edico Re: Augusto Pinochet i płacz babetki 14.12.06, 18:02 Kto Ci takie mydło zrobił z mózgu? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Oto tekst wyborcy Aleksandra Kwaśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:05 Nikto kto odrobinę zna historię nie pwinien kwestionowąc faktu, że generał A. Pinochet uchronił Chile od czerwonej zarazy i zagwarantował rozkwit swego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Augusto Pinochet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:35 i jeden i drugi robili to wszystko - mordowali wieszali i topili ludzi nie dla jakiejs szczytnej idei czy sprawy - działali w imieniu i z czystych prywatnych intresów potęg finansowych i militarnych - działali z niskich pobudek na ich zlecenie i z ich poparciem i dla ich propagandy. Jedni mieli Kubę drudzuy Chile dorabianie im twarzy bohaterów sprawia ze zniechecam sie do rodzaju ludzkiego mord zawsze pozostanie mordem i zadne pisanie tego nie zmieni obaj spotkają się w piekle tylko to wszystko nie zmieni juz zycia tych matek, dzieci które zostały wdowami i sierotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Augusto Pinochet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:46 Nie dorabiam Pinochetowi twarzy bohatera. Porównanie Pinocheta z gnojem Jaruzelskim, czy z ludobójcą Castro jest nikczemne. Pinocheta do działania wezwał Parlament (podałam link do uchwały) oraz sąd najwyższy. Na początek trzeba odpowiedzieć na podstawowe pytanie - czy Chilijczycy mieli nadal umierać z głodu i znosić krwawe rządy bydlaka Allende, czy mieli coś z tym zrobić? Ja uważam, że nie mogli znosić Allende. Nie wiem, czy ktokolwiek inny, oprócz Pinocheta mógł terrorowi Allende położyć kres. Kres położył Pinochet. Nie zaprzeczam, że były ofiary. Z tych 3 tysięcy około połowy zwolenników Allende i Pinocheta. Ale to była wojna domowa. Nie ukrywam, że były tortury. Nie ma dowodów, że zabijano i torturowano na polecenia Pinocheta. Wrecz przeciwnie. On tego zabraniał i za tortury wsadzał do więzienia. Jest pewne, że Chile rozkwitło. Jest pewne, że liczba ofiar w Chile była minimalna w porównaniu z krajami Ameryki, gdzie komuna chciała się dorwać do władzy. Pisałam o np. Nikaragui i Hondurasie. Bilans wychodzi zdecydowanie na korzyść Pinocheta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Augusto Pinochet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 23:21 Gość portalu: zdzislaw50 napisał(a): > BANDYTA zapomniałeś dodać - złodziej i gnój Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Augusto Pinochet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 14:10 Dla mnie osobiście Gen. A. Pinochet to heroiczny bohater, nie tylko Chile, który obronił ten Naród i mnieman kontynet południowoamerykański przed zalewem komunizmu, doprowadził kraj do rokwitu, a że zlikwidowano przy okazji kilku czerwoncych ........ stan wyższej konieczności. Nikt przy zdrowych i uczciwych zmysłach nie zaprzeczy, że komunizm był i jest systemem zbrodniczym tak samo jak faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys Re: Augusto Pinochet 25.12.06, 15:55 babet szkoda nawet komentowac twych bredni Odpowiedz Link Zgłoś