Gość: matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:56 Bardzo proszę osoby, których d\zieci uczą się w happy landzie o szczere opinie, chciałam tam zapisac dziecko, ale słyszę coraz gorsze opinie o tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eryk konopacki Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:09 Z jakiej szkoły jestes kobieto? czego chcesz osiagnąć przez ten nieprzemyslany wpis? Jak słyszysz złe opinie to zachowaj dla siebie, albo podziel się z sąsiadką. Najlepiej zostaw dziecko w panstwowej szkole - na pewno świetnie się nauczy.... Biedna jesteś matko, oj biedna... Wiesz co to wyszukiwarka? Wpisz sobie szkoła języka angielskiego i poczytasz o jedenj drugiej tudziez o swojej szkole.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Happy Land IP: 195.116.245.* 25.04.07, 11:42 od tego właśnie jest forum człowieku. Ja też słyszałam nie najlepsze opinie, koleżanka tam uczyła i sama miała wiele zastrzeżeń, zwłaszcza do właścicieli, ogólnie to dobre miejsce dla nowobogackich z kompleksami Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Polecam Helen Doron 25.04.07, 21:50 POlecam Helen Doron. MOje dziecko tam chodzi już 3 lata, wsyztskie Dzieciaczki moich koleżanek róznież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk konopacki Re: Polecam Helen Doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:27 A, tu cie mamy mateczko..:) Moje dziecko nie chodzi ani tu ani tu. Nowobogacki nie jestem a metody rzucania piłeczką i tulenia się w kolana mamusi to dla czasowych rodziców, na pewno bez kompleksów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polecam Helen Doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:23 czy jesteś właścicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:18 to szkoła w której wiele dziecko sie nie nauczy matki przyjemnie spedzaja tam czas na ploteczkach w poczekalni, dzieci nigdy nie są krytykowane, a najwyżej ocenione nie na 6 tylko na 5, motywacja zerowa, sprawdziany symboliczne NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Happy Land IP: 82.139.11.* 26.04.07, 21:25 A jakie proponujesz sprawdziany dla czterolatki? Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Happy Land 26.04.07, 21:29 Nie wiem czy to ty jesteś taki drętwy czy tylko szkoła, w której pracujesz. Idź pogadać z metodykiem z prawdziwego zdarzenia to ci powie, jak można zdemotywować dzieci - choć widać, że wiesz: krytyka i trudne sprawdziany (zwłaszcza w grupie dzieci, które nie umieją jeszcze pisać) załatwią sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:34 nie mam na myśli czterolatków, ani innych dzieci, które nie umieja pisać. Mam na myśli dzieci szkolne. Zwykle w tym wieku już piszą i czytają. Ale rzeczywiście ta szkoła sprawia wrażenie jakby była raczej dla tych mniej zdolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:36 państwo właściciele mają chyba niepokój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk konopacki Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:58 H.L. chyba pierwsza szkoła dla dzieci w tym mieście. Teraz co druga oferuje kursy dla maluchów..:)) I to w tym całym temacie jest najśmieszniejsze.. Pan albo pani biega między jedną szkołą a drugą, tam młodzież, gdzie indziej kursy unijne dla dorosłych a w międzyczasie trututu tu z dziecmi i mamusią na stołeczku bądź w poczekalni... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:33 Uczenie małych dzieci nie zaklada nauczenia ich 4 czasów i plynnego mowienia w preciągu 3 lat, bo jest to niemożliwe i może TYLKO zniechęcić. Nauka ma sprawiać dziecku radość, dziecko ma kojarzyć angielski z przyjemnym przedmiotem. Oczywiście, uczeń ma wynieść z kursu pewne słownictwo, konstrukcje, powinno umieć formułować proste myśli. Nacisk jest położony na komunikację, a nauczyciele powinni stosować raczej formę oceniania tzw. continuous assesment - ocenianie ucznia na każdej lekcji, jego pracy ogólnej - w toku kursu, a nie robić wielki, niepotrzebnie stresujący test. Uczenie dzieci ma też wielką zaletę - małe dzieci szybciej uczą się obcj wymowy niż starsze nastolatki - aparat mowy jest elastyczny i szybko przystosuje sie do angielskiej wymowy. Także proszę nie oczekiwać od dziecka zbyt wiele, najważniejsze jest, by miało motywację do nauki,. Dodam, ze nie pracuje w zadnych z tyh szkol, ale ucze male dzieci prywatnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:16 a czy 8 osób w grupie,to aby nieco nie za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:03 Jesli chodzi o liczbe osob, byc moze jest to za duzo. Mysle, ze na poczatek dla dziecka najlepsze sa zajecia indywidualne lub ewentualnie w parze. Nauczyciel wtedy skupia sie na jednym dziecku, rozmawia - dziecko najwięcej skorzysta. Male dzieci czesto nie lubia pisac, wiec wtedy nauczyciel moze mu pisac w zeszycie i dobierac cwiczenia wedlug jego zainteresowan - jedne dzieci uwielbiaja piosenki, lubia sie ich uczyc, inne nienawidza. Wtedy dobiera sie inne cwiczenia. Jesli dziecko uwielbia Harrego Pottera i gotowanie - opisujemy wyglad na przykladzie postaci z tej ksiazki i analizujemy przepisy. Dlatego Twoja obawa moze byc uzasadniona. Niektóre dzieci jednak b. dobrze czuja sie w grupie i, i tak dobrze pracuja. Trzeba wiec obserwowac dziecko, dowiedziec sie czy dobrze sie pracuje w grupie. Jesli niespecjalnie mu sie podoba, i naprawde nie widac postepow, radze rozejrzeć sie za lekcjami indywidualnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Happy Land IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.05.07, 19:21 ja tam slysze duzo dobrych opinii na temat tej szkoly i sama mam tam dziecko.zlego slowa nie moge powiedziec a wlasciciele sa naprawde mili. ale zawsze znajda sie tacy ktorzy mysla inaczej albo cos im nie odpowiada.nie da sie zadowolic wszystkich. moje dziecko ma 7 lat i sprawdziany ma. Na swoim poziomie nie za duzo i nie za malo. niektorzy zapominaja ze to nie testy sa najwazniejsze a ich nadmiar tylko zniecheca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:26 jak na imię ma prowadzący grupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:28 i ile osób liczy grupa w której sali macie zajęcia, na górze czy na dole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 00:12 sale w tej szkole nie spełniaja norm, są za małe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 05.05.07, 07:51 O jakich normach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:30 a jakie powinny być? dowolne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 06.05.07, 10:03 ty napisałeś,że nie spełniają norm, więc powiedz o jakie normy ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 00:21 w prywatnych szkołach panuje pewna dowolność i generalnie właściciele nastawieni są na kasę, ale powinny być pewne granice i zgadzam się, że 8 dzieci w grupie w małej salce niewiele sie nauczy, jakiekolwiek normy by to spełniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 07.05.07, 08:28 Jest trudniej, ale chyba można się nauczyć. Pamiętam jak w empiku miałem zajęcia na Warszawskiej, w takiej małej salce koło schodów do magazynu chyba - ścisk był spory, ale dało się wytrzymać - w każdym razie woleliśmy siedzieć tam niż na tych niewygodnych pojedynczych stołkach z blatem, bo wtedy to wiecznie coś nam spadało na podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Happy Land IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:42 Miejmy nadzieję, że dziecko zapisane do prywatnej szkoły językowej będzie miało gdzie siedzieć, jest teraz trochę tych szkół więcej niż 20 lat temu można siedzieć pod schodami cząc sie języka, ale pod warunkiem, że zajęcia prowadzi ktoś naprawdę wybitny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Happy Land IP: *.205.udn.pl 07.05.07, 21:47 Najlepiej byłoby siedzieć w komforcie i mieć zajęcia z wyjątkowym nauczycielem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś