Gość: jurek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:08 Kolejny krok do przodu :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Scyzor Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:15 Po pierwsze gratulacje dla nas wszystkich że końcu się udało i mamy własną TVP 3 KIELCE,a po drugie do wiadomości redakcji GW, przydał by się link o TVP3 KIELCE w 'CO JEST GRANE', tak jak to jest w innych miastach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:56 Czym wy się tak podniecacie? Przecież ten kielecki program to CAŁKOWITA PORAŻKA. Najlepiej było to widać dzisiaj o 18.00. Zamiast kieleckiego programu przez 6 minut szedł Telewizyjny Kurier Warszawski, który jest najlepszym przykładem, jak powinna być robiona lokalna telewizja. Pełen profesjonalizm - dynamiczny montaż, ciekawe informacje, itd. Po tych 6 minutach włączył się kielecki program, który ciągle przerywał, zatrzymywał się, zrywał. Prowadząca niewyjściowa, informacje nieciekawe, montaż jak na reportażu z wesela. Generalnie to przełączenie z programu warszawskiego na kielecki, to tak jakby przełączyć się pilotem z Faktów na TVN na osiedlową kablówkę. ŻENADA!!! Dobrze, że nie płacę abonamentu, bo szkoda byłoby mi nawet złotówki na taki badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: 195.116.211.* 03.01.05, 22:08 dzisiaj rzucilo mi sie w oczy cos co nazwalbym "autoreklama", dosyc fajna prezentacja oddzialu kieleckiego.. zobaczymy jak sie to bedzie prezentowac na dluzsza mete, ale na razie od strony techniczno-graficznej duzy postep.. trzymam kciuki, w koncu patriotyzm lokalny zobowiazuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 żenada-zgadzam się z kasią 03.01.05, 22:48 całkowicie:/ no własnie czym wy się tak podniecacie..no co najmniej jtak to wygląda jakby te posty sami pracusie z tvp3 pisali nie będę się czepiać reporterów, prezenterów i tych wszystkich dziennikarzyyy o wygląd i prezencję ale to muszę napisać: jak się słucha i ogląda te informacje to ok wszystko jest spoko( od strony przygotowania niusa: w miarę obiektywny i rzetelny) oprócz głosów reporterów, może się rozkręcą ale teraz kiepsko się tego słucha uważam że jak na tvp regionalną - publiczną to taka kwestia jak intonacja, akcentowanie i przede wszystkim skala głosu- a nie jakieś piski wojskowe(jedna dziewczyna niestety tak czyta)- jest ważna dobrze przeczytany nius staje się ciekawszy przecież to nie wierszyki czy wypracowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drs Re: żenada-zgadzam się z kasią IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 23:06 Nie czepiajcie się poziomu na starcie.Do poziomu trzeba dojść.TVP3 Kielce dopiero raczkuje.Z tym co posiadają na razie/sprzęt i ludzie to i tak jako tako/.Ciekawi mnie tylko od strony prawnej,skoro jest oddział terenowy to w perspektywie powinien mieć docelowo własną siedzibe będącą własnoscią TVP,póki co KCK nie jest własnością TVP.Mała siedziba,ale własna tak jak to jest w innych miastach-oddziałach,no oczywiście nie musi być tak rozdęta jak w Krakowie czy Warszawie.Pytanie drugie .Co z częstotliwością na 30kanale,bo jeśli to ma byc program tylko dla Kielc i najbliższych okolic to co to za TVP regionalna.Czy zapadły juz jakieś ustalenia w URTiP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz na ludowo Kielce zdecydowanie lepiej wypadają w radiu. IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 03.01.05, 23:18 Dlatego ten eksperyment skazany jest na porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żenada-zgadzam się z kasią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:19 Gość portalu: drs napisał(a): > Nie czepiajcie się poziomu na starcie.Do poziomu trzeba dojść.TVP3 Kielce > dopiero raczkuje.Z tym co posiadają na razie/sprzęt i ludzie to i tak jako > tako/. Bzdura. Przecież od paru lat kręcą już kronikę świętokrzyską, to na prawdę bardzo dużo czasu, żeby się czegoś nauczyć. Tylko nie ma kto ich tego nauczyć! A panowie "redaktorzy" Solarz i Świtoń - to już zupełne nieporozumienie. Moim zdaniem nie nadają się na wizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drs Re: żenada-zgadzam się z kasią IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 23:28 Ale też jest prawdą,że dopóki TVP Kielce podlegała pod Kraków,to temu chyba zbytnio nie zależało na poziomie,być może nawet chciano osmieszyc raczkującą TVP w Kielcach.Narzucono swoich ludzi,którzy tam sie nie nadawali do niczego,dali stary zdezolowany sprzęt.Sorry ,ale widziałem początki TVP Rzeszów,Lublin,Białystok i tam nie było wcale lepiej,zespół musi sie skompletować,dotrzeć.Poza tym nie sądzę,aby poziom TVPregionalnej w Polsce/no może poza kilkoma wyjątkami nawiązywał do poziomu CNN?/.Ja się tylko jednego obawiam,że po prostu zatrudnienie w TVP bedą znajdowali znajomi królika,a nie ludzie merytorycznie przygotowani i kompetentni.Ale niestety w całej Polsce taka sytuacja wystepuje.Na razie póki co życze im wszystkiego najlepszego.Najlepiej to jest na starcie wszystko krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
gadget82 Re: żenada-zgadzam się z kasią 03.01.05, 23:44 Gość portalu: drs napisał(a): > Ale też jest prawdą,że dopóki TVP Kielce podlegała pod Kraków,to temu chyba > zbytnio nie zależało na poziomie,być może nawet chciano osmieszyc raczkującą > TVP w Kielcach. no ty chyba nie wiesz co piszesz?!kogo oni chcieli ośmieszyć? tvkielce sama się ośmiesza nie mieszaj w to krakowa- wogóle temat tv kielce przewija sie na tym forum już co najmniej od 2002 roku i w co trzeci poscie mozna przeczytać: bo to przez kraków bo się kraków wtrąca bo nie pozwala bo to, sramto i owo ludzie czy wy oglądaliście te dzisiejszą fetę przed 18.oo pan marszalek ze łzami w oczach wraz z prezydentem wcisnęli magiczny guiczek i pojawiło się na świecie logo TVP 3 Kielce i co z tego? Narzucono swoich ludzi,którzy tam sie nie nadawali do > niczego,dali stary zdezolowany sprzęt. a jaki mięli dać nowy??? to kosztuje na sprzęt zarabia sobie redakcja, tak jak zresztą na opłaty, pensje itp-abonament to nie wszystko-kielecka ekipa publicznej myśli chyba jednak, że skoro publiczna to pensja będzie wysilać się nie trzeba Ja się tylko jednego > obawiam,że po prostu zatrudnienie w TVP bedą znajdowali znajomi królika,a nie > ludzie merytorycznie przygotowani i kompetentni.Ale niestety w całej Polsce > taka sytuacja wystepuje. a to sie dobrze obawiasz!nic nowego - to zresztą tłumaczy ten żenujący poziom- nikt przy zdrowych zmysłach z pracowników, kadry zarządzającej tvp3 kielce nie zatrudni nieznajomego profesjonalistę z polotem, dykcją, błyskotliwością i obeznaniem w temacie dziennikarstwa, sztuki operatorskiej czy realizacji wizji - ---żeby ronic se konkurencję? Na razie póki co życze im wszystkiego > najlepszego.Najlepiej to jest na starcie wszystko krytykować. życzyć im można a nawet bardzo można ale krytykowac też trzeba! nie rozumiem entuzjastycznego podejścia niektórych forumowiczó:ah jak wspaniale, możemy sobie pogratulowac mamy tv, ojejku!!! a ogólnie: dziennikarze:zero dykcji, głosu, prezencji, chałtura weselna się przy tym kryje ale wydarzenie otworzyli drugą kablówkę ciekawe tylko ile pociągnie: tv musi sie rozwijać spójrzcie na poziom tvp3 kraków, tvn, polsat-trzeba porównywać ja do takich stacji-w taki sposób pracuje się na sukces i prestiż jak dla mnie to tvp3 kielce jest : 1. bez charakteru 2. mdła 3. nieokreslona 4. słaba 5. i strasznie nudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrwidąb Re: żenada-zgadzam się z kasią IP: *.klc.vectranet.pl 05.01.05, 16:23 Też mi wyrocznia!! TVP Kraków hehe,frajerski przykład do naśladowania podałeś krakofilu, mignęlo 6 minut TVP 3 Kurier warszawski czy tam - mazowiecki! I to rzeczywiście może być wzorem.. ale na te krakowskie anemiczne ryje z TVP 3 Kraków nie mogłem już dluzej patrzec.. cóż - kieleckie ryje na tę chwilę też są anemiczne i bez warsztatu ( swoją drogą w krakowie też warsztat dziennikarski marny - i to od lat...), ale TVP 3 Kielce ma przynajmniej czas zeby uniknąć tego dna, któe reprezentuje kadra TVP 3 Kraków... Dziekuję za uwagę i życzę dobrego odbioru.. pewnie tvp 3 Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żenada-zgadzam się z kasią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:47 Gość portalu: drs napisał(a): > Ale też jest prawdą,że dopóki TVP Kielce podlegała pod Kraków,to temu chyba > zbytnio nie zależało na poziomie,być może nawet chciano osmieszyc raczkującą > TVP w Kielcach.Narzucono swoich ludzi,którzy tam sie nie nadawali do > niczego,dali stary zdezolowany sprzęt.Sorry ,ale widziałem początki TVP > Rzeszów,Lublin,Białystok i tam nie było wcale lepiej,zespół musi sie > skompletować,dotrzeć.Poza tym nie sądzę,aby poziom TVPregionalnej w Polsce/no > może poza kilkoma wyjątkami nawiązywał do poziomu CNN?/.Ja się tylko jednego > obawiam,że po prostu zatrudnienie w TVP bedą znajdowali znajomi królika,a nie > ludzie merytorycznie przygotowani i kompetentni.Ale niestety w całej Polsce > taka sytuacja wystepuje. Niby racja. Nieraz oglądałam program warszawski. To jest zupełnie inna jakość. I tak jest dzisiaj, i tak było kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzor Re: żenada to jest z kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:31 To może Pani, Pani Kasiu nauczy czegoś tych kiepskich redaktorów ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żenada to jest z kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:44 Gość portalu: Scyzor napisał(a): > To może Pani, Pani Kasiu nauczy czegoś tych kiepskich redaktorów ?! Wystarczyłoby, jakby sobie pooglądali TVN24, albo lepiej - CNN. Najlepiej brać przykład z najlepszych, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: żenada to jest z kasi IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 04.01.05, 00:31 Gość portalu: kasia napisał(a):> Wystarczyłoby, jakby sobie pooglądali TVN24, albo lepiej - CNN. Hm? zastanawiam się czy Pani[pan] wie w ogóle o czym pisze?,a może występuje na wizji w CNN?,a może jest dyrektorem technicznym NBC? a może jest szefem realizatorów wizji w BBC ? Oświeć nas wszechwiedząca/-cy/!! Ja mam wrażenie,że Twa wiedza i pojęcie o tworzeniu programu tv ,to wiedza zaczerpnięta z tabloidów dla blondynek. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żenada to jest z kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:39 Gość portalu: loop napisał(a): > wizji w CNN?,a może jest dyrektorem technicznym NBC? a może jest szefem > realizatorów wizji w BBC ? Oświeć nas wszechwiedząca/-cy/!! > Ja mam wrażenie,że Twa wiedza i pojęcie o tworzeniu programu tv ,to wiedza > zaczerpnięta z tabloidów dla blondynek. > pozdr. Zauważyłeś, że Twoja wypowiedź nie niesie żadnej treści? Może, jak nie masz nic do powiedzenia - to nic nie pisz? Myślałeś o tym? A co programu tv - są sprawdzone wzorce programów informacyjnych, wystarczy taki wzorzec zastosować w lokalnej telewizji. To takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: żenada to jest z kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:32 Kasiu, nie rozumiem Twojej napastliwosci. Nie zatrudnili Cie??? Chociaz CNN ogladalas? Ja sie akurat bardzo ciesze, ze cos sie wreszcie w Kielcach ruszylo. Dajmy ludziom troche czasu. Podzielam zdanie drsa... i jego obawy tez. A Twoje uwagi o CNN mnie serdecznie rano rozbawily. Dziekuje Ci, Kasiu. Bo jaki ranek... taki i caly dzien:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żenada to jest z kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:57 Gość portalu: Ania napisał(a): > Kasiu, nie rozumiem Twojej napastliwosci. Nie zatrudnili Cie??? Ludzie, dlaczego wy się wszędzie doszukujecie jakichś podtekstów??? Nie rozumiem dlaczego wszyscy się tutaj zachwycają byle gównem. W tym mieście każda krytyka odbierana jest jako zawiść i dlatego jest tak jak jest. > Dajmy ludziom troche czasu. Podzielam zdanie drsa... i jego obawy tez. A Twoje > uwagi o CNN mnie serdecznie rano rozbawily. Nie rozumiem - co w tym takiego śmiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: żenada to jest z kasi 04.01.05, 11:29 Kasiu każdy odbiornik TV jest wyposażony w pilota ,jak nie podoba ci się TVP3- Kielce to zmień sobie progran na CNN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: żenada to jest z kasi IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 04.01.05, 12:10 Gość portalu: kasia napisał(a): > Zauważyłeś, że Twoja wypowiedź nie niesie żadnej treści? Może, jak nie masz nic > > do powiedzenia - to nic nie pisz? Myślałeś o tym? Myślałem oj myślałem!!!ale też myślałem ,że zostanę oświecony przez udzielenie mi jasnych konkretnych odpowiedzi na postawione przeze mnie zapytania. Jeżeli były one zbytnio niejasne,to jeszcze raz pytam i proszę napisz : jak tworzy się doskonały program tv,jaki do tego trzeba mieć sprzęt techniczny,jakich ludzi no i ile trzeba mieć na to wszystko forsy. Napisz ty coś konkretnego,a nie tylko posiłkuj się wiedzą zaczerpniętą z tabloidów dla blondynek. pozdr. PS TY zapatrzona w TVN24 powiedz mi dlaczego wczoraj podczas nadawania Faktów na górze ekranu przez kilka ładnych minut leciał poszarpany czarny pas? Co to było? Wiesz? I dlaczego akurat na TVN24? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Nie od razu Rzym zbudowano... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:11 Człowieku nie przesadzasz? Istniejemy dopiro kilka dni, a Warszawski duuuuużo więcej. Poczekaj jeszcze trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrodziej Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:44 a ja place abonament za takich wlasnie sukinsynow jak wy ktorzy kpia ze wszystkiego i ze wszystkich to jest dopiero zenada i pajacowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvx Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: 212.160.172.* 04.01.05, 07:56 Szkoda, że technicznie była to totalna porażka. Już się zastanawiałem czy mi się nie popsuł telewizor. I do tego jeszcze ta dyskusja na temat częstotliwości. Sprawa ciągnie się od wielu lat i nikt nie chce zrozumieć, że słowacki "URiP" nie podłoży się i nie pozwoli nadajnikowi ze Św.Krzyża zakłócać stacji słowackich. Temat poboczny: w Szczyrku na Skrzycznem oddano do wstępnej eksploatacji nadajnik cyfrowy z zasięgiem od Opola do Krakowa. Walczmy dalej o ten 30 kanał a jeszcz długo nie będzie TVP Kielce poza miastem (w mieście też jest kiepsko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:32 Fakt, faktem że poziom TVP Kielce nie jest najwyższy ale moim zdaniem jest to kwestia czasu. Przede wszystkim potrzebni są nowi młodzi dziennikarze a nie dziennikarze z Kieleckich rozgłośni radiowych. Głos to jedna sprawa ale i wygląd się liczy(prezencja). Może wartałoby sięgnąć po kogoś z dawnej TKK. Owszem ona też nie była rewelacyjna ale tam pracowali też ludzie którzy mieli jakieś pojęcie o tym co robili. A propos sprzętu z tego co się dowiadywałem m.in. ze stron GW to TVP ogłaszała specjalne przetargi na zakup sprzętu dla TVP Kielce. Więc nie wiem skąd te komentarze o starym zdezelowanym sprzęcie. No i oczywiście kwestia kanału dla naszej telewizji. Chyba już ten 30 przepadł w zapomnienie, ale trzeba postarać się o inny bo przy obecnej częstotliwości to ta nasza telewizja pozostanie taką duża kablówką na kielce. A nie o to chyba chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BziQ Casting na reporterów IP: *.intermedia.com.pl / *.intermedia.com.pl 04.01.05, 13:20 Widzę, że większości nie podobają się prezenterzy (redaktorzy) z TVP3 Kielce. Mam propozycję: może idąc przykładem TVP2 ogłosić casting na redaktorów do ośrodka w Kielcach i wtedy każdy będzie mógł wysłać sobie SMS-a na którego z kandydatów głosować, a do tego i ośrodek sobie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen tvp kielce i cala reszta... IP: 80.48.255.* 04.01.05, 14:16 witam, tak czytalem sobie Wasze wypowiedzi.. nie jestem wszechwiedzacy, czesto mnie denerwuje to co widze i slysze w tv, czasem od strony technicznej, czasem od merytorycznej.. wpadki zdarzaja sie wszedzie.. pamietacie slynna mape na CNN, gdzie Polska graniczyla ze Szwajcaria? pamietacie slynny tytul na 1 stronie w Slowie Ludu, ze Ceresit Nomi Kielce awansowal do ekstraklasy w koszykowce? pamietacie wpadki TVN 24? Polsatu? TVP1 i 2? przeciez to jest praca jak kazda inna... ludzie popelniaja bledy i nie zrozumie tego tylko ktos kto siedzi i kmini komu by tutaj dopieprzyc i kogo skrytykowac. Osobiscie sie ciesze, ze powstaje cos wiecej o Kielcach w tvp, ze mamy dziennikarzy jakich mamy to juz inna kwestia.. Oni sie juz niewiele naucza, bo sa troche zaawansowani w nawykach radiowych przede wszystkim. Moze maja ciekawe pomysly? Moze nimi sie obronia? Prezencja sie liczy, oczywiscie, ale jakby tak kazdy wygladal jak Kammel czy Krasko to nie moglby Orlos prowadzic teleexpresu. A Jay Leno tez do ladnych nie nalezy. :) wiecej wyrozumialosci, a jak komus tak wszystko przeszkadza to niech sie zglosi, zacznie pracowac, zobaczy jaka to praca. Zaznaczam, ze pracuje w zupelnie innej branzy, ale kilka lat temu z dziennikarstwem bylem dosyc mocno zwiazany. Stad czuje sie troche emocjonalnie zwiazany z tematem :) Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.01.05, 14:48 W sumie, nie widzę potrzebę istnienia oddziału świętokrzyskiego TVP, podobnie jak nie widzę potrzeby istnienia ośrodków telewizyjnych w Białymstoku, Bydgoszczy, Gorzowie Wielkopolskim, Lublinie, Olsztynie, Opolu i Rzeszowie. Niepotrzebne koszty jedynie na pensje dyrektorów i coraz to nowe budynki, a o poziomie realizacji programów regionalnych lepiej się nie wypowiadać (niski poziom edytorski nie jest tylko domeną oddziału świętokrzyskiego). Lepszym i tańszym rozwiązaniem byłoby pozostawienie ośrodków telewizyjnych w największych miastach i odpowiednie ułożenie ramówki, aby takie Kielce także miały swoje 5 minut. Praktyka jednak pokazała, że tak się nie da w Polsce :( To było z perspektywy krajowej, a teraz z perspektywy lokalnej... Oczywiście przy tak dobranej optyce fakt utworzenia ośrodka telewizji w Kielcach cieszy, tym bardziej, że trudno powiedzieć, abyśmy znajdowali dotychczas te swoje przysłowiowe 5 minut w TVP Kraków. Z czasem poziom realizowanych programów się podniesie (naturalnie drugiego TVN nie ma się co spodziewać, co pokazują niektóre wymienione przeze mnie ośrodki, a które utworzone były dużo wcześniej). Miło jest obejrzeć informacje o własnym mieście czy regionie, nawet nakręcone trochę po amatorsku :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:58 Bardzo dobrze się stało,że wreszcie mamy własny program Telewizji Lokalnej. Tylko pozostała sprawa nadajnika,aby wszyscy mieszkańcy regionu mogli oglądać ten program.Pierwszy program,który ukazał się na antenie muszę przyznać,że wywarł na mnie duże wrażenie i widać że robiony jest przez fachowców,scenografia i sama plastyka czołówek programu to duży plus i oby tak dalej.Nie mamy się czego wstydzić,ponieważ posiadamy kadrę fachową pod względem techniki telewizyjnej.Jest jednak małe "ale" chodzi mi aby nasza prasa codzienna podawała ramówkę naszego programu.Na zakończenie życzę całemu zespołowi realizatorów naszego regionalnego programu,redaktorom prowadzącym,aby w swojej pracy starali się być bezstronni i apolityczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:05 Gość portalu: Witold napisał(a): > Bardzo dobrze się stało,że wreszcie mamy własny program Telewizji Lokalnej. > Tylko pozostała sprawa nadajnika,aby wszyscy mieszkańcy regionu mogli oglądać > ten program.Pierwszy program,który ukazał się na antenie muszę przyznać,że > wywarł na mnie duże wrażenie i widać że robiony jest przez fachowców,scenografi > a Scenografia??? Przecież to kpina. Kanciasty stół wygląda jakby robił go nogami początkujący stolarz. W tle za prowadzącą WYŁĄCZONY przedpotopowy monitor komputerowy (czarno biały) podświetlony lampką biurkową. To ma być scenografia??? > i sama plastyka czołówek programu to duży plus i oby tak dalej.Nie mamy się > czego wstydzić,ponieważ posiadamy kadrę fachową pod względem techniki > telewizyjnej.Jest jednak małe "ale" chodzi mi aby nasza prasa codzienna podawał > a > ramówkę naszego programu.Na zakończenie życzę całemu zespołowi realizatorów > naszego regionalnego programu,redaktorom prowadzącym,aby w swojej pracy starali > się być bezstronni i apolityczni. hahahahahahaa apolityczni??? to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany "Na czym" jest ta telewizja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:34 na kanale 30? może na innym? czy nadal na Krakowie? Jest jakakolwiek szansa, że tv będzie docierała do wszystkich mieszkańców województwa? Jeżeli tak to za ile (przestrzeń czasowa)? Co z nowym budynkiem dla TVP # Kielce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: 69.156.224.* 04.01.05, 19:00 ....i coz z tego ?.....na TV trzeba miec pomysl, a nie powielacz warszawskich standardow. Wiadomo komu ona bedzie sluzyc. Nie zwyklym ludziom mieszkancom Kielc, postawom wartosciowym, ludziom ciezko pracujacym, matkom i rodzinom z materialnymi problemami, tylko reklamie politycznych opcji....zalozymy sie ? Reklamie krasomowcow, katmanom, reformatorom strzegacych wlasnych korzysci,ideologom frasobliwym, mataczom i kretaczom wszelkiej masci. Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu do FILIPA 04.01.05, 19:07 zmień lekarza Filipie !!! +++ pozdrawiam Redaktor A.Bielas z TVP3 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd (patriota) Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:08 USUNCIE TEN STARY KOMPUTER Z TLA W WIADOMOSCIACH !!!!!!!!! CO WCZORAJ BYL !! PUKNIJCIE SIE W GLOWE CI KTORZY CHCA JUZ MIEC W KIELCACH CNN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:27 Dokładnie. Ta lampa też tam nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 04.01.05, 19:39 Nie rozumiem dlaczego tak się od razu denerwujecie? Że nie było chwilami wizji, foni. To tylko na plus ekipy. Słyszałem, że jak miałem ciemny ekran (myślałem też, że uszkodził mi się telewizor)to przypadkowo Marian Curzydło, p.o. dyrektora oddziału opierając się o ścianę (przy dzwiach) barkem wyłączył światło (przypadkowo). Oszczędności tak duże, że nie stać kieleckiego oddziału na krzesło dla szefa. To i nie było nic widać! A,że i fonii nie było to się nie ma co dziwić. Kto szefowi może zwrócić uwagę? Kto się wychyli? To i była cisza! Poprawią się. Czego im serdecznie życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski 05.01.05, 20:53 Moja pierwsza reakcja była podobna do następnego postu. Ale przypomniałem sobie, że z tą czwartą władzą w Kielcach róznie bywało. Chcialbym aby sie Filip mylił. Ale jesli ma racje, to grajdoł bedzie gorszy, bo siła rażenia telewizji jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski 05.01.05, 20:54 A czy ktoś wie, kto w tej telewizji pracuje, kto tym kieruje itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzor Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:52 To fakt ten monitor sprzed 10 lat i ta stara lampa nie pasują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Ruszył świętokrzyski oddział i to jest ważne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:59 Ruszył niezależny oddział TVP i to jest w tej chwili najwazniejsze, ważny jest też oczywiście kanał o który jeszcze trzeba powalczyć. Z czasem wszystko się ułoży i nie będzie gorsze od innych. Już teraz to widzać, chyba że ktoś nie chce tego widzieć. Przypomnijmy sobie wszyscy nasze pierwsze kroki w tym co robimy teraz. Nikt mi nie powie że od razu był asem a jeśli nawet udało mu się nie popełnić błędu bo np. zbyt krótko pracuje to trzeba powiedzieć że jeszcze wszystko przed nim i załamka też przyjdzie. Zespołowi kieleckiej TV trzeba życzyć wszystkiego dobrego i przede wszystkim wytrwałości. Kochani dobrze że jesteście bo jesteście nam potrzebni. hey. P.S. Ktoś, kto wie jest wewnętrznie odrobinę ambitniejszy nie będzie oczekiwał by TV Kielce pokazywała np: "Rambo...I , II , III itd. oraz inne w tym klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drs Re: Ruszył świętokrzyski oddział i to jest ważne! IP: *.devs.futuro.pl 04.01.05, 20:11 Ciekaw jestem jaki jest zasięg kieleckiego programu,czy widać go na krańcach regionu?Czy tylko zasięg miasta i okolic?Podobno w Radio Kielce ma byc program w czwartek o TVP3Kielce,moze warto pozadawać kilka pytań w sprawie odbioru,kanału30 lub innych alternatyw.Bo jeśli nie będzie zasięgu,no to dla kogo ta TV?Telewizja cyfrowa,która byłaby idealnym rozwiązaniem pokonania zasiegu to na razie śpiewka przyszłości.Podobno w trakcie prób,troszkę TVP Kielce zamieszała odbiór w Radomiu/w trakcie nadawania Telewizyjnego Kuriera Warszawskiego/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: Ruszył świętokrzyski oddział i to jest ważne! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 04.01.05, 23:13 Gość portalu: kasia napisał(a): > Zauważyłeś, że Twoja wypowiedź nie niesie żadnej treści? Może, jak nie masz nic > > do powiedzenia - to nic nie pisz? Myślałeś o tym? Myślałem oj myślałem!!!ale też myślałem ,że zostanę oświecony przez udzielenie mi jasnych konkretnych odpowiedzi na postawione przeze mnie zapytania. Jeżeli były one zbytnio niejasne,to jeszcze raz pytam i proszę napisz : jak tworzy się doskonały program tv,jaki do tego trzeba mieć sprzęt techniczny,jakich ludzi no i ile trzeba mieć na to wszystko forsy. Napisz ty coś konkretnego,a nie tylko posiłkuj się wiedzą zaczerpniętą z tabloidów dla blondynek. pozdr. PS TY zapatrzona w TVN24 powiedz mi dlaczego wczoraj podczas nadawania Faktów/19.00/ na górze ekranu przez kilka ładnych minut leciał poszarpany czarny pas? Co to było? Wiesz? I dlaczego akurat na TVN24? pozdr. P.S.II Droga Kasiu czemu milczysz? i nie odpowiadasz na pytania?Chcę na osiedlu założyć tv,tylko potrzebuję Twoich mądrych rad. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologist co jest ważne IP: 82.160.68.* 05.01.05, 06:58 a kto z was słucha radia kielce , komu sie to rzempienie kowadła podoba, głosy maruderów pobudzają ? inspirują ? buce zadente was to buzuje że oto pospulstwo sie owas dowie , to wam przedłużyli żłób o 'szklanego adolfa' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opatowiak Inforamcje są sooper! IP: *.dd / 80.51.252.* 05.01.05, 13:41 "Inforamcje" sa naprawde suuper!! Ładne studio, ładna grafika, no i prowadząca bardzo ładna:-) Nie to co w Polsatowskich "Wydarzeniach" studio wygląda jak dom lalki Barbie!! Mam dostęp do do TVP3 Kielce i TVP3 Lublin - ich program "Panorama Lubelska" jest poprostu okropny, prowadzące i prowadzący sa tak sztuczni i tacy dziwni!!! A poza tym to my powinniśmy się cieszyć ze mamy swój własny kanał TV!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opatowiak Inforamcje są sooper! IP: *.dd / 80.51.252.* 05.01.05, 13:42 "Informacje" sa naprawde suuper!! Ładne studio, ładna grafika, no i prowadząca bardzo ładna:-) Nie to co w Polsatowskich "Wydarzeniach" studio wygląda jak dom lalki Barbie!! Mam dostęp do do TVP3 Kielce i TVP3 Lublin - ich program "Panorama Lubelska" jest poprostu okropny, prowadzące i prowadzący sa tak sztuczni i tacy dziwni!!! A poza tym to my powinniśmy się cieszyć ze mamy swój własny kanał TV!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.globit / 217.98.57.* 05.01.05, 19:08 Wśród bywalców forum obserwuję dwa zachowania. Albo bezmyślny, cielęcy zachwyt albo prostacką agresję. Brak tu wypowiedzi spokojnych, mądrych, przemyślanych. Kiedyś wypowiadał się tu r_z ale ostatnio go nie widzę, a szkoda! W przypadku regionalnego ośrodka TV kilka osób wpadło w zachwyt nie oglądając nawet chyba programu. Wynika to chyba z kompleksu, że mieszkamy w województwie, które prawie w każdym rankingu jest na ostatniej pozycji. To, że mamy ośrodek TV wcale nas nie mobilituje. Na to trzeba zapracować! To jest tak, jak z pomnikiem na placu między Urzędem Miasta i ZUS-em. Jeden z urzędników powiedział, najpierw postawimy pomnik, a potem się zobaczy co z placem dalej. Cytat może niedosłowny, ale można to sprawdzić w starych rocznikach gazet. Tak samo jest jest z ośrodkiem TV. Dobrze że go mamy, dotrzemy się i takie tam ple, ple. Nieprawda! Zanim wydano gazetę FAKT przez prawie rok dziennikarze trenowali "na sucho" jej wydawanie. A w przypadku ośrodka TV gazety kieleckie donosiły z euforią, że do ostatniej chwili budowano scenografię, i takie są efekty!!! Ta agresja niektórych forumowiczów wywodzi się chyba stąd, że są to ludzie, którzy niewiele umieją, natomiast są wulgarni i krzykiem chcą nadrobić swój prymitywizm. A mając dostęp do klawiatury zachowują się jak wiejskie chłoptasie po kilku piwach. Oczywiście po tej wypowiedzi spodziewam sie steku wywisk. A spokojna, mądra krytyka odniosła częściowy skutek: stary monitor usunięto, ale została wspaniała lampa! Nie wierzę, że w Kielcach nie ma zdolnego plastyka, który z głową i smakiem zaprojektuje scenografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO GRATULACJE Z RZESZOWA IP: 81.15.189.* 05.01.05, 20:25 Nareszcie uwolniliście się spod niewoli krakowskiej telewizji. GRATULUJE !! Powodzenia dla TV Kielce !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: GRATULACJE Z RZESZOWA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 10:43 przecież to nie oddział świętokrzyski tylko agentura krakowskiejTV. W tej pseudo świętokrzyskiej TV w większości pracują wygnańcy z Krakowa, którzy zrobią wszystko pod dyktando swoich byłych / a może i aktualnych /szefów. Bo w końcu o co w tym wszystkim chodzi? Tylko i wyłącznie o kasę.Będą walczyć do upadłego , żeby się nią nie dzielić. Na dodatek Kielce to wrzód na tyłku Krakowa !!! Ja sam kiedyś pracowałem w Krakowie i wiem jak tam traktuje się kielczan.Nawet na dworcu PKP zapowiadano pociąg do Warszawy informując że zatrzymuje się w Tunelu,Sędziszowie,Jędzrzejowie,Skarżysku i Radomiu. Dla Krakusów kielce nie istnieją !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: GRATULACJE Z RZESZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:17 Dla mnie krakow tez nie istnieje...zobaczymy,moze kiedys rachunki sie odwroca :> Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryjawieczniezywe Kielecka byle Katolicka ma byc ta telewizja 10.01.05, 21:44 I z Ojca Przewielebnego super exstra dla mnie i calej rodzinki Maryjowcow super gosci modlacych sie za grzeszne inne radia i telewizje i niech bedzie ta kielecka telewizja ale zeby jasniala przwdo chrzescjanska lub mniej wiecej taka to cho cho super bedzie a i obejrzec warto to mozna byna wet i godzin wiecej zeby byla jesli wartosci chrzescjanskie i zeby o mlodych i starszych super gosciach takich chrzescjanskich nam opowiadala albo pokazywala na ten przykład to ja bym obejrzal i oglądał tez i zeby duzo siac milości do bliznich i obcych tez siac duzo trzeba to sie pójdzie do nieba albo cos takiego chyna RADIOMARYJAWIECZNIEZYWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki slask Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:31 dawno wam sie nalezalo gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:45 huraaaaa usuneli ten stary komputer ze scenografii,a poza tym to fajne sa te niebieskie ikonki po lewej stronie na ekranie...z dnia na dzien coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virus Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 16.01.05, 01:01 o nie bez tego komputera nie ma sensu ogladac:((( Odpowiedz Link Zgłoś
hr.dracula Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski 17.01.05, 22:39 Nie jest tak źle z tą kielecką telewizją . Aby robić programing klasy TVN 24 trzeba dysponować kilkanastokrotnie większym budżetem niż dysponuje TVP Kielce. Mieć zasięg techniczny nieco większy , niż ten z malutkiego nadajniczka. Profil gwarantujący oglądalność. Zaplecze...A poza tym - kadrą ludzką . Dobry operator kamery kosztuje 500PLN/dzień. Realizator wizji 1000PLN/dzień ( lub event) Montażysta newsów - 4000PLN/miesiąc . Nie sądzę , żeby oddział regionalny był w stanie tyle płacić... Wyszkolenie pracownika kosztuje i nie odbywa się z dnia na dzień . Biorąc to pod uwagę unikałbym krytyki być może mało profesjonalnych momentami poczynań pracowników tej stacji. W czasach ś.p. TKK - Maxtel Kielce miały niezły team produkcyjny. Dziennikarze , realizatorzy i montażyści z tej stacyjki w większości pracują w Warszawie za ciężką kasę. Może rozsądnie by było , gdyby sięgnąć do tych ludzi i ich doświadczenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol CK Re: Ruszył świętokrzyski oddział Telewizji Polski IP: *.globit / 217.98.57.* 17.01.05, 22:47 Masz w zupełności rację Odpowiedz Link Zgłoś