Dodaj do ulubionych

Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od prawi...

20.09.13, 11:17
Bardzo nierzetelny artykuł czy według autora Fizyka techniczna - która zgodnie z wypowiedzią rektora cieszy się dużym powodzeniem i zgłosiło się na nią 28 osób i BĘDZIE URUCHOMIONA to już nie fizyka ??????
Bo nagłówek artykułu brzmi "Nie będzie fizyki na UJK....
Autor artykułu jest nielogiczny autor bo nawet jak nie wiedział że fizyka techniczna zostanie uruchomiona (swoją drogą to jak materiał do artykułu został zebrany) to pisze przecież że zgłosiło się 28 kandydatów oraz jak napisał wcześniej :"do utworzenia kierunku potrzeba, zgodnie z przepisami uczelni, minimum 25"
Nie rozumiem zatem skąd tytuł artykułu i jak można pisać:
"co oznacza, że po raz pierwszy od lat 70 uczelnia nie będzie kształcić przyszłych fizyków"
czyli co absolwent fizyki technicznej kim będzie geografem/matematykiem/informatykiem/biologiem???
ŻENADA.
Na miejscu osób decyzyjnych uczelni domagałbym się sprostowania i zastanowił czy nie należy żądać zadośćuczynienia za NEGATYWNĄ ANTYREKALME

Obserwuj wątek
    • real.ist Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od prawi... 20.09.13, 11:18
      Bardzo nierzetelny artykuł czy według autora Fizyka techniczna - która zgodnie z wypowiedzią rektora cieszy się dużym powodzeniem i zgłosiło się na nią 28 osób i BĘDZIE URUCHOMIONA to już nie fizyka ??????
      Bo nagłówek artykułu brzmi "Nie będzie fizyki na UJK....
      Autor artykułu jest nielogiczny bo nawet jak nie wiedział że fizyka techniczna zostanie uruchomiona (swoją drogą to jak materiał do artykułu został zebrany) to pisze przecież że zgłosiło się 28 kandydatów oraz jak napisał wcześniej :"do utworzenia kierunku potrzeba, zgodnie z przepisami uczelni, minimum 25"
      Nie rozumiem zatem skąd tytuł artykułu i jak można pisać:
      "co oznacza, że po raz pierwszy od lat 70 uczelnia nie będzie kształcić przyszłych fizyków"
      czyli co absolwent fizyki technicznej kim będzie geografem/matematykiem/informatykiem/biologiem???
      ŻENADA.
      Na miejscu osób decyzyjnych uczelni domagałbym się sprostowania i zastanowił czy nie należy żądać zadośćuczynienia za NEGATYWNĄ ANTYREKALME

• Gość: ala Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.kielce.vectranet.pl 20.09.13, 22:23
        Ja osobiście nie widzę w tym nic negatywnego, że uczelnie nie otwierają na siłę kierunków, na które nie zgłosi się odpowiednia liczba chętnych. Zastanawia mnie natomiast ile pieniędzy kosztuje utrzymanie Instytutu Fizyki, ile zatrudniają osób: pracowników naukowych, pracowników administracji i obsługi itp, a ilu jest studentów.
        • Gość: kielczanin Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.13, 23:01
          sympatyczny lub nie - kolego- nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi poprzednika, który WYRAŹNIE wskazał błąd myślowy (takie modne teraz stwierdzenie- są np eksperymenty myślowe:)) autora artykułu. a swoją drogą sam jako były student fizyki, ubolewam nad brakiem chętnych na fizykę nauczycielską (i tu kolego trzeba CZYTAĆ ze ZROZUMIENIEM) - dla pseudo "hejterów" i innych przygłupów rodowodem ze sklepu z tanim winem - zanim skomentujesz- przeczytaj i zrozum, co autor miał na myśli
          • Gość: ala Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.kielce.vectranet.pl 21.09.13, 10:30
            Trzeba faktycznie czytać ze zrozumieniem: może w twojej rodzinie nazywano chłopców "ala", ale my jednak jesteśmy bardziej tradycyjni.
            Przeczytałam artykuł ze zrozumieniem i wiem czego nie otwierają a co i owszem. Wiele lat temu fizyka była o wiele bardziej popularna niż obecnie - w domu mam nawet człowieka, który był studentem tego kierunku.
            Nie kwestionuję zastrzeżeń dotyczących artykułu, natomiast ciekawi mnie fakt, jak to jest, że "instytut ma się świetnie" mimo tego, że kierunki, które oferuje nie są jednak najbardziej obleganymi na uczelni. Dlatego pytam o finanse i pracowników, bo chciałabym odnieść to do, np.: filologii angielskiej, która od lat jest bardzo popularna.
            • Gość: kielczanin Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 15:45
              w moim domu "ala" traktowało się i traktuje ludzi poważnie a Ciebie nie można traktować poważnie skoro piszesz takie bzdury, byłem studentem fizyki z informatyką jakieś 16 lat temu ?? nie pamiętam dokładnie- chciałbym, żeby kadra każdego instytutu miała takie doświadczenie i podejście do ludzi, życia i problemów jak Ci ludzie!!- błagam !! doczytaj i zrozum co jest napisane - instytut ma się dobrze bo są inne specjalizacje !! a tu mowa o kierunku nauczycielskim - teraz jak przeczytałaś to może zrozumiesz jak nie to ujadaj na swoim podwórku -bo mniemam, że edukacja Twoja została zakończona na 6 klasie a jak już poszłaś dalej to na 100% był to uniwersytet marksizmu i leninizmu - stąd biorą się problemy ze zrozumieniem tego co jest napisane- nie pozdrawiam Cię gorąco i życzę przypływu wiedzy do pustego mózgu - podpisano - Marcin- były student i absolwent fizyki jeszcze na WSP KIELCE (P.S.wypocin takiej idiotki dawno nie czytałem :))
              • Gość: ala Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.kielce.vectranet.pl 21.09.13, 18:43
                Ty do mnie zwracałeś się "kolego" - dla mnie to brak szacunku a nie poważne traktowanie.

Wiem co oferuje instytut fizyki - na stronie jest podane.

Co się tak trzęsiesz o ujawnienie zatrudnienia i wydatków oraz określenie liczby studentów?
                Czy może się okazać, że utrzymanie instytutu jest bardzo kosztowne i być może trzeba cię zwolnić? O jednego ciecia mniej - jakoś to odżałują.
                • Gość: kielczanin Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 22:18
                  droga ALU, jestes przykładem KRETYNA, którego trzeba LECZYĆ, może twoim mentorem jest antoni "aviator" - prosiłem czytaj głupku ze zrozumieniem :) nie jestem pracownikiem instytutu fizyki, żałuję, bo tam pracują NORMALNI ludzie a nie takie ćwoki jak Ty, dalej proszę, udaj się do lekarza, żeby zmienił dawkę leków - moje dzieci po przeczytaniu Twojej "wypociny" zapytały : tato , czy ta pani wie co pisze ?? :) -nie komentuję :)
                  • Gość: ala Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 21:53
                    Ja na twoim miejscy wstydziłabym się pokazywać dzieciom tworzonych przez siebie wypowiedzi, w których gęsto od wyzwisk. Aż dziw bierze, że dzieci to nie zastanowiło. Widocznie są przyzwyczajone.
                • Gość: kielczanin Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 22:23
                  dodam jeszcze, że Twoje wypociny "alu" podpisane adresem vectry- świadczą tylko o Tobie- tylko kretyn może pozostać w tej niby "firmie - operatorze vectra" - nie komentuj, tego bo to będzie dla ciebie na minus- KRETYNIE :)
                  • fajny.trak Re: Nie będzie fizyki na UJK. Pierwszy raz od pra 21.09.13, 22:58
                    dyskusja po kielecku - Instytut po prostu
                  • Gość: ala Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 12:09
                    2 minusy dają plus.

Jak brak ci wiedzy i argumentów, to zawsze sięgasz po inwektywy czy tylko w każdej sytuacji?
                    • Gość: też kielczanin Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 15:50
                      buhahahahaha, dobra jesteś, gośc Ci podaje konkretne argumenty a Ty swoje
                      • Gość: ehhh Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 17:59
                        Ludzie, jak Wam nie szkoda czasu na takie wyzywanie się z jakiegoś bzdetnego powodu...
                      • Gość: też ala Re: Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 21:50
                        Zadałam proste pytanie. Czekam na odpowiedź. Tu nie chodzi o żadne argumenty, bo to nie dyskusja tylko pytanie o określone informacje.
                        • Gość: nieala Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 22:44
                          to nie dyskusja tylko pytanie ....
                          Strasznie nielogiczna osoba.
                          To jest właśnie forum dyskusyjne , a nie dziś pytanie dziś odpowiedź.
                          I nikt nie jest zobowiązany na czyjeś ni z gruchy ni z pietruchy pytania odpowiadać -niech zadzwoni i się dowie , jak ciekawa.
                          Najlepiej by ignorować , ale głupota drażni
                          • Gość: niekielczanin Re: Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 23:30
                            Mnie twoja głupota nie drażni. Ja odczuwam raczej politowanie w stosunku do ciebie i twoich wypocin. No i współczuję twoim dzieciom.
                            • Gość: Marcin Re: Challenge IP: *.itech.pl 23.09.13, 14:10
                              ale Pani Ala ma problemy- jak Pani nie rozumie tekstu i poruszonego problemu, to niechaj zaprzestanie Pani komentowania :) bo to co Pani pisze -, że tak napisze "kupy się nie trzyma".
                              • karolwoolf Re: Challenge 23.09.13, 15:07
                                Gość portalu: Marcin napisał(a):

> ale Pani Ala ma problemy- jak Pani nie rozumie tekstu i poruszonego problemu, t
                                > o niechaj zaprzestanie Pani komentowania :) bo to co Pani pisze -, że tak napis
                                > ze "kupy się nie trzyma".

A ja dostrzegam, iż kobieta zadała proste pytanie, odpowiedzi nie dostała i jeszcze jakiś baran, któremu żona nie dała, ją na forum zwyzywał. nie ma to, jak wyładować własną frustrację na innych.
                                • Gość: Marcin Re: Challenge IP: *.itech.pl 23.09.13, 15:33
                                  patrząc na to co napisał real.ist - wyjaśnienia nie są chyba potrzebne, skoro w Instytucie Fizyki nie będzie tylko kierunku nauczycielskiego a pozostaną inne to ja nie wiem co należy komentować. Jeśli chodzi o rentowność bądź zysk państwowej uczelni -chyba też nie powinno być z tym problemu. Koszt utrzymania instytutu fizyki - zadam pytanie do pytania - a jakie są koszta pozostałych instytutów - duże - padnie odpowiedź - mniejsze- tak zgadzam się, tylko, że wyposażenie fizyki jest chyba jedno z lepszych w Polsce. Inne kierunki, uczelnie i firmy korzystają z dobrodziejstw sprzętowych (również SZPITALE) i słono za to płacą. To chyba komplet odpowiedzi dla Pani Ali - reszty nie będę komentował.
                                • Gość: kielczanin Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 18:08
                                  ale ubaw:) kolejny nie potrafiący czytać :) karolwoolf - w podstawówce uczą czytać :)
                                  • Gość: niekielczanin Re: Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 23.09.13, 21:11
                                    Widzę, że wróciłeś z pracy. Nawet tam, zamiast pracować, siedziałeś na forum. Może zadzwonię jutro i zapytam czy polityka firmy to pozwalanie pracownikom na wykorzystanie internetu w pracy w celu wypisywania inwektyw na forum GW.
                                    • Gość: Marcin Re: Challenge IP: *.146.20.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 21:58
                                      przyglądam sie Tobie i chyba Twojej żonie- nie macie nic z co by mogło zachęcić mnie do rozmowy z Wami a jednak mnie wnerwiacie- oskarżacie innych o komentarze a sami zachowujecie się jak dzieciaki. Tyle mojej analizy. Uwierz kolego, że z pracy pisałem ja a nie ktoś inny. Wiem, że to będzie trudne dla Ciebie ale liczę na Twój wysiłek intelektualny (mam nadzieję, że się nie pomylę) nie oskarżaj ludzi zanim nie sprawdzisz. Pozdrawiam, Marcin.
                                      • Gość: niekielczanin Re: Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 23.09.13, 22:03
                                        kolego - ja z tobą świń nie pasałem, żebyś do mnie kolego mówił
                                        wielkie litery bardzo konsekwentnie stosujesz niezależnie od tego gdzie jesteś
                                    • Gość: kielczanin Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 22:01
                                      a Ty w domu możesz tylko na necie siedzieć?? czy masz limit :)
                                      • Gość: ala Re: Challenge IP: *.kielce.vectranet.pl 25.09.13, 00:02
                                        Coś przygasłeś. Szef chyba nie jest zachwycony twoją aktywnością na forum. Niby taka firma, że itech.pl a pracownik podstawowych rzeczy z IT nie wie.
                                        • Gość: kielczanin Re: Challenge IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 07:08
                                          ale Ty jednak jesteś 1 bitowa, niw zrozumiałaś treści, innych wyjaśnień i jeszcze się czepiasz do innych ludzo za ich domenę. jak dobrze, że twpje ip jest z vectry - przynajmniej wiadomo, że nie stać cie na porządny net ;) nie komentuj wiecej bo jesteś żałosna - ja rozmowę z toba na tym kończę, bo jest ona bezproduktywna skoro nie potrafisz wraz mężem czytact ze zrozumieniem. takie samo zdanie mam na temat ciebie i twojego męża - cofnijcie się do podstawówki, tam uczy się czytać ze zrozumieniem.
                                        • Gość: szef Re: Challenge IP: *.multimo.pl 28.09.13, 08:55
                                          ala cos ty przygaslas ;) ciemnota z ciebie to gasniesz, nie masz nic do powiedzenia to cie zmylo. wijesz sie z mezulkiem jak zaskroniec w terarium i tak samo tylko w tym teraroum masz cos do powiedzenia- cos konstruktywnego. ale z twoim poziomem nawet tego nie pojmiesz jak nie pojelas tego co tu ludzie pisali. ten ktos od ciebie to chyba na fizyce wykladal. plytki na korytarzu najpewniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka