Dodaj do ulubionych

Minimundial kłopotliwy dla maturzystów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 06:33
Za takie, kolejne już danie dupy przez pana Tomalę, należałoby go wyrzucić z
pracy. Czekamy, panie Lubawski, na wyciagniecie konsekwecji wobec sygutowego
pupilka.
W imieniu kieleckich wyborców - Observer
Obserwuj wątek
    • Gość: maturzystka Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 06.05.06, 09:43
      Rozumiem Państwa przeprosiny, ale co mi teraz po nich?! Matura już się
      skończyła, a czasu odwrócić się nie da. Następnym razem proszę o większą
      wyobraźnię.
    • Gość: Maturzystka z VII Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: 213.199.202.* 06.05.06, 10:03
      Dajcie spokój to paranoja co sie wczoraj dzialo i jeszcze nasze kochane
      kuratorium sponsorowalo ten mundial podobno imprezy szykuja sie tez na kolejne
      dni maja a co z nami maturzystamii????????????? Dr Mertyna mówi: "zrobcie cos bo
      beda mi sie odwolywac" i bedziemy......słuchanie wogole bylo nie powtorzone
      drugi raz a bylo na to pozwolenie!!!!!!!!!!!! Co słowak moze miec fory a my
      nie??????????
      • Gość: senna87 Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 13:38
        Za takie cos ktos powienien polecieć. I co z tego ze nam powtórzyli listening
        przeciez częśc podstawowa trwała 2 godziny przy takich wyciach trudno się było
        skupić i przy czytaniu i przy pisaniu!!! Do tego doszedł stres, zmęczenie.
        W imieniu maturzytsów bardzo "dziękuję" organizatorom za atrakcję, jaką nam
        wczoraj dostarczyli.
        • Gość: megadeth Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:30
          Gość portalu: senna87 napisał(a):

> Za takie cos ktos powienien polecieć.

Pewnie że tak. Polecieć powinni Lubawski, Klicki, Tomala, Sygut i inne cudaki.

Najlepiej jak maturzyści wytoczą im proces. Bo jakby to było na mojej maturze -
          to proces by mieli murowany.
          • Gość: bb Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:54
            Ale Klicki nie ma z tym nic wspólnego.
          • Gość: Janek Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.futuro.kielce.msk.pl 06.05.06, 22:26
            Cudaki??
            Po twoich postach można wnioskować że większego cudaka niż megadeth w Kielcach
            nie ma
      • Gość: ortograf Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.05.06, 03:21
        Gość portalu: Maturzystka z VII napisał(a):

> beda mi sie odwolywac" i bedziemy......słuchanie wogole

siadaj, dwója.
    • Gość: Obserwator Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 16:07
      Kolejny przykład jaką głupotą była budowa stadionu w tym miejscu. Współczuję
      mieszkancą z pobliskich bloków, którzy odczuwają te niedogodności na codzien.
    • Gość: Fryderyk Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.futuro.kielce.msk.pl 06.05.06, 16:32
      Opinia, że hałas ze stadionu, na którym odbywają się mecze i konkurs na
      najlepszy doping ..."nie przeszkadzał{} ... bardziej niż normalny ruch
      samochodowy." dyskwalifikuje tego GOSTKA całkowicie. MATURY TO ON BY CHYBA NIE
      ZDAł Z POWODU BRAKU WYOBRAŹNI. Jestem niemal pewien, że w tym roku nie zdają
      matury dzieci tych, pożal się Boże, decydentów - prominentów.
      Pierwszy powinien polecieć Kurator za takie działanie.
    • Gość: jkp Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:06
      Prawdopodobnie panowie Tomala, Wróbel, Sygut i Skibiński nigdy nie zdawali
      egzaminu z języka obcego na poziomie wymagającym rozumienia tekstu słuchanego,
      więc nawet mnie nie dziwi ich zaskoczenie tym, że głośna impreza na stadionie
      może komuś naprawdę przeszkadzać. Przypominam, że będą jeszcze egzaminy z
      następnych języków obcych, przy których będzie wymagane rozumienie słuchanego
      tekstu.
      Terminy egzaminów maturalnych są jednakowe w całej Polsce i powinny być znane od
      dawna, szczególnie w wydziale Pana Tomali. Tymczasem dla lokalnej młodzieżowej
      imprezy sportowej wybrano najbardziej nieodpowiedni dzień i godzinę, mając do
      wyboru wiele innych rozwiązań. Wystarczyłoby chociażby rozpoczęcie o kilka
      godzin później.
      Następne imprezy "minimundialu" będą się odbywać w innych miastach województwa,
      ale faza półfinałowa i finałowa wraca do Kielc. Może warto zastanowić się, jaki
      będzie wpływ tych kolejnych imprez na matury i nie tylko?
      Uważam, że problem nie wynika z lokalizacji stadionu, lecz braku wyobraźni
      organizatorów "minimundialu", a szczególnie wydziału Pana Tomali. Przecież to on
      powinien nadzorować i koordynować zarówno edukację jak i imprezy sportowe. Ale
      chyba jego specjalizacja zawodowa (wychowanie fizyczne) ograniczyła trochę jego
      wyczucie w zakresie warunków wymaganych przy zdawaniu egzaminów angażujących
      bardziej intelekt niż mięśnie. Zresztą, jak zaobserwowałem, specjaliści od
      wychowania fizycznego bardzo rzadko potrafią dobrze zarządzać edukacją.
      Mecze ligowe z kilkunastotysięczną widownią, odbywające się wieczorem co kilka
      lub kilkanaście dni można wytrzymać. Ale zakłócenie egzaminu, którego wynik może
      mieć wpływ na dalsze życie kilkuset młodych ludzi z liceów nr I,VI i VII źle
      świadczy o organizatorach imprezy.
      Ci młodzi ludzie i ich rodzice mogą pamiętać jesienią przy urnach wyborczych,
      kto im stworzył takie warunki zdawania matury.
    • Gość: velvet Sprawa dla młodego ambitnego adwokata, który IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.05.06, 20:12
      za free poprowadzi sprawę maturzystów. Ten i ów być może napiał egzamin na
      ocenę oczko niższą niż poziem jego wiedzy wskazywał(hałas, rozproszenie uwagi)
      i studia na dobrej uczelni przepadły...? Sprawa jest prosta i bardzo medialna.
      Można wypłynąć...
    • Gość: Wściekła z VII L.O Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.05.06, 22:18
      To w jakich warunkach odbywały sie matury to skandal. U nas w Piłsudskim
      listening puścili tylko raz i nic nie słyszałam. podczas czytania miałam
      pozatykane uszy ale i tak słyszałam J.Lo ze stadionu. wogóle nie dało sie
      skupić. Jeden wielki huk i hałas. to nie była zwykła kartkówka tylko poważny
      egzamin dojrzałości. Najsprawiedliwszym rozwiązaniem tej sprawy byłoby
      powtórzenie matury z angielskiego!!!!!!!!!
    • Gość: Maturzysta zVII Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.05.06, 22:39
      CHCEMY POWTÓRZENIA MATURY Z ANGIELSKIEGO!!!
    • Gość: nauczyciel Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.06, 00:00
      To wydarzenie jest kompromitacją dla Kuratora i wielu innych osób, które
      patronowały tej imprezie. Oto treść oficjalnego zaproszenia:

"04.05.2006 - Zaproszenie na uroczyste otwarcie turnieju Minimundial
      Szanowni Państwo!
      Kuratorium Oświaty w Kielcach zaprasza na uroczyste otwarcie turnieju
      Minimundial, które odbędzie się 5 maja br. o godz. 10.00 na nowym stadionie w
      Kielcach. Na święto futbolu serdecznie zapraszamy wszystkich kibiców i
      sympatyków tego sportu. Udział w tej uroczystości będzie okazją do zwiedzenia
      najnowocześniejszego obiektu sportowego w Polsce. Ponadto na otwarcie imprezy
      przybędą grupy kibiców ze szkół - finalistów turnieju, które uczestniczyć będą
      w konkursie Bezpieczne stadiony – Przyjazny kibic. Główną nagrodą jest komputer
      multimedialny. Organizatorem święta sportu jest redakcja Echa Dnia, Kuratorium
      Oświaty w Kielcach, Komenda Wojewódzka Policji i Świętokrzyski Związek Piłki
      Nożnej, przy aktywnym udziale klubu Kolporter Korona Kielce. Imprezie
      patronują: Michał Listkiewicz - prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Grzegorz
      Banaś - Wojewoda Świętokrzyski, Wojciech Lubawski - Prezydent Kielc.
      Serdecznie zapraszamy sympatyków każdej drużyny, bo im bardziej i głośniej
      będziecie dopingować swój zespół, barwniej i dowcipniej będziecie
      poprzebierani, to zwiększy się szansa na wygranie głównej nagrody.
      Organizatorzy przewidzieli również nagrody dla kibiców.
      Z poważaniem
      Świętokrzyski Kurator Oświaty
      Janusz Skibiński"

Proszę sprawdzić zanim usuną link i będą udawać, że wszystko było w porządku...
      www.kuratorium.kielce.pl/tresc/aktualnosci/wydarzenia/206
      • Gość: koordynator Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 11:39
        świetna koordynacja.... godz. 10.00
    • Gość: CK Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:11
      Widać, że nie masz matury i z takim podejściem do maturzystów, nigdy jej nie będziesz miała. Poza tym na stadionie jest sztuczne oświetlenie, więc mogli wieczorem to robić. Do tego wcale to nie było kibicowanie, bo słyszałem ciągle jakieś trąby jak na Małyszu.
    • Gość: Moondial Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: 195.116.211.* 07.05.06, 00:19
      No cóż... mięczaki i tyle. Jak w czasie listeningu z angielskiego (CAE) karetka zagłuszyła częśc egzaminu to nie było mowy o żadnym powtarzaniu. Uzasadniono, że był to tzw "szum tła" czyli warunki zupełnie naturalne...
      • Gość: tharkang Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:11
        Rozumiem, że karetka jeździła w kółko przez cały listening?
        • Gość: senna87 Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:04
          Gość portalu: tharkang napisał(a):

> Rozumiem, że karetka jeździła w kółko przez cały listening?

właśnie?A później zatrzymała się na 3 minuty i dalej jazda!!! przez czytanie
          całe i writting cały też:-/
          A tak jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do powagi tego egzaminu:
          ocena z matury z języka obcego jest jednym z kryteriów przyjęć na uczelnie na
          ok 70% kierunków (jak nie więcej). Język angielski zdeklarowało się zdawać 3/4
          tegorocznych maturzystów.
      • Gość: miętki Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 10:20
        Tej bezmyślności nie da się usprawiedliwić nawet na siłę „twardzielu”. To nie
        był egzamin w szkole przetrwania. Natężenia, terminu i koordynacji wystąpienia
        szumu tła nie da się przewidzieć i ustalić w przeciwieństwie do świetnie
        skoordynowanych - matury i imprezy na stadionie.
      • Gość: Moondial Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: 195.116.211.* 07.05.06, 17:35
        Dooobra, już doobra.. podpuszczałem was. Na miejscu maturzystów też bym się wściekł :)
    • Gość: tharkang Re: Minimundial kłopotliwy dla maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:13
      Mam nadzieję, że to prowokacja, a jeśli nie to i tak Cię nie przekonam, bo z
      Twojego stylu wnioskuję, że matury zdawać nigdy nie będziesz.
    • Gość: AntyGargameL miejcie pretensje do kuratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:15
      Lubawski tylko wybudował stadion a kuratorium ponosi odpowiedzialnośc
      sponsoruje ten mundial w czasie matury paranoja.
    • Gość: Kibol Ludzie leczcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:17
      od Lubawskiego i stadionu wara.
      • Gość: lekarzu..... Re: Ludzie leczcie się IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 11:03
        poczytaj może(lub poproś mamusię) o czym się tu pisze. Nikt nie chce zamykać
        ani stadionu ani Pana Lubawskiego.
    • Gość: kierowca karetki Co wy kłamiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:18
      Rozumiem , że cały czas karetka na sygnale jeździła przez cała mature. Fajna
      ściema a od Lubawskiego to zdala.
      • Gość: Pan Karetka Re: Co wy kłamiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:12
        Człowieku zastanów się w ogóle, co piszesz. Mylisz fakty, a chcesz się
        wypowiadać. W maturze przeszkadzał minimundial na stadionie obok, a nie jakaś
        karetka! O karetce to wspominał jakiś gościu piszący CAE, czyli CERTYFIKAT, a
        nie MATURĘ. Rozróżniasz pojęcia?
    • Gość: ktoś z 4 "a" Fajna wymówka na złe oceny(ściema) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:20
      Ja tam nie narzekam zdawałam angielski i może było troszke słychać ale bez
      przesady skupiłam się i mam pewność, że wyszło mi dobrze:) trzeba było sie
      uczyc a nie ściemniać.
      • Gość: Maturka Re: Fajna wymówka na złe oceny(ściema) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:35
        no to gratulacje, ze mogłaś się skupić. ale moze miałas okna w sali wychodziły
        z drugiej strony. ja byłam w sali bezposrednio wychodzącej na stadion i hałas
        był taki jak bym była na tym stadionie. Nie każdy jest sie w stanie
        skoncentrować w hałasie. Matura powinna się odbywać w warunkach godnych
        egzaminu dojrzałości, czyli zapewnienie przynajmniej minimalnego spokoju a nie
        huku i hałasu.
    • Gość: Antywel do dymisji kuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:23
      www.kuratorium.kielce.pl/tresc/aktualnosci/wydarzenia/206
    • Gość: Zaganiacz do nauki Kurator do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:26
      Mogł zrobic dzień później a maturzyści do nauki a nie zganiajcie swego barku
      wiedzy na zabawe. Było nie chodzić po dyskotekach tylko sie uczyć
      • Gość: Tytus Re: Kurator do dymisji IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:40
        porównujesz brak mozliwosci koncentracji z brakiem wiedzy. to spróbuj włączyć
        sobie muzkye w domu na full i napisać przykłądowy arkusz egzaminacyjny z
        angielskiego (i nastaw się że od tego zależy Twoja przyszłość) może dopiero
        wtedy zrozumiesz ból maturzystów
    • Gość: Ściemniacie Ta niedługo napiszą,że i w Śniadku słychać było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:28
      NIe złe ściemy walą nasze studenciki trzeba było nie balować po nocach tylko w
      książkach siedzieć. Moja dziewczyna zdawała w Żeromie i nie narzeka jakoś a
      dlaczego??bo się uczyła.
      • Gość: do roboty a ja to nawet slyszalem w Sawickiej... IP: 81.219.132.* 07.05.06, 11:24
        brac sie tluki do roboty a nie wymowek szukac.. biedni maturzysci.. niech zdadza
        najlepsi.. nie bedzie przynajmniej tylu tlukow na studiach co to ciagle obnizaja
        poziom uczelni.. te powstaja jak grzyby po dewszczu bo kazdy z matura idzie na
        studia.. paranoja.. i mamy miliony bezrobotnych maturzystow a pozniej studentow..
        • Gość: Jaga Re: a ja to nawet slyszalem w Sawickiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:51
          Popieram niech się biorą do nauki
        • Gość: życzliwy Re: a ja to nawet slyszalem w Sawickiej... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:45
          wez sobie przykładowy arkusz egzaminacyjny z angielskiego i włącz muze ma full-
          życze powodzenia w skupieniu się TUŁKU
      • Gość: Tytus Re: Ta niedługo napiszą,że i w Śniadku słychać by IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:44
        wez sobie przykładowy arkusz egzaminacyjny z angielskiego i włącz muse ma full-
        życze powodzenia w skupieniu się. Tylko że okna sali w której pisała Twoja
        dziewczyna może wychodziły na drugą strone. a poza tym Piłsudski jest bliżej.
        powodzenia
      • Gość: nnaa Re: Ta niedługo napiszą,że i w Śniadku słychać by IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 08.05.06, 16:41
        G.. prawda jak by pisała na auli to by g.. słyszała ajak pisała w klasie gdzie
        okna wychodą z drugij strony to byś nie był pewny jej wiedzy.
    • Gość: Tłuk Brać sie do nauki a nie na dicho i piwko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:55
      Jasne , dobrze, że już jest ta nowa matura bo przynajmniej nie każdy będzie
      magistrem, teraz nawet byle ciemniak robi sobie byle jakie studia a potem
      oczywiście do Lubawskiego z pretensjami , że nie ma gdzie pracować no jasne ,
      że nie ma ........ bo już dośc mamy przedszkolanek,marketingowców,politologów i
      Bóg wie co jeszcze.
    • Gość: Przemek z VII LO Nie było tak głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:56
      poprostu co prau albo i więcej nic się nie uczyło a teraz na Lubawskiego za to,
      że jest ładny stadion jadą. Od niego wara.
      • Gość: Kamil Re: Nie było tak głośno IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:49
        jesteśmy z tej samej szkoły. nie wiem jek ty ale w sali był niesamowity hałas i
        nie dało sie skupić, nasz okan wychodziły prosto na stadion. a nie chodzi nam o
        lubawskiego ani o stadion tylko o czas w jakim urzadzono mecz. przecież mogli
        to równie dobrze urzadzić w czerwcu lub lipcu i nieprzeszkadzałoby to nikomu
        • Gość: Erni Re: Nie było tak głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:41
          WIec pretensje do kuratorium oświaty zobacz sobie sam odnośniki.
    • Gość: Politolog z KIelc Uczyć się trzeba było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:57
      Teraz macie połowa was będzie miała poprawki z waszego nieuctwa.
      • Gość: Tytus Re: Uczyć się trzeba było IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 12:51
        prosze sobie wziąć przykładowy arkusz egzaminacyjny z angielskiego i włącz muze
        ma full- życze powodzenia w skupieniu się.
        • Gość: POlitolog Uczyć się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:59
          JAsne chłopcze nie kłam, trzeba było się uczyć, nie przesadzaj muzyka na full
          przed soba a na stadionie. Jeśli źle Ci pojdzie to za ro k kolejna matura a
          przed nią wezwanie do wojska by c może:P
    • Gość: Yeti Do pracy przyszli studenci z Kieleckich uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:04
      nie zganiajcie , że to wina imprezy na stadionie bo sami pewnie chodzicie na
      mecze i to nie raz po pifku zamiast sie uczyc do matury.
    • Gość: Wasz pan Maturzyści to nie będzie sprawa medialna :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:06
      Nie nie, trzeba było się uczyć, nie miejdzie żadnych złudzeń nic nie wskuracie.
      Zapraszam na poprawki z matury za kilka miesięcy:)
      • Gość: ciekawy Po przeczytaniu tego ... IP: 193.24.201.* 07.05.06, 12:56
        co nabazgrali moi przedmówcy zastanawiam się i jestem ciekawy, czy ich Pan Bóg pokarał tak wielką krótkowzrocznością, czy to może "klakierzy" Tomali czy tam Lubawskiego i tego całego Wróbla tak mocno bronią tej wielkiej GŁUPOTY?
        A to co zrobiono maturzystom to jest jedno wielkie draństwo.
        • Gość: autor K a krotkowzrocznosc? IP: 81.219.132.* 07.05.06, 13:23
          o jakiej krotkowzrocznosci Wasc mowisz, piszesz? bo nie rozumiem do czego
          pijesz... ja nie znam ani pana tomali ani prezydenta L. ani zadnego ptaszyska
          wiec odbij.. a maturzystom spiewam "znow za rok matura.. za rok caaaaaly..." ;)))
          • Gość: Tytus Re: krotkowzrocznosc? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 16:35
            "ciekawy" ma 100% racji!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bez znieczulenia Re: Maturzyści to nie będzie sprawa medialna :) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 13:59
        ..już jest i zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni. Dali d... a wazeliną
        smarują po czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka