Dodaj do ulubionych

II tura w Sandomierzu - kto wygra ???

IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 10:38
wpisujcie swoje spostrzeżenia i preferencje.
Obserwuj wątek
    • Gość: przewidujący Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 13:03
      W drugiej turze będzie napewno mniejsza frekwencja i obecnemu burmistrzowi nie
      będzie tak łatwo.
      • Gość: PEWNIAK Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:43
        Nie liczcie na to za obecnym burmistrzem stoi murem kościół z Jego Eminecją
        Biskupem i Sojusz Lewicy Demokratycznej ze swoim kierownictwem powiatowym,KWW
        Razem,KWW Nasze Miasto,PSL i paru ważnych ludzi w Sandomierzu i WARSZAWIE!
        • Gość: optymista Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 16.11.06, 14:01
          To młodziez musi poczekać aż czerwono - czarni dziadkowie pomrą :)
          • Gość: usc Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:41
            Marek Haranczyk- 44 letni młodzieniec ! Szczególnie jeśli chodzi o dokonania.
    • Gość: realny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:23
      Oczywiście że wygra M. Harańczyk - Czas aby ten Burmistrz zaczął dbać o zdrowie
      a nie wysilał się - szkoda zdrówka.
      • Gość: bezrobotny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:40
        Wygrał Marek w pierwszej turze, wygra i w drugiej. Abonament w Powiatowym
        Urzędzie Pracy. Witamy na pokładzie.!!!
        • Gość: wyborca Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.sandomierz.pilicka.pl 17.11.06, 08:31
          Ci co nie byli w I turze to większość , którzy obecnego Burmistrza mają dość
          i chyba on załapie się na abonencik w UP.
          • Gość: cz Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:26
            To już nie ma znaczenia czy wygra Jerzy Borowski.
            • Gość: ja Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:38
              wlasnie ze ma znaczenie zeby on nie wygral!!!
        • Gość: tyz jar Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:41
          i co??? tylko sie cieszyc???...ech...miejmy nadzieje ze bedzie burmistrzem i
          wygra tez prace dla Ciebie!!!
          • Gość: obserwer Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:13
            zobaczcie jakie prawdziwe są i co warte oświadczenia Borowskiego
            www.sandomierz.net
            podobnie prawdziwe jest wszystko o czym gada w kampani
            • Gość: Nie-tancerz Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.41i.sandomierz.pilicka.pl 18.11.06, 09:39
              A może by tak przyjrzeć się domniemanej prawdomówności Pana Harańczyka??? Może
              wreszcie by się rozliczył z pieniędzy, które przez lata ciągnął od miasta???
              Czy za dochody które wykazał w swoim oświadczeniu majątkowym można utrzymywać
              liczną rodzinę, duży dom i żyć na takim poziomie (posyłać dzieci do prywatnych
              szkół)??? A może to tylko rozgoryczenie po przegranej I turze i z całą
              pewnością II w wyborach. 47,8% do 19,9 chyba samo mówi za siebie??? Ciekawe
              gdyby funkcja radnego była społeczna??? Dietka stanowi chyba niezły
              comiesięczny zastrzyk finansowy???
              • Gość: Normalność Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:42
                A moze przyjrzec się działalnosci obecnego burmistrza zaczynał dietka od 7000 zł
                a skonczył na 15000 zł w miedzyczasie kupił sobie merola najnowszej wersji i
                motorówe i pare hektarów koło Łoniowa w imię oszczędnosci w UM zapewne. :)
              • Gość: Fikuś- Pikuś Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:51
                A poza wodotryskiem na Małym Rynku to nic ze swojej inicjatywy nie zrobił ,
                wszystkie pieniądze obojętnie kto by nie dzierżył stołka i tak by Sandomierz
                dostał. A tenże wodotrysk kojarzyc sie będzie zawsze z nim , raz na jakiś czas
                tryśnie.
    • Gość: Sandomierzanin Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:07
      Czy My czyli Młodzież i Nasi Rodzice nie mamy siły przebicia w tym Naszym
      Pięknym Sandomierzu ???
      Mamy !!! Tylko wystarczy iść do drugiej tury wyborów i zagłosowac na P.Marka
      Harańczyka , który daje Nam możliwości działania Tu i Teraz w prawobrzeżnym czy
      lewobrzeżnym Sandomierzu a nie "Tam za granicą".
      Mamy jedyną niepowtarzalną dziś możliwość decydowania o swoim życiu jako młodzi
      mieszkańcy Sandomierza o przyszłości naszego Miasta, Naszych Rodziców , Swoim i
      Naszych dzieci.
      Nie ma ze strony P. Marka Harańczyka podziału Sandomierza na prawobrzeżną i
      leowbrzeżną część Sandomierza - jedynie inne Komitety Wyborcze chcą podzielić
      Sandomierz na opcje polityczne i miejsce zamieszkania.
      Nie dajmy sie omotać w polityczne gierki zmurszałych działaczy tamtej epoki.
      Te wybory należą do Nas - My młodzi musimy pokazać, że chcemy Tu mieszkać, Tu
      pracować i Tu wychowywać Nasze dzieci - Tu są nasze korzenie !!!

• Gość: młody Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:46
        Mnie młodego sloganami nie kupisz.
        • Gość: cichy Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:04
          Wygra Harańczyk. Borowski Strzela gol za golem, ale do swojej bramki...
          • Gość: obiektywna Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:06
            No nie wiem!Bo przewodniczący rady powiatowej sld Jerzy Powierża zaprosił do
            Sandomierza byłego premiera Leszka Millera,który poparł Jerzego Borowskiego-bo
            przecież burmistrz był przewodniczącym rady miejskiej sld a wcześniej
            sekretarzem pzpzr! Aktywnie poparł także pana burmistrza Jerzy Jaskiernia były
            minister sprawiedliwości! W spotkaniu wzieli udział aktywiści sld oraz byli
            członkowie pzpr byli pracownicy milicji obywatelskiej,służby bezpieczeństwa i
            ormo
            • Gość: hahaha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:03
              <ORMO> A czy w śród tej doborowej elity, numer jeden na liście Marka
              Harańczyka były ormowiec Skorupa też tam był obecny??? Jak był to może
              oddelegował go sam szef Marek aby i dla niego coś przy okazji utargował???
              • Gość: hahahaaaaa Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:24
                Najlepszy numer to z tym Leszkiem Millerem i ormo!? Czy rzeczywiście Jaskiernia
                i Miller poparli pana Borowskiego? To naprawdę dobry odlotowy numer!
                • Gość: hahaha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:48
                  --------------------------------------------------------------------------------
                  <ORMO> A czy w śród tej doborowej elity, numer jeden na liście Marka
                  Harańczyka były ormowiec Skorupa też tam był obecny??? Jak był to może
                  oddelegował go sam szef Marek aby i dla niego coś przy okazji utargował???>

Nie odwracaj kota ogonen tylko popatrz na delegata Marka Harańczyka i zastanów
                  się tym kim był i z jakiej partii wszeddł do poprzedniej Rady Miasta???
                  • Gość: FX Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:02
                    No przecież M.Haranczyk to w poprzedniej edycji tego "baru" to chyba wszedł do
                    rady w grupie pana Sochackiego i Bronkowskiego? I chyba był jednym z
                    nakliższych współpracownikiem burmistrza Borowskiego?A co do drugiej tury to
                    powinien wygrać Jerzy Borowski (bo jak wiadomo Leszek Miller i Jerzy Jaskiernia
                    poparli burmistrza w drugiej turze).
                    • Gość: pILKARZ Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:17
                      tAKIE POPARCIE TO DWA SAMOBóJE :)
    • Gość: plisak Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 21.11.06, 00:33
      Każde wybory są prywatną sprawą kandydujących.

---
      Najgorsze mamy za sobą. Szkoda.
      • Gość: ciekawska Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:50
        Podobno przewodniczącym rady miasta ma być Janusz Sochacki. Niektórzy mówią,że
        musi być przewodniczącym bo bedą pewne zmiany w PKO BP jeśli chodzi o
        dyrektorów oddziałów i filii! A może chodzi o lustrację?
    • Gość: Sandomierzanin Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:58
      Jestem Sandomierzaninem od 30 lat, w tej chwili mieszkam w Stolicy bardzo jestem
      związany z Sandomierzem i znając środowisko w jakim żyłem i jakie w tej chwili
      ""Rządzi" Naszym Kochanym Miastem"- jestem pełen obaw.
      Jedyny wybór dla Was Kochani Sandomierzanie To zmiana.
      Decyzja należy do WAS !!!!
      Z pozdrowieniem
      • Gość: Sandomierzanka Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:29
        Martw sie o stolicę i o Marcinkiewicza oraz Gronkiewicz Walc. Twoje zmiany
        pozostaw Sandomierzanom, którzy wiedzą kto barsziej zasługuje na poparcie czy
        osoba doświadczona w zarządzaniu czy tancerz.
        • Gość: gredzik borowski zwalniał pracowników za ich poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:55
          jeśli ktoś miał inne zdanie zwalniał tych ludzi. nie będę podawać nazwisk - ale
          gdybym miał okazję głosować - mój głos dostałby Marek H. -chociaż nie znam go
          osobiście. A ILE PIENIĘDZY SANDOMIERZ DOSTAŁ Z UNII? TO JEST KROPLA CO MÓGŁ
          DOSTAĆ-JESTEM SPECJALISTĄ W TEJ DZIEDZINIE -NIE WYKORZYSTANO POTENCJAŁU-BO
          BOROWSKI POZATRUDNIAŁ SOBIE ZNAJOMKÓW CO NIE MAJĄ POJĘCIA O PROJEKTACH, WIĘC
          JAK MOGŁY PRZEJŚĆ??? PYTAM KOGO WY CHCECIE NA GOSPODARZA? FACETA KTÓRY UMIE
          WYCIĄGAĆ KASĘ TYLKO DLA SIEBIE? ZGROZO. POPARCIE JASKIERNII I MILLERA TO
          KOMPROMITACJA DLA NICH I BOROWSKIEGO I MAM NADZIEJĘ ŻE RÓWNIEŻ SAMOBÓJ. ZNAM
          BOROWSKIEGO TROCHĘ BLIŻEJ-ŻENADA.
          • Gość: normal Re: borowski zwalniał pracowników za ich poglądy IP: 213.25.73.* 22.11.06, 15:39
            a ja z uporem maniaka:
            dlaczego w tym mieście nic sie nie dzieje?
            dlaczego nie wykorzystujemy sznsy rozwoju?
            dlaczego małżonka obecnego jeszcze burmistrza pracuje w dwóch spółkach
            miejskich?
            dlaczego do wykonania przeznaczone były 2 projekty (piszczele i wybrzeże),
            które w ostatniej chwili udało się (Grupie Kocham Sandomierz) przerobić tak,
            żeby służyły mieszkańcom, a nie samozadowoleniu borowskiego?
            dlaczego na małym rynku stoi koryto, skoro Winnica nie jest od dawna knajpą dla
            furmanów?
            dlaczego w kampanii króluje plotka, szntaż, brudne układy i obrzucanie błotem?
            dlaczego biznes w sandomierzu prowadzi się na rocznych umowach?
            dlaczego na kulturę dzieci w prawobrzeżnej części wydaje się 3500 miesięcznie,
            a w lewobrzeżnej 280 (nie zabierać - dawać po równo).
            dlaczego Starówka po 21.00 zieje pustką, w mieście które może być turystyczna
            maszynką do zarabiania pieniędzy?
            dlaczego młodzi ludzie wyjeżdżają i nie mają zamiaru wracać?
            gdzie jest gospodarz tego miasta?
            itp itd...

zapraszam do słuchania debat przedwyborczy czwartek i piątek radio leliwa i
            radio kielce.
        • Gość: dziewica Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk! IP: 213.25.73.* 22.11.06, 16:21
          obecny burmistrz zasługuje na politowanie. Nie można go winić że w dzisiejszych
          czasach z całych sił trzyma się stołka swojego i 2 stołków żony, za takie
          pieniądze. Nie jest jednak prezesem spółki, która i tak da radę, nieżależnie od
          tego kto nią będzie kierował, tylko rządzi(ł) miastem, które zamiast błyszcześ
          odchodzi w zapomnienie. Mieszkam tu, a jednocześnie sporo pordróżuję i wiem jak
          miasta wielkości Sandomierza i z takim potencjałem potrafią się rządzić.
          Zazdrość i wstyd! Jak można poważnie mówić o mandacie na kolejne cztery
          lata?????? Nie twierdzę że Harańczyk to kandydat idealny, ale jest na pewno
          lepszym wyjściem dla miasta. Wolałbym moją babcię niż obecnego (jeszcze)
          burmistrza - ma wciąż więcej ikry, talentu gospodarskiego i jest uczciwa.
          Nikogo nie straszy i nie szantażuje, mówi to co myśli. Pozdrawiam normalnych
          • Gość: hihihi Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:45
            Ze swymi przekonaniami powinnaś poddać się zabiegowi rozprawiczenia. Nigdy
            dziewica nie myśli realnie a już napewno w tym przypadku. Na marginesie
            zapytam, czy twoja babcia też jest dziewicą?
          • Gość: sympatyczny Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra - Harańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:13
            A może jeszcze chce coś sobie i rodzinie załatwić?My to rozumiemy tylko czy to
            jest w porządku?????
    • Gość: pikuś Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:29
      Wygra Sandomierz - czyli M. Harańczyk
      • Gość: hihiha Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:04
        Wygra M.H. jak zejdą się dwie niedziele w kupie, a narazie się na to nie
        zanosi, bo nikt nie chce zmienić kalendarza.
        • Gość: oko Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk! IP: 213.25.73.* 24.11.06, 14:31
          Mam wrażenie że obóz borowsko-kwitkowsko-jaskierniowsko-millerowski (sic!) +
          czort wie kto jeszcze - poważnie trzęsie portkami. Co to będzie, jak trzeba się
          będzie wziąć do uczciwej roboty jak wszyscy (normalni, spoza uładu rączka-
          rączkę). Wszystkie wyssane z palca ploty i oszczerstwa już padły - pomimo wielu
          okazji nikt się nie odważył nic powiedzieć wprost. Harańczyk powiedział -
          proszę przeczytać sobie artykuł w Echu Dnia. Szczekać sobie można, przez
          siatkę. Jak ma się coś do powiedzenia to trzeba otworzyć drzwi i mówić wprost.
          Miłego weekendu!!!
          • Gość: socjaldemokrata Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:48
            Zagłosuję na Marka Harańczyka!
          • Gość: zorientowany Re: II tura w Sandomierzu - kto wygra ??Haranczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:17
            Wiec młodzieńcze, że przed nikim portkami nie trzęsę i w tym mam nad toba
            przewagę. Jednak co do tego co piszesz niżej przecytaj sobie pod tym.

<Co to będzie, jak trzeba się
            będzie wziąć do uczciwej roboty jak wszyscy (normalni, spoza uładu rączka-
            rączkę). Wszystkie wyssane z palca ploty i oszczerstwa już padły - pomimo wielu
            okazji nikt się nie odważył nic powiedzieć wprost. iedz, że ja portkami przed
            nikim nie trząsę>

Od kiedy powstała poprzednia Rada Miasta wielu z nich zwracałem uwagę na
            nieprawidłowości niektórych radnych. Mówiłem im to wprost w oczy na Sesjach,
            komisjach i przy innych okazjach. Mówiłem to co npisałem wielokrotnie panu
            Harańczykowi, jednak on jako radny to lekceważył i nie chciał się wziąć do
            uczciwej w tym temacie roboty. To włąśnie na kanwie tej sprawy mogę mu zarzucić
            to co napisałeś, że "rączka rączkę myje." A więc jak widzisz mówiłem mu przez
            otwarte drzwi i wprost tak jak to czynię teraz. Tak właśnie to wygląda i nie
            myśl, że są to jakiekolwiek oszczerstwa czy zasłyszane plotki tylko czysta
            rzetelna prawda, których Harańczyk jak do tej pory osobiście nie zdementował i
            to go całkowicie obciąża. Z drugiej zaś strony co ma dementować jak to jest
            prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka