Dodaj do ulubionych

Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! Ha !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:02
Dzis prezydent oznajmił wspaniałomyślnie, ze budżet na 2007 rok, który
przygotował, opiewa na 4- milionowy deficyt !Aby nie popadac w dalsze
zadłużenia, magistracki guru zapowiedział ostre cięcia w wydatkach, nie
będzie żadnych tzw. jednorocznych inwestycji, żadnych remontów np. szkoł i
dróg !!
Dlatego chciał, by radni przegłosowali podwyżkę podatku od nieruchomości !
Ha ! Nawet takie kwoty niewielkie, kilka milionów są w magistrackiej kasie
potzrebne ! Ciekawee, czy radni 21 grudnia odważą się zatwierdzic taki
budżet !Czy zatwierdza podwyżkę podatku !
Na ferie zimowe nie było pieniędzy, ale znalazły sie na remont placu przy
kościele św. Wojciecha !
Elektoracie 72 - procentowy ! Masz swego uwielbianego prezydenta, w
blefowanie którego, uwierzyliscie przed wyborami.Teraz poznaliście częśc
prawdy. Reszta wyjdzie niedługo.Oby tylko miasto nie poszło z torbami !
A słynne "ambitne" jednostki z SLD, PSL, PO i PiS siedzą nadal cicho, mając
na ustach frazesy o obronie mieszkaców !Ci co się załapali do rady,
zadowoleni z diet nie maja ochoty sie wychylaC.Po co ? I takiich wybrano do
rady !
Obserwuj wątek
    • Gość: babetka To jest kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:04
      A ty jesteś kłamcą na podobieństwo socjaldemokratycznej gnidy
      • Gość: zaba Re: To jest kłamstwo IP: *.tkdami.net 12.12.06, 13:17
        babetka,waz slowa,chyba michalowi naleza sie przeprosiny!
        wejdz strone radia kielce i odsluchaj rozmowe z W.Lubawskim.
        • Gość: babetka Potwierdzam, że socjaldemokratyczna gnida łże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:20
          Byłam na stronie, a poza tym dzięki znane przychylności dla mnie Radio Kielce
          jestem w posiadaniu całości rozmowy.

Powtarzam - socjaldemokratyczna gnida, nazywająca siebie Michałem, kłamie.
        • Gość: Benedykt Re: To jest kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:22
          Odsłuchałem, dziwię sie, że babetka udaje iż nic się nie stało.Wystarczy
          posłuchac wystąpienia prezydenta i znac realia kieleckie, by mieć pogląd na
          sprawę.Otóz jest to prawdą, magistrat zaplanował 3-milionowy deficyt, liczy tez
          na uchwalenie przez radnych wyższego podatku od nieruchomości co piwnooo dac 4
          mln. zł,Prawdą jest tez zapowiedź zaciskania pasa,dla " zmniejszxenia
          zadłużenia miasta " - to cytat z wypowiedzi.Prezydent powiedizła "tak" bedą
          ogranizcenia w inwestycjach jednorocznych jak remonty szkól, dróg i ulic,oraz
          w tych "drobnych" np. kanalizacje, wodociągi.A tłumaczenie o czekających nas
          funduszach z UE w 2008 to bajeczki i mrzonki prezydenta .Nie wiadomo, czy
          miasto az tyle dostanie !
          • Gość: babetka Czy na tym forum są sami kretyni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:27
            A gdzie ja udaję, że nic się nie stało?

Gnida Michał napisał:

"nie będzie żadnych tzw. jednorocznych inwestycji, żadnych remontów np. szkoł i
            dróg !!"

Czy żaden debil z forum tego nie dostrzega, jak ta gnida bezczelnie kłamie?

Mogę wziąć pod lupę następne zdania gnidy, ale po co?
            • Gość: max Re: Czy na tym forum są sami kretyni? IP: 82.139.11.* 12.12.06, 16:59
              Zastanówcie się. Skoro Babetka wie co do słowa co powiedział prezydent w
              wywiadzie i tak zajadle go broni, to .... no,to jest sam Lubawski!Siedzi
              wieczorami przy kompie i broni swoich pomysłów.
    • Gość: Radek Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:16
      Gdzie to było ? Jaka narada ?Podaj
      • Gość: babetka Ta socjaldemokratyczna kłamliwa gnida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:18
        wzięła to stąd:

www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=661

Szkopuł w tym, że socjaldemokratyczna gnida nie umie czytać i słuchać ze
        zrozumieniem.
        • miskorabol Re: Ta socjaldemokratyczna kłamliwa gnida 12.12.06, 13:21
          i widzisz przeczysz temu co słyszysz. Naucz sie czytać i słuchac ze
          zrozumieniem a później szczekaj. Sio burku
          • Gość: babetka Po tobie czerwona gnido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:25
            nie spodziewam się, że zrozumiesz pisane.

Dla każdego półintelgenta kłamstwo jest widoczne na pierwszy rzut oka.
            Ale ja przecież wiem, że członkowie z SLD i FMS nie są półinteligentami.
            • miskorabol Re: Po tobie czerwona gnido 12.12.06, 13:35
              widać jak umiesz czytać ze zrozumieniem. Powtarzam nie jestem żadnym partyjnym
              koleżką. wróć do szkoły
          • Gość: ss Re: Ta socjaldemokratyczna kłamliwa gnida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:28
            trudno wprost uwierzyć aby Prezydent az tak sie mylił i trudno dopuscić aby tak
            oszukiwał - wydaje mi się to niemozliwe
            obiektywnie trudno sie odniesc bo danych raczej brak

to co mnie najbardziej niepokoi a co na forum nie ma jakiegos swiadectwa to
            katastrofa w słuzbie zdrowia - ludzie korzystający z usług panstwowej słuzby
            zdrowia sa ustawicznie upokarzani i od lat nic sie nie zmienia
            programy profilaktyczne itd dobrze - ale niech ktos zachoruje i nie ma na tyle
            kasy aby isć prywatnie to dowie się o czym mowie - od lat to samo i nic sie nie
            zmienia
            • Gość: babetka Re: Ta socjaldemokratyczna kłamliwa gnida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:30
              W czym prezydent się myli i oszukuje?

Bo na razie to widzę, że kłamie socjaldemokratyczna gnida zwana Michałem.
              • miskorabol Re: Ta socjaldemokratyczna kłamliwa gnida 12.12.06, 13:36
                umiesz tylko obrażać półintelgencie, zero kultury. Bój sie bój juz niedługo
                otworzą teczki i wtedy zapadniesz sie pod ziemię donosicielu jeden.
    • Gość: jadwiga Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:43
      Wszystko prawda, proszę posłuchac Rozgłośni Polskiego Radia w
      Kielcach .Dostrzegam,że miłośnicy rządów p.Lubawskiego mocno się zdenerwowali.I
      słuznie, tylko że teraz głupio im sie przyznać,iż na niego głosowali.
      • Gość: babetka Jadziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:45
        Udaj się do laryngologa żeby Ci ten socjaldemokratyczny syf z uszków usunął.
        • Gość: oj Re: Jadziu! IP: *.bredband.comhem.se 12.12.06, 14:51
          babetka... widze,ze masz poziom inteligencji na poziomie bakterii. poza tym
          wyrazaj sie normalnie,bo wstyd przynosisz naszemu miastu pokazujac w sieci na
          swoim przykladzie, jakie cwoki pozbawione oglady mieszkaja w Kielcach.
          NIE pozdrawiam
        • Gość: oj Re: Jadziu! IP: *.bredband.comhem.se 12.12.06, 14:51
          babetka... widze,ze masz poziom inteligencji na poziomie bakterii. poza tym
          wyrazaj sie normalnie,bo wstyd przynosisz naszemu miastu pokazujac w sieci na
          swoim przykladzie, jakie cwoki pozbawione oglady mieszkaja w Kielcach.
          NIE pozdrawiam
        • Gość: jacek i placek Re: do gnidy babetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:59
          Czytaj to i zrozum "....Budżet Kielc powinien zostać uchwalony do końca roku -
          zapewnił prezydent miasta, Wojciech Lubawski. Gdyby tak się nie stało, to na
          podstawie prowizorium nie można byłoby sfinansować na przykład zimowego
          wypoczynku dzieci. Wojciech Lubawski zaproponował ośmioprocentową podwyżkę
          podatku od nieruchomosci, jednak na to nie wyrazili zgody radni. Zdaniem
          prezydenta - podwyżka dałaby poważne wpływy do budżetu miasta.
          Gość Radia Kielce stwierdził, że trzeba będzie ograniczyć pieniądze na
          inwestycje jednoroczne, na przykład remonty dróg, czy szkół. Dlatego - jego
          zdaniem - w przyszłym roku trzeba będzie przyciągnąć pasa. Dzięki temu
          zmniejszy się zadłużenie.
          W 2007 roku miasto będzie ograniczało deficyt i kumulowało środki, aby rok
          później efektywniej skorzystać z pieniędzy unijnych.
          Wojciech Lubawski powiedział, ze jest przeciwny stosowaniu dyscypliny partyjnej
          przy głosowaniu ustaw, dlatego nie będzie naciskał na radnych, by popierali
          jego propozycje, ale głosowali zgodnie z własnym sumieniem.
          • Gość: babetka Ależ ja to doskonale rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:09
            Ja tylko stwierdziłam i to poniżej udowodniłam, jak to wypada uczynić dla
            socjaldemokratrycznych czerwonych świń, że socjaldemokratyczna gnida Michał kłamie.
    • Gość: babetka Dla kretynów nie umiejących czytać i słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:03
      Prezydent Lubawski powiedział tak:

Redaktor – Cztery miliony w tym roku. Te pieniądze były już zapisane w projekcie
      budżetu. Pojawi się pytanie z czego ciąć?

Wojciech Lubawski – No, z inwestycji jednorocznych. Jest, jest taka decyzja.
      Zobaczymy yy yy to wymaga konsultacji z radnymi, żeby potem znowu nie trzeba
      było w formie poprawek zmieniać tego budżetu. Więc y jest jeszcze kilka dni by
      się spotkać ss z radnymi. Mamy pewne propozycje.

Redaktor – Inwestycje jednoroczne, czyli możemy powiedzieć to mogą być remonty
      dróg, budowę kanału sanitarnego, czy budowę wodociągu, czy być może modernizacja
      jakiejś szkoły.

Wojciech Lubawski – Może tak być.

Czerwona gnida Michał napisał tak:

„nie będzie żadnych tzw. jednorocznych inwestycji, żadnych remontów np. szkoł i
      dróg !!”.

Jeżeli jakiś czerwony geniusz przytoczy, w którym miejscu Wojtek Lubawski
      powiedział, że nie będzie żadnych jednorocznych inwestycji, to uznam, że
      Włodzimierz Stępień nie popełnił w dniu 01.09.2005r. przestępstwa pojąc wyborców
      alkoholem.
      • miskorabol Re: Dla kretynów nie umiejących czytać i słuchać 12.12.06, 15:07
        czy Ty debilu umiesz czytać ze zrozumienie tekst ?? Bo nawet to co piszesz nie
        udaje Ci sie zrozumiec.

Wojciech Lubawski – No, z inwestycji jednorocznych wiec kretynie jak beda
        ciecia z inwestycji to któres z tych inwestycji nie bedzie. Czy az tak ciezko
        to zrozumieć ?? No tak zapomniałem ze jestes zmutowany i rozum masz tam gdzie i
        czym inni sie załatwiają
        • Gość: babetka Widzisz czerwona gnido, że jesteś kretynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:13
          Wojciech Lubawski w żadnym miejscu nie powiedział, że w przyszłym roku nie
          będzie żadnych inwestycji jednorocznych.
          Mowa była wyłącznie o cięciach.
          Wiesz co to są cięcia socjaldemokratyczny debilu?

To oznacz czerwony baranie, że niektóre, jedna, może dwie lub trzy inwestycje
          nie zostaną zrealizowane.

Idź może czerwona gnido do Roberta Siejki to ci wytłumaczy jeżeli jest w stanie.
          • miskorabol Re: Widzisz czerwona gnido, że jesteś kretynem 12.12.06, 15:25
            a wiesz kretynie ze jak są ciecia to z czegoś trzeba zrezygnować !!

> To oznacz czerwony baranie, że niektóre, jedna, może dwie lub trzy inwestycje
            > nie zostaną zrealizowane.

to jednak powiedział czy nie powiedział, bo sama sie plączesz widac u góry
            • Gość: babetka Czerwona gnido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:35
              Jesteś takim debilem, że jesteś odpowiednim towarzystwem dla członków z SLD.
              • Gość: denek Re: Czerwona gnido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:08
                Babetko przecież w finansach publicznych miasta Kielce rozrabiaół jak zając w
                kapuście Wasz ulubieniec, kltóry do barw czerwonuych .różowych i zbliżonyxch
                sie nie przyznaje a popaqrły go wszystkie powżne siły polityczne PO, PiS,PSl
                itd.Kto tu na głupka wyszedł?Chyba nie czerwone gnidy.
                • Gość: babetka Przepraszam bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:11
                  A kto to jest moim ulubieńcem?

PS.
                  Ja nie jestm "Wy". Tak, że nie musisz do mnie pisać "Wasz". "Wy" to pisz sobie
                  np. do członków z SLD.
    • Gość: Observer No i co 72 % poparcia wychodzi to jest IP: 61.152.238.* 12.12.06, 15:25
      wdzięcznosć Prezydenta dla kielczan.
      Po wyborach wychodzą kwiatki dla niedowiarków słuchających wypowiedzi nie wiem co przekazać napewno nie laryngologa.
      Myślę że trzeba tu oddzielić ludzi od fanatyków WELA a to wiele zmienia.
      • Gość: babetka Zdradź mi geniuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:36
        Jakie to kwiatki wychodzą, o których nie było wiadomo przed wyborami?
      • Gość: Observer Re: No i co 72 % poparcia wychodzi to jest IP: *.cc.gt.atl.ga.us 12.12.06, 15:43
        Może źle napisałem wszyscy mówiła to grupa myślących osób mieszkańców a reszta słuchała i co ? ale myślę że to byli fanatycy więc niech dalej pielęgnują swój wspaniały kwiatek który rzeczywiście rósł wcześniej.
        No ale będą przecież obice po co się martwić.(oby nie tak jak lotnisko w Białej Podlasce)
        • Gość: max Re: No i co 72 % poparcia wychodzi to jest IP: 82.139.11.* 12.12.06, 17:04
          Zastanówcie się. Skoro Babetka wie co do słowa co powiedział prezydent w
          wywiadzie i tak zajadle go broni, to .... no,to jest sam Lubawski!Siedzi
          wieczorami przy kompie i broni swoich pomysłów.
          • Gość: FAKT Re: No i co 72 % poparcia wychodzi to jest IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 12.12.06, 17:07
            Zgadza się ! Nawet słownik pasuje do wąsów !!!
          • Gość: mira Re: No i co 72 % poparcia wychodzi to jest IP: 82.139.11.* 12.12.06, 20:23
            Max ma rację, że Babetka to WEL, od 15.3 nie odzywa się. Skończył pracę i
            odpoczywa w domu.he, he!
    • Gość: Ksiegowa Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:10
      Juz wyjaśnili !Radio "Kielce" podało( słucham tylko dlatego,ze dyskutanci mnie
      zachęcili, by sprawdzic co sie dzieje z budżetem ),że komisja budżetu i
      finansow, dokonała autopoprawek i : zmniejszyła o milion zł pieniadze na zakup
      mieszkan socjalnych, mniej będzsie forsy na docieplenie Domu Pomocy Społecznej,
      a takze całkowicie wykreslono budowę sztucznego lodowiska !!!Wszystkie decyzje
      są pewnie złe, tylko dlaczego nie sięgnięto po bardziej drastyczne osczcędności
      w innych dziedzinach! Chocby w zakresie ryczacych syren, o czym z zadowoleniem
      donosił szef od tych urzadzęń,ktore mają być teraz przyjazne i inteligentne -
      czyli informacyjne !! Ludzie w wielu osiedlach nie mają chodników, wyrównanych
      ulic, kanalizaqcji i wodociagu w XXI wieku, a nasi wybrańcy zajmują sie takimi
      bzdetami !To juest właśnie magistrat !
    • Gość: Antek Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:54
      Słuchajcie swego WELA, jego bajeczek i opowieści nie z tej bajki.Kto sie teraz
      przyzna,że jest wsród tych 72 porocent,którzy glosowali na tym panem.Kto sie
      przyzna,że głosował na radnych,jak ich zwą dietetyków, którzy nic nie robili w
      poprzedniej kadencji, a teraz nie stac ich było na krytyczne opinie i dali
      nawet podwyżke prezydentowi.Kpina ! Do odwołania wszystkich, włącznie z
      radnymi !
      • miskorabol Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! 13.12.06, 07:58

i okazuje się że WEL nie jest taki "ekstra" jak sie przedstawił.
        Co do babety być może to WEL ale bardziej pasuje mi na WELa behemot.
        • Gość: mysia Re: Kielce zadłużone - stan wojenny w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 08:45
          Jak to jest strasznie poważna sprawa niech świadczy fakt, że na Forum znikł
          temat Marszałek wydał wyrok na miasto, które GW pośpiesznie zdjęła. Czyli
          cenzura wróciła.Okazuje się, że to Franek uchronił miasto przed zagładą. Mieli
          racje członkowie Stowarzyszenia Lotnisko Kielce i taki jeden profesor chyba z
          AŚ, że mówili o pomysłach Wojeciecha jako ekonomiczne barbarzyństwo.A teraz nie
          ma lotniska, nie mamy pomocy UE bo jesteśmy na 120 mln zadłużeni, nie będziemy
          remontowali szkół, dróg mostów itd. tylko spłacali długi. Wprowadzić
          natychmiast w Radzie Miejskiej stan wojenny, internować Prezydenta i tych
          członków Rady, którzy głosowali za Obicami/ uchwalili dotacje UE na 185 mln -
          zrezygnowali z mieszkań socjalnych/ Gdzie jest opiekuńcza rola posła
          Gosiewskiego,gdzie Regionalna Izba Obrachunkowa. gdzie jest NIK, gdzie jest
          prokurator i gdzie jest Grzegorz Banaś nazywany a bardziej przezywany wojewodą
          świętokrzyskim, który za tak lipne uchwały Rady Miejskiej dał jej nagrodę 3
          mln, żeby budowała Obice i pozbawiała Masłów w konieczne wyposażenie
          nawigacyjne. Czy w tym kraju jest premier, który w tej sprawie coś powiedział a
          teraz powinien wyegzekowować prawo, jeżeli jego partia ma sprawiedliwość w
          tytule.Radnym przypomnieć po kieszeni ile ich głupota kosztowała, bo za to
          ponoszą materialna odpowiedzialność. Zamiast wielkiego zwycięstwa macie
          klerykowianie wielką klapę/ na razie finansową/Internować Jacka Nowaka również
          za to, że u przyczyn społecznych likwidacji Masłowa znalażł przyczyny
          społeczne - czyli własną działkę a teraz oczekuje kolejnego awansu społecznego.
          • Gość: babetka Bez pochopnych sądów proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:14
            Nic nie znikło.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=47890361&s=0
          • Gość: babetka Jest nawet drugi wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:18
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=47778487&s=0
            • Gość: mysia Re: Jest nawet drugi wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:30
              Alarm dla forumowiczów - babetka nas kontroluje i babetka nas prowokuje.Czyżby
              babetka była co naujmniej z kręgów zblizonych do pałacu prezydenckiego. Czy
              babetka zakłada cenzurę i knebel!!!!
              • Gość: babetka Mysiu miła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:39
                Czy naprawdę myślisz, że kontroluję bandę kretynów z forum?

Tobie po prostu zwróciłam uwagę na pewną nieścisłość, bo wydaje mi się, że
                jesteś prosta niczym członek SLD.
                • Gość: mysia Re:Babetka a członek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:46
                  Babetko nie sprowadzaj dyskusji na tematy członka.Popsute członki maja
                  towarzysze z Samoobrony, natwątlone i nie przydatne towarzysze z SLD a do tej
                  grupy dołączyli także magistraccy, bo ich morale także jest pod znakiem
                  zapytania,po tym co z finansami publicznymi czynili i czynią.Zamiast
                  wyremontowanych klas bedziemy mieli pomniki z dz9iką świnią na czele jako
                  najważniejsze zadanie inwestycyjne.Ja natomiast jako osoba skromna i dobrze jak
                  na warunki kieleckie wykształcona ze znajomością świata i 4 języków zachowuje
                  się w sposób typowy dla siebie;mam głowę między uszami i potrafię wszystkie
                  wybryki chamskie ludzi władzy i ich pretorian oraz fanatycznych zwolenniko3w
                  Obic i bombowca dosadnie ocenić.
                  • Gość: bab Bardzo mnie zaciekawiłaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:55
                    Gość portalu: mysia napisał(a):

> Babetko nie sprowadzaj dyskusji na tematy członka.Popsute członki maja
                    > towarzysze z Samoobrony, natwątlone i nie przydatne towarzysze z SLD a do tej
                    > grupy dołączyli także magistraccy, bo ich morale także jest pod znakiem
                    > zapytania,
                    (...)
                    > na warunki kieleckie wykształcona ze znajomością świata i 4 języków

Zafrapowało mnie to, że koleżanka posiada tak precyzyjne informacje o członkach.
                    Rozumiem, że towarzysze z Samoobrony pozarażali różne dziwki syfem. Mam
                    nadzieję, że koleżanki nie zarazili.
                    Zdumiała mnie opinia o członkach SLD, bo zawsze słyszałam, że z Lesia Millera to
                    zawołany jebaka. A na forum pojawiła się nawet informacja, że Włodek Stępień
                    także się nie oszczędza.

Czy członki z magistratu z nadwątlonym morale preferują jakieś nieprzystojne figle?

Skoro koleżanka zna cztery języki, to nie musi się koleżanka ograniczać do
                    członków z Samoobrony, SLD i magistratu. Może koleżanka wybrać karierę
                    międzynarodową.
                    • Gość: mysia Re: Bardzo mnie zaciekawiłaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:00
                      Już dawno to zrobiłam i nie musiałam pytać o zgodę tutejszych notabli.Skoro
                      dyskusja została sprowadzona na członków to zapamietajcie, że partie mają
                      członków partii i członków w partii.Nie wiem o której kategorii mężów stanu
                      prowadzicie dyskusje. Bo członek w partii to taki osobnik, który nie rozumire i
                      nie mozna mu wytłumaczyć co się wokół niego dzieje i z tego powodu z przyczyn
                      politycznych jest przekładany z nogawki do nogawki, bo nogawki są zawsze dwie.
                      • Gość: babetka Bardzo się cieszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:03
                        że wybrałaś karierę międzynarodową.
                        Tym bardziej, jeżeli obcowanie z członkami Samoobrony, SLD i magistrackimi nie
                        sprawiało Ci przyjemności.

Życzę sukcesów zawodowych i wiele pomyślności :)
                        • Gość: mysia Re: Bardzo się cieszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:13
                          Cieszę się że moja aluzja została dobrze zrozumiana. A moje krakanie, że jak
                          tak dalej z finansami Kielc będzie, to jako klerykowianie bedziemy zima w
                          trampkach chodzić nie zostalo właściwie odrebrane.Jakis Wicek z magistratu to
                          pojął w ten sposób, że handluje chińskim obuwiem.Sprawy publiczne to poważne
                          sprawy i niech sobie Rada i Prezydent nie robią jaj. Miejmy chociaż taki lufcik
                          jak Masłów ,aby do nas przylatywali porządni ludzie a nie rozdęte i
                          niepotrzebne Obice. Ja chcę mieszkać dalej w normalnym Klerykowie a nie
                          nadętych i głupawych oraz ośmieszanych w kraju Kielcach. Wydaje mi się, że
                          chyba wkrótce dobijemy do Wloszczowy i Wąchocka..;PS;Jajkami nie handluję.
                          • Gość: babetka Mysiu miła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:18
                            Gość portalu: mysia napisał(a):

> Cieszę się że moja aluzja została dobrze zrozumiana. A moje krakanie, że jak
                            > tak dalej z finansami Kielc będzie, to jako klerykowianie bedziemy zima w
                            > trampkach chodzić nie zostalo właściwie odrebrane.

Nie chcę się rozwodzić, ale wytłumacz mi, co finanse Kielc mają do mojego obuwia?

I wytłumacz mi co miałaś na myśli pisząc "że jak tak dalej z finansami Kielc
                            będzie"?
                            "Tak będzie", czyli jak inteligentna Mysiu?

• Gość: kretynka Re: Mysiu miła! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.06, 11:05
                  Babetko ,chyba za bardzo uwierzyłaś w siebie niczym Jaśnie nam Panujący.Za dużo
                  zainwestowałaś ,a teraz deficyt spłacasz ..inwektywami.Oj
                  nieładnie ,samokontrola w demokracji jest warunkiem sine qua non naszego
                  bytu .Geniusze ,oprócz wizji muszą mieć drożny układ naczyniowy ,który
                  gwarantuje dobre myślenie.Może zmiana diety pomoże ???
                  • Gość: babetka Droga Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:22
                    Będę wdzięczna jeżeli wyrazisz swoją myśl jaśniej, ponieważ jej (myśli) nie
                    zrozumiałam.

Jeżeli sama nie potrafisz, to może poprosisz o pomoc Roberta Siejkę z SLD.
                    On dorównuje Ci z pewnością inteligencją.

• Gość: kretynka Re: Droga Kretynko! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.06, 11:31
                      Babetko,wiedza nabyta i inwektywy ,to ciut za mało, aby wiecznie
                      błyszczeć.Czyżbyś już osiągnęła swój szczyt kreatywności?
                      Facetom ,podobno ,wiagra pomaga..a kobietom miłość.
                      • Gość: babetka Miła sercu memu Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:36
                        Ja tylko prosiłam o to, abyś swoją myśl wyraziła jaśniej.

Jeżeli nie może Ci w tym pomóc Robert Siejka z SLD, to może udzieli Ci pomocy
                        znakomity Profesor Stanisław Żak.

Nie wątpię, że Pan Profesor Stanisław Żak osiągnął Twój poziom i sprecyzuje
                        Twoje przemyślenia.
                      • Gość: babetka Miła Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:42
                        Nie radzę zwracać się do Włodzimierza Stępnia, bo może się zdarzyć, że napoi Cię
                        alkoholem, jak to uczynił z wyborcami w dniu 01.09.2005r.

Wprawdzie Włodzimierz Stępień chyba osiągnął Twój poziom, ale nie chcielibyśmy
                        mieć kolejnej afery związanej z wiagrą i miłością?!
                      • Gość: babetka Moja ulubiona Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:59
                        Możesz się także udać po pomoc do Sławka Kopycińskiego z SLD, który jest chętny
                        do pomocy, a intelekt posiada równie błyskotliwy, jak Twój.

Na dowód przytoczę słowa Sławka z sesji RM w Kielcach:

„Panie Przewodniczący, Wysoka Rado.
                        Chciałbym powiedzieć, że jako najmłodszy radny i najmniej doświadczony wiem jak
                        głosować. Jeśli ktoś nie wie to bardzo proszę go do siebie, ja mu wytłumaczę”.

Widzisz droga Kretynko, że Sławek z SLD na pewno chętnie Ci pomoże?

PS.
                        Czy myślisz, że Sławek z SLD potrzebuje wiagry?
                        • Gość: kretynkamandarynka Re: Moja ulubiona Kretynko! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.06, 12:26
                          Nie przejmuj się ,jeśli splajtował Ci kabarecik.Zawsze mozesz go
                          reaktywować,jesli nawet trzeba będzie czekać do zakończenia kadencji.W mieście
                          dużo jest ludzi kocepcyjnych a nawet konceptualnych! a więc z pewnością
                          odniesiecie sukces. Może nawet, jako sponsor, spłacisz długi swego
                          Oblubieńca ??!
                          • Gość: babetka Moja kochana Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:15
                            Jak słyszałam, to takim człowiekiem "koncepcyjnym" jest profesor Czarny z AŚ, a
                            Jego "koncepcyjność" doskonale poznała Joasia Grzela.

Nie wiem, czy znamienity profesor jest obecnie w Kielcach, ale udaj się do
                            Czarnego lub do Joasi Grzeli, jednostek na Twoim poziomie, a z pewnością pomogą
                            Ci w formułowaniu myśli.
                            • Gość: cizia Re: Moja kochana Kretynko! IP: *.pu.kielce.pl 13.12.06, 14:43
                              Głupie cipy - larum biją bo miasto plajtuje a wy ciągle jak w samoobronie o
                              seksie. To też juest wazna dziedzina życia społecznego i jak bedziecie w
                              klerykowie w trampach zimą chodzić tro i seksu wam się odechce.
                              • Gość: kret... Re: Moja kochana Kretynko! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.06, 16:50
                                Epidemia andropauzy dziesiątkuje Kielce. Nawet wycyzelowane dowcipy nie pomoga
                                ekipie dotkniętej przemijaniem.Najlepiej byłoby zabrać swoje zabawki i odejśc
                                w zaciszne miejsce.Przynajmniej ponad 70 % Kielczan ,którzy zostali w
                                domkku,byłoby dozgonnie wdzięczych.A przywoływanie ducha SLD to zwykłe bicie
                                piany /historycznej już/lub ,jak kto woli ,profanacja wielkiego wodza rewolucji.
                                • Gość: babetka Miła Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:01
                                  Jak na razie to jeszcze jakiś wpływ na rzeczywistość posiadają kanalie i
                                  złodzieje z PZPR i SLD.

Uznam, że jest to bicie piany historycznej, jeżeli zbrodnicza PZPR i jej
                                  następca SLD uznane zostaną za organizacje zbrodnicze, a ich członkowie
                                  potraktowani podobnie, jak członkowie lewicowej NSDAP.
                                  • Gość: Adam Re: Miła Kretynko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:02
                                    O słabości SLD świadczy nawet i to,że pozwala na obrzucanie partii takimi
                                    kalumniami bezkarnmie. Gdyby babetka musiała odpowiadac za to, skonczyłyby sie
                                    takie dziwactwa na foum i nie poszanowanie innych.
                                    • Gość: babetka Adasiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:20
                                      Jeżeli wszyscy uznajemy, że lewicowa NSDAP była zbrodnicza i za taką została
                                      uznana oraz istnieje zakaz kontynuowania działalności NSDAP także w formie
                                      "pogrobowców", to powinien również isnieć zakaz funkcjonowania partii
                                      komunistycznych i ich pogrobowców.

Socjalizm był i jest bez żadnych watpliwości systemem o wiele bardziej
                                      zbrodniczym niż jego równie lewicowy brat faszyzm. A dowód jest bardzo prosty i
                                      "policzalny". Dowodem jest liczba ofiar. Socjalizm zamordował wielokrotnie
                                      więcej ludzi niż faszyzm.
                                      Jeżeli to przyjmiemy do wiadomości, to z tego faktu wynika prosto, że PPR i
                                      PZPR, jako partie komunistyczne powinny być uznane za zbrodnicze. SLD jest
                                      natomiast spadkobiercą PZPR, w tym także prawnym spadkobiercą.
                                      W SLD jest mnóstwo członków, którzy byli członkami PZPR i PZPR przybudówek typu
                                      ZMS, SZSP itp.
                                      Czyli jest tak, jakby członkowie NSDAP stworzyli nową partię przejęli majątek
                                      NSDAP i przedstawiali się jako awangarda demokracji i postępu.

I to właśnie jest sedno problemu, który już dawno powinien być definitywnie
                                      rozwiązany.
                                    • Gość: kret... Re: Miła Kretynko! IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.06, 18:26
                                      Nie popełnię nietaktu ,jeśli stwierdzę ,ze jesteśmy zmęczeni zabawą w kolory.W
                                      Kielcach ważne jest to, aby mieszkańcy mieli "dostęp " do światła,słońca i
                                      nieba ,aby NIKT nie ograniczał ich spokojnego posiadania tego ,czego dorabiali
                                      się ,często przez całe życie. Aby piasek nad Zalewem cieszył oko spacerowicza a
                                      zieleń w parku emeryta z pieskiem.Aby Każdy czuł się jak u SIEBIE,bo taka jest
                                      idea samorządu.NIewazne kto zapewni ludziom spokój ,ciszę i w miarę dostatnie
                                      życie,bez blichtru i tandety.Kazdy kolor z palety będzie dobry i pożądany,jesli
                                      spełni oczekiwania większości społeczeństwa a nie tylko TYCH
                                      najsilniejszych ,którzy mogą kupić wszystko.
                              • Gość: babetka Ciziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:58
                                W jaki to sposób miasto plajtuje?!

Posiadasz chyba rozumek Roba Siejki lub Joasi Grzeli :)))

Bo tylko od nich mozna takie brednie usłyszeć.
                                • Gość: fic Re: Ciziu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:30
                                  Babetka to urzędowy prowokator. Jak się cipciu dowiedzieć jak miasta plajtują,
                                  to zapisz na AŚ na ekonomię. Wtedy będzie wesoło jak nie befdzie wypłat dla
                                  całej sfery pracowników świadczących usługi dla miasta.Jak dzieci zamiast
                                  chodzić do szkoły będą chodzic na wafgary, bo nie będzie je kto miał uczyć.Ale
                                  Wojtusia niejakiego stać na wszystko i teraz dopiero po wyborach ujawnił,że nie
                                  umie rządzić i jest człowiekiem nieprzewidywalnym.OProsimy o więcej o port
                                  lotniczy z najdłuższym pasem startowym , z najwyższą wieżą w świecie, o więcej
                                  pomników, stadionów, hal, pływalni / tylko wszystkie olimpijskie/ Ptrosimy o
                                  piętrowe autobusy, tunel pod wzgórzem katedralnym, o całkowite zaprzestamnie
                                  ruchu samochodowego w mieście i jescze kilka takich hal jak Boczna, gdzie
                                  dzieci w ramach oficjalnych wagarów robią za jkibiców i frekwencje nabijają.
                                  • krzysztof.slawinski Projekt budżetu jest jawny!!! 13.12.06, 18:58
                                    Projekt budżetu nie jest dziełem tajnym, a wręcz przeciwnie jest jawny aż do
                                    bólu. Ponieważ jednak odszukanie go na stronie Urzędu Miasta Kielce przekracza,
                                    jak widzę, możliwości umysłowe aktywistów produkujących te bzdury o zadłużeniu
                                    Miasta, podaję link do podstron z projektem budżetu na rok 2007:
                                    www.um.kielce.pl/pl/budzet/projekt_budzetu_07/
                                    Czytajcie i analizujcie go aż do bólu. Może sami dojdziecie do tego, ze mówienie
                                    o katastrofalnym zadłużeniu Kielc, świadczy o braku mózgu u osób, które to mówią.

PS.
                                    Pozdrawiam koleżankę ukrywającą się pod intrygującą mnie ksywą "babetka".
                                    • Gość: babetka Panie Krzysztofie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:49
                                      Dziekuję za pozdrowienia, które zresztą odwzajemniam :)

Tym niemniej radzę, aby miał się Pan na baczności, bo jak Pan już chyba zauważył
                                      potrafię być bardzo niemiła, nie zważając na pozycję i „autorytet” osoby :)

Mam też dla Pana prezent:

www.mytempdir.com/1100876
                                      www.mytempdir.com/1112193

Może Pan ściągać bez obaw. To nie są żadne wirusy.
                                      • krzysztof.slawinski Babetko, która potrafisz czasem być nie miła! 13.12.06, 21:56
                                        Pamięć mam dobrą, więc cały czas mam się na baczności i baczę aby czyn nie
                                        wyprzedzał myśli :-)))))

THX za dwa prezenciki. Naprawdę niezłe!

Życzę spokojnej nocy.
                                        Pozdrawiam.
                                        • krzysztof.slawinski Re: Babetko, która potrafisz czasem być nie miła! 13.12.06, 22:03
                                          Wyjaśniam aktywistom forumowym dbającym o poprawność języka ojczystego, iż "nie
                                          miła" napisałem celowo rozdzielnie.

Aktywistom forumowym życzę snów o kontaktach cielesnych z posłem S.Ł.
                                          • Gość: moskit Re: Babetko, która potrafisz czasem być nie miła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:42
                                            Krzysztof-Jestes tajemniczy w temacie "cielesnym" z poslem S.L.,sny babetki,
                                            to werwa,dynamit ,szatan nie baba/podobno ponetna/+posel ,a jeszcze na jawie.
                                            Mysle ze Romeo i Julia staliby sie tlem,lubie romanse ludzi "z klasa".
                                  • Gość: babetka Miły Ficu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:44
                                    Per "ciciu" to możesz się zwracać do swoich partyjnych koleżanek. Np. Joasia
                                    Grzela będzie z pewnością zadowolona jeżeli jakiś członek zwróci się do Niej
                                    "cipciu".

Na ekonomię na AŚ to nawet nie splunę, tak, jak nie splunę na całą AŚ z ich
                                    PZPR-owskim potencjałem "naukowym".

Oświadczam, że nie ma żadnego zagrożenia w wypłatach dla pracowników
                                    świadczących usługi dla miasta. To jest SLD-owska brednia.

Czy dzieci chodzą na wagary, czy nie to przede wszystkim zależy od rodziców.
                                    Jeżeli rodzic jest kretynem, to można się spodziewać, że i dziecko będzie
                                    kretynem i będzie chodziło na wagary.
                                    To tak, jak z komunistami - rodzicce komuniści, to 90% prawdopodobieństwa, że
                                    dziecko będzie sku...nem.

Jak pan Lubawski rządzi było wiadomo już od co najmniej 3,5 roku.

O reszcie się nie wypowiem, bo w części jest to zgodne z moimi zastrzeżeniami do
                                    realizowanych projektów.
                                    • Gość: fic Re: Miły Ficu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:41
                                      Wyście wszyscy towarzysze magistraccy pie..ięci na punkcie SLD i
                                      zaprzestaliście trzeżwej oceny rzeczywistości.Atakowanie prawie nieboszczki SLD
                                      jest po prostu unikaniem odpowiedzialności za czyny Waszego i dzielnego męża
                                      stanu.Teraz rzekomo chodzi o oszczędności 4 mln zł a ile wydaliście na bzdety
                                      czyli pomniki. Ile miał kosztować stadion, hala i inne głupawe przedsięwzięcia
                                      jak np, nikomu niepotrzebne lotnisko Obice, które powstaje dlatego, że działkę
                                      ma Nowak w Masłowie. I dzisiaj zoerientowaliście się, że trzeba mieć wkład
                                      własny, aby otrzymać dotacje UE.To jest gospodarność, jeżeli Rada Miejska
                                      uchwala wydanie 185 mln zł z funduszy UE na Obice, których nigdy nie dostanie
                                      bo Kielce to zadupie Europy. W związku z tym trzeba osr.. SLD, trzeba osr.. AŚ
                                      i kilka jeszcze napotkanych obiektów, aby zrozumieć, że nie mamy gospodarza
                                      miasta ale za to mamy mało odpowiedzialność za swoje czyny radnych nie tylko z
                                      SLD.Zabrać ludziom pieniądze na remont mieszkań socjalnych to wstyd przed
                                      Europą, bowiem ta opiera swój rozwój na rozsądnej polityce społecznej i
                                      równomiernym rozwoju gospodarczym.Ale jak się jest głupim, to tą obiecaną furę
                                      pieniędzy nie tylko nie wyda się rozsądnie, ale wszystkie pieniądze przesra,
                                      jak to czynia Kielce, mało odpowiedszialne za swój własny los,
                                      • miskorabol Re: Miły Ficu! 14.12.06, 08:35
                                        Czytajcie i analizujcie go aż do bólu. Może sami dojdziecie do tego, ze mówienie
                                        o katastrofalnym zadłużeniu Kielc

a kto tu mówi o katastrofalnym zadłużeniu ?? Tu chodzi o fakt poinformaowania o
                                        tym. Wydawało się pieniądze na lewo i prawo, na bzdurne pomniki, oratoria z
                                        których zysku dla miasta nie ma. Mało ??
                                        • Gość: mtr Re:Babetka wstępuje do SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:32
                                          Czy Babetka dzisiaj milczy dlatego, że do SLD wstępuje?
                                    • Gość: eureka do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 22:31
                                      Napisałaś droga babetko myśl złotą:
                                      cyt:
                                      "...To tak, jak z komunistami - rodzicce komuniści, to 90% prawdopodobieństwa,
                                      że dziecko będzie sku...nem...."

Jestem tu pierwszy raz i od początku czytam sobie wszystkie posty nt. budżetu
                                      Kielc i te "okołobudżetowe".
                                      Gdybyś babetko nie zrozumiała,
                                      bo widzę, że zdarza Ci się niezrozumienie przeczytanego tekstu
                                      - wyjaśniam od razu, że pisząc okołobudżetowe mam na myśli te odbiegające od tematu.

Ale wracam do mojego pytania skoro tak się świetnie orientujesz w socjologii i
                                      statystyce.
                                      Piszesz, że jak rodzic komuch to dziecię w 90% będzie sku...komuchem.
                                      Wszystkowiedząca babetko, świetnie się orientująca w temacie: "co Prezydent
                                      Lubawski miał na myśli"...
                                      Z pewnością wiesz również jak to jest z rodzicami, częściej tatusiami alkoholikami.
                                      Jaki jest stopień prawdopodobieństwa, że dziecko będzie pijakiem?
                                      • Gość: babetka Re: do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 22:39
                                        Komuch to najczęściej pijak.
                                        I bardzo na wódę łasy. Przykładem jest chociażby czerwone towarzystwo, które
                                        przybiegło w dniu 01.09.2005r. na ochlaj urządzany przez Włodzimierza Stępnia,
                                        który tym samym popełnił przestępstwo.

Przykładem także są alkoholowe libacje urządzane w lokalu SLD na Sienkiewicza
                                        połaczone z oddawaniem moczu na klatce schodowej.

Tak więc dziecko komucha ma ogromną szansę zostać pijanym sku...synem.
                                        • Gość: eureka Re: do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:21
                                          Gość portalu: babetka napisał(a):

> Komuch to najczęściej pijak.
                                          > I bardzo na wódę łasy. Przykładem jest chociażby czerwone towarzystwo, które
                                          > przybiegło w dniu 01.09.2005r. na ochlaj urządzany przez Włodzimierza Stępnia,
                                          > który tym samym popełnił przestępstwo.
                                          >
                                          > Przykładem także są alkoholowe libacje urządzane w lokalu SLD na Sienkiewicza
                                          > połaczone z oddawaniem moczu na klatce schodowej.
                                          >
                                          > Tak więc dziecko komucha ma ogromną szansę zostać pijanym sku...synem.

Mam 100 - procentową pewność, że takiej szansy NIE stracili jeszcze dorośli
                                          synowie i córy należący obecnie do Samorządnych Kielc
                                          Prawdopodobnie - idąc Twoim babetko tokiem myślenia wychowali się w rodzinach
                                          alkoholickich.
                                          Dobrze rozumuję?, nadążasz?
                                          • Gość: babetka Re: do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:28
                                            Czyżbyś sugerowała, że Robert Siejka wychował się w rodzinie alkoholickiej?

Miał chyba jakieś ekscesy alkoholowe :)
                                            • Gość: eureka Re: do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:42
                                              Gość portalu: babetka napisał(a):

> Czyżbyś sugerowała, że Robert Siejka wychował się w rodzinie alkoholickiej?
                                              >
                                              > Miał chyba jakieś ekscesy alkoholowe :)

Babetko,
                                              czy Ty naprawdę jesteś tak tępa, jak wynika z Twoich postów i rozumiała treść
                                              tylko wtedy, gdy jest napisane "czarno na białym"?
                                              EUREKA NIE JEST rodzaju żeńskiego :)

A wracając do meritum - sugeruję, że niektórzy z dzisiejszych prawicowych
                                              liderów poczęci byli przez tatusiów pijaków.

ps.Ciebie babetko też chyba bocian nie przyniósł?
                                              Tatuś był komuchem - alkoholikiem, że tak nienawidzisz lewicy?
                                              • Gość: babetka Re: do babetki_wszechwiedzącej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:49
                                                Gość portalu: eureka napisał(a):

> Babetko,
                                                > czy Ty naprawdę jesteś tak tępa, jak wynika z Twoich postów i rozumiała treść
                                                > tylko wtedy, gdy jest napisane "czarno na białym"?
                                                > EUREKA NIE JEST rodzaju żeńskiego :)
                                                >
                                                > A wracając do meritum - sugeruję, że niektórzy z dzisiejszych prawicowych
                                                > liderów poczęci byli przez tatusiów pijaków.
                                                >
                                                > ps.Ciebie babetko też chyba bocian nie przyniósł?
                                                > Tatuś był komuchem - alkoholikiem, że tak nienawidzisz lewicy?

Niewiarygodne!

A ja już pomyslałam, że alkoholikami byli rodzice Ola Komsomolca Kwaśniewskiego,
                                                Roberta Siejki, Sławomira Kopycińskiego i chociażby Włodzimierza Stępnia, który
                                                w dniu 01.09.2005r. popełnił przestępstwo pojąc wyborców alkoholem.

A ten "eureka" to jest może rodzaju nijakiego, jak socjaldemokratyczna wesz? :)
                                          • Gość: babetka A Olo Komsomolec Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:35
                                            także za kołnierz nie wylewa.

Pamiętasz, jak mało co nie upadł na ryja na groby pomordowanych przez swoich
                                            ideowych poprzedników oficerów polskich?

Ciekawe, czy Robert Siejka będzie wnioskował, aby tego kłamcę, który jest hańbą
                                            Polski pozbawić honorowego obywatelstawa Kielc?
                • Gość: gość Re: Mysiu miła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:54
                  skąd znasz członka SLD?
    • Gość: wyborca Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:55
      A kto tak w Kielcach gospodarzy? Kto ich wybrał?
      • Gość: mecch Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:08
        Oświecony naród!!! który ekonomię jak na razie ma w nosie delikatnie ujmując,.
        Dał się omamić wielkiemu guru a teraz trzeba wrócić do rzeczywistości bez
        pieniędzy;
        PS; Czekam na reakcję babetki, która zapewne wyzwie mnie od czerwonych świń i
        to wszystko będzie służyło za wiarygodną odpoiwedź.
        • Gość: babetka Nie będę Cię wyzywała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:14
          Jeżeli udowodnisz swoją tezę, że "teraz trzeba wrócić do rzeczywistości bez
          pieniędzy" (w odniesieniu do budżetu Kielc), to schylę przed Tobą głowę i uznam,
          że jesteś fachowcem.

Natomiast Michał, który rozpoczął ten wątek stekiem kłamstw i inni, którzy tych
          kłamstw nie dostrzegają, są dla mnie czerwonymi socjaldemokratycznymi gnidami,
          na które nie warto splunąć.
        • Gość: babetka Ja uważam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:23
          że sytuacja finansowa Kielc nie jest zła. A na tle innych miast wręcz bardzo dobra.
          • Gość: merk Re: Ja uważam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:18
            Co to zadłużenie jedyne 120 mln zł, kiedy prawo dopuszcza nawet 300 mln.Trzeba
            się tylko umiejętnie rozpędzić i po ptokach.Sztuką jest rządzić mając mało
            pieniędzy, ale ta sztuka kielc nie dotyczy.I znowu babetka wyzwie mnie od
            czerwonych świń.A miasto dopiero po latach inwestowania dowiedziało się, że
            chcąc skorzystać z funduszy UE - czego uczymy i co zdają studenci na ekonomii
            AŚ należy mieć wkład własny,
            • Gość: mysia Re: Babetko- lądujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:30
              Babetko- lądujemy. Ja tam też lądowałam tylko MD 11

video.interia.pl/obejrzyj,film,35340
              • Gość: babetka Re: Babetko- lądujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:49
                Podziwiam koleżanki wyrafinowane poczucie humoru.
                Ja niestety nie zrozumiałam tego dowcipu.
            • Gość: babetka Re: Ja uważam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:47
              Być może to zadłużenie jest nawet większe niż te 120 mln. Chociaż mam pewne
              wątliwości, które wynikają być może ze spezyfiki planowania i przedstawiania
              budżetu.
              Chodzi o to, że w jednym dokumencie stan zadłużenia na 10.11.2006r. określony
              jest na 56 mln., natomiast w drugim stan zadłużenia na 31.12.2006r. 130 mln.

Pomimo to nie uważam, że sytuacja finansowa Kielc jest zła. I podtrzymuję swoje
              stanowisko, że na tle innych miast jest bardzo dobra. I całkowicie nieuprawnione
              jest stwierdzenie, że jest tragicznie i zabraknie pieniędzy np. na wypłaty.

Epatowanie wysokością długu świadczy wyłacznie o tym, że ktoś chce manipulować
              publicznością. Bo długi ma praktycznie każde miasto. Kwestią jest, jaką część
              stanowią w budżecie, jaka jest zdolność do spłaty (bo pamiętajmy, że kredyt jest
              zaciągany np. na realizację zadania, które zostanie sfinansowane z środków
              odzyskanych z UE lub np. z odzyskanego podatku VAT itp.). Tak, że bardzo często
              kredyt zaciagany jest po to, aby utrzymać płynność w danym okresie.
    • Gość: Edukator Re: Kielce najmniej zadłuzone ! 2007r. IP: 62.29.253.* 15.12.06, 12:00
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8467023,wiadomosc.html?ticaid=12dcc
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060818/ekonomia_a_1-1.F.jpg
      • Gość: merk Re: Kielce najmniej zadłuzone ! 2007r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:48
        Spodziewałem się takiej urzędowej odpowiedzi. Kielce w ogóle długu nie mają, to
        jeżeli tak, to po co wyborach ogłasza się zaciskanie pasa i rezygnację z
        remontu szkół/ szaczególnie to ostatnie jest ważne dla naszego rozwoju/Urzędowy
        optymizm i urzędowe dziwactwa i głupawe wypowiedzi stały się normą w KJielcach.
        Tych niech pan Lubawski nie zapomina o jednej rzeczy; jako Lubawski może rózne
        głupawe rzeczy opowiadać ale jako prezydent jest insttytucją, i tego po prostu
        dla zdrowia psychicznegoi mieszkańców nie wypada robić delikatnie rzecz ujmując.
    • Gość: marysia Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:37
      Podobnmo była kolntrola NIK w MOSiR w Kielcach. Co z tego wyszło ? Jest juz
      protokół ?
      • Gość: hela Re: Kielce zadłuzone ! 2007r. - zaciskanie pasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:23
        A po co Marysi protokół - za dużo kobieto byś chciała wiedzieć
        • Gość: hela Re: Kielce zadłuzone ! Rremonty szkół bez pieniędz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:07
          Jakie tam zadłużenie! Szkoły mimo brakupieniuędzy w kasie miejskiej będą
          remontowane a bombowiec nadal będzie straszył jednych a wku..ał drugich.Że
          piniędzy nie ma, przecież o tym wszyscy wiedzili tylko udawali głupich i
          nierozganiętych.Jak uprzedzałam,że będziemy zimą w trampach chodzić, tyo
          magistrackie zaczęły mnier skromną kielczankę posądzać o to, że obuwiem
          chińskim handluję. Ale cepy
    • Gość: Dorosłe dziecię so PROŚBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:08
      Drodzy koledzy forumowicze,
      proszę - przestańcie Państwo prowokować tą pozbawioną rozumu istotę ukrywającą
      się pod nick'iem "babetka".
      Poniżacie samych siebie podejmując z nią jakikolwiek wątek.
      Przecież nie jesteście MASOCHISTAMI, żeby katować się rozmową z byle kim.
      Jak jej posty zostaną zignorowane, opuści forum i znajdzie sobie inne zajęcie.
      Ja proponuję, aby poszukała w internecie strony poświęconej np. uprawianiu ogródka.
      Świetnie się orientuje w kopaniu i załatwianiu do cudzych, niech weźmie
      wirtualną łopatkę i pokopie trochę pod siebie.
      Zbliża się zima, czas zacząć od literatury fachowej.
      Wykazała się, ze czytać umie, gorzej ze zrozumieniem przeczytanego, ale jak
      grzecznie!!! poprosi - zawsze ktoś jej fachowo wytłumaczy.
      Wyjdzie to na dobre i babetce i innym, jak trochę odpoczną od jej chamstwa.
      Tym bardziej, ze zbliżają się Święta Pojednania i Nadziei.
      Z najlepszymi życzeniami na Boże Narodzenie.
      Dorosłe dziecię socjalisty.

ps. babetko - spróbuj zrozumieć i odpuść. Zobacz - idą Święta, Bóg się rodzi...

• Gość: Wyborca Re: PROŚBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:18
        Gdyby nie genialne inwestycje PP Prezydentów takie jak m.in. budowa stadionu
        grzęzawiska, hali sportowej, w której nie może się odbyć żadna impreza
        artystyczna ze względu na fatalną akustykę, budowa dziesiątek pomników itd.,
        nie byłoby w Kielcach tak dużego deficytu budżetowego. Skoro 75% wyborców
        przyzwolilo na tego typu działalność, to mamy to co mamy.
        • Gość: eureka Re: PROŚBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:21
          Gdyby nie genialne inwestycje PP Prezydentów takie jak m.in. budowa stadionu
          grzęzawiska, hali sportowej, w której nie może się odbyć żadna impreza
          artystyczna ze względu na fatalną akustykę, budowa dziesiątek pomników itd.,
          nie byłoby w Kielcach tak dużego deficytu budżetowego. Skoro 75% wyborców
          przyzwolilo na tego typu działalność, to mamy to co mamy.

Masz WYBORCO rację, chybione inwestycje i pomysły prezydenta można mnożyć w
          nieskończoność...
          Teraz będzie podwyższał podatki właścicielom choćby mieszkań, a w zeszłej
          kadencji, zaraz na początku "rozdawał" przyjaciołom - A R T Y S T O M lokale
          prawie darmo, żeby Sienkiewka była duszą dla pragnących obcowania ze sztuką.
          Bilans zysków i strat nawet dla laika jest jednoznaczny.
          Jeśli zaś chodzi o TAK !!! wysokie poparcie, to trzeba też wziąć pod uwagę
          frekwencję wyborczą i brak alternatywy.
          Pani Grzela mając swój stały elektorat przegrała mimo tego.
          Dla mnie odpowiedź jest jedna: generalnie miała zbyt mało młodego elektoratu, a
          wyborcy 60+ po prostu jej nie znają.Wiem z dyskusji na ten temat.
          Trochę głosów odebrał p.Olszewski, który jest osobą bardzo zmienną politycznie,
          zbyt młodą na takie stanowisko, a jednak dość popularną i mającą swoje środowisko.
          Konkludując: p.Lubawski miał wszelkie szanse by wygrać, ale 70-procentowe
          poparcie to nie 70 % dorosłych wyborców jak niektórym się wydaje.
          Mojego nie miał, a to już daje mniej niż 70%.
          ps.1) może i ładnie naszego Pana Prezydenta Lubawskiego artysta - fotograf
          wykadrował na tle stadionu i wylatującego z chmur "F16", ale to tylko bilbordy
          nijak nie mające się do rzeczywistości.
          To tak jak ssanie cukierka przez papierek.
          Ani lotniska, ani cukierka :)))
          Za to zaciąganie pasa !!!
          Pozdrawiam na Boże Narodzenie i 2007 rok

ps.2) babetka się jednoczy z SLD FMD na okoliczność Bożego Narodzenia, może mnie
          nie znokautuje.

ps.3) nie widzę po APELU postów do i od babetki. Czyżby Forumowicze się
          zjednoczyli, a babetka czeka do 02 stycznia 2007, zeby mnie zestrzelić?

• Gość: eureka Czyżby APELposkutkował?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 08:30
            Do Wyborcy:
            Babetka jest nieodgadniona :)))
            Chyba, że jeszcze się zastanawia,/chciało mi się napisać - myśli, ale ONA
            przecież NIE MYŚlI/ jak tu dokopać, albo rydzykuje z Ojcem dyrektorem? :)))

• Gość: babetka Żaden geniusz z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:34
      Ten okropny, złodziejski, pogrążający nas w łajnie budżet Kielc został przyjęty
      bez głosu sprzeciwu przy dwóch głosach wstrzymujących się.

Jestem bardzo zskoczona, że geniudsze intelektu z SLD np. Joasia Grzela, Robek
      Siejka, Stasio Rupniewski, czy ktoś tam jeszcze inny z czerwonymi oczkami, nie
      zaprotestował przeciwko pchaniu Kielc w przepaść i nie zaproponował odpowiednich
      poprawek.

A może nikt z tych genialnych radnych z SLD nie skorzystał z rad tej
      socjaldemokratycznej gnidy, która rozpoczęła ten wątek?
      • Gość: Alibaba Re: Żaden geniusz z SLD IP: *.orange.pl 22.12.06, 23:22
        A ja za
      • Gość: Romek Re: Żaden geniusz z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:39
        Bo oni sa w obawie o swe diety, więc na paluszkach stapają wokól prezydenta.
        Tak wygląda opozycja SLD w Kielcach ! Szefowie tej parti nie wiedzą w ogóle co
        to jest partia, oni sa za likwidacja SLD, bo wietrza w tym interes, zmiana
        nazwy da im szanśe znów wypłynąć.Do tej pory nic dla miasta nie uczynili, a
        Siejka, Kopyciński, Rupniewki od lat są w radzie.Tak prezentuja sie niby
        obrońcy ludun pracujacego ! Śmiechu warte !
      • Gość: rafał Re: Żaden geniusz z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 22:34
        "Ten okropny, złodziejski, pogrążający nas w łajnie budżet Kielc został przyjęty
        bez głosu sprzeciwu przy dwóch głosach wstrzymujących się."
        Możesz wyjasnić przymiotniki? Kto Cie w ratuszu tak skrzywdził?
        • Gość: babetka Miły Rafałku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:22
          W czasie Świąt nie należy chlać wódy, bo w pustym łbie od wódy rozumku ubywa.

Masz ode mnie prezent i módl się moj Miły :)

www.mytempdir.com/1118007
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka