Dodaj do ulubionych

Citipark przy ul. Paderewskiego

IP: 80.51.251.* 01.09.04, 21:30
T o ćwiertak jest autorem tego gargamela zwanego Centrum Rondo? To źle,
bardzo źle wróży otoczeniu parku. Dlaczego prezydent miasta w takich
wypadkach nie okazuje ani szczypty bojowości.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:42
      Ja mysle ze gdyby z obiektu zniknely wszystkie reklamy byloby calkiem
      niezle...ciekwi mnie czy Ci ludzie w ogole sa uporzadkowani w kwestii
      prawnej,bo chyba wieszanie reklam w takim miejscu podlega oplatom MZD...moznaby
      sie za to wziac. To samo dotyczy budynku Sienkiewicza 78A. Jak mozna bylo
      pozwolic na zaklejenie calego pietra elewacji brzydką zółtą reklama?Czy w tej
      kwesti jakis plastyk miejsce czy cos podobnego nie moze interweniowac???
      • Gość: miki Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: 195.136.247.* 01.09.04, 22:23
        Nie tyle chodzi o reklamy , co o to , że te dwa budynki CENTRUM RONDO - starszy
        i nowszy nie pasują do siebie nawzajem , do szklano aluminiowej powierzchni
        dobudowano żółty budynek z półokragłymi oknami , koszmar.

Do wieszania reklam na elewacji MZD nic nie ma - prywatna kamienica i prywatna
        elewacja , MZD może wyciągać łapę jeżeli reklama znajduje się w pasie drogowym
        czyli obrazowo mówiąc odstaje od elewacji. To samo dotyczy Sienkiewicza 78.
        Plastyk może się w tej kwestii cmoknąć. Jak narazie pazerność miasta skończyła
        się tak , że reklamy poznikały . W sumie jest ładniej , bo jeżeli nikomu
        reklama nie wystaje to wszystkie są widoczne mimo , że są płaskie nad lokalami.
        Ale oczywiście pazerne miasto nic nie zarobi...
        • Gość: jurek Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:35
          Jak tamtedy jade to staram sie zauwaz tylko jeden...katastrofalne połączenie
          tych budynkow,po prostu architektoniczna zenada.
    • Gość: misterxy Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:28
      (...) Nareszcie dostałem oficjalną zgodę Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i
      Administracji na zakup tej działki - poinformował wczoraj Choong Won Lee. (...)
      I pomyśleć, że byłem przeciwny wyburzeniu kamienicy, na której miało stanąć te
      cudo.
      (...) nazwie Citipark. (...)
      Nazwa nie najlepsza, ale ujdzie. Lepsza by była jakaś polsko brzmiąca.
      (...) Plan wygląda imponująco. W budynku frontowym zaplanowano m.in. dwie
      restauracje - koreańsko-japońską i europejską, centrum zdrowia i urody oraz
      centrum sportowo-rekreacyjne z krytym basenem o wymiarach 12,5 metra na 5
      metrów, salą fitness i do gry w squasha. (...)
      Wszystko super, ale obawiam się, że pomysł z tą restauracją może nie wypalić.
      Polacy (Kielce) niechtnie jadają tego typu dania, o czym może świadczyć fakt,
      że większość "orientalnych" restauracji nie zrobiła jescze furory, np. przy ul.
      Żeromskiego (już jej tam nie ma)
      (...) Na wiosnę stary budynek będzie już wyburzony i zaczniemy budowę, która
      potrwa do jesieni. Myślę, że na wiosnę 2006 roku wprowadzą się klienci -
      dodaje. (...)
      Gdyby miasto tak się rządziło...
      (...) Budynek został zaprojektowany przez pracownię Joanny i Edwarda Ćwiertak.
      Są oni m.in. autorami projektu budynku Centrum Rondo (...)
      I to jest największy problem. Jeśli ten "Citipark" ma wyglądć jak "Centrum
      Rondo" to bęę te tereny omijać szerokim łukiem...

Pozdrawiam.
    • ksionc Re: Citipark przy ul. Paderewskiego 02.09.04, 08:21
      Skąd on ma tyle kasiory ???? Z przemytu bielizny ??
      • Gość: ksiadz 2 Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: *.netcity.pl 02.09.04, 15:51
        co cie obchodzi skad ma pieniadze.
    • Gość: MarkS Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: 80.51.251.* 02.09.04, 10:59
      Widzę tylko jedno wyjście. Prezydent miasta nie zacietrzewiając sie, powinien
      skorzystać z widocznego zainteresowania rozwojem przestrzennym naszego miasta
      ze strony Stow. Architektów i tego typu inwestycje jak Centrum Rondo poprzedzać
      opiniami najlepiej do tego przygotowanego środowiska zawodowego. Centrum Rondo
      i dobudowany do niego budynek to najgorsza rzecz jaką widzę przejeżdżając przez
      Kielce. Niewiele da tu nawet zmiana elewacji, sama forma (wypukła) stoi w
      sprzeczności z charakterem miejsca.
      • Gość: ReMarkS Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: 80.48.119.* 03.09.04, 22:22
        A co może lepiej te budy wyglądały które kiedyś tam stały?????
        Mnie się podoba ten budynek, a jak komus nie? To po prostu nie musi tamtędy
        przejeżdzać( albo może niech odwraca głowę w drugą stronę gdzie stoją wciąż
        "piękne" rudery tworzące wielkomiejski klimat Kielc).
        • Gość: MarkS Re: Citipark przy ul. Paderewskiego IP: 80.51.251.* 04.09.04, 11:00
          Nic tam nie stało - była zieleń, dużo lepiej wyglądająca od tego gargamela, a
          od czasu do czsu wsadzali tam banery. Ta zieleń była zresztą istotna, bo w
          bliskości Silnicy. Co do przejazdów, to masz rację, ale ja tu mieszkam i mam
          prawo żądać kompetencji od architekta miejskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka