Dodaj do ulubionych

Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z ZUSu

25.01.07, 12:07
wiadomosci.onet.pl/1472561,11,item.html
"Sejm przyjął senacką poprawkę przewidującą przekazanie ze środków budżetowych 40 milionów złotych na przedsięwzięcia kulturalno - naukowe w ramach projektów budowy Świątyni Opatrzności Bożej.
Pieniądze na ten cel mają pochodzić z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych."
Obserwuj wątek
    • grzes90 A gdzie Filip i babetka.....? 25.01.07, 12:20
      A gdzie Filip i babetka że nie krzyczycie że się zle dzieje?
      • Gość: alfa Re: A gdzie Filip i babetka.....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:35
        jak to zle sie dzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        przecież o to chodziło
        tylko 62 posłów było przeciwnych
        Naród wybrał tez tych 365 którzy byli za zabraniem ZUS-owi - gdzie katolików -
        klentów jest miażdżąca przewaga na swiątynie
        a więc o co chodzi
        Taka jest wola Narodu który wybrał Sejm - i kropka
        tylko zastanawiam sie kto dołozy te brakujace 60 milionów na muzeum i
        działalnosc kulturalna
        i tu chyba bedzie problem - zabiora chyba z NFZ albo skąd?
        przecież na Policji i Armii
        a moze tak zggłosic wniosek i Unia dopłaci?
        • Gość: zuza Re: A gdzie zdrowy rozsadek ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:42
          pytanie zadane w powietrze ?
          • Gość: alfa Re: A gdzie zdrowy rozsadek ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:50
            a nie lepiej jakby Unia dołozyła na działalnosc kulturalna i społeczna zwana
            dalej Swiatynia z przybudówkami - muzeum, stowarzyszenia katolickie - ze setka
            co najmniej, Uniwersytet Katolocki - itd
            przeciez Unia Współfinansuje takie rzeczy
            jakby Unia dała ze 30 milionów do tych 60 - no to przecież reszta 30 milionówe -
            to juz jest pryszcz - wezmie sie z NFZ- tu - co to dla niego jak on ma 30
            miliardów rocznie - w ogóle nie ma o czym mówic

chyba zgłosza jeszcz projekt o dofinansowanie KUL-u i słusznie to co dali juz
            jakies 12 milionów to jest dziadowstwo a nie pomoc dla kluczowej uczelni w Polsce
    • Gość: realista Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:51
      Dlug za bycie poslem podlega splacie z nawiazka,beda nastepne "odwzajemnienia".
      Ambony,Radio Maryja/RM to takze Rada Ministrow/to orez informacji publicznej
      wielu politykow,to byc,istniec,znaczyc-za to sie placi,z podatnika kasy!
    • Gość: babetka Wyrok demokracji i kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:02
      Dziwię się, dlaczego wszyscy "demokraci" nie chcą się pogodzić z demokracji
      wyrokami.
      Większość polskiego katolickiego społeczeństwa chce wybudowanie tej świątyni, a
      posłowie będący reprezentantami tego społeczeństwa przegłosowali to.

To jest właśnie demokracja.

Natomiast kłamstwem jest stwierdzenie:

"Pieniądze na ten cel mają pochodzić z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych".

Pieniądze na ten cel pochodzą z budżetu.
      • grzes90 Re: Wyrok demokracji i kłamstwo 25.01.07, 13:05
        Gość portalu: babetka napisał(a):

> Dziwię się, dlaczego wszyscy "demokraci" nie chcą się pogodzić z demokracji
        > wyrokami.
        > Większość polskiego katolickiego społeczeństwa chce wybudowanie tej świątyni,
        a
        > posłowie będący reprezentantami tego społeczeństwa przegłosowali to.
        >
        > To jest właśnie demokracja.
        >
        > Natomiast kłamstwem jest stwierdzenie:
        >
        > "Pieniądze na ten cel mają pochodzić z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych".
        >
        >
        > Pieniądze na ten cel pochodzą z budżetu.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy masz kłopoty z tym?
        • Gość: babetka Owszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:10
          jestem niezła w czytaniu.

Pozostaję przy swoim stwierdzeniu.
      • Gość: alfa Re: Wyrok demokracji i kłamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:08
        no własnioe i to jest sedno sprawy
        wszyscy chcieli demokracji - Sejm wybrany został demokratycznie
        i teraz czy sie komus podoba czy nie - takie są realia
        realia są tez takie ze Od Konstytucji 3 go maja - raczej tępiono Kosciół
        Katolicki w Polsce - jak nie jedni czy drudzy to jednak tepiono - teraz byc może
        te zaszłosci sa wyrównywane - może to sie komus nie podobac czy podobac- realia
        sa jakie sa

ale w demokracji jest też tak że kazdy ma prawo zapytac - skąd sa te pieniądze?
        i to tez jest normalne
        • Gość: babetka Re: Wyrok demokracji i kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:12
          Cieszę się, że się zgadzamy, co do demokracji.

Oczywiście, że każdy ma prawo pytać.

Gorzej jest, kiedy nie pyta, jak w tym przypadku, tylko kłamie.

To jest takie socjaldemokratyczne.
    • grzes90 Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z 25.01.07, 13:08
      Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej
      Świątynia Opatrzności Bożej dostanie z budżetu 40 mln zł - zdecydował w
      czwartek Sejm, przyjmując senacką poprawkę do budżetu na 2007 r. Pieniądze te
      zostaną przesunięte z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (FUS).
      Głosowanie nad poprawką poprzedziła burzliwa dyskusja, przerywana głosami z
      sali. Marszałek Marek Jurek dwa razy ogłosił przerwę i zwołał Konwent Seniorów,
      kolejno na wniosek Grzegorza Napieralskiego (SLD) i Marka Suskiego (PiS). Po
      przerwie marszałek zaapelował do kierownictw klubów, by
      przeciwdziałali "reakcjom agresji płynącym z sali w stosunku do mówców".

Ostatecznie poprawkę poparło 329 posłów, 65 było przeciw, wstrzymało się 15.
      Zgodnie z poprawką, w budżecie powstanie nowa rezerwa celowa, pozwalająca na
      dofinansowane projektów muzealnych i bibliotecznych w ramach budowy świątyni.

Rząd nie ma zastrzeżeń do poprawki. Wiceminister finansów Elżbieta Suchocka-
      Roguska zwracała jednak wcześniej uwagę, że warunkiem uruchomienia tych środków
      jest przyjęcie odpowiedniej ustawy, której dotychczas nie ma. Przypomniała, że
      w budżecie na 2006 r. przyznano na Świątynię Opatrzności Bożej 20 mln zł. Nie
      było jednak podstawy prawnej pozwalającej na przekazanie tych pieniędzy i
      świątynia nie dostała "ani złotówki".

Jednak według wiceministra kultury Jarosława Sellina, specjalna ustawa nie jest
      potrzebna. Według niego, Fundacja Budowy Świątyni stara się o zmianę w
      statucie, która pozwoli jej na prowadzenie działalności związanej z ochroną
      dziedzictwa narodowego. Jego zdaniem, zmiana statutu wystarczy, by fundacja
      mogła wykorzystać środki z budżetu.

Budowa świątyni ma kosztować w sumie 100-110 mln zł, dotychczasowe prace są
      finansowane z datków. Decyzję o wzniesieniu w Warszawie "Świątyni Świętej Bożej
      Opatrzności" podjął Sejm Wielki w 1791 r., dwa dni po uchwaleniu Konstytucji 3
      Maja. Druga próba podjęta w latach międzywojennych również nie została
      zrealizowana - przeszkodził temu wybuch II wojny światowej

Czyli zmieniamy prawo aby klecha dostal swoje
      • Gość: babetka Dla ciebie Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:19
        Art. 53. 1. W granicach określonych w ustawie budżetowej FUS może otrzymywać z
        budżetu państwa dotacje.

2. Dotacje, o których mowa w ust. 1, mogą być przeznaczone wyłącznie na
        uzupełnienie środków na wypłaty świadczeń gwarantowanych przez państwo, jeśli
        przychody przekazywane na rachunki funduszy określonych w art. 55 pkt 1-4 oraz
        środki zgromadzone na funduszach rezerwowych nie zapewniają pełnej i terminowej
        wypłaty świadczeń finansowanych z przychodów FUS.

Może otrzymywać, ale nie musi. I nikt nie zabrał FUS-owi. Co najwyżej została
        ograniczona dodtacja z budżetu dla FUS.
        • grzes90 Re: Dla ciebie Misiu :) 25.01.07, 13:26
          Nie jestem twoim misiem. I dalej twierdze ze masz kłopoty z czytaniem.
          Czyli zabieramy emerytom i dajemy na świątynie? Masz racje niech emeryci i
          reniciści mają sięgdzie modlić o podwyżkę swych swiadczeń. Bo na ten uklad
          rządzących nie ma co liczyć. No mają jeszcze jedno wyjście ..... zejść szybko z
          tego świata i nie zawracać głowy swymi problemami elicie tego kraju. Czego i
          tobie zycze
          • Gość: babetka Nie denerwuj się Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:31
            grzes90 napisał:

> Nie jestem twoim misiem. I dalej twierdze ze masz kłopoty z czytaniem.
            > Czyli zabieramy emerytom i dajemy na świątynie? Masz racje niech emeryci i
            > reniciści mają sięgdzie modlić o podwyżkę swych swiadczeń. Bo na ten uklad
            > rządzących nie ma co liczyć. No mają jeszcze jedno wyjście ..... zejść szybko z
            >
            > tego świata i nie zawracać głowy swymi problemami elicie tego kraju. Czego i
            > tobie zycze

Oczywiście, że dając na świątynię nie zabieramy emerytom.
            Co najwyżej nie dokładamy emerytom za dużo.

A czy ty misiu wolisz układ rządzących złodziei z SLD na czele z Olem
            Komsomolcem Kwaśniewskim i Jurkiem Szmajdzińskim?!

Czemu to złodzieje z SLD, którzy przedtem byli w PZPR nie zapewnili emerytom
            dostatku?

Przecież władali krajem przez co najmniej 60 lat.
            • oryganion1 Re: Nie denerwuj się Misiu :) 25.01.07, 13:44
              troche z innej strony - odnowieniu i konserwacji wymagaja liczne zabytkowe
              koscioły - ale takze upadajace dworki - równiez na terenie swietokrzyskiego w
              tym szczególnie drewniane koscioły i dzwonnice , które ostatnio fotografuje i
              zamieszczm na FotoForum Kielce - wiele jest przykładów dużej dbałosci o te
              czesto niepowtarzalne zabytki - ale wiele niszczeją - jak wybuduję sie nowy
              Kosciół zapomina sie o drewnianej kaplicy - czesto brak srodków finansowych na
              niezbedne konserwacje
              tego niedługo moze nie byc
              • Gość: babetka Miły Oryganionie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:49
                Czyżbyś nie zgadzał się z wyrokami demokracji?!

Spójrz na budowę nowej światyni, jak na budowę kolejnego obiektu kultury.
                Np. jak na budowę nowej filharmonii w Kielcach. Z tym, że ze świątyni będzie
                korzystać bez porównania więcej ludzi niż z filharmonii.

Dworki trzeba zwrócić właścicielom, ale to chyba trudne, bo złodzieje z PZPR się
                nie zgadzali i nie zgadzają.

A poza tym, jako, że brakuje pieniędzy na wszystko, to, czy wg Ciebie, nie
                powinno się nic budować?
                • oryganion1 Re: Miły Oryganionie! 25.01.07, 14:12
                  alez przeciwnie demokracja przy wszystkich wadach ma tyle samo dodatnich cech a
                  z ustaleniami demokratycznie wybranych władz tez mozna dyskutowac, podwazac itd
                  - tylko co z tego. Rzad jest od tego zeby nie doszło do paralizu demokracji i tyle.

ja tylko chcialem podniesc problem niszczejących wszedzie zabytków w tym w
                  ogromnej czesci sakralnych: aby przy budowaniu nowych nie zapominac o nich - to
                  czesc naszego dziedzicta i tozsamosci niezaleznie od obecnego światopogladu
                  zabytkowe koscioły w tym drewniane mają swoich wlascicieli
                  natomiast ze swieckimi jest juz znacznie gorzej - czesto nowi własciele nie sa w
                  stanie finansowo podołać - przeliczyli sie -
                  w wątku FOtoForum - "tego juz niedługo nie bedzie" zamieszczamy takie przykłady
                  - lista jest długa / m in dworek w Promniku.
                  a co sie dzieje z krajobrazem - pod Checinami chca juz betonowac
                  spraw jest duzo - co w cale nioe przeszkadza oczywiscie nowym przedsiewzięciom
                  • Gość: babetka Miły Oryganionie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:23
                    Nie wiem, czy demokracja ma tyle dodatnich cech, co wad.

Miły Oryganionie!

Ja także jestem zdania, że renowację kościołów trzeba wspomagać.

Z tym dworkami, to nie jestem przekonana. Z pewnością zdarzają się właściciele,
                    którzy mają trudności. Być może są to ci, którym zwrócono dworki, ale obrabowano
                    z innych walorów i teraz ich nie stać. Być może są to złodzieje z PZPR, którzy
                    zrabowali to, co państwo zrabowało prawowitym właścicielom, a teraz ci PZPR-owcy
                    nie mogą już kraść.

Jestem zdania, że państwo powinno wspomagać utrzymanie zabytkowej substancji
                    dworków. Ale....

No właśnie. Jeżeli wspomagam, to chcę z tego coś mieć. Chcę np. wejść usiąśc,
                    obejrzeć, bo za to zapłaciłam we wspomożeniu. Z kościołem nie ma sprawy, ale z
                    dworkami jest.

Poza tym jestem zwolenniczką, że na swoim terenie mogę robić wiele, bo to jest
                    mój teren. Jak mam dworek i mnie się nie podoba, to powinnam móc to wyburzyć, bo
                    to jest moje. Być może będzie to szkoda dla tzw. "dziedzictwa narodowego", ale
                    ja bym się nie oburzała gdyby ktoś na swojej ziemi miał w dupie dziedzictwo
                    narodowe.

Poza tym zastosowałeś nikczemny chwyt socjotechniczny - ni budujmy, bo szkoda
                    pieniędzy, bo są inne potrzeby.

Mogę zrobić tak samo - nie odnawiajmy zabytków, bo ludzie cierpią biedę, chorują
                    i umierają, a przecież ludzie są chyba ważniejsi od zabytków?!
                    • oryganion1 Re: Miły Oryganionie! 25.01.07, 14:37
                      nigdzie nie powiedziałem nie budujmy
                      budować trzeba - potrzeby sa ogromne

z dworkami tak jest ze jezeli uznany jest za zabytek to konserwator ma swoje prawa
                      nie ma zagrozenia ze któs np otrzyma. - kupi dworek i go po prostu zburzy i
                      wybuduje kicz - na to status zabytku nie pozwala
                      nowi własciciele najczesciej nie sa na tyle zamozni aby go utrzymac - dworek
                      pracuje - albo staje sie hotelem, agroturystyka - nie ma obawy że go zamkna na
                      klucz Problem w tym co pisałem - wielu przeliczyło sie z siłami - i ruina dalej
                      trwa -
                      jest wiele dworków których włascicielem jest państwo - bo spadkobierców i ich
                      potomkami wymordowano do 3-go pokolenia, tych siedzib po prostu maiło nie być -
                      bo były kwinesencja kultury wrogiej komunie
                      ale jakich by sposobów nie uzyc ta substancja dworków jeszcze została i nie jest
                      ważne jakie te formy własnosci i udostępniania beda - najwazniejsze to jest
                      zachowac ten dwór,park, rzeczke i krajopbraz - jedyny w swoim rodzaju - nie ma
                      takich na swiecie! serce mnie boli jak fotografujac swietokrzyskie widze
                      rozwalone dworki lub to co po nich zostało - a tuz obok modernistyczne kicze
                      wspólczesnyc i byłych władców
                      • Gość: babetka Miły Oryganionie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:48
                        oryganion1 napisał:

> nigdzie nie powiedziałem nie budujmy
                        > budować trzeba - potrzeby sa ogromne

Owszem, nie powiedziałeś. Powiedziałeś tylko - są inne szlachetne potrzeby, na
                        które można przeznaczyć pieniądze.

> z dworkami tak jest ze jezeli uznany jest za zabytek to konserwator ma swoje pr
                        > awa
                        > nie ma zagrozenia ze któs np otrzyma. - kupi dworek i go po prostu zburzy i
                        > wybuduje kicz - na to status zabytku nie pozwala
                        > nowi własciciele najczesciej nie sa na tyle zamozni aby go utrzymac - dworek
                        > pracuje - albo staje sie hotelem, agroturystyka - nie ma obawy że go zamkna na
                        > klucz Problem w tym co pisałem - wielu przeliczyło sie z siłami - i ruina dalej
                        > trwa -

To jest właśnie socjalizm. Bo jeżeli społaczność lub państwo uzna wychodek na
                        mojej działce za zabytkowy, to muszę go utrzymywać.

Jeżeli ktoś zawarł umowę, że będzie odnawiał, a nie odnawia, to nie wywiązał się
                        z umowy i sprawa jest chyba jasna?!

> jest wiele dworków których włascicielem jest państwo - bo spadkobierców i ich
                        > potomkami wymordowano do 3-go pokolenia, tych siedzib po prostu maiło nie być -
                        > bo były kwinesencja kultury wrogiej komunie
                        > ale jakich by sposobów nie uzyc ta substancja dworków jeszcze została i nie jes
                        > t
                        > ważne jakie te formy własnosci i udostępniania beda - najwazniejsze to jest
                        > zachowac ten dwór,park, rzeczke i krajopbraz - jedyny w swoim rodzaju - nie ma
                        > takich na swiecie! serce mnie boli jak fotografujac swietokrzyskie widze
                        > rozwalone dworki lub to co po nich zostało - a tuz obok modernistyczne kicze
                        > wspólczesnyc i byłych władców

Jeżli właścicielem jest państwo, to powinno się tego pozbyć chyba, że to jest
                        rzeczywiście wartość unikalna i państwo zdecyduje się łożyć.

I nie demonizujmy tych dworków, parków itp. Bo zostaniemy otoczeni kurnymi
                        chatami i trzeba będzie płacić coraz więcej podatków.

A świątynię chce wybudować wiekszość, co jest zgodne z wyrokami demokracji.
                        • oryganion1 Re: Miły Oryganionie! 25.01.07, 15:08
                          jednym słowem dbajmy o nasza tradycje - czy to bedą nowe budowle czy dbałosc o
                          juz wybudowane - przez wiele lat uczono ze sa to rzeczy drugorzedne
                          - ale ci co niszczyli dobrze wiedzieli z czym walczą i przegrali
                          teraz trzeba uczyć od nowa wielu ludzi ze sa to rzeczy dla tozsamosci naszej
                          bezcenne
                          pozdr
            • grzes90 Re: Nie denerwuj się Misiu :) 25.01.07, 13:44
              Wolę układ ludzi uczciwych i nie interesuje mnie czy on z lewa czy z praw jest
              byle był ucziwy. Przypominam że obiecano nam w czasie wyborów że jak wygramy
              to ze bedzie inaczej, lepiej, sprawiedliwiej, ze czlowiek najważniejszy a jest
              tak samo jak było czyli władza sam się wyżywi a reszta jak coś zostanie to
              wtedy dostanie? Wiem wszystkiemu winna komuna żydzi i cykliści. A zapominałbym
              jeszcze teraz winna jest PO ( choć za komuną i PO nie jestem ). A może
              wymordować tych co przeszkadzają naszym włodarzom w prawowaniu władzy? Bedzie
              mniej marudów. Ja sięzgłaszam pierwszy do utulizacji jednego mniej krytykanta.

Babet czy babetko jak tam cię zwią i kim jesteś NIE JESTM TWOIM MISIEM. Misia
              poszukaj w samoobronie lub w LPR tam lubuia takich. Ale to tylko z gazet i
              telepatrzydła znam więc znów mogę sie mylić. Kolejny dowód na utylizację
              marudów w naszym kraju
              • Gość: babetka Re: Nie denerwuj się Misiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:51
                grzes90 napisał:

> Wolę układ ludzi uczciwych i nie interesuje mnie czy on z lewa czy z praw jest
                > byle był ucziwy. Przypominam że obiecano nam w czasie wyborów że jak wygramy
                > to ze bedzie inaczej, lepiej, sprawiedliwiej, ze czlowiek najważniejszy a jest
                >
                > tak samo jak było czyli władza sam się wyżywi a reszta jak coś zostanie to
                > wtedy dostanie? Wiem wszystkiemu winna komuna żydzi i cykliści. A zapominałbym
                > jeszcze teraz winna jest PO ( choć za komuną i PO nie jestem ). A może
                > wymordować tych co przeszkadzają naszym włodarzom w prawowaniu władzy? Bedzie
                > mniej marudów. Ja sięzgłaszam pierwszy do utulizacji jednego mniej krytykanta.

A co to ma do rzeczy???!!! Chociaż jest niewątplwie uczciwiej niż za rządów
                złodziei z SLD.

> Babet czy babetko jak tam cię zwią i kim jesteś NIE JESTM TWOIM MISIEM. Misia
                > poszukaj w samoobronie lub w LPR tam lubuia takich. Ale to tylko z gazet i
                > telepatrzydła znam więc znów mogę sie mylić. Kolejny dowód na utylizację
                > marudów w naszym kraju

A czyim misiem jesteś? Może Joasi Grzeli?
                • babeta4 Re: Nie denerwuj się Misiu :) 25.01.07, 13:57

• Gość: adam Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.kielce.net.pl 25.01.07, 14:27
      To skandal. Tego co się dzieje w tym kraju nie da się już wytrzymać. Trzeba stąd
      sp.. gdzie pieprz rośnie. Niech zostaną te stare tercjanki, co pod dyktando
      kleru oddały głosy na obecnych posłów ..... Księżulkom niech brzuszki rosną,
      niech się rozpasają w dobrobycie na prawo i lewo, od wieków dobrze im idzie ta
      manipulacja ciemnotą. Mam nadzieję że to już ostatnie pokolenie na tym padole
      jest tak ślepe.
      Czemóż to wzorem cywilizowanych krajów, katolicy nie opodatkują się na rzecz
      utrzymania dobrodziei, kościołów i innych dóbr związanych z tą religią. Boją
      się, bo wtedy okaże ilu Polaków jest prawdziwymi katolikami. Najlepiej idzie im
      wyciąganie łapy po nie swoje a cudze.
      • Gość: babetka To nie jest skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:33
        To jest potrzeba duchowa 90% polskiego społeczeństwa.

Szkoda, że stąd nie spier...ją złodzieje i łajna z PZPR i SB.

Np. bardzo bym się ucieszyła, gdybym nie musiała oglądać Ola Komsomolca
        Kwaśniewskiego i jego żonki Oli, Włodka Cimoszewicza, Jurka Szmajdzińskiego,czy
        np. Włodzimierza Stępnia lub Jurka Suchańskiego.
        • Gość: Adam Re: To nie jest skandal IP: *.kielce.net.pl 25.01.07, 14:37
          Babetka ty masz z pewnością z 80 lat. W twoim wieku mało kto myśli inaczej,
          jeżeli w ogóle jeszcze myśli.
          • Gość: babetka Re: To nie jest skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:51
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Babetka ty masz z pewnością z 80 lat. W twoim wieku mało kto myśli inaczej,
            > jeżeli w ogóle jeszcze myśli.

Jeżeli ktoś mysli podobnie, jak ja to jest człowiekiem bardzo inteligentnym.
            A jako, że ludzi bardzo inteligentnych nie jest wielu, to nic dziwnego, że jest
            tak, jak jest.

Natomiast członkowie z PZPR, SB i SLD także chyba myślą - myślą, co by tu
            jeszcze ukraść :)
            • Gość: generał jest skandal !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:00
              Bo to rydzyk z moherami powinien finansować budowę tej świątyni.
              Najbardziej jest ona potrzebna Glempowi , niech chodzi z tacą i zbiera.
              Przecież to ma być jego pomnik.
              • Gość: babetka Nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:40
                Gość portalu: generał napisał(a):

> Bo to rydzyk z moherami powinien finansować budowę tej świątyni.
                > Najbardziej jest ona potrzebna Glempowi , niech chodzi z tacą i zbiera.
                > Przecież to ma być jego pomnik.

Tej świątyni chcą polscy katolicy, którzy stanowią większość i to własnie jest
                demokracja.
        • natkaa66 Re: To jest skandal 25.01.07, 19:13
          Oczywiście ,że to jest skandal,ciekawe co teraz powiedzą emeryci,których nie
          objeła rewaloryzacja,bo forsa poszła .....
          • Gość: realista Re: To jest skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:25
            Wiekszosc to wyborcy decydentow,duma Rydzyka i Koalicji tzw,mohery.Brakuje na
            oddlozenie sluzby zdrowia,szkoly,ale obecny rzad to tez MISJA.Kiedy przyjdzie
            opamietanie,utylizacja oszolomow polityczno-wyznaniowych.
            • natkaa66 Re: To jest skandal 25.01.07, 19:29
              No właśnie to jest paranoja ,na służbę zdrowia nie ma pieniędzy a tu się
              znalazły.O co chodzi w tej naszej Polsce to chyba już nikt nie wie?
              • Gość: alfa Re: To jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:41
                wybralista to mota
                a waszymy jekami i tak sie nie beda przejmowac
                jeszcze dołoza na KUL, drugie tyle na dokończenie
                i stałe utrzymanie
                w ten sposób kosciól juz dawno sie uniezaleznił finansowo od datek i pasterze
                wiecie co mysla o owczarni
                dlatego wygineły wilki
                za duża konkurencja
                a wilki wola tez nieco świeższe powietrze
              • agnostyk11 Re: To jest skandal 25.01.07, 19:42
                W dniu dzisiejszym w sejmie zrobiono zwykły szwindel. Ogólnie z kasy ZUS, pod
                różnymi pozorami, wyprowadzono ok. 900. 000 000 zł. Między innymi na Świątynię
                Opatrznosci. Przedtem podano, iż emeryci i rencisci dostaną
                jednorazową "dopłatę". Gdyby nie wydojono z ZUS tych milionów to starczyłoby
                na "dopłatę" i na realną waloryzację emerytur i rent, a w zasadzie potrzebna
                jest rzetelna waloryzacja a nie jednorazowa jałmużna.
                Co do wycierania sobie gęby pojęciem demokracji, przez prymitywa na tym forum,
                to spieszę poinformować,że owszem większość decyduje ale biorąc pod uwagę
                interes mniejszości. Inaczej demokracja staje się totalitayzmem. I to już chyba
                większość rozumnych ludzi tego kraju zaczyna rozumieć.
                • Gość: babetka pułkowniku Józefie Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:44
                  Jesteś gtłupi, jak but i kłamiesz, jak PZPR-owska kanalia, którą zresztą jesteś.

Módl się głupi Józiu :)
              • Gość: babetka Służba zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:43
                otrzymała najwyższe podwyżki od czasu PZPR-owsko - SB-ckiej zmowy przy tzw.
                okrągłym biesiadnym stole.
          • Gość: babetka Odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:41
            natkaa66 napisała:

> Oczywiście ,że to jest skandal,ciekawe co teraz powiedzą emeryci,których nie
            > objeła rewaloryzacja,bo forsa poszła .....

Emeryci powinni przede wszystkim zażądać, aby złodzieje z PZPR, SB i SLD oddali
            to, co ukradli. Wtedy emeryci byliby bogaci.
    • Gość: RTW Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:47
      Brawo dla Sejmu za szlachetną decyzję. Może kiedyś przez pomyłke w podziemiach
      Światyni zostanie umiesczony ktoś z wielkich krytykow tej ustawy, tak jak
      stalo się nie tak dawno na krakowskiej Skałce?
      • Gość: babetka Nareszcie rozsądny głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:51
        Gość portalu: RTW napisał(a):

> Brawo dla Sejmu za szlachetną decyzję. Może kiedyś przez pomyłke w podziemiach
        > Światyni zostanie umiesczony ktoś z wielkich krytykow tej ustawy, tak jak
        > stalo się nie tak dawno na krakowskiej Skałce?

Przecież może się zdarzyć, że pomazaniec Boży Olo Komsomolec Kwaśniewski nawróci
        się, na podobieństwo wielu kanalii, i jego żonka Jola z aureolą będie błagała
        aby tam spoczął :)

Nie wiem tylko, czy łóżkowe igraszki Joli i Ola Kwaśniewskich z psem będą
        argumentem za spoczynkiem :)
        • Gość: Anestezjolog Re: Widzę ,że jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 06:50
          A czy igraszki abpe Petza z klerykami też będą go kwalifikowały do tego twojego
          raju opatrznościowego.Może jeszcze tam spocznie abpe Wielgus no i oczywiście
          Ojciec Dyrektor z twojego radyja.
          • Gość: babetka Re: Widzę ,że jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:08
            Gość portalu: Anestezjolog napisał(a):

> A czy igraszki abpe Petza z klerykami też będą go kwalifikowały do tego twojego
            >
            > raju opatrznościowego.Może jeszcze tam spocznie abpe Wielgus no i oczywiście
            > Ojciec Dyrektor z twojego radyja.

A co Petz i jego domniemane igraszki, Wielgus i szlachetny ojciec Rydzyk mają
            wspoólnego z tematem?
            • Gość: idiota Re: Widzę ,że jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:11
              nie kompletnie nic nie maja, tak sobie tylko
      • agnostyk11 Re: To jest skandal 25.01.07, 19:59
        Co do emerytów i rencistów. Ciągle na tym i innych forach przewija się pogląd,
        że emeryci są obciążeniem tego kraju, że dzięki nim gospodarka kuleje. Bo gdyby
        nie oni... itd, itp.
        A ja się pytam tych bogobojnych, zwłaszcza młodych, "myslicieli" skąd się
        wzięli w obecnej rzeczywistości, kto łożył na ich dorastanie, na ich
        wykształcenie?
        Czy czasem tzw. "moralność katolicka" nie nakazuje aby szanować rodziców (
        wogóle starszych)? Przecież jest kanonem tej "moralności" zapewnić rodzicom
        spokojną starość! Jak wogóle mieśći się takie ujadanie na podwyżki emerytur i
        rent w jakiejkolwiek moralności.
        • Gość: babetka Ty głupi Józiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:03
          nie łożyłeś. Bo ty byłeś gów.nianym sowieckim sługusem, który rabował pracujących.

Bo na twoją emeryturę pracowali inni, a ty chlałeś kradzony spirytus,
          wysługiwałeś się gnojowi Jaruzelskiemu i donosiłeś na nieprawomyślnych podchorążych.

Tobie nie należy się w zasadzie nic.

• Gość: Pracujący Okradli Społeczeństwo emerytów teraz i przyszłych IP: 149.9.0.* 25.01.07, 21:32
      Dlaczego Państwo ma finansować budowę takiej świątyni a innym religiom też dadzą po 40 milionów. Mamy konkordat rozdzielność takie państwo w państwie i co biskupi nie krzyczą że jest może coś nie tak może zabraknie na szpitale(mają swoje prywatne), może na edukację (po co dostają pieniądze za naukę religii)
      itd.. Kto w tym kraju rządzi to jest chyba CZARNY scenariusz.
      • Gość: troll Re: Okradli Społeczeństwo emerytów teraz i przysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:40
        babeta Ty s*k*u*r*w*y*s*y*n*k*u zamknij paszczaka bo smierdzi zniego plemnikami
        Jarka
        • Gość: babetka Gratuluję członkom z SLD i z FMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:48
          Gość portalu: troll napisał(a):

> babeta Ty s*k*u*r*w*y*s*y*n*k*u zamknij paszczaka bo smierdzi zniego plemnikami
          >
          > Jarka

To z pewnością napisał wasz członek. Jak na członka z SLD lub z FMS to wzniósł
          się na wyżyny inteligencji dorównujące Marcelkowi Zaborkowi, Robercikowi Siejce,
          Sławkowi Kopycińskiemu i Wojtkowi Olejniczakowi.
          Przewyższył natomiast w inteligencji pomazańca Bożego Ola Komsomolca
          Kwaśniewskiego, który w łóżku nie poprzestaje na żonce Joli, ale woła psa do
          kompletu.
      • Gość: babetka Nikt nikogo w tym przypadku nie okradł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:44
        Tak twierdzą prymitywni dziennikarze, którzy koniecznie chcą wykazać
        niegodziwość władzy. A reszta baranów powtarza to bezmyślnie za dziennikarsko -
        SB-ckimi kanaliami.

Demokracja ma to do siebie, że decyduje wola większości. W tym przypadku
        większość zadecydowała, że zamiast zasilić FUS, który ma większe od
        przewidywanych przychody ze składek, należy przekazać niewielką kwotę na
        wspomożenie oczekiwanej przez zdecydowaną większość społeczeństwa świątynię,
        która zaspokoi potrzeby duchowe ludzi.
        • lumpior Re: Nikt nikogo w tym przypadku nie okradł 25.01.07, 21:49
          Wiekszosc demokra
          • lumpior Re: Nikt nikogo w tym przypadku nie okradł 25.01.07, 22:06
            Wiekszosc demokratyczna na forum nie chce twojej bytnosci,dostosuj sie.Jestes
            folklorem zdewocialym,trolem,osoba zalosna i tragiczna indywidualnie ,oraz jako
            forumowicz,szkodnikiem spolecznym,obywatelskim,wyznaniowym.Nie wiem dlaczego
            admin to toleruje,moze tylko z litosci nad biednym czlowiekiem,ale ile mozna?
            Moze zaloz wlasne forum i dzialaj,tematycznie,wulgarnie,wyznaniowo-szalencze!
            Wielu znajomych opuscilo forum Kielce,i opusci.Admin nie reaguje,dlaczego?
            • Gość: babetka Re: Nikt nikogo w tym przypadku nie okradł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:16
              lumpior napisał:

> Wielu znajomych opuscilo forum Kielce,i opusci.Admin nie reaguje,dlaczego?

Bardzo dobrze, że wiele czerwonych gnid opusciło forum. A jeszcze bardziej
              cieszę się na to, co zapowiadasz, że kolejne czerwone gnidy opuszczą :)
    • Gość: Ango o1""' Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.tkdami.net 26.01.07, 10:51
      "Rozpłakała się Matka Boska
      Józefowi na ucho się zwierza
      zamiast-Domie Złoty
      mówią-do mnie złoty
      zamiast Arko-
      miarko przymierza
      Znowu teraz jak na początku liże łapę złote cielątko" /ksiądz Jan Twardowski/
      • Gość: romantyk Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:53
        Zaplacono,zadecydowano wbrew mojej woli,z moich podatkow,zwalnia mnie to od
        tacy,kolendy,ofiary-DOZYWOTNIO,zlamanego grosza,zero,koniec,kropka.
        • Gość: babetka Miły Romantyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:09
          Gość portalu: romantyk napisał(a):

> Zaplacono,zadecydowano wbrew mojej woli,z moich podatkow,zwalnia mnie to od
          > tacy,kolendy,ofiary-DOZYWOTNIO,zlamanego grosza,zero,koniec,kropka.

Oczywiście, że jesteś zwolniony. Nikt Ci przecież nie nakazuje dawać na kościół.
          Powiem więcej - nie musisz do kościoła uczęszczać i nie musisz wierzyć w Boga.

Ale powinieneś docenić i uznać wyrok demokracji :)
          • Gość: romantyk Re: Miły Romantyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:11
            Mily z twojej strony to obelga,zwyrodnienie,paskudstwo,wymioty,wypraszam sobie!
            Masz swoich idoli,miluj ich,wystap o beatyfikacje dla siebie,oraz poslow glosu-
            jacych za SOB,na czele z Ujazdowskim.Zarezerwujcie sobie krypty w swiatyni,tyl-
            ko dlaczego za spoleczne pieniadze,to jest dziedzictwo narodowe?.Takie wydatki
            nie maja nic wspolnego z demokratycznym mandatem posla,szczegolnie Gosiewskiego
            Pardy,to ambony ich wypromowaly,RM,Rydzyk,co mieli wspolnego z Kielecczyzna?
            Mohery popieraja,ale zadaja opieki zdrowotnej,zadlozonej?Sa wazniejsze wydatki
            ale polityka i wiara przynosi prowity osobiste,a to jest dranstwo,oszolomstwo.
            • Gość: babetka Miły Romantyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:37
              To nie jest draństwo i oszołomstwo. To jest demokracja.

To są środki przeznaczone na upamiętnienie JP II.
              • Gość: romantyk Re: Miły Romantyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:15
                A moze na upamietnienie MieszkaI,i tak po kolei w tym takze tworcow i wykonaw-
                cow inkwizycji,mieli zaslugi jako sludzy KK.Naszego Papierza nie dotykaj tematy-
                cznie,to swietokractwo z twojej strony.
                • Gość: babetka Miły Romantyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:20
                  Ty nawet nie wiesz, że dotacja na FUS została zmniejszona w o wiele większym
                  stopniu. Było takich zmniejszeń wiele. Dziwię się, że żadna dziennikarska gnida
                  się o tym nie zająknęła.

A Święta Inkwizycja to była instytucja szlachetna i postępowa. Dzisiaj nawet
                  czerwone gnidy z PZPR, SB, WSI itp. zbrodniczych organizacji korzystają z
                  cywilizacyjnych osiagnięć Inkwizycji.
    • Gość: babetka Dziennikarskie kanalie powoli zmieniają wersję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:23
      boooz napisał:

> wiadomosci.onet.pl/1472561,11,item.html
      > "Sejm przyjął senacką poprawkę przewidującą przekazanie ze środków budżetowych
      > 40 milionów złotych na przedsięwzięcia kulturalno - naukowe w ramach projektów
      > budowy Świątyni Opatrzności Bożej.
      > Pieniądze na ten cel mają pochodzić z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych."

I początkowo pod linkiem przytoczonym przez autora tego wątku był powyższy tekst.
      Ale dziennikarskie kanalie spostrzegły się, że jest to zbyt jaskrawy kretynizm i
      tego tekstu już nie ma. Jest za to tekst o wiele dłuższy.
      A kto się w ten tekst wczyta, to odnajdzie tam taki akapit:

"Zgodnie z poprawką, w budżecie powstanie nowa rezerwa celowa, pozwalająca na
      dofinansowane projektów muzealnych i bibliotecznych w ramach budowy świątyni".

Te zbiory muzealne i biblioteczne mają być poświęcone JP II. Ja się nie dziwię,
      że różne socjaldemokratyczne gnidy chciałyby o JP II zapomnieć.

I jakże sprytnie jest twierdzić, że posłowie obrabowali emerytów żeby wybudować
      kościół.

Np. taka posłanka z SLD Senyszyn na pewno byłaby zadowolona gdyby posłowie
      przeznaczyli te pieniądze na burdel. Bo posłanka profesor Senyszyn z SLD jest
      zwolenniczką legalizacji prostytucji.

Nie wiem, czy na miejscu będzie stwierdzenie, że posłanka profesor Senyszyn z
      SLD jest przyjaciółką i protektorką kur.wiszonów wszelkiej maści? :)
      • agnostyk11 Re: Dziennikarskie kanalie powoli zmieniają wersj 26.01.07, 14:31
        Z rozmowy w RadioZet 26.01.2007r godz. 09.17:
        ...>Monika Olejnik: : Tak, tu się zgadzam, ale nie można zrozumieć panie
        ministrze dlaczego 40 milionów z budżetu państwa, z funduszu ubezpieczeń ma być
        przeznaczone na Świątynię Opatrzności, jesteśmy państwem, w którym jest
        rozdział Kościoła od państwa.

Kazimierz Ujazdowski: : Po pierwsze, Fundusz Ubezpieczeń Społecznych obejmuje
        różnorakie wydatki, nie tylko te, które idą bezpośrednio na emerytury i
        wielokrotnie podnoszono w debacie publicznej kwestie zbyt wysokiego budżetu tej
        instytucji.

Monika Olejnik: : Ale przepraszam panie ministrze, ale może te pieniądze można
        by było przeznaczyć na rodziny zastępcze na przykład.<...

I dlaczego prostak dziennikarzy nazywa kanaliami, kiedy przy każdym głosowaniu
        poprawek do budżetu w sejmie - przy tworzeniu nowych funduszy celowych podawano
        skąd będą wzięte na nie środki? W przypadku ŚOB wyraźnie podano, iż będą to
        fumdusze z ZUS!!!

>Ale dziennikarskie kanalie spostrzegły się, że jest to zbyt jaskrawy kretynizm
        i
        tego tekstu już nie ma.<
        To słowa prostaka. I rzeczywiście to kretynizm by z funduszów ZUS łożyć na
        świątynie.
        • Gość: babetka Głupi Józiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:41
          Cieszę się, że przytoczyłeś słowa córki znamieniktego SB-ka Moniczki.

Moniczka jest głupia i służalcza wobec czerwonych gnid.
          Przykro to stwierdzić, ale Kazik Ujazdowski także nie jest zbyt lotny.

To nie są środki z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych.

Nie spodziewam się głupi Józiu, że ta prawda dotrze do twojego zsyfiałego łba.

• Gość: babetka Do Józia Niedzieli i innych kretynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:48
      Oto jest treść poprawki:

"W 44. poprawce Senat proponuje utworzenie w części 83: Rezerwy celowe nowej
      rezerwy celowej pod nazwą: Dofinansowanie przedsięwzięć w sferze kultury i
      dziedzictwa narodowego (...) w kwocie 40 mln zł, przy jednoczesnym zmniejszeniu
      o tę kwotę dotacji i subwencji w części 73: Zakład Ubezpieczeń Społecznych".

Jeżeli jakiś debil posiadł sztukę czytania, to chyba zauważy, że chodzi o
      "zminiejszenie kwoty dotacji i subwencji".

Tak więc nie jest to finansowanie z FUS, a tym bardziej z ZUS.

• Gość: adam Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.kielce.net.pl 26.01.07, 14:59
      Takie wulgaryzmy w ustach tercjanki babetki!!!! To nie przystoi zdeklarowanej
      tercjance.
      • agnostyk11 Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z 26.01.07, 15:02
        Niestety. Nie ma takich słów, które mogą opisać "logikę" prostaka.
        Rezygnuję.
        • Gość: babetka Głupi Józiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:17
          agnostyk11 napisał:

> Niestety. Nie ma takich słów, które mogą opisać "logikę" prostaka.
          > Rezygnuję.

Masz rację głupi Józiu. Ty się módl :)
    • Gość: babetka Platforma Obywatelska przeciw emerytom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:22
      Poniżsi posłowie PO byli za zmniejszeniem dotacji na FUS i przeznaczeniem
      środków na upamiętnienie JP II:
      Abgarowicz Łukasz Maria
      Arndt Paweł
      Augustyn Urszula
      Berger Józef
      Biernacki Marek
      Biernat Andrzej
      Bojko Bogdan
      Bublewicz Beata
      Budnik Jerzy
      Bukiewicz Bożenna
      Chmielewski Stanisław Marcin
      Chwierut Janusz
      Czerwiński Andrzej
      Czuma Andrzej
      Dolniak Grzegorz
      Duda Jarosław
      Dzikowski Waldy
      Fabisiak Joanna
      Fedorowicz Jerzy Feliks
      Gadowski Krzysztof
      Gawłowski Stanisław
      Gorczyca Stanisław Andrzej
      Grabarczyk Cezary
      Grad Aleksander
      Gut-Mostowy Andrzej
      Halicki Andrzej
      Hibner Jolanta
      Huskowski Stanisław Tadeusz
      Jarmuziewicz Tadeusz
      Jazłowiecka Danuta
      Karpiniuk Sebastian
      Karpiński Włodzimierz Witold
      Kleina Kazimierz
      Klim Józef Piotr
      Kochan Magdalena
      Komorowski Bronisław
      Kopacz Ewa
      Kopeć Tadeusz
      Kosecki Roman
      Kozdroń Jerzy
      Koźlakiewicz Mirosław
      Krupa Jacek
      Kulesza Tomasz
      Lamczyk Stanisław
      Litwiński Arkadiusz
      Łukacijewska Elżbieta
      Miodowicz Konstanty
      Młyńczak Aldona
      Mroczek Czesław
      Mrzygłocka Izabela Katarzyna
      Muchacki Rafał
      Nitras Sławomir
      Nowak Sławomir
      Nowak Tomasz Piotr
      Okularczyk Stanisława Anna
      Olechowska Alicja
      Picheta Wojciech Zbigniew
      Piechota Sławomir Jan
      Pierzchała Elżbieta
      Piotrowska Teresa
      Pitera Julia
      Plocke Kazimierz
      Raczkowski Damian
      Raś Ireneusz
      Rozpondek Halina
      Rynasiewicz Zbigniew
      Saługa Wojciech
      Siedlaczek Henryk
      Skowrońska Krystyna
      Skrzydlewska Joanna
      Smirnow Andrzej
      Stuligrosz Michał
      Szczypiński Tomasz
      Szejnfeld Adam
      Szulc Jakub
      Szumilas Krystyna
      Świątkowski Maciej
      Tomaka Jan Walenty
      Tyszkiewicz Robert
      Urbaniak Jarosław
      Wałęsa Jarosław
      Więckowska Ewa
      Wilk Wojciech
      Wolak Ewa
      Wycisło Eugeniusz
      Zakrzewska Jadwiga
      Zdrojewski Bogdan
      Ziemniak Wojciech
      Żmijan Stanisław
      • Gość: babetka Platforma Obywatelska niezdecydowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:25
        A poniżsi posłowie PO ni byli zdecydowani, czy chcą zabrać emeryto i wstrzymali
        się od głosu:
        Aziewicz Tadeusz
        Chlebowski Zbigniew
        Głogowski Tomasz
        Grzegorek Krzysztof
        Lisek Krzysztof
        Małecka-Libera Beata
        Pasło-Wiśniewska Maria
        Radziszewska Elżbieta
        Rybicki Arkadiusz
        Rzymełka Jan
        Sawicka Beata Dorota
        Schetyna Grzegorz
        Śledzińska-Katarasińska Iwona
      • Gość: babetka Platforma Obywatelska kochająca emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:28
        Poniżsi posłowie PO kochają emerytów i uważają, że dzieło JP II nie wymaga
        dokumentowania:
        Ambroziewicz Robert
        Drzewiecki Mirosław Michał
        Gałażewski Andrzej
        Grupiński Rafał
        Kidawa-Błońska Małgorzata
        Kopaczewska Domicela
        Lenz Tomasz
        Olszewski Paweł
        Rokita Jan
        Rutnicki Jakub
        Staroń Lidia
        Śpiewak Paweł
        Wójcik Marek
        Zielińska-Głębocka Anna
      • Gość: babetka Platforma Obywatelska chora i tchórzliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:32
        A ci posłowie PO nie byli obecni bo byli chorzy lub są tchórzami. Dziwię się, że
        Dodzio Tusk, świeży katolik, nie okazał swoich uczuć. Ale nieobecność jest
        zwykle metodą tchórzliwych kanalii.

Fiedler Arkady
        Graś Paweł
        Knosala Ryszard
        Korzeniowski Leszek
        Lipiński Dariusz
        Markowiak Andrzej
        Pacelt Zbigniew
        Palikot Janusz
        Pietraszewska Danuta
        Rybicki Sławomir
        Szadny Waldemar
        Tomczykiewicz Tomasz
        Tusk Donald
        Wyrowiński Jan
        Zaremba Krzysztof
      • sztandar.prawicy Re: Platforma Obywatelska przeciw emerytom 30.01.07, 13:47
        babetka jezd mojo bochaterkom !
    • Gość: babetka Gorliwy katolik Wojciech Bambuko Olejniczak z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:07
      taktycznie był nieobecny na głosowaniu przeciwko emerytom i za upamiętnieniem
      Jana Pawła II.

Osobiście sądzę, że Wojciech Bambuko Olejniczak bżydzi się Joasią Senyszyn.
    • Gość: babetka Dla zobrazowania skali podam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:12
      że dotacja z budżetu na FUS miała wynieść 22.161.930 tys. zł.
      Na cele upamiętnienia JP II została ograniczona o 40.000 tys. zł. co stanowi
      0,18% dotacji.

Oczywiście ta dotacja została ograniczona także o wydatki na inne cele, o
      których kanalie dziennikarskie nie wspomniały.

A stało się tak, dlatego że w związku z dobrą koniunkturą przychody FUS ze
      składek będą większe od pierwotnie założonych i w związku z tym nie istnieje
      konieczność utrzymania tak wysokiej dotacji z budżetu.
      • Gość: babetka A tak nawiasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:19
        to piszę o kanaliach dziennikarskich, bo dziennikarze powinni przedstawiać faty
        obiektywnie.

W tym przypadku nie piszę o kanaliach z SLD, bo cały krzyk podniesiony przez SLD
        świadczy tylko o tym, że ciągle mają w swoich pustych łbach przekonanie, że z
        kropli wody dzięki stale powtarzanym kłamstwom uczyni się powódź.

Są po prostu bezkrytycznymi uczniami stalinowskiego, PPR-owskiego i
        PZPR-owskiego łajna.
        • redaktor.terlik Biedna babetka. 26.01.07, 18:26
          Jedynie posłowie SLD wykazali się odwagą w tym policyjnym państwie zwanym IV RP.
          • Gość: babetka Niewiarygodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:32
            edaktor.terlik napisała:

> Jedynie posłowie SLD wykazali się odwagą w tym policyjnym państwie zwanym IV RP
            > .

A ja byłam przekonana, że to za rządów Oleksego, Cimoszewicza, Millera i Belki
            posłowie SLD mogli bezkarnie kraść i współdziałać z przestępcami, jak np.
            Andrzej Jagiełło, Henryk Długosz i przyjaciel przestępców, człowiek bez matury,
            ale za to dwukrotny minister spraw wewnętrznych i przyjaciel przyjaciela kanalii
            Ola Komsomolca Kwaśniewskiego, przestępca Zbigniew Sobotka.
          • Gość: babetka A czy nie wiesz czasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:34
            czy przestępcy Zbigniewowi Sobotce, wzorem Ola Komsomolca Kwaśniewskiego,
            kobieta w łóżku nie wystarczała tylko potrzebował psa do kompletu? :)
          • prof.penduszko Re: Biedna babetka. 29.01.07, 16:37
            redaktor.terlik napisała:

> Jedynie posłowie SLD wykazali się odwagą w tym policyjnym państwie zwanym IV
            RP
            > .
            Ależ to ścierwo z tego zboczka "babetki" !
    • Gość: Katolik Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:52
      Brawo za propolskie decyzje.
      • Gość: Laik Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:52
        ale czy te Muzeum I Biblioteka juz istnieja i Państwo czyli my bedziemy
        dofinansowywać czy tez jeszcze nie ma Muzeum i Biblioteki
        bo to chyba jest róznica
        rozumiem jak w przypadku kul - JEST INSTYTRUCJA I WYMAGA DOFINASOWANIA
        ALE TU CHYBA IDZIE O BUDOWę
        inna rzecz jak bedzie wygladało utrzymanie Swiatyni i Biblioteki - czy bedzie to
        na barkach Państwa?
        Jak to sie ma w ogóle do prawa i Konkordatu
        bo znowu sprawa pódzie do Trybunału i bedzie wstyd jak cos nie pódzie
        jak to w ogóle z tym prawem jest u nas - czy w tym przypadku wszysko jest
        przemyślane ?
        • Gość: mag Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: 82.139.60.* 27.01.07, 15:06
          "To tw Beata,tknięta duchem świętym przy aprobacie sejmowego POPiSU przekazała
          czarnej strukturze 40 baniek na świątynię opa(cz)ności,bo mało kościółków w
          pomrocznej.
          Żeby było weselej, pieniądze zabrała Funduszowi Ubezpieczeń
          Społecznych,pozbawiając klientów ZUSu corocznej waloryzacji świadczeń.

"Mnie też zaczepało jak usłyszałem o tych 40 bańkach wydanych lekką ręką na ...
          właściwie to nie wiem na co ??? na kupę betonu, szkła i stali po których wiater
          se bedzie huloł ???"

Przypominam, że to nie pierwszy datek z naszych pieniędzy na ten betonowy pomnik
          Glempa:

"– Także Sejmowa Komisja Finansów Publicznych zaakceptowała 29 z 31 poprawek
          wniesionych do ustawy budżetowej na 2006 rok przez Senat, w tym najbardziej
          kontrowersyjną, zmniejszającą wydatki na szkolnictwo wyższe kosztem budowy
          Świątyni Opatrzności Bożej o 20 milionów złotych!"

Przypominam... Za Gierka tak jak teraz w cywilizowanym świecie, budowano inne
          pomniki; patrz Centrum Zdrowia Dziecka, Centrum Matki Polki, które pomogły
          milionom dzieci, kobiet, rodzin.

Chciałoby się powiedzieć: - jacy bohaterowie takie pomniki!
          • prof.penduszko Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z 27.01.07, 16:15
            Naród rozliczy ICH prędzej czy później. ONI myślą, że będą do końca zycia
            nietykalni. Nieprawda - dorwiemy się do pisdziochów !
            • Gość: babetka Re: Sejm: 40 mln na Świątynię Opatrzności Bożej z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:45
              prof.penduszko napisał:

> Naród rozliczy ICH prędzej czy później. ONI myślą, że będą do końca zycia
              > nietykalni. Nieprawda - dorwiemy się do pisdziochów !

Żywię nadzieję, że majpierw dorwiemy czeronych złodziei z SLD na czele z Olem
              Komsomolcem Kwaśniewskim.
          • Gość: babetka Jak to miło wiedzieć, że SB-ckie gnidy żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:43
            i uparcie powtarzają kłamstwa.

A co się tyczy głupka Gierka, to w Świętokrzyskim pozostało po tej kanalii wiele
            malowniczych ruin. Np. Fabryka tlenku Glinu, w którą wpakowano setki milionów i
            której nigdy nie ukończono (zresztą chwała Bogu), a który to pomnik z betonowo -
            stalowych konstrukcji odkryją następne pokolenia.
            • prof.penduszko Uwaga ! Wielonickowiec z neoplusa ! 27.01.07, 18:24
              M.in. pisze pod nickiem "babetka".
              Już ta gnida ma smród koło d... .
              Rozliczymy b. dokładnie "IV RP" i wszystkie kanalie związane z tym g.....
              • Gość: babetka Nawet się zgodzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:44
                prof.penduszko napisał:

> M.in. pisze pod nickiem "babetka".
                > Już ta gnida ma smród koło d... .
                > Rozliczymy b. dokładnie "IV RP" i wszystkie kanalie związane z tym g.....

Owszem, ale najpierw powiesimy gnojów Jaruzelskiego i Kiszczaka oraz resztę
                łajna z PZPR, SB, WSI, KBW...
                • Gość: mag Re: Nawet się zgodzę IP: 82.139.60.* 27.01.07, 22:45
                  " Modlitwę moją zanoszę Bogu, Ojcu i Synowi: dopie..ie sąsiadowi. Dla siebie
                  o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę.Kto ja jestem ? Polak mały. Mały,
                  zawistny i podły. Jaki znak mój ? - Krwawe gały. Oto wznoszę swoje modły do
                  Boga, Maryi i Syna: zniszczcie tego sku..syna. Mego sąsiada, brata, tego wroga,
                  tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradziła stara, żeby mu spalili
                  sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby w ogóle miał marnie, żeby miał AIDS-a i
                  raka". Oto modlitwa Polaka / POPIS-owego Wszechpolaka /."

TAK MODLI SIĘ BABETKA!

• Gość: babetka Mylisz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 23:01
                    Gość portalu: mag napisał(a):

> " Modlitwę moją zanoszę Bogu, Ojcu i Synowi: dopie..ie sąsiadowi. Dla siebie
                    > o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę.Kto ja jestem ? Polak mały. Mały,
                    > zawistny i podły. Jaki znak mój ? - Krwawe gały. Oto wznoszę swoje modły do
                    > Boga, Maryi i Syna: zniszczcie tego sku..syna. Mego sąsiada, brata, tego wroga,
                    > tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradziła stara, żeby mu spalili
                    > sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby w ogóle miał marnie, żeby miał AIDS-a i
                    > raka". Oto modlitwa Polaka / POPIS-owego Wszechpolaka /."
                    >
                    > TAK MODLI SIĘ BABETKA!