Dodaj do ulubionych

nowa stacja Shella

24.04.02, 11:51
Podała dzisiejsza "Wyborcza" o lokalizacji stacji benzynowej na skrżyżowaniu
Szajnowicza i Grunwaldzkiej. Konkretnie w którym miejscu?
mam wrażenie,że kolejna stacja stanie pod oknami mieszkańców dzielnicy.
Obserwuj wątek
    • kaczusia_ Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 11:57
      amapola napisał(a):

> Podała dzisiejsza "Wyborcza" o lokalizacji stacji benzynowej na skrżyżowaniu
      > Szajnowicza i Grunwaldzkiej. Konkretnie w którym miejscu?
      > mam wrażenie,że kolejna stacja stanie pod oknami mieszkańców dzielnicy.

Nie podawać lokalizacji stacji. Jak znam życie zaraz znajdzie się grupka
      wojujących pseudo ekologów, która wymusi na inwestorze wpłacenie dużej kasy dla
      jakiegoś stowarzyszenie, co jest zwykłym łapówkarstwem.
      • amapola Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 12:27
        kto niby mialby byc tym od lapowek???

A ty co ? Trzymasz kase u Shella ??

Twoja wypowiedz jest tak kuriozalna ze trudno powstrzymac sie od zlosliwosci..:(
        Nigdy Cie nie lubilam :((((
        • kaczusia_ Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 13:13
          amapola napisał(a):

> kto niby mialby byc tym od lapowek???

Niestety w Polsce stał się to modne, że jak planowana jest jakaś budowa typu
          stacja paliw, hipermarket, biurowiec to zaraz sąsiedzi lub ekolodzy protestują.
          Nie miałbym nic przeciwko, gdyby nie to, że często takie protesty kończą się, gdy
          inwestor przekaże jakąś darowiznę na tzw. szczytny cel. Jakiś czas temu taki
          przypadek został opisany w jednym z tygodników Polityka albo Wprost (niestety nie
          pamiętam już dokładnie). Okazało się, ze inwestor kolejnego biurowca w W-wie
          niedaleko ronda Babka wpłacił grubą kasę na rzecz stowarzyszenia
          proekologicznego, którego prezesem był radny Warszawy. Z kieleckiego podwórka
          podobna sytuacja miała miejsce jak budowano stację Statoil przy ul. Tarnowskiej.
          Inwestorzy musieli wyremontować sąsiedni blok, dopiero jego mieszkańcy się
          uciszyli.

> A ty co ? Trzymasz kase u Shella ??
          >
          > Twoja wypowiedz jest tak kuriozalna ze trudno powstrzymac sie od zlosliwosci..:
          > (
          > Nigdy Cie nie lubilam :((((

To byłoby nurzące gdyby każdy mnie lubił.
          • Gość: Yahagi Re: nowa stacja Shella IP: *.kielce.tpsa.pl 24.04.02, 13:25

> podobna sytuacja miała miejsce jak budowano stację Statoil przy ul. Tarnowskiej
            > .
            > Inwestorzy musieli wyremontować sąsiedni blok, dopiero jego mieszkańcy się
            > uciszyli.

Nie blok, tylko wymienili wszystkim okna na nowe... może byś zrozumiał dlaczego,
            gdybyś mieszkał obok takiej stacji i oddychał benzyną.... wtedy byłoby to
            łatwiejsze do pojęcia... I nie byłoby to 'łapówką' tylko zadośćuczynieniem za
            uciążliwość.

Masz trochę racji Kaczuś, ale nie do końca. Są takie organizacje ekologiczne,
            które 'biorą w łapę' i się przymykają. Co nie znaczy jednak, że takie są
            wszystkie. Większość z nich walczy o naprawdę ważne sprawy.
            A jeżeli Shell nie będzie uciążliwy dla mieszkańców i środowiska (zastanów się
            czy Statoil jest uciążliwy, czy nie) to na nic się zdadzą protesty ekologów. Oni
            zresztą zazwyczaj nie protestują dla samego faktu, żeby sobie poprotestować,
            tylko żeby coś osiągnąć.
            • kaczusia_ Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 14:01
              Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Masz trochę racji Kaczuś, ale nie do końca. Są takie organizacje ekologiczne,
              > które 'biorą w łapę' i się przymykają. Co nie znaczy jednak, że takie są
              > wszystkie. Większość z nich walczy o naprawdę ważne sprawy.
              > A jeżeli Shell nie będzie uciążliwy dla mieszkańców i środowiska (zastanów się
              > czy Statoil jest uciążliwy, czy nie) to na nic się zdadzą protesty ekologów. On
              > i
              > zresztą zazwyczaj nie protestują dla samego faktu, żeby sobie poprotestować,
              > tylko żeby coś osiągnąć.

Ja nie twierdzę, że wszystkie organizacje tak działają. Niestety takie przypadki
              jak opisałem wcześniej występują. Dlatego lepiej, żeby nieupubliczniać informacji
              o tym gdzie będzie taka lub inna inwestycja.
              • amapola Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 15:02
                Ty ,kaczka,gadasz tak na trzezwo ???

Ja poszlabym dalej i utajnilabym jeszcze repertuar kin...po co ciemnota ma
                wiedziec co jest grane ???????? A noz , cos by im sie nie spodobalo i
                protestowaliby...
                Nieeeee.... Ty tak powaznie ? Nieupubliczniac..mowisz? Plany rozwoju miasta-tez
                do szuflady schowac ???
                uszczypnijcie mnie bo nie wierze ????
                • kaczusia_ Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 15:13
                  amapola napisał(a):

> Ty ,kaczka,gadasz tak na trzezwo ???
                  >
                  > Ja poszlabym dalej i utajnilabym jeszcze repertuar kin...po co ciemnota ma
                  > wiedziec co jest grane ???????? A noz , cos by im sie nie spodobalo i
                  > protestowaliby...
                  > Nieeeee.... Ty tak powaznie ? Nieupubliczniac..mowisz? Plany rozwoju miasta-tez
                  >
                  > do szuflady schowac ???
                  > uszczypnijcie mnie bo nie wierze ????

Wiesz co masz rację podawać do publicznej wiadomości informacje o takich
                  inwestycjach. Ale prawo powinno też chronić inwestora, przed takimi dziwnymi
                  protestami. Chodzi mi o to, że jeżeli jakaś grupa niezadowolonych z inwestycji
                  chciałaby wnieść pozew do sądu to powinna wpłacić wysoką kaucję, która w
                  przypadku wygranej w procesie byłaby zwracana, a po przegranej przepadałaby. To
                  chyba byłoby lepsze od trzymania informacji o inwestycjach w tajemnicy.
                  • amapola Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 15:27
                    Moja kochana Kaczusiu ! Ty chyba masz bardzo dużo czasu, jakiś niespełniony
                    emeryt czy może rencista z upośledzeniem centralnego układu. Chłopie pierwszym
                    obowiazkiem prasy jest podawać do publicznej wiadomości wszystko to co czeka
                    mieszkańców tego "pęknego" miasta. Może właśnie wtedy te grupy wg Ciebie "
                    niezadowolonych" lub "lapówkarzy" zdołają opanować żywioł oszołomionych
                    urzędasów. Ale własciwie Kaczusi to najlepiej w bajorku.
                    • kaczusia_ Re: nowa stacja Shella 24.04.02, 15:34
                      amapola napisał(a):

> Moja kochana Kaczusiu ! Ty chyba masz bardzo dużo czasu, jakiś niespełniony
                      > emeryt czy może rencista z upośledzeniem centralnego układu. Chłopie pierwszym
                      > obowiazkiem prasy jest podawać do publicznej wiadomości wszystko to co czeka
                      > mieszkańców tego "pęknego" miasta. Może właśnie wtedy te grupy wg Ciebie "
                      > niezadowolonych" lub "lapówkarzy" zdołają opanować żywioł oszołomionych
                      > urzędasów. Ale własciwie Kaczusi to najlepiej w bajorku.

Chyba nie zrozumiałaś/eś mojego poprzedniego wpisu, gdzie napisałęm "Wiesz co
                      masz rację podawać do publicznej wiadomości informacje o takich
                      inwestycjach. (...)To chyba byłoby lepsze od trzymania informacji o inwestycjach
                      w tajemnicy." Postaram się jaśniej teraz. Przyznaję się, że wcześniejszy mój
                      pomysł z trzymaniem w tajemnicy informacji o przygotowywanych inwestycjach jest
                      chybiony, stąd mój poprzedni wpis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka