Dodaj do ulubionych

Co się wydaje

08.09.04, 08:08
Ta pozycja książkowa zainteresuje mnie. Zapytam sie o nią w księgarni jak będę
na mieście...
Obserwuj wątek
    • Gość: z................ Re: Co się wydaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:00
      Super ...........szanowna rado miasta a może by tak pomysleć o przekładzie tej
      książki na angielski i niemiecki ,proszę
    • Gość: MarkS Re: Co się wydaje IP: 80.51.251.* 08.09.04, 11:23
      Dobrze, iż Leszek Adamczyk przygotował i wydał taka książke, bo zabytki Kielc
      zanikają. Niech będą chociaż w książkach.
    • Gość: axel Re: Co się wydaje IP: *.kielce.net.pl 08.09.04, 16:25
      Już widziałem. Na codzień nie widać, że nasze miasto jest takie ładne.
      • r_z Re: Co się wydaje 08.09.04, 19:43
        To jest dokładnie to o co chodzi!
        Nieraz juz pisałem, że publikacje J. L. Adamczyka są dla mnie najważniejszym
        źródłem wiedzy o kieleckich zabytkach. A w takiej oprawie - extra.
        Tylko dlaczego tak strasznie droga? Powinna kosztować 40 zł (wiem co
        piszę:) )... Dużo ludzi ją ogląda i rezygnuje ze względu na cenę. Ja na razie
        też jej jeszcze nie kupiłem - szukam jakiegoś tańszego źródła - na razie
        znalazłem za 50...
        Aha - i też jestem za jej przetłumaczeniem!

• Gość: kielczanka Re: Co się wydaje IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 08.09.04, 20:18
      Dowiedziałam się że Magistrat wydał broszurkę Kamienie z kieleckiego podwórka.
      Niewielka publikacja traktująca o występujących w Kielcah i najbliższej okolicy
      minerałach i skałach oraz o tym co z jakich kamieni w Kielcach jest zrobione.
      Bardzo przystępnie opracowana. Dobry papier i kolory. Pytajcie w informacji
      turystycznej na terenie dworca PKP.
      • r_z Re: Co się wydaje 08.09.04, 20:40
        Gość portalu: kielczanka napisał(a):

> Dowiedziałam się że Magistrat wydał broszurkę Kamienie z kieleckiego podwórka.
        >
        > Niewielka publikacja traktująca o występujących w Kielcah i najbliższej
        okolicy
        >
        > minerałach i skałach oraz o tym co z jakich kamieni w Kielcach jest zrobione.
        > Bardzo przystępnie opracowana. Dobry papier i kolory. Pytajcie w informacji
        > turystycznej na terenie dworca PKP.

a to ciekawe - będę musiał poszukać!

• Gość: Jakub Re: Co się wydaje IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 20:57
        Czy jest tam o kamiennym sercu? Z jakiego kamienia jest zrobione (według tego
        Magistrata)? Czy możesz sprawdzić to w tej broszurce, bo mam daleko do
        informacji turystycznej na dworcu PKP? Dziękuję z góry ... Pieprzowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka