Gość: KIelczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:37 Pobili gościa, bo chcieli papierosa i 2 złote. Co za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziomal Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: 81.6.129.* 24.10.05, 20:37 niepobili goscia za 2zl tylko cos sie donich przysapal a jak niewiesz o co chodzi pajacu to nic iepisz bo pie..sz glupoty i wszyscy je puzniej czytaja Odpowiedz Link Zgłoś
ontologia Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 25.10.05, 10:14 Coś im powiedział więc musieli go pobić na smierć i to jest według ciebie normalne? Ale z ciebie, ku.. głupi, prymitywny gnój. Powinni takich jak ty usypiać zaraz po urodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 25.10.05, 12:07 typowy wieśniak ze stoku...uważam że należy ciebie skatować za głupote a twoich rodziców wykastrować bo wychowali idiote jakich mało który nie ma szacunku dla ludzkiego życia!!i co ty na to??cieszysz sie?? A kara jaką te małolaty dostały jest śmieszna...dożywocie albo przynajmniej 25 lat!!To wina tego chorego prawa i klasyfikacji tego przestępstwa(pobicie ze skutkiem śmiertelnym)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorez To ma byc surowy wyrok ?? KPINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:28 Surowy wyrok to bylaby kula w leb albo dozywocie. Ciekawe o ile im skroca kare za dobre sprawowanie? Pewnie ze 2 lata. KPINA. Moze czasem wartoby wrocic do zasady oko za oko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal To jest zaduzy wyrok jak dlanich IP: 81.6.129.* 28.10.05, 12:40 dozywocie za pobicie niezaduzo bys chcial oni to zrobili nieumyslnie postaw sie na ich miejscu jak na ciebie by tak wszyscy najezdzali to bys sie dopiero zgasil dozywocie mogli by dostac jak by go pocwiartowali a nie pobili i tak jak na pobicie dostali zaduzy wyrok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: To jest zaduzy wyrok jak dla nich 28.10.05, 12:46 boże widzisz a nie grzmisz...nie chcesz awantury to sie odwracasz na pięcie i idziesz w inną strone a jak jusz musisz dajesz raz czy 2 w ryj a nie katujesz... z tym poćwiartowaniem udowodniłeś że naprawde jesteś niepowżnym człowiekiem, a ta kara za i zabicie(!!) młodego człowieka nie jest odpowiednia, ale kara najwyższa (której ja osobiście nie uznaje) nie byłaby odpowiednia a taki pobyt w pierdlu pozwoli im przemyśleć to co zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: To jest zaduzy wyrok jak dlanich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:17 Ziomal. Nie wypisuj głupot, skoro nie masz pojęcia o prawie. Jakie tu dostrzegasz działanie nieumyślne? Uderzając człowieka jakimś narzędziem sprawca powinien się liczyc ze skutkami i je przewidywać. Działaniem nieumyslnym jest potrącenie człowieka na jezdni. Ale jeżeli sprawca byl pod wpływem alkoholu, to powinien się liczyc z tym, że może spowodowac wypadek, ze wzgledu na zaburzenia w organizmie jakie powoduje alkohol. Agresja w stosunku do ludzi nie jest niczym usprawiedliwiona. Żałujesz sprawcy, a nie pomyslisz o ofierze i jej rodzinie? Pocwiartowanie to jest zabójstwo ze szczególnym okrucinstwm i w tym wypadku dostaliby dozywocie. Jesli ich rodzice nie potrafili zresocjalizoac, to ten obowiązek musi na siebie przyjąć państwo. Izolacja osób społecznie niebezpiecznych jest koniecznością. A pogarda do czyjegoś zycia jest wynaturzeniem. To nie było pobice tylko zabójstwo. Czy nie zauważasz, że człowiek stracił zycie. Skoncz prawo, moze będziesz dobrym adwokatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczak Re: To jest zaduzy wyrok jak dlanich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:43 O przepraszam...ja na nich nie najeżdżałem, a piszesz, że wszyscy. Skoro na nich nie najeżdżałem, to implikuje się z tego wniosek, że prawa do zabicia nie mieli. Jakby każdy zabijał, za obelgę to w naszym mieście trup słałby się tak gęsto jak jesienne liście. No, ale trzeba być silnym i sobie w kasze nie dać dmuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Bardzo im dobrze!!!!!!! IP: 156.17.129.* 28.10.05, 14:50 dlaczego ten wyrok ma byc za surowy?w koncu zabili czlowieka...z zimna krwia i dla zabawy.moze to ich czegos w zyciu nauczy.ich i nnych mieszkajacych na tym beznadziejnym osiedlu-małp biegajacych wieczorem z tasakmi.kijami i nozami.ja tam sie wieczorem wyjsc boje do sklepy bo nie znasz dnia ani godziny.najgorszy jest blok 37 gdzie tam dopiero maja zabawe.bija kogo popadnie i nieraz bylam tego swiadkeim.dobrze ze juz tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.217-149-114.enivest.net 28.10.05, 07:24 > niepobili goscia za 2zl tylko cos sie donich przysapal a jak niewiesz o co > chodzi pajacu to nic iepisz bo pie..sz glupoty i wszyscy je puzniej czytaja Naucz sie po polsku pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDPiF [...] IP: 193.24.202.* 28.10.05, 11:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 28.10.05, 11:41 i takich ludzi właśnie należy exterminować...bo po co ma sie taki idiota całe gimnazjum męczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIAŁY Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:31 Wyrwał bym cię chwascie, podczłowieku gdybym miał tylko taką możliwość. Żyć to powinno tylko twoje ciało do eksperymentów medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 28.10.05, 12:34 pajacuj cfaniaku wśród "ziomów" w szkółce ale kitraj sie żeby cie pani profesor nie zobaczyła:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odarpi Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 07:54 Słyszałes coś o ortografii? Masz rację, jak ktoś się krzywo spojrzy to należy go zabić, wyrok i tak będzie łagodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek powiesic s...nów IP: *.pekao.com.pl 28.10.05, 10:08 Generalnie nie jestem zwolennikiem PIS ale w tym wypadku faktycznie przydałoby się co najmniej 25 lat dla tych durniów. A w pierdlu do roboty żeby nie leżeli za pieniądze podatników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina za wysoki wyrok, jeb..ć frajerow IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 28.10.05, 15:44 powinni wyskoczyc na wolnosc bo to byl przypadek, a ten kto nie wie niech zamknie pi...de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptys Re: za wysoki wyrok, jeb..ć frajerow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:22 Przypadkiem to mozna pierdnąć w towarzystwie. Powie się przepraszam i po sprawie. Tu zabito człowieka. A gdyby tak ciebie ktoś przypadkiem je.. ze skutkiem smiertelnym? Czy dla ciebie ludzkie życie nie jest nic warte? A gdy ci przypadkiem bandyta je... kogoś z rodziny to też bedziesz bronic zabójcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.10.05, 10:46 tY lepiej najpierw do szkoly pojdz i sie ortografii naucz PRYMITYWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:29 Kwalifikacja prawna dotycząca śmiertelnego pobicia, budzi pewne wątpliwości. Art. 148 kk określa < kto zabija człowieka....> jest jasny, natomiast co to jest pobicie ze skutkiem śmiertelnym? Jeśli pobity umiera natychmiast to zabójstwo, a jeśli po 2 godź to pobicie? Sprawca używając w bójce niebezpiecznego narzędzia, a takim może być but, powinien się liczyć z tym, że może spowodowac śmierc ofiary. Sprawca zawsze może powiedzieć, że nie chciał zabic. Powinien liczyć sie skutek, a nie zamiar. Inne znaczenie ma nieumyślne spowodowanie śmierci. Ale bicie jest działaniem umyślnym. Ponadto sam motyw takiego działania jest ważny. Zwrócenie uwagi na niewłaściwe zachowanie wywołujące agresję kończącą się smiercią powinno byc kwalifikowane jako zabójstwo. Łagodzenie przepisów prawa w latach minionych przynosi ujemne skutki społeczne, czesto spotykamy się z tym, że prawo bardiej chroni sprawce niz ofiare. Są inne sposoby rozstrzygania doraźnych konfliktów niz pałka i kastet. Kto nir potrafi zyć w społeczeństwie, ten powinien byc eliminowany. Wolność jednostki nie oznacza prawa do naruszania norm współzycia społecznego. Mówiąc najprościej, zachowuj się tak, aby drugiemu nie szkodzić. A jeśli cos zrobiłeś nieumyślnie istnieje takie piękne słowo, a tak mało używane. PRZEPRASZAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:48 sam nie wiesz co piszesz bo robisz błędy gramatyczne i ortograficzne więc naucz sie pisać zabić człowieka za to ze cos powiedział / zastanów sie jak bys sie czuł jakby był to twój brat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.pkp.kielce.msk.pl 28.10.05, 15:44 A ten ziomal to jakiś dres i łachudra, bo nawet nie potrafi poprawnie pisać. Cęsto widuję takich cwaniaczków. Takich to do kamieniołomów i przymusowej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtj Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.devs.futuro.pl 28.10.05, 12:25 To skandal, że ci zdemoralizowani idioci dostali tak małe wyroki. Oto ile jest warte życie młodego człowieka dla składu sędziowskiego. Ciekawe czy Pani Sędzia wydałaby taki sam wyrok na zabójców swojego dziecka?????, albo dziecka koleżanki. Tak jest łatwiej. Pewnie Pani Sedzia mysli że więzienie tak krótkie spowoduje resocjalizację tych morderców. Szkoda, że tak naiwni ludzie pracują w polskim - kieleckim sądownictwie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:30 Napisz jaki wyrok, bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 28.10.05, 12:33 jeden 7 a drugi 9 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:57 Trudno mi polemizować na temat wyroku, ponieważ nie znam okoliczności zdarzenia. Sąd bierze pod uwage wszystkie okoliczności, zarówno zachowanie ofiary jak i sprawcy. Ale jestem zwolennikiem zaostrzenia przepisów, ponieważ takich zdarzeń jest wiele, a życie ludzkie jest najwyższą wartością i powinno byc szczególnie chronione. Pamiętam ze swego dzieciństwa, że kiedy starsza osoba zwracała uwagę na niewłaściwe zachowanie, to się wtulało uszy i mówiło przepraszam. Dziś mozna usłyszeć pier... sie, albo odrazu w ryło. Nie wiem co się stało, upadek zasad moralnych, brak wzorców? Slabe oddziaływanie rodziców, szkoły i kościoła ? Nie potrafie sam sobie odpowiedzieć. Jedno jest pewne, im częstsze zjawisko występuje, tym prawo powinno byc bardziej restrykcyjne. I na zakończenie cos zartobliwego w tym kontekście. Góral jest sądzony za pobicie. Sąd pyta oskarzonego, czy pobity podniósł sie jescze jak żeście go baco udezyli? ni mioł prawa wysoki sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian DAJCIE IM SPOKOJ!!! WYROK ZA DUZY!!!!!!! IP: 80.48.137.* 28.10.05, 12:47 Wyrok jest za wysoki!!! trzeba dac im szanse na odbudowanie sobie normalnego zycia a wkoncu kazdy z robi jakies bledy, oni juz swoje odcierpieli podobnie jak ich rodziny!!! DAJCIE SPOKOJ TYM CHLOPAKOM!!! Sa mlodzi i trzeba dac im szanse!!! CHLOPAKI 3majcie sie jestesmy z wami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian WYROK ZA SUROWY IP: 80.48.137.* 28.10.05, 12:50 Kazdy popelnia jakies bledy ale oni swoje odcierpieli i nieprawda ze sa zdemoralizowani jakos w swych szkolach nie mieli problemow podobnie jak i na wolnosci! DAJCIE LUDZISKA IM SPOKOJ BO KAZDY MOZE BYC NA ICH MIEJSCU I NIEMOZNA MARNOWAC IM ZYCIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: WYROK ZA SUROWY 28.10.05, 12:57 to dlaczego zabili człowieka??potrafisz mi powiedzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent6 Re: WYROK ZA SUROWY 28.10.05, 15:00 gdyby ten zabity człowiek był członkiem Twojej rodziny ,czy "opinia" uległaby zmianie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Bardzo im dobrze! IP: 156.17.129.* 28.10.05, 14:51 dlaczego ten wyrok ma byc za surowy?w koncu zabili czlowieka...z zimna krwia i dla zabawy.moze to ich czegos w zyciu nauczy.ich i nnych mieszkajacych na tym beznadziejnym osiedlu-małp biegajacych wieczorem z tasakmi.kijami i nozami.ja tam sie wieczorem wyjsc boje do sklepy bo nie znasz dnia ani godziny.najgorszy jest blok 37 gdzie tam dopiero maja zabawe.bija kogo popadnie i nieraz bylam tego swiadkeim.dobrze ze juz tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara smierci Re: Bardzo im dobrze! IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 28.10.05, 15:17 łobuzy , zabili człowieka - smiec za smierc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpienie Re: Bardzo im dobrze! IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 28.10.05, 15:18 jak ich matki chowały gdzie były jak ich pociechy mordowały !1 jak wychowały swoich synów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Dożywocie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:40 Kara 7 lat za zabicie człowieka to żart, dośc makabryczny, niestety. W całym mieście grasują bandy psycholi, bijąc kogo popadnie i czy ktoś z Urzędu Miejskiego i policji się tym interesuje ? Nikt, sądząc po widoku porannych chodników - krew i żygi codziennie widzę na bruku idąc o 8.00 rano do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Dożywocie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:17 Marsze przeciw przemocy mozna o kant d..y potłuc. Tu trzeba zdecydowanego dialania parlamentu. Ograniczono prawa policji. Pały noszą od parady. Zamiast przywalic awanturujacemu się gnojowi, zaczyna go uswiadamiać. Polivja jest od pilnowania i przywracania porzadku. Wychowaniem niech sie inni zajmą. Ale policjant sie waha, bo zaraz zostanie postawiony w stan oskarżenia, ze bezprawnie użył siły. A co robią rodzice, gdy nieletni włóczy sie po nocy? Gnojowi wpi... a rodzicom mandat za brak nadzoru. We Francji widziałem taki obrazek, policja rozganiała jakąś manifestację, kolega chciał sie bliżej przyjrzec i wyszedł z kawiarni na ulicę, policjant wziął go za uczestnika zajścia, jak mu pryzpałował, to przeleciał przez zywopłot. Na zachodzie policja się nie cacka z ludźmi zakłócającymi porządek. Po godz. 22 nieletni tylko pod opieką rodziców. Walić kary porządkowe, az rodzice zaczną gnoja na noc wiązać. Władza powinna cos wymyślic, zeby zapewnić ludziom spokój i bezpieczeństwo. Jeśli zjawisko się nasila, zaostrza sie restrykcje. Zero tolerancji dla sprawców przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymek Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: 80.48.137.* 29.10.05, 16:34 Granda... to chyba najbardziej łagodne słowo jak przychodzi mi na myśl. Wyjdzie po 4 latach (w Polsce wychodzi się po połowie wyroku za dobre sprawowanie) za zabicie człowieka... taka kara jest dobra za krazdzież portfela a nie za odebranie życia... Chyba jedna dobra rzecz będzie z dojścia PiSu do władzy - zaostrzenie kar, a konkretnie widełek w ktorych może sie minimalna mieścić, trzeba niestety decydować za sędziów bo oni nie potrafią nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 09:33 Cóż szkoda tylko ich rodziców..bo ich wogóle..takiego gówna jak oni chodzi pełno po Stoku, mieszkałam tam kilka lat, właśnie w okolicy gdzie mieszkali ci mordercy, napatrzyłam się co tam wyprawia to gó..arstow....tak to jest jak rodzice zamiast zajmować sie dzieckiem robi kase.Zawsze gdy chodze do jednego dużego marketu na zakupy, widze matke tego co zabił..mam ochote spytac sie jej co robiła zamiast wychowywac.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p 30.10.05, 10:11 Dla mnie też rodzice nie mieli czasu jak byłem młodszy i jakoś nikogo nie zabiłem...to kwestia specyfiki tego osiedla,przecież jeszcze 20 lat temu rosły tam kartofle a obecni mieszkańcy to ludzie którzy przyjechali do Kielc za pracą z okolicznych wiosek...najwyraźniej to za krótki okres żeby sie ucywilizować:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 10:18 Tu nie tylko czas odgrywa role, potrzebne są odpowiednie wzorce osobowe. Widocznie rodzice czuwali nad ukształtowaniem twojego charakteru w sposob niedostrzegalny dla ciebie, ale czuli sie odpowiedzialni za wychowanie. Nie trzeba kija, więcej robi słowo i własny przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej G. Re: Zakończył się proces w sprawie śmiertelnego p IP: *.ed.shawcable.net 31.10.05, 18:09 ...urwa-8 lat ,to sa jaja.Co za .urdel.Dobrze, ze juz od 20 lat tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś