felicjan15 Skazać premiera za poświadczenie nieprawdy 02.03.07, 23:47 w dokumencie stwierdził "nie dotyczy" a przewodniczy dwóm fundacjom. KK przewiduje kilka lat odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
wagabunda69 Re: Skazać premiera za poświadczenie nieprawdy 03.03.07, 00:00 Są równi i równiejsi. To podstawowe prawo PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORMO-wiec Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.ekspres.net.pl 03.03.07, 00:00 A złodzieje się smieją ,a opinia o legendarnej ,nieprzeciętnej inteligencji Policjantów umacnia się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieczny Patriota Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 81.26.8.* 03.03.07, 18:06 Tak to naprawdę wielki sukces policji- nagroda roku gwarantowana. skończmy wreszcie z tą farsą i paranoją, która ogarnia cały nasz kraj. Policja żąda kary niewspółmiernej do winy. Studenci na pewno popełnili wykroczenie ale nieświadomie i nie w złych zamiarach. Pouczenie i 10 zł grzywny to wszystko co powinno ich spotkać. A policja niech się weźmie za prawdziwych bandziorów, których nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYłY STUDENT Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 80.48.157.* 03.03.07, 00:01 Dajcie im spokój !! Lepiej nich policja zajmie się ściganiem prawdziwych przestępców !! Dlaczego nie ma policji na osiedlach jak dresy demolują przystanki bija przechodniów itd. ??? Może wola podnosić sobie statystyki tego typu „przestępstwami” Wiec proponuje jak będziecie jechać samochodem i zobaczycie dziurę w jezdni to dzwońcie 997 żeby zabezpieczyli teren (bo to zagraża bezpieczeństwu osób ) i dali znać zarządcy drogi oraz aby ustrzec kogoś przed urwaniem koła !! i niech policja robi z tym porządek !! zobaczycie dresów jak piją piwko dzwońcie !! zobaczycie policjantów parkujących na miejscu dla niepełnosprawnych to róbcie fotki i do interi wysyłacie !! zobaczycie policjanta jedzącego frytki w czasie pracy informujcie dyżurnego że zamiast jego ludzie zamiast patrolować ulic jedzą w najlepsze i proście o jego dane (imię i nazwisko) i potem składajcie pisma na komendach czy wasze telefony odnoście osób niedopełniających obowiązków zostały rozpatrzone pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykaczy Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:03 www.antykaczy.blog.onet.pl cała sprawa jest popporstu smieszna Odpowiedz Link Zgłoś
ivane11 Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 00:04 Kiedyś napisałbym,że nie rozumiem.Kiedy?Przed rządem PiS i tej reszty "mądrych" ludzi z dwóch partii.Napisałbym,że to być może nie podoba się Sld,że przypomina się o "starych" czasach, kiedy te mundury kojarzyły się z "pałowaniem" i rozbijaniem opozycji.Tak.Chyba bym tak jakoś myślał.Teraz mam poczucie,że wszystko,co jest inne od "wizji"(może bliźniaki śnią o takich sprawach jak ta?)tej ekipki,która mam nadzieję zniknie za jakiś czas na amen!,jest złe.Złe dla nich.Ale zadaję sobie pytanie dlaczego takie błahostki i żarty są złe i trzeba karać młodych ludzi, którzy to mają poczucie humoru,mają ochotę zrobić coś,co rozbawi ich i przechodniów(być może),a na pewno kolegów(nie jestem ich kolegą i mnie to bawi w jakiś sposób).Może wg ekipki rządzącej-chociaż to trudno nazwać rządzeniem,to co wyczyniają ci ludzie-powinno się mieć na co dzień taki sam wyraz twarzy jak premier i prezydent(obecni),co by świadczyło o braku poczucia humoru i chęci traktowania zycia,przynajmniej przez chwil kilka jako przyjemną-dość-przygodę?Może śmiech,tak jak w średniowieczu powinien być zakazany, bo pobudza do grzechu?Jakiego grzechu?Tu nawet kościół po kilku wiekach smutku przyznał,że śmiech jest wskazany,chociaż...Ale nie o tym.Ekipka sobie myśli,że będzie im łatwiej bardzo, jeśli społeczeństwo będzie posłuszne wobec ich chceń, to im się uda zaprowadzić porządek taki "ich".I, że nie będzie zgrzytów, ani problemów żadnych, no bo przeca "wszyscy" są zadowoleni i wszystko "gra", nikt nie "szura".A "szuraniem" pewno nazywają wszelakie odstępstwa od ich "myśli"(myśli w cydzysłowiu,bo nie wydaje mi się, aby te "ich" myśli były warte, co by je tak nazwać bez ") Się boją wszystkiego, czego nie rozumieją, a że ich rozumienie rzeczywistości zatrzymało się na latach 80-tych i początku 90-tych, to mało mogą zarozumieć z otaczającej ich rzeczywistości obecnie. Każdy może być w takiej sytuacji, iż nie wie do czego służą słuchawki do słuchania(podpowiem-do słuchania) i jak je założyć na uszy, że zatruł się nieszczęśliwie i nie może gdzieś pojechać na spotkanie służbowe, że mikrofon z nim "walczy", bo wygina się w drugą stronę, niż ta żądana, że może mu się pomylić białe z białym, przepraszam bardzo, raczej czarne z czarnym, przepraszam już sam nie wiem co z czym...itd itd.No, to się już nie dziwię,że "chłopakom" z policyji się mundury pomyliły dawne z obecnymi, bo przecież wszystko jakoś "pachnie" zdradą i sabotażem Państwa Polskiego.I trzeba zapobiec takiemu złu-zdusić je w zarodku. Tak se myśli ta ekipka. I takie polecenia durne wydaje. No, bo przecież kilka lat temu,byśmy się z tego śmiali i to razem z Policją, a tu nagle sąd, areszt i reperkusje-zresztą od czego?-to, to jest już chorobliwe. Wtykanie nosa nawet do czyjejś pościeli już wg psychologów jest zaczynkiem choroby jakiejś,a tu we wszystko chcą się wtrącać i we wszystkim uczestniczyć-oprócz spotkań międzynarodowych- to jak ja mam się czuć wolny i beztroski obywatel w takim kraju podejrzliwym i chcącym mnie kontrolować we wszystkim? Ja się boję, po prostu gdzieś tam w środku boję się. i obawiam o swój kraj, że za chwilę zostaniemy sami bez żadnych przyjaciół wokół, że będą mnie postrzegać jak sobie wyjadę na wakacje na zachód, albo wschód, jako kogoś uprzedzonego do wszystkiego i nijak się z tego nie wytłumaczę, że tak nie jest i że ja na "bliźniaków", panów romanów i "brązowych" z opalenizny nie głosowałem. Jak miałbym to wyjaśnić np. koledze z Londynu, z którym pójdę do pubu, w którym również lubią przebywać homoseksualiści, że jestem normalny i nic mi do tego kto z kim i jak. Kto mi uwierzy, jak się dowie, iż z Poland jestem? No, nikt. Będę się musiał tłumaczyć za pseudo swój rząd i jego poglądy, za kartofle, za negowanie prawa Darwina i jeszcze za Wielgusa, za Rospudę, za peron we Włoszczowej, za faceta,co ma kilka wyroków sądowych, a jest ministrem rolnictwa, za LPR, która opiera się na organizacji faszyzującej, a która jest w rządzie, a jej członek jest min.edukacji i gada jakieś .....o oświacie i to na forum europejskim, o tym, że prezydent nie umie mówić po polsku, ani jego brat-bliźniak. Zanim to wszystko wytłumaczę, że to nie jest moja Polska, że nie mój rząd, że nie moje poglądy, że wstyd mi, że tak nas postrzegają, że chciałbym spokoju i bez kłótni, że nie jestem od "kartofli" i nie mam nic wspólnego z WSI, ani z Maciere..., to już nikt nie będzie chciał słuchać tego co mam do powiedzenia i pójdzie do innych europejczyków, co by się pośmiać i czuć dobrze. I czuję się fatalnie przez tę ekipkę. Przez izolację, która panuje od początku pis i koalicji. Mam prośbę do was- zrozumcie, że nie każdy obywatel Polski jest waszym podwładnym i zgadza się z wami, że są ludzie, którzy nie głosowali na was, i że są ludzie, którzy inaczej wierzą w Boga niż wy i to wcale nie znaczy, że są niewierzący, i że to kobiety mają prawo decydować czy chcą urodzić dziecko-jeśli jest sytuacja krytyczna, i że Tvn nie jest stacją, która chce was zniszczyć, i że jak założę berecik zrobiony z miękkiej wełny-moher-to nie znaczy, że chciałem was obrazić, i że jak mówię kartofel to myślę o was.Naprawdę nie myślę o was na co dzień.Nie myślę....nie, jednak myślę tylko w niedobry sposób....ale co was to obchodzi,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pie..Kaczki Re: Przecież Romek propaguje mundurkiWyszli na pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:35 To jest powrót do PRL-u. Dzięki kaczkom wracamy do korzeni.... Ku..!!!!! Jak ta cała kaczość mnie WKU..A!!! Taki piękny kraj, a takie zasrane społeczeństwo (bo ktoś musiał na kaczki głosować). Taki marazm i urawniłowka. Mam dość!!! Wypie..m stąd i niszczę polski paszport. To wstyd byc polakiem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coriolanus zamknąć tego policjanta! IP: 212.182.35.* 03.03.07, 07:35 staremu komuchowi zrobiło się glupio, że przeimprezował dodatek mudurowy. Policjant w sądzie w nieregulaminowym mundurze?! To jemu powinni sypnąć areszt! My z chłopakami tez bawilismy się nie raz jak ci studenci i co? I nic. Jeśli było tylko happeningowo kończyło się na pouczeniu i basta. Policja nie ma prawa kierować wniosków o ukaranie za coś takiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK absolwent nosiłem jeden z tych mundurów 3 lata temu IP: 86.42.100.* 03.03.07, 00:46 wspaniałe chwile przeżyłem na kieleckich juwe w 2005 nosząc jedną z marynarek, o które taki szum. miałem do tego troszkę nieadekwatną opaskę ORMO, milicyjny hełm i przecudowne gogle w kolorze tychże formacji. paradowaliśmy w centrum ingerując z lekka w ruch drogowy. być może chłopaków nęka ten sam pan oficer, którego wkurzyłem wsiadając do radiowozu?? aż strach pomyśleć ile jeszcze wykroczeń popełniłem tego haniebnego dnia, spożywanie alkoholu na służbie? kto wie. tymczasem wspieram mentalnie chłopaków z pomocą mecenasa z rady adw może wszystko wróci do tak porządanej normy: studenci do sklepu po piwo, a panowie policjanci też niech sobie gdzieś pójdą... daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polic yjne debile Dlaczego policja tak gorliwie ściga studentów? IP: 67.70.185.* 03.03.07, 00:50 Bo sami niedouczeni i pewnie zazdroszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaika Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 01:04 W oparach absurdu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zpalowac michnika [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 03.03.07, 01:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwdp CHWDP IP: *.westside.kielce.pl 03.03.07, 14:35 hehe zydzi sie bronią :P zaraz skasują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebieski Re: CHWDP IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.07, 06:39 Chciałbyś pedale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famfarek Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 01:31 ..e psy zajmują się wszystkim, tylko nie tym czym powinni. Zamast ścigać przestępców to przypieprzyli się do Bogu ducha winnych studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 01:37 sami tego chcieliście wyborcy w 1982 kolegium w Kielcach orzekało o mojej winie za posiadanie kurtki typu moro, zostałem skazany, grzywnę zapłaciłem sądziłem że ukarał mnie okrutny system, system wrócił, i nie politykę mam na myśli, rządy idiotów są bolesne zapłaćcie, szufel to pozorant skopie sprawę dobrze radzę, mnie radził w innej sprawie szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
hlk19722 Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 01:44 mam pytanie do: były student! Dlaczego, jak chcą im dać darmowe "kamasze" to nie chcą? Mieliby to za darmo i mogli chodzić do woli. Nie chcę nikogo obrażać, sam byłem studentem, ale ...! Szkoda słów oszołomy i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 02:14 nie odnoszę się się do ich stosunku do służby wojskowej, nic o tym nie wiem , pewnie więcej wiesz o nich niz ja. przeżyłem to na własnej dupie, i koło się zatoczyło ... radzę im jak z tego wyjść za rozsądne pieniądze to chora sytuacjia mogą za to drogo zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
mamosia Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 01:41 A może dać tym oskarżającym po mordzie w ciemnej ulicy? Co za cholerna strona - zźera połowę tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 01:53 "a trzeci założył radziecki hełmofon" A ta niewatpliwa probe inwazji obcego mocarstwa zupelnie przegapili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilgamesz Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 89.100.79.* 03.03.07, 02:02 zwykle nie udzielam się na forum. wystarcza zwykła obserwacja - za Sapkowskim "(Wasser)Polacy pokłócili się jak zwykle o nic". Pokazuję te dzielne, forumowe dyskusje mojej żonie: nie wiem do końca czy to dobrze że żyjemy w Irlandii. Nasze dzidziole w tych okropnych irlandzkich szkołach, my w pracy gdzie się pracuje a plotkuje po zajęciach w pubie, te korki, załatwianie child benefit, ten okropny wybór pomiędzy weekendem w Norwegii a południową Francją. A mogło być tak fajnie w ojczyźnie. Nawet nie chce mi się porównywać. Kabaret władzy ustawodawczej, sądowniczej i wykonawczej. A mediom się dostaje jak starożytnym, perskim posłańcom złej nowiny. Jak dobrze mieć ojczyznę w internecie... Można mieć zdrowy dystans i żyć własnym życiem. Pozdrawiam i doceniam wytrwałych, bez względu na ich motywacje. Gilgamesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awo Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 87.198.26.* 03.03.07, 02:59 jest poczucie humoru i poczucie humoru;) jakby np w niemczech kolesie przebrli sie za nzistow, to bylaby chryja, a w Polsce mozesz przebrac sie za zomowca lenina stalina i jest debata czy zart jest przedni czy nie, historii ns zle ucza czy co?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:08 he he no i o to chodzi czy ktoś się przebierał, mieć element muduru to nie od razu przebranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek_GUMEK Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 81.219.208.* 05.03.07, 11:13 Wiec panie mili.... sorry policjancie... jak to jest z tym orzelkiem bez korony u Pana? Bo znalazlem rozporzadzenie o nastepujace tresci: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 30 listopada 2001 r. w sprawie umundurowania policjantów. (Dz. U. z dnia 15 stycznia 2002 r.) ... Rozdział 6 Przepisy przejściowe i końcowe § 62. 1. W okresie wdrażania na zaopatrzenie policjantów umundurowania określonego w rozporządzeniu, zezwala się na noszenie przez policjantów w terminie do dnia 31 grudnia 2002 r. umundurowania i wizerunku orła według wzorów obowiązujących przed 1997 r., znajdujących się na wyposażeniu Policji. 2. Zezwala się na noszenie w terminie do dnia 31 grudnia 2005 r. następujących przedmiotów, znajdujących się na wyposażeniu Policji: 1) munduru ćwiczebnego w kolorze czarnym oraz kurtki ćwiczebnej 3/4 w kolorze czarnym bez znaku "POLICJA", 2) znaku "POLICJA" w kolorze ciemnoniebieskim do munduru ćwiczebnego określonego w załączniku nr 8 do rozporządzenia. § 63. Traci moc rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 13 czerwca 1997 r. w sprawie umundurowania policjantów (Dz. U. Nr 74, poz. 466, z 1999 r. Nr 49, poz. 494 i z 2000 r. Nr 26, poz. 317). § 64. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia. Pozdrawiam, dociekliwy :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalezy sprawdzic Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 02:59 sprawdzic tych "oskarzycieli" .. pekna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troskliwy Re: ja nosze stringi... ale gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:45 Na głowie ? Bobo to niezdrowo, możesz dostać zapalenia ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasacz Szaleje komuna mentalna. Zgolic wasy,odchudzic IP: *.popl.cable.ntl.com 03.03.07, 03:47 brzuszyska, zdjac portrety Dzierzynskiego.Od razu MO sie zmieni. Polska policja (przynajmniej ci odpowiedzialni z codzienne kontakty z ludzmi) to najgorsza swolocz w UE. Gorsi sa Ruscy czy Bialorusini, ale wzorujmy sie na Anglikach alno generelnie Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 03.03.07, 04:00 Studentowi należy wybaczać sztubackie zachowania.Jednak ,korona z głowy by im nie spadła gdyby,zamiast stawiać się ,powiedzieli zwyczajne przepraszam.Żadna ze stron tego w sumie banalnego konfliktu,nie umiała się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iala Czy prokurator oskarży teraz policjantów? Wszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 04:58 byli ubrani w mundur organizacji nieistniejącej co stwierdziła przecież sędzina ijakoprzebierańcy nie mieli prawa do zatrzymania biednych studentów.Więc do loszku należałoby wpakować raczej głupich policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsapudamas Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.07, 05:29 Przypominają się stare dowcipy o milicjantach, a studenci tylko udowodnili, że pozostają one - o zgrozo - aktualne. Policja nie odróżnia jajcarzy od przestępców i chce, żebyśmy czuli się w tej sytuacji bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Rozprawa studentów przebranych w mundury MO 03.03.07, 06:40 Trzeba ich przykładnie ukarać bo popełnili przestępstwo o bardzo wysokiej szkodliwości społecznej oraz zagrażające zdrowiu i życiu DEBILI SPOD ZNAKU TEMIDY.Czy policja i sądy nie mają ważniejszych spraw na głowie,przecież to jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kapota Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: 213.158.197.* 03.03.07, 06:48 Rzeczywiście sukces wielki tych gliniarzy. Uporali się już z kradzieżami samochodów, napadami, kieszonkowcami - to i pora zabrać się za poważniejsze sprawy, jak maskarady. W tych Kielcach policja i sądy mają niezłe odchylenia. Posadzili do paki ucznia za podrobioną legitymację, teraz mundurki nie te. Za komuny bywały różne oskarżenia, widać starzy pracują jeszcze w organach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garganel Re: Rozprawa studentów przebranych w mundury MO IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 07:10 Uwa zaraz zamykać, jest to nierozsądne.Za prelu takiego delikwenta MO zatrzymywalo, rozbieralo pouczenie guma na du.. i poszedł.No ale teraz jest prawo, a cielęta trzeba uczyć odpowiedzialności i aby odechcialo im się żartów.Niema takiej instytucji w prawie jak studencki żart, gdzie wybryki traktowano jako okoliczność łagodzącą.Taką teorię zastosowała papuga do studentów ktorzy w ramach zabawy rzucali butelkami po piwie w barze po ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś