wrócić nie może. Skończyła się władza robotniczo-chłopska, dziś ich dzieci mają władzę i jej łatwo nie oddadzą. Czym się różną PO,PiS,SLD,RP,PSL,SP od siebie ? NICZYM ! Oni wszyscy nie mają pomysłu na Polskę, bo ich przywódcy wywodzą się z PRL'u. Zamień wreszcie jad na merytoryczną krytykę.
            • Gość: gościu Re: NFZ zerwał umowę z Krio-Medem. Bo przychodnia IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 22:03
              Czy to normalna i uczciwa sytuacja, że prywatna spólka medyczna może kontaktować w NFZ wyłącznie opłacalne dla niej świadczenia medyczne? A kto ma realizować te niedoszacowane przez ekspertów NFZ, nieopłacane świadczenia medyczne? Frajerzy z państwowej służby zdrowia? Czy wycena poszczególnych procedur medycznych robiona jest od lat pod konkretne prywatne biznesy medyczne? Dlaczego ci, którzy to czynią są bezkarni?
    • Gość: anulka Przychodnia Specjalistyczna na Stoku--bałagan,szwi IP: 213.77.117.* 14.09.13, 20:21
      W tej prywatnej przychodni już na początku Września nie przyjmują pacjentów z NFZ na zabiegi , bo "Już im sie limit skończył" ale prywatnie bez problemu. Masz pieniadze to wyżyjesz.
      Trzeba chyba bojkotować wpłaty do ZUS i zbierać prywatnie na leczenie ?
    • bozenao54 Winny marszałek Jarubas z PSL za bałagan 14.09.13, 20:25
      To Jarubas i jego ludzie odpowiadają za taki bałagan w Kielcach
      • Gość: bz Nie wiesz, nie pisz IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 20:50
        Od kiedy Kielcami rządzi "Jarubas i jego ludzie"? Skieruj pretensje do "Lubawskiego i jego ludzi", bo to oni odpowiadają za Kielce.
        Inną kwestią jest funkcjonowanie kontraktów NFZ w Świętokrzyskiem. Jest czym się zainteresować.
        Ciekawe, że sprawa sprzedaży Szpitala Miejskiego zaczęła się od niezakontraktowania usług przez nasz NFZ. Zastanawiam się, jak to było możliwe, że Szpital Miejski nie spełnił wymogów NFZ, a Kriomed zawsze wszystkie wymogi spełnia? Przecież to jest skandaliczne i mam nadzieję, że ktoś za to wreszcie odpowie.
        • Gość: Luna Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: 213.77.117.* 14.09.13, 21:49
          Panika nastąpiła wśród dyrektorów szpitali w Kielcach- nagminnie w owczym pedzie zaczęli zapisywać się do partii chłopów- PSL. W ten sposób ratowali się przed zwolnieniami jakie szykował im marszałek jarubas .Województwem Kieleckim rządzą nieudaczniki z PSL oraz z PO i stąd takie zamieszanie wśród dyrektorów .A kontrakty zdrowotne są podpisywane na poziomie województwa , którego marszałkiem nieopacznie wybrali chłopa z PSL Jarubasa .
          • Gość: ja Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.13, 22:02
            Prawdą jest, że część dyrektorów kieleckich szpitali to koledzy partyjni rządzącej województwem koalicji zielonych z różowymi. Natomiast kontrakty na świadczenia zdrowotne podpisują Oni nie z Marszałkiem województwa tylko z NFZ. A, że jest to zazwyczaj dyktat monopolisty, więc podpisują od lat wszystko to, co im pod nos podłoży do podpisu chora kasa. Godzą się od alt na zaniżone kontrakty, na niedoszacowaną wycenę większości procedur medycznych, na niezapłacone nadwykonania. Tylko nie myślą o swoich pracownikach.
          • Gość: bz Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 22:05
            Poczytaj o czasach, gdy województwem rządzili "udacznicy" z PiS i Samoobrony, bo widzę, że tego nie pamiętasz.
            Powiem Ci szczerze, że wolę PSL i PO.
            Mimo wszystko.
            • Gość: rezydent Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: 213.77.117.* 14.09.13, 22:23
              Na początek masz wat 23% , masz pracę do 67 roku życia[obyś wcześniej nie zdechł]
              masz podatki od starczych oszczędności , masz 40.000 nowych pracowników [kolesi] Tuska i przełożonych Jarubasa , zadłużenie kraju jest poza limitem [trzeba go było przesunąc]
              Rozpasanie ludzi z PO i PSL siega dna-zegarki po 20.000 zł ,syn Rudego malarza kominów z Gdańska dostaje wielką pensję w domu , bo jest synem premiera, itd itd.
              Stracone 6 lat rzadów matołów z PO ,dziś powinieneś być w Warszawie , strajkować przeciwko tej chołocie liberalnej
              • Gość: bz Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 22:34
                Na początek masz kryzys światowy i starzenie się społeczeństwa. Z demografią zasadniczo nie dyskutuję.
                Jeśli chodzi o decyzje personalne Premiera Tuska (bardzo porządnego i uczciwego człowieka), nie komentuję, bo parę osób natychmiast bym wymienił (ze 4).
                Rozpasanie ludzi... jeśli masz na to dowody na działanie przestępcze, bardzo Cię proszę. złóż oficjalne doniesienie. "Fakt" -jako źródło wiedzy- nie zawsze wystarcza.
                • Gość: Jarubas do zwolnie Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: 213.77.117.* 14.09.13, 22:51
                  Czytając tylko "Gó...aną" nie będziesz świadom co dzieje sie w kraju.
                  Podobnie WSI-24 nie nauczą cię rzetelnej wiedy.
                  Jeśli chodzi o decyzje personalne- nie komentujesz [sic], bo spoglądasz na ten temat z pozycji Leminga-chowasz głowę w piasek , i nie ma problemu , prawda ? Wypowiedz musiała by zaboleć ?.
                  Co ma kryzys swiatowy do Polski , ten malarz kominów z Gdańska oświadczył ostatnio ,że kryzys nie dotarł do Polski ! Nie słyszałeś , bo głowa ciagle w piasku ?
                  Na kryzys był super pomysł człowieka Tuska aby za 5 milionów zł sprowadzić Madonne do Warszawy, przwidując straty ?.Okradanie ludzi z OFE to mała wpadka ?
                  Ten Twój "uczciwy człowiek" ostrzegł syna poprzez podjęte wiadomości , aby jak najszybciej zerwał kontakty z Amber-Gold ,bo to że ma powinowactwo z Wehrmachtem , tu już Cię nie boli ?
                  • Gość: bz Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.13, 10:09
                    Oczywiście, sytuacja na świecie w ogóle nie wpływa na sytuację w Polsce, bo jesteśmy wyspą szczęśliwości, jak sam twierdzisz. Nie chowam głowy w piasek i interesuję się wieloma rzeczami, nie wystarcza mi więc wiedza podawana przez media rydzykopodobne, które dla Ciebie są jedyną wykładnią prawdy.
                    Nie podoba mi się decyzja z OFE, jak każdemu skołowanemu potencjalnemu emerytowi. Nie podoba mi się, że funkcjonują instytucje finansowe typu lichwiarskiego. Nie rozumiem, dlaczego nasi posłowie nie dyskutują nad prawem, które regulowałoby te kwestie. Nie obciążam jednak winą jednego człowieka. To także nasza wina, bo głosujemy na posłów, którzy nie chcą się zajmować poważnymi sprawami i wolą występy festynowe.
                    Jeśli chodzi o granie stereotypami złego Ruskiego i złego Niemca, zlituj się, to już było. Angela Merkel ma dziadka z Polski. I co z tego (dla Ciebie, dla mnie, dla Polaków i Niemców) wynika?
                    • Gość: Trelemorele Re: Brat Jarubasa ma pracę bez konkursu ? IP: 213.77.117.* 16.09.13, 03:22
                      Masz całkowitą rację- kryzys nas nie dotyczy a nawet ominoł naszą gospodarkę jak twierdzi ten sepleniacy Płemieł , ponieważ jesteśmy jakąś Zieloną Wyspą! Jak Tuskowi pozostało w łbie spojrzenie z wysokiego komina , których tak się namalował , to może może żeczywiście widzi nawiedzony jakąś "wyspę"
                      Nie wystarczą Ci media O. Rydzyka i dlatego zapuszczasz "peryskop" do "szwabskich mediów" ?- i co się z nich dowiadujesz ?--że własny rząd okrada Cię z oszczędności w OFE ,że syn tego Rudego jest zamieszany w machlojki z firmą lichwiarską ?,,że posłowie mają w wielkim poważaniu zajecie się takim "problemem" ?-tym bardziej że syn płemieła jest bezpośrednio uwikłany,, ale nadal "skołowany" jak piszesz nie widzisz w tym zadnego problemu !,.to dopiero hipokryzja "otumanionego" człowieka..Ty już się zgodzisz na wszystko bo Ci wstyd że głosowałeś na takiego krętacza .. Ja w odróżnieniu od Ciebie nie głosowałem na tą zidiociałą liberalna partie .Majstrują Tobą a najśmieszniejsze jest Twoja postawa "ich " niemalże wybielająca !.A już wydawało mi sie że nie jesteś jednostką straconą .Wiele Ci się nie podoba , wiele nie rozumiesz ale nadal Cie mają na smyczy . Poczytaj Salon-24 , W sieci,,Niezależna.pl ,, Stacja Republika ,,
                      Niemcy mają Cię za pachołka , Ruscy za gnojka z Polski , a Ty nadal martwisz sie o stereotypy Polaków .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka