Dodaj do ulubionych

Inwestycje w Kielcach/ranking

• Gość: jurek Re: Remonty kamienic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 10:34
      Kilka kamienic jest remontowanych:
      Na ulic Sienkiewicza rusztowania stanęły koło Wranglera i Blue Line'a oraz przy
      kamienicy gdzie miesci sie biuro Echa Investment.Remontowane są także "Sołtyki"
      • Gość: jurek Re: Remonty kamienic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 15:34
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Kilka kamienic jest remontowanych:
        > kamienica gdzie miesci sie biuro Echa Investment.
        Niestety ta kamienica nie jest remontowana.

• Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 22:00
      warto przypomnieć równiez kilka propozycji o ktorych tu nie wspomniano.
      - chotel Łysogóry. W którejś z gazet był opis i chyba wizualizacja. Wszytsko
      miało być na lux.
      - na rynku obok kozubka, na rogu tam chyba miał być Bank (chyba CityBank) .
      Ostatnio widzaiłem, ze coś tam robią.
      - coś miałem dopisać jeszcze, ale mi wyleciało z głowy ;-|
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 22:41
        Jesli chodzi o Łysogóry to nic nie wiem,widocznie jakos przeoczylem chociaz
        wiem ze wraz z remontem Sienkiewicza hotel ma zmienic oblicze.
        Jesli chodzi o ten bank przy rynku to mial on byc otwarty juz dawno,ale jakos
        nic sie nie dzialo.
        Ciekawe kiedu zaczna budowac biurowiec kolo "Ronda".
        • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 16:10
          aaa... zapomniałem, że w parku będą budowac szalet ;-))))
          hehe, może wizualizacje ktoś widział ? To mo być tam gdieś w rejonie
          wyburzonego budynku Startu.
        • Gość: erni Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 16:38
          Problemem jest, że Kielce nie mają w dobrego hotelu! Jak byłem ostatnio w
          Łysogórach, niby po jakimś remoncie, to się załamałem. Pokoje nie tylko bez
          klimy, ale nie ma tam nawet jakiegokolwiek nawiewu! Można polecić tylko jeden
          na poziomie, to chyba Exbud-u, reszta strasznie zaniedbana! Taka jest prawda,
          bo jestem co roku na Targach i jest pod tym względem b. kiepsko!
          • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 18:21
            To prawda.W Kielcach powinno powstac kilka hoteli,takich dla ludzi ktorzy
            odwiedzaja Kielce np. podzczas targów czy zalatwiaja interesy.
            • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 18:48
              większość gości się w podkieleckiej Cedzynie.
              dlatego Echo będzie budowało hotel przy rondzie, ale chyba o tym była już mowa.

Jurek co ze stroną?
              • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 19:00
                A wiec pierwsza wersja strony jest juz gotowa,tylko problem w tym ze kiedy
                ogladalem ja u sasiada nie miala wogole tla i nic oprocz obrazkow nie bylo
                widac,a ja niestety nie bardzo wiem czy cos z tym da sie zrobic.Od 2 tygodni
                pracuje nad nowa wersja-teraz mam mniej roboty bo teksty tylko kopiuje a robie
                tylko same tla,adres prawdopodobnie bedzie taki
                kieleckieinwestycje.w.interia.pl
                Tez mnie to denerwuje ze tak sie stalo z 1 wersja,ale co ja mam na to poradzic.
                • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 10:08
                  przed każdym linkiem musisz mieć (bo tak to ci szuka np srony i-
                  kielce.pl na serwerze interii. ) (chodzi tu o dział kielce w sieci.)
                  Obrazki (zdjęcia) można by faktycznie pomniejszyć by były miniturki zamiast
                  pomniejszania przez www pikselami.
                  Grafika może być, ale czy ona ma związek z inwestycjami ?
                  Można by wykorzystać PHP np.do zostawiania komentarzy pod kazdą wizualizacją
                  albo do oceny poszczególnego projektu .
                  To tylko takie moje uwagi.
                  • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 12:01
                    Ale nie tak bedzie wygladala strona.To tylko taka na teraz(chwilowo).Strona
                    głowna ma takie tlo:sklejone do kupy kilkanascie wizualizacji ktore sa tak
                    jakby za mgła.Z głownej strony wchodzi sie do inwestycji
                    (rozpoczętych,zakończonych i nierozpoczętych).Oprócze tego bedzie: troche o
                    mnie, Inwestycje w prasie, czekajac na hipermarket...Kiedy wejdziemy do
                    inwestycji zakonczonych mamy tabele z inwestycjami : biurowe, mieszkaniowe,
                    usługowo-handlowe.Nie wiesz jak sie wrzuca strone na internet(bo moge wrzucic
                    juz zakonczone)???
                    • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 14:17
                      Jak sie wrzuca stronę na internet?
                      wiem, najlepiej przez program FTP (przykłoadowo Cute FTP)
                      a na interii można to chyba za pomocą strony www.

i naprawdę super rzecz by było wykorzystać PHP i skrypt do oceny każdej
                      inwestycji
                  • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 14:18
                    Ta strona nie bedzie za bardzo profesjonalna ale bedzie posiadala duzo
                    informacji.
                  • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach strona www IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 15:46
                    Strona jednak nie bedzie miała tła takiego o jakim pisałem (tj. kilka inwestycji
                    sklejonych do kupy)bo bardzo długo sie ładuje,jak długo mozesz sie przekonac
                    wchodząc w ktorys rodzaj inwestycji,bo tam jeszcze nie zmienilem.To jest dopiero
                    kawalek tej strony gdyz jeszcze nie wszystko zrobione i w sierpniu zmieni ona
                    wyglad(tylko głowna sie malo zmeni albo wogóle).Ale poki co mozna zobaczyc jej
                    zarys kieleckieinwestycje.w.interia.pl/. Byc moze pod kazdym projektem
                    kazdy bedzie mogl zostawic swoja opinie,ale do dopiero plany.
                    • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach strona www IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 18:34
                      no i ocenianie projektu ;-) (skrypt PHP :)
                      hmm... czy przypadkiem nie robiłes tego w office ?
                      bo to kiepskow wygląda
                      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach strona www IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 18:58
                        Robie to we FrontPage'u.Pierwszej strony narazie nie zmienie napewno. Zmienie
                        cała reszte,dlatego ze mi sie nie podoba i sie dlugo laduje.
              • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 19:04
                No własnie cos przycichlo z tym hotelem Echa.Nawet nie wiadomo jakiej sieci ten
                hotel i jak bedzie wygladal.
    • Gość: jurek Garaz wielopoziomowy na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 12:06
      Na Ślichowicach od roku buduja garaz wielopoziomowy.Budowa ma sie zakończyc w
      2003r.
      • Gość: Doc Re: Inwestycje IP: 213.121.212.* 05.07.02, 18:54
        To nie jest odpowiedz na list ale raczej pytanie. Wlasnie czytalem forum Radom
        i tam jest sporo o planach? usprawnienia transportu kolejowego, przewozu
        pasazerow na linii Warszawa - Radom. Nie wiem, czy istnieja jakies plany
        usprawnienia komunikacji do z Kielc doRadomia a potem do Warszawy czy tez nie.
        Zakladam jednak, ze jezeli tak, tyo chyba bylaby to jedna z najwiekszych
        inwestycji w Kielcach i wojewodztwie. Czy ktos na ten temat cos wie. Jak
        studiowalem w W-wie dobijalo mnie jezdzenie pociagiem 3 godziny, porazka.
        Doc.
    • Gość: jurek Zespół hotelowo-basenowy WSH Kielce IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 11:52
      Na stronie www.studio-a.com.pl mozna zobaczyc projekt zespolu hotelowo-
      basenowego dla WSH Kielce (troche slabo widoczny)
    • Gość: jurek Zespół basenów otwartych - Kielce Stadion IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 11:54
      Na stronie www.studio-a.com.pl mozna zobaczyc projekt Zespół basenow otwartych
      z zapleczem - Kielce Stadion.
    • Gość: jurek Nowa stacja benzynowa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 23:50
      Do UM wpłynął wniosek o wydanie pozwolenia na budowe inwestycji polegającej na
      budowie stacji paliw płynnych składającej się z 4 dystrybutorów paliwa, dwóch
      zbiorników dwukomorowych, dwuściankowych z instalacją paliwową i instalacją
      elektryczną oraz stanowiska dystrybucji gazu płynnego LPG ze zbiornikiem
      podziemnym ,z instalacją elektryczną, z zadaszeniem nad dystrybutorami.
      Inwestycja zlokalizowana jest przy ul.Kalinowej 1 róg ul. Ściegiennego w
      Kielcach

• Gość: xxx Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 23:48
      Czy to prawda że w Kielcach ma powstać Giant???? przeczytałem na forum że ma w
      Kielcach powstać takze hipermarket Hit. nie wiem co to takiego ale wtedy byłoby
      już 5 hipermarketów!!!!!!! Real , tesco, giant, hit i makro(to może nie jest
      hipermarket ale coś w tym rodzaju).
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 09:37
        Skad o tym wiesz???
        • Gość: xxx Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 13:11
          o Giancie przeczytałem na forum. Jeden z kandydatów na prezydenta mówił że
          będzie starał się o rozbudowywanie sieci hipermarketów w kielcach i że
          prawdopodobnie powstanie HIT. Tak powiedzieł mi kumpel
    • Gość: Jakub Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 00:17
      Słyszałem, że mają w Kielcach odbudować Komitet Wojewódzki Polskiej
      Zjednoczonej Partii Robotniczej.
      Nie jestem miejscowy, więc mi nie zależy: Niech wam się szczęści, zawsze to
      nowa inwestycja.
      • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 22.07.02, 08:22
        Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Słyszałem, że mają w Kielcach odbudować Komitet Wojewódzki Polskiej
        > Zjednoczonej Partii Robotniczej.
        > Nie jestem miejscowy, więc mi nie zależy: Niech wam się szczęści, zawsze to
        > nowa inwestycja.

Sandomierz to fajne historyczne miasto. Myślałem że mieszkają tam normalni
        ludzie. :-(
        • drs Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 22.07.02, 20:22
          Jakub jest człowiekiem merytorycznie nieprzyjemnym,moja przynajmniej tolerancja
          na jego zjadliwość powoli się zaczyna kończyć,skoro tak Kielce działają na
          niego niekorzystnie niech zmieni forum.
    • Gość: jurek Budynek handlowo-usługowy na Klonowej IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 10:58
      Obiekt, ktory powstanie na Klonowej bedzie mial 3 kondygnacje.Budowa trwa. W
      budynku znajda sie m.in. sala do aerobiku, silownia, kawiarnia oraz
      sklepy.Elewacja ma byc utrzymana w kolorze piaskowym, urozmaiconym
      ciemnoczerwonymi plytkami.
      • ckdezerter Re: Budynek handlowo-usługowy na Klonowej 05.08.02, 07:43

> Obiekt, ktory powstanie na Klonowej bedzie mial 3 kondygnacje.Budowa trwa. W
        > budynku znajda sie m.in. sala do aerobiku, silownia, kawiarnia oraz
        > sklepy.Elewacja ma byc utrzymana w kolorze piaskowym, urozmaiconym
        > ciemnoczerwonymi plytkami.

A jaka będzie elewacja centrum Echa? Czy ten kompleks ma już wymyśloną nazwę?
        • Gość: jurek Re: Budynek handlowo-usługowy na Klonowej IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 08:54
          Cały kompleks nazywał sie bedzie Centrum handlowo-rozrywkowe Echo.Elewacja z
          tego co widac na projekcie bedzie w kolorze niebiesko-szarym,z drugiej strony
          bedzie troche pomaranczowego.
          • Gość: jurek Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 19:00
            A tak ładnie to wyglądalo...
            • Gość: Yahagi Re: Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 19:25
              www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=244847&dz=01000
              Szkoda tylko, ze znow Mostostal... Piaseckiemu by sie to przydalo
              • Gość: mtb Re: Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 22:59
                "Obiekt ma powstać do końca tego roku." -przynajmniej to wiemy. Bo wcześniej
                mówiono o październiku, listopadze tego roku , na późniejszej tablicy było
                Jesień 2003, (aż się zmartwiłem).
                Ale kto zlecił ? Tesco ? przecież zleceniodawcą jest echoINv, Mostostal tylko
                podwykonawcą. a może to chodzi o i\jeszcze inny obiekt??? Ale dwa Tesca w
                Kielcach- nie, niemożliwe.
                A że demuntują żyrawie to dobrze, bo znaczy, że praca wre ;-)
                • Gość: jurek Re: Echo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 23:27
                  Obiekt ma zostac ukonczony jeszcze w tym roku,ale dzialalnosc rozpocznie tylko
                  Tesco.Pozostala czesc zostanie otwarta chyba w marcu.
                  Po przeczytaniu tego tekstu w Parkiecie jestem troche zmieszany bo przeciez to
                  Echo placi Most.Siedlce za prace,a Tesco za 10,36mln $ wynajmuje powierzchnie
                  na swoj sklep.Troche to dziwne.
                  • Gość: jurek Echo- miało nie być blaszanej hali. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:28
                    To miałbyc bardzo ładny obiekt nie taki jak pozostałe blaszane
                    markety.Tymczasem patrzac od strony akademików PŚ to nie jest nic innego jak
                    blaszak.Ciekawe jaka bedzie reszta.
                    • Gość: jurek No i nie bedzie blaszaka!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 18:00

> To miałbyc bardzo ładny obiekt nie taki jak pozostałe blaszane
                      > markety.Tymczasem patrzac od strony akademików PŚ to nie jest nic innego jak
                      > blaszak.Ciekawe jaka bedzie reszta.

Za wczesnie sie zmartwilem.Okazuje sie ze na zewnatrz hale przykryja takie
                      ladne szaro-niebieskie listwy.W niektorych miejscach sa juz zalozone tylko ze
                      zaklejone folia ochronna,ale gdzie niegdzie folia sie zerwala i widac jak to
                      wyglada.
                  • Gość: mat Re: Echo IP: *.ctk.com.pl / 10.0.0.* 07.08.02, 13:50
                    chyba nie wyrobia sie przed koncem tego roku
                    • Gość: jurek Re: Echo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 19:57
                      Wyrobia sie ale w tym roku zostanie otwarty tylko market i bedzie udostepniony
                      parking podziemny.
                • Gość: jurek Re: Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 23:29
                • Gość: jurek Re: Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 23:30
                  >Ale kto zlecił ? Tesco ? przecież zleceniodawcą jest echoINv, Mostostal tylko
                  >podwykonawcą. a może to chodzi o i\jeszcze inny obiekt??? Ale dwa Tesca w
                  >Kielcach- nie, niemożliwe.

Cos by prasa napisala.
                • Gość: jurek Re: Rozbieraja juz żurawie na budowie Echa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 23:31
                  Ale kto zlecił ? Tesco ? przecież zleceniodawcą jest echoINv, Mostostal tylko
                  > podwykonawcą. a może to chodzi o i\jeszcze inny obiekt??? Ale dwa Tesca w
                  > Kielcach- nie, niemożliwe.

Ale jakby nie było to jest napisane w czasie przyszłym:

09:19 05.08.2002
                  MOSTOSTAL SIEDLCE SA kontrakt na budowę hipermarketu Tesco w Kielcach
                  Raport bieżący Nr 21/2001r. Zarząd Mostostalu Siedlce S.A. zawiadamia, że
                  Mostostal Siedlce S.A. Oddział Budownictwo podpisał z firmą Tesco Polska
                  kontrakt na generalne wykonawstwo hipermarketu Tesco w Kielcach. Wartość
                  kontraktu wynosi 8.356 tys. PLN, realizacja do końca 2002 r. Wartość kontraktu
                  podana została w odniesieniu do kapitałów własnych emitenta.

• ckdezerter A co to za budynek? 06.08.02, 09:26
                    Może Jurek wie. Chodzi mi o biurowiec na przeciwko kościoła Kapucynów, budują
                    go już dość długo. Co to będzie i kto jest inwestorem?
                    • Gość: jurek Re: A co to za budynek? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 12:09
                      >Chodzi mi o biurowiec na przeciwko kościoła Kapucynów.
                      Napisz mi gdzie jest kościół Kapucynów,bo nie bardzo wiem gdzie.
                      • ckdezerter Re: A co to za budynek? 07.08.02, 07:44

> >Chodzi mi o biurowiec na przeciwko kościoła Kapucynów.
                        > Napisz mi gdzie jest kościół Kapucynów,bo nie bardzo wiem gdzie.

Jakbyś jechał od skrzyżowania Al. Tysiąclecia z Warszawską w kierunku centrum
                        to zaraz jest taki drewniany budynek i to jet włąśnie kościół Kapucynów. Po
                        przeciwnej stronie przy istniejącym biurowcu dobudowano drugi, obecnie jest on
                        w stanie surowym. I o ten budynek właśnie mi chodzi. Trochę dalej na wschód
                        jest teren Radia Kielce.
                        • Gość: jurek Re: A co to za budynek? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:25
                          O ten wysoki???Jak tak to jest to nowe skrzydło sądu.
    • Gość: jurek Kiedy zaczna budowac biurowiec Dorbudu na W-wskie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 12:19
      Podobno był w SL jakis artykuł na temat tej inwestycji,ale mnie niestety nie
      bylo w Polsce i nie czytałem go.Moze ktos z was go czytał.Jak tak to napiszcie
      co zawierał.
    • Gość: jurek Kiedy projekt nowego budynku WSEiA??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:34
      GwK 14-06-02
      "Właśnie trwa ogólnopolski konkurs na projekt nowej siedziby uczelni. Po
      wstępnej selekcji dopuszczono do niego trzynaście biur projektowych, głównie z
      Warszawy i Krakowa. W przyszłym tygodniu zostanie wyłoniona najlepsza oferta na
      zagospodarowanie 1500 mkw. powierzchni w sąsiedztwie Młodzieżowego Centrum
      Kultury."
      No własnie.Jest juz ten projekt czy nie???Czekam na wizualizacje w Gazecie.
    • Gość: jurek Nowy budynek Centrum Krwiodawstwa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 19:59
      Przy ul.Jagiellonskiej Dorbud zacząl prace przy rozbudowie Regionalnego Centrum
      Krwiodawstwa.Sa wykopane doly pod fundamety.
    • Gość: jurek Nowa budowa na Manifestu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 17:56
      Na Manifestu Lipcowego vis a vis salonu Peugota powstanie budynek handlowo-
      uslugowy.Inwestorem jest PPUH Evita.Budowa juz sie zaczela.
    • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 13.08.02, 08:35
      Chyba zaczęli już budowę salonu Toyoty na Radomskiej, widziałem tam sprzęt do
      robót ziemnych.
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 15:55
        A w ktorym to dokladnie miejscu???
    • Gość: jurek NOWY SALON CITROENA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 15:59
      Trwa budowa nowego salonu Citroena ktory zostanie otwarty w pazdzierniku przy
      ul.1 Maja koło firmy Eurocar.
      • Gość: Yahagi Re: NOWY SALON CITROENA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 16:40
        To jest tam jak POLMOZBYT, czy raczej chodzi o to cos przy ul. Jagiellońskiej ?
        • Gość: Yahagi Krew IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 16:56
          ED donosi, że właśnie zaczęła się rozbudowa Centrum Krwiodawstwa na
          Jagiellońskiej; nawet jakieś zdjęcie było.
          • Gość: jurek Re: Krew IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 18:09
            Pisalem o tym tydzien temu :)))))
        • Gość: jurek Re: NOWY SALON CITROENA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 18:04
          To jest tam kolo Alfa Romeo i Daewoo(Polmozbyt).Jak sie jedzie Łódzką lub 1
          Maja to widac wizualizacje budynku.
          • Gość: Yahagi Krew IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 15:26
            No tak... z Krwiodawstwem, no to falstart...:)
    • Gość: jurek JAK PUCHATEK ZMIENI WYGLAD??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:16
      W sierpniu mial zaczac sie remont elewacji Puchatka.Jak wg was powinien
      wygladac po remoncie???Ja uwazam ze powinien byc oszklony i pasowac wygladem do
      Teczy.
    • Gość: Albi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 01:29
      Prawie wszystkie wymienione inwestycje sa umiejscowione w północnych Kielcach.
      A co z południowymi i zachodnimi dzielnicami? Nic się tam nie dzieje?
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 10:24
        No własnie: Real,Echo,Plaza,Kompleks rekreacyjno hotelowy to wszytsko na
        polnocy Kielc.A co z działka na Ślichowicach???Echo Inv i Wit z Krakowa
        wystapily do UM o wydanie warunków zabudowy terenu.Miałem nadzieje ze jeszcze w
        tym roku dzialka zostanie sprzedana,ale chyba sie to nie uda bo sadzac po
        tempie przygotowania analizy ktora zostala przedstawiona 3 miesiace pozniej niz
        powinna to jeszcze dlugo bede ogladal z okna łąki.
    • Gość: havi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.wmgalicja.krakow.pl 17.08.02, 02:38
      Kielce to lipa, mieszkałem tam 10lat, w zwiazku z wysokim bezrobociem, bedą tu
      przychodzić tylko inwestorzy chcący wykorzystać tanią sile roboczą, bo rynek
      zbytu jest ograniczony.Kieleckie firmy "żyją" głównie z "eksportu" swoich uslug
      poza Kielce
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 17:24
        ZUS będzie się rozbudowywał. Nie mieszczą się przy Piotrkowskiej, wynajmują
        pomieszczenia w Domu Związków, chyba ze trzy piętra, a teraz jeszcze ‘wzięli’
        to skrzydło od strony HAVANY (jakiś bank tam był). Już kilka miesięcy temu
        słyszałem, że kupili działkę na Kolberga, a dzisiejsze ED podaje, że są na
        etapie załatwiania spraw notarialnych, potem przetarg na dokumentację, a na
        wiosnę na wykonanie prac. Obiekt powinien powstać w ciągu półtora roku.
        Trochę chyba szkoda, że to ‘aż’ na Kolberga. Jeżeli ma to być coś większego
        (myślę że kilka pięter jest w planach), no to można by to było gdzieś bliżej
        centrum lokować; może gdzieś w rejonie Targowa/Nowy Świat ?
        Byłoby ‘nowocześniej’ no i byłby to kolejny krok w stronę ‘Centrum
        Administracyjno-Biurowego’ w tym rejonie..... Źle myślę ?
        • Gość: jurek Inwestycje w Kielcach - ZUS IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 19:57
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> ZUS będzie się rozbudowywał. Nie mieszczą się przy Piotrkowskiej, wynajmują
          > pomieszczenia w Domu Związków, chyba ze trzy piętra, a teraz jeszcze ‘wzi
          > ęli’
          > to skrzydło od strony HAVANY (jakiś bank tam był).
          No własnie jaki bank tam był bo ja nie kojarze???

> Trochę chyba szkoda, że to ‘aż’ na Kolberga. Jeżeli ma to być coś w
          > iększego
          > (myślę że kilka pięter jest w planach), no to można by to było gdzieś bliżej
          > centrum lokować; może gdzieś w rejonie Targowa/Nowy Świat ?
          > Byłoby ‘nowocześniej’ no i byłby to kolejny krok w stronę ‘Ce
          > ntrum Administracyjno-Biurowego’ w tym rejonie..... Źle myślę ?
          Dobrze myslisz ale wszystko juz jest chyba przesadzane.Szkoda ze bedzie to
          dalej od Centrum i nie bedzie dobrze widoczne bo zapewne bedzie to
          architetkonicznie bardzo ciekawy budynek. Moim zdaniem ZUS moglby powstac
          gdzies na Okrzei albo przy jakiejs bardziej ruchliwej ulicy.
        • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 28.08.02, 08:10

> ZUS będzie się rozbudowywał. Nie mieszczą się przy Piotrkowskiej, wynajmują
          > pomieszczenia w Domu Związków, chyba ze trzy piętra, a teraz jeszcze ‘wzi
          > ęli’
          > to skrzydło od strony HAVANY (jakiś bank tam był). Już kilka miesięcy temu
          > słyszałem, że kupili działkę na Kolberga, a dzisiejsze ED podaje, że są na
          > etapie załatwiania spraw notarialnych, potem przetarg na dokumentację, a na
          > wiosnę na wykonanie prac. Obiekt powinien powstać w ciągu półtora roku.
          > Trochę chyba szkoda, że to ‘aż’ na Kolberga. Jeżeli ma to być coś w
          > iększego
          > (myślę że kilka pięter jest w planach), no to można by to było gdzieś bliżej
          > centrum lokować; może gdzieś w rejonie Targowa/Nowy Świat ?
          > Byłoby ‘nowocześniej’ no i byłby to kolejny krok w stronę ‘Ce
          > ntrum
          > Administracyjno-Biurowego’ w tym rejonie..... Źle myślę ?

Dobrze myślisz Yahagi, jest tylko jeden problem. Brakuje pieniędzy na wypłaty
          emerytur, nie wpływa kasa do towarzystw ubezpieczeniowych (mam na myśli II
          filar)a te s........ powiększają swoją i tak przerośniętą administrację i
          budują kolejne biurowce, pytanie tylko za czyje pieniądze.
    • Gość: jurek HALA SPORTOWA PRZY II LO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 16:10
      Budowa juz sie zaczela i ma zakonczyc sie w pazdzierniku 2003.
    • Gość: jurek NOWA STACJA PALIW NA DALNI IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 16:31
      UM własnie zatwierdził projekt budowlany i udzielił pozwolenia na budowę
      inwestycji polegającej na budowie:
      stacji paliw usytuowanej na działkach 3/5 i 3/2 przy ul. Piekoszowskiej i
      Grunwaldzkiej w Kielcach, obejmującej: budowę intalacji technologicznej z
      trzema dystrybutorami paliwowymi i dwoma podziemnymi zbiornikami paliwa
      posadowionych na tacy żelbetowej, zadaszenia nad dystrybutorami, stanowiska do
      rozładunku cysterny dla paliw, stanowiska kompresora, sklepu samoobsługowego,

Tylko niech Gazeta nie pisze o tym w Gazecie bo decyzja uprawomocni sie dopiero
      30 sierpnia i jeszcze jakis debil to przeczyta i zacznie znowu protestowac.
      • Gość: Yahagi Re: NOWA STACJA PALIW NA DALNI IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 09:37
        GW pisze – obok informacji o różnych modernizacjach - o budowie nowej siedziby
        Wydziału Zarządzania i Administracji . A potem jest informacja, że Mitex
        wybuduje ‘łącznik’ o powierzchni 3,5 tyś metrów przy ul. Świętokrzyskiej za 8
        mln zł. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ten ‘łącznik’ chyba będzie między
        istniejącym budynkiem a owym budowanym; jakoś nie mogę sobie
        wyobrazić ‘łącznika’ o takiej powierzchni.... ale kto wie...??
        www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,981162.html
        • Gość: jurek AKADEMIA ŚWIETOKRZYSKA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 11:34
          Ten łacznik połaczy ten fioletowy budynek przy Exbudzie (chyba tam jest wydzial
          ekonomii?) z budynkiem ktory niedawno zostal oddany (taki zolty) i tam jest
          chyba wydzial matematyki.Swoja droga ciekawe jak to bedzie wygladac.A jesli
          chodzi o budowe to czekam az stanie tam wysoki zuraw widoczny z wiekszosci
          miejsc w Kielcach i zacznie sie jego budowa.
          • Gość: mtb ho ho ho echo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 21:16
            a słowie dzisiejszym był art. na temat tesca.
            W ramce jest... że otwarcie obiekty planowane jest na wiosnę 2003...

albo słowo jak często bywa miało niedopatrzenie :) , albo mają opuźnienie na
            budowie :)
            raczej to pierwsze est bardzie realne.
            P.S. wiem, że czesc mają otworzyc w gdudniu, czesc w marcu, ale slowo pisze, ze
            wszystko na wisne...
            • Gość: jurek Re: ho ho ho echo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:27
              Gość portalu: mtb napisał(a):

> a słowie dzisiejszym był art. na temat tesca.
              > W ramce jest... że otwarcie obiekty planowane jest na wiosnę 2003...

Ale Tesco bedzie otwarte w grudniu bo tak pisalo Słowo gdzies miesiac temu i
              mowila o tym jakas kierownik z Wawy.Zadnego opoznienia nie ma.
              • Gość: deweloper Re: ho ho ho echo IP: 195.116.213.* 23.08.02, 11:18
                a ja wiem ze echo ma niezle problemy finansowe z tym projektem jak widac roboty
                na placu mocno stanely w porownaniu z tym co bylo miesiac temu. jak zwykle
                chodzi o odbiory i platnosci. udanych zakupow w centrum w grudniu a moze i
                seansu w kinie (ale raczej nie filmowego)
                • Gość: jurek Re: ho ho ho echo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:45
                  Nie zauwazylem zeby roboty staneły.Dzwigi juz zdjeto, wiecha juz zawisla,
                  kladziony jest asfalt na drogach dojazdowych,jednym słowem PRACA WRE.
                • Gość: jurek Re: ho ho ho echo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:53
                  A oto co pisze dzis Eurobuild:
                  2002-08-23 Echo gotowe przed terminem

Budowa centrum handlowo-rozrywkowego Echo w Kielcach zostanie ukończone przed
                  terminem, do 28 listopada br. To pierwsze centrum w stolicy województwa
                  Świętokrzyskiego. Jego deweloperem jest Echo Investment, a generalnym wykonawcą
                  Mostostal Siedlce.

Centrum Echo powstaje przy zbiegu ulic Manifestu Lipcowego i Świętokrzyskiej.
                  Budynek będzie miał powierzchnię 58 tys. mkw., z czego ponad 12 tys. mkw.
                  zajmie hipermarket Tesco, 3 tys. 7-salowe multikino firmy Kinoplex, a ponad 10
                  tys. mkw. galeria handlowa.

• Gość: wlodek inwestycje cd IP: 212.244.138.* 27.08.02, 19:14
                    Największą inwestycja ostatniego miesiąca jest wyrwanie sygnalizatora na
                    skrzyzowaniu Sandomierska - Zródłowa - IX Wieków - Manifestu (co za nazwa,
                    brrr...) od strony tej ostatniej. Wisiał sobie spokojnie, a teraz lezy w
                    krzakach obok baraku po prawej stronie patrząc w strone Zrodlowej. Niedlugo
                    miną cztery tygodnie odkąd go wyrwano.....
                    • Gość: Yahagi Geoprojekt IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 22:21
                      www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,990733.html
                      ... gdzies juz czytałem o tym, że 'Hotel i restauracja ma powstać obok
                      rezerwatu Kadzielnia przy ulicy Krakowskiej, w miejscu gdzie obecnie stoi
                      budynek po byłym Geoprojekcie' ....

a jakieś konkrety ?

• Gość: jurek Re: Geoprojekt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 23:18

> ... gdzies juz czytałem o tym, że 'Hotel i restauracja ma powstać obok
                        > rezerwatu Kadzielnia przy ulicy Krakowskiej, w miejscu gdzie obecnie stoi
                        > budynek po byłym Geoprojekcie' ....
                        Pisala juz o tym Gazeta 19 kwietnia 2002.
                        • Gość: mtb Geo, UUUUEEEEEEEEEE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 00:14
                          na razie to zawiesili tam reklame fantazjusza, ogronili.. więc trzeba sie
                          spodzieqwać podejścia miasta w stylu: "jak ktos bedzie chciał to moze nie
                          będziemy przeszkadzać" (a powienno być: "mamy ofertę dla inwestora , chetnie
                          pomożemy załatwić formalności")
                          tak to u nas jest.
                          Wiecie co, dziś czytałem GW i na samym środku jest wielka mapa Polski i
                          rozpiska jak miasta sa zadłuzone i jak korzystają z pomocy unijnej. (UE)
                          Tylko Puławy i KIELCE "nie mają doświadzenia" czyli nie korzystały z pomocy
                          Unii, podczas gdy inne miasta czerpia z tego tytułu duże pieniądze na
                          inwestycje ...
                          czy naszym nie zalezy ??
                          • Gość: rz Re: Geo, UUUUEEEEEEEEEE IP: *.kielce.uw.gov.pl 28.08.02, 08:55
                            Gość portalu: mtb napisał(a):

> na razie to zawiesili tam reklame fantazjusza, ogronili.. więc trzeba sie
                            > spodzieqwać podejścia miasta w stylu: "jak ktos bedzie chciał to moze nie
                            > będziemy przeszkadzać" (a powienno być: "mamy ofertę dla inwestora , chetnie
                            > pomożemy załatwić formalności")
                            > tak to u nas jest.

jest znacznie gorzej - inwestor już jest ale urzędnicy miejscy mu
                            przeszkadzają - każą czekać nieokreślony czas na łaskawe załatwienie
                            formalności!! Nie wiadomo, kiedy to nastąpi, bo "jest dużo takich spraw". Tzn
                            jedno z dwojga: albo jest taka masa inwestycji turystycznych w mieście, ze
                            architekt miejski jest nimi zawalony, albo miastu tak naprawdę wisi rozwój
                            atrakcyjności turystycznej miasta. Ciekawe, która z tych wersji jest prawdziwa?
                            pozdr rz
                            • Gość: jurek Re: Geo, UUUUEEEEEEEEEE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 11:40
                              Gość portalu: rz napisał(a):

> jest znacznie gorzej - inwestor już jest ale urzędnicy miejscy mu
                              > przeszkadzają - każą czekać nieokreślony czas na łaskawe załatwienie
                              > formalności!! Nie wiadomo, kiedy to nastąpi, bo "jest dużo takich spraw". Tzn
                              > jedno z dwojga: albo jest taka masa inwestycji turystycznych w mieście, ze
                              > architekt miejski jest nimi zawalony, albo miastu tak naprawdę wisi rozwój
                              > atrakcyjności turystycznej miasta. Ciekawe, która z tych wersji jest
                              prawdziwa?
                              >
                              Sądzac po wypowiedzi pana Partyki to chyba ta pierwsza wersja,ale bardziel
                              realna jest ta druga.
    • Gość: jurek JEZIERSKI INWESTUJE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 20:01
      3 hale o powierzchni 2000 mkw. kazda, a wnich 150 nowych pracownikow
      wytwarzajacych okna.To najnowsza inwestycja firmy Jezierski.Jezierski jest w
      przeddzien podpisania umowy z zachodnia firma na dostawe okolo 1000 okien
      miesiecznie. Fabryki firmy sa za male zeby sprostac zamowieniom dlatego trzeba
      budowac nowe zaklady. W tym roku ruszy ich budowa. Fabryka zlokalizowana
      zostanie pod Zagnanskiem,a hale beda gotowe juz w maju 2003 roku - pisze
      dzisiejsze ED. Ciesze sie ze ta firma odnosic coraz wieksze sukcesy i zatrudnia
      nowych ludzi w takich czasach jak teraz.
      • Gość: Yahagi Re: JEZIERSKI INWESTUJE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 09:27
        Jezierski, to Lekomin, a Lekomin, to województwo; trzeba by wątek INWESTYCJE
        WOJEWÓDZKIE założyć....:)
        • Gość: jurek Re: JEZIERSKI INWESTUJE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 11:19
          e tam ;))))
          • drs Re: JEZIERSKI INWESTUJE 29.08.02, 21:16
            Akurat dzisiaj wizytowałem Kielce i musze przyznać,że niektóre inwestycje
            posuwają sie bardzo niemrawo.Np.budowa dyskoteki przy Manifestu Lipcowego/tempo
            raczej kiepskie/,salon Toyoty miał byc zaczety w lutym a tymczasem dopiero
            wykopy sie zaczyna robić,zadziwia za to szybkie tempo budowy centrum ECHA tu
            duże uznanie dla budowlanców i inwestora.Pozdrowienia.
            • Gość: jurek Re: JEZIERSKI INWESTUJE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:28
              Ta dyskoteke to troche dlugo juz buduja,a salon Toyoty mial byc oddany w
              grudniu ale chyba nie bedzie.A Echo bedzie gotowe przed terminem tj.28 listopada
    • Gość: wredny Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 12:38
      tak gdzieś na wysokości salonu Forda - po drugiej stronie ulicy widziałem że
      Mitex coś tam działa bo jak na razie wyrównują teren.
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:25
        Ciekawe co...
    • Gość: Albi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 16:56
      A co z budową budynków mieszkalnych na Warszawskiej na przeciwko os. Uroczyska.
      Chyba już drugi rok nic się tam nie robi.
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 20:22
        Wiem ze blok ktory buduje firma chyba Canea poczeka na dokonczenie jak zwiekszy
        sie liczba chcetnych do kupna a tymczasem bedzie stal jak stoi :(
    • Gość: Albi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 13:23
      Co budują koło TPSA na IX Wieków Kielc?
      Czyżby powiększali powierzchnie biurowe naszego kochanego operatora
      telekomunikacyjnego?
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 13:48
        Bedzie to budynek handlowo-uslugowo-mieszkalny.Na parterze znajda sie lokale
        uzytkowe, a na 2 pietrach mieszkania.Budynek bedzie dosc ladny i dobrze
        wkomponowany w otoczenie ale mysle ze jak na ta czesc miasta powinien byc
        troche bardziej nowoczesny.Moze taki budynek pojawi sie obok budowanego gdyz
        prywatny inwestor przymierza sie do budowy budynku o podobnym przeznaczeniu.
        • Gość: gggosc Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 17:39
          Znalazlem ciekawy post o Akademii Swietokrzyskiej:

• AKADEMIA SWIETOKRZYSKA adres: *.kielce.sdi.tpnet.pl
          Gosc: jurek 21-08-2002 11:34 odpowiedz na list odpowiedz
          cytujac

Ten lacznik polaczy ten fioletowy budynek przy Exbudzie (chyba
          tam jest wydzial
          ekonomii?) z budynkiem ktory niedawno zostal oddany (taki zolty)
          i tam jest
          chyba wydzial matematyki.Swoja droga ciekawe jak to bedzie
          wygladac.A jesli
          chodzi o budowe to czekam az stanie tam wysoki zuraw widoczny z
          wiekszosci
          miejsc w Kielcach i zacznie sie jego budowa.

To moze byc bardzo ciekawy watek. Szczególnie gdyby ktos chcial rozliczyc te
          inwestycje. Budynek Politologii kosztowal dwa razy wiecej niz opiewal pierwotny
          kosztorys. To efekt niedozwolonych tzw. "aneksów" do zamówienia publicznego.
          Nie znam szczególów budowy budynku Ekonomii, ale wiem, ze z jego powodu
          dyrektor administracyjny musial zmienic prace. A moze ktos zna szczególy sprawy?
          • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 17:29
            >> Tak gdzieś na wysokości salonu Forda - po drugiej stronie ulicy widziałem że
            >> Mitex coś tam działa bo jak na razie wyrównują teren.

Wczoraj jechałem do Radomia; tam się całkiem sporo maszyn już kręci...
            Jurek: co to będzie ?
            • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 18:54
              Niestety nie wiem :( i narazie nie mam jak sprawdzic gdyz mam duzo
              obowiazkow,ale mysle ze niebawem sie okaze.
              • drs Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 04.09.02, 19:26
                Ja też tamtędy przejeżdżałem ostatnio i jeśli to jest ul.Radomska to chyba
                wzięli sie za budowę salonu TOYOTY.
                • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 22:24
                  Tez tak myslalem ale nie wiem czy to w tym miejscu.Ktos wie gdzie dokladnie
                  buduja ten salon,bo podobno mial byc za os.Na Stoku
    • Gość: jurek Nowe Inwestycje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 13:59
      Przy ul.Wojska Polskiego tuz za niedawno wybudowanym przez Invest-Dom budynkiem
      miszkalno-usł, zaczela sie budowa nastepnego budynku,ale niestety nie wiem o
      jakim przeznaczeniu.
      Na Grunwaldzkiej kolo tych nowych pawilonow przy Szkolnej (przy przystanku) za
      kioskiem powstanie taki maly budyneczek.
      • Gość: JaKi Re: Nowe Inwestycje IP: 2.4.STABLE* / 10.140.82.* 07.09.02, 20:05
        A wiecie moze co sie buduje kolo bazarow od Seminaryjskiej? Tuz za Konica -
        taki lukowaty budyneczek.

--
        JaKi
        • Gość: jurek Re: Nowe Inwestycje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 22:14
          Pisałem juz o tym 24.06.02r.Bedzie to zapewne budynek handlowo-usl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka