Dodaj do ulubionych

przeprowadzka do Kielc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:04
Drodzy forumowicze, w przyszłym tygodniu przeprowadzam się do Kielc, miasta
którego kompletnie nie znam i w którym nie mam nikogo znajomego. Czy
moglibyście polecić mi kilka fajnych miejsc w Kielcach? W szczególności
chodzi mi o:
1. Dobrą szkołę językową
2. Klub fitness
3. Basen
4. Miłe miejsce na spacer
5. Knajpka z dobrym jedzeniem
6. Dobrego fryzjera

Dodam że zajrzałam na kieleckie portale, ale chodzi mi o subiektywną opinię.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: embe Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.chello.pl 26.06.07, 15:55
      polecam w Kielcach-
      szkola jezykowa-Inter College przy Sienkiewicza 38-angielski,niemiecki na
      wysokim poziomie(moja corka ja konczyla i zrobila certyfikaty zarowno z
      angielskiego jak i niemieckiego bez problemu a teraz studiuje na Uniwersytecie
      drezdenskim).
      -basen to tylko Perla w Nowinach kolo kielc(dojazd 10min.autobus MPK pod sam
      basen)
      -miejsc na spacery sporo-polecam Karczowke(klasztor i widok na cale kielce)
      rezerwat Kadzielnia(niedaleko stadion poki co najnowoczesniejszy w Polsce)
      ciekawe zabytki tez spotkasz w cenrum-sama Sienkiewka dosc wypasiona i okolice
      spoko.duzo tu tez knajpek i pubow gdzie w spokoju mozna zjesc i napic sie
      dobrego piwa.mozna tez pojechac na fajne wycieczki rowerowe-cale Kielce sa
      otoczone lasami i pasmami gor,wiec jest ciekawie-jaskinie(Raj i Pieklo),duzo
      zbiornikow wodnych co nie jest bez znaczenia w upalne lato,jedyne w swoim
      rodzaju gory z niespotykanymi nigdzie okazami roslinnosci i skamienialosci
      (Goloborze czy Zelejowa)jakby cos to sluze trasami osobiscie przejechanymi i
      opracowanymi,pozdrawiam.
    • Gość: iza Re: przeprowadzka do Kielc IP: 193.59.96.* 26.06.07, 17:48
      A ja polecam Fitnes klub Ani Przybylskiej,na ulicy Warszawskiej pełen
      profesjonalizm plus miły personel.Niestety sama szukam fryzjera dlatego nie
      moge polecic Ci nikogo dobrego.
    • Gość: mika Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:34
      1. Dobrą szkołę językową (Intercollege, Global Village)
      2. Klub fitness (K2 Centrum Rondo, Citipark)
      3. Basen (SP 25 Slichowice)
      4. Miłe miejsce na spacer (Karczowka, Kadzielnia, deptak, starowka, Telegraf,
      Stadion)
      5. Knajpka z dobrym jedzeniem (zalezy jakie preferujesz, jest w czym wybierac)
    • Gość: Calm Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:41
      Poprosimy o drugą ankietę :) Z wyrazami szacunku, kielczanin
      • Gość: maro Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.tkdami.net 26.06.07, 19:42
        a ja nic bym tu nie polecał i za dwa tygodnie wyprowadzam się do Gdańska
        • Gość: me Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:59
          saldo sie wyrowna chociaz :)
          • Gość: maro Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.tkdami.net 26.06.07, 22:19
            Własciwie to wszystkie te atrakcje są do osiagniecia na dworcu PKP - Kielce
            1. Dobrą szkołę językową - menele leżący w poczekalni posiadają szerokie
            zdolności językowe
            2. Klub fitness - szybki sprint po schodach w ucieczce przed miejscowymi żulami
            3. Basen - kałuże moczu na podłodze dworcowych kibli
            4. Miłe miejsce na spacer - promenada w tunelu ubarwiona witrynami straganów z
            gaciami i stanikami
            5. Knajpka z dobrym jedzeniem - rewelacyjna od lat fasolka po bretońsku w warsie
            6. Dobrego fryzjera - jak sie nie połapiesz to ostrzygą cie z kasy i bagażu w
            mig
            • Gość: me Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:34
              Czlowieku trzymaj sie tematu i przestan zrzedzic, a przede wszystkim ukryj
              swoje IP - *.tkdami.net , bo widac skad jestes.
              • Gość: we Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:40
                A jak się to robi?
              • Gość: Bax Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.tkdami.net 27.06.07, 09:31
                o co chodzi z tym dami, ja tez tak mom i tzn. skad jestem ?
            • Gość: dc Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:22
              Jak widac - wakacje, malolaty na forum.
    • Gość: fryzjer jest na... Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.isk.net.pl 26.06.07, 22:45
      fryzjerka jest na Solnej świetna (tam w domu usług) - pani Małgosia-ale do niej są z tego co wiem zapisy- trzeba się umawiać z tygodniowym wyprzedzeniem bo z marszu to ciężko się dostać. chodzę do niej ja, moja mama i siostra a każda ma inny typ włosów i każda jest zadowolona ;)
    • malenka167 Re: przeprowadzka do Kielc 29.06.07, 17:14
      Ja chcialam polecic fryzjera. Tez przeprowadza sie do Kielc z Warszawy i bedzie
      pracowal w salonie Expert L'oreal na ul. Jasnej 24. Piotr A. Ale dopiero od
      1wrzesnia. Ale polecam bardzo bardzo bardzo.. zanotuj w kalendarzu
    • Gość: air Re: przeprowadzka do Kielc IP: 213.158.197.* 02.07.07, 10:42
      Dzięki wszystkim, jestem juz w Kielcach i zamierzam się rozejrzeć. Zapomniałam
      jeszcze zapytać o jakąś prywatną przychodnię, gdzie przyjmują lekarze
      specjaliści, znalazłam Omege, ale ich trona www jest w budowie.
      • juzia1a Re: przeprowadzka do Kielc 28.06.13, 18:46
        to złodzieje nie wyłudzaą ludziom pieniedze wcale nie uczom nie maja nawet o tym bladego pojecia sienkiewicza 38 nie polecam hały
    • Gość: ~ Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 19:46
      Gość portalu: air napisał(a):

> Drodzy forumowicze, w przyszłym tygodniu przeprowadzam się do Kielc,

Dobrze to przemyślałeś?
    • Gość: arletta33 Re: przeprowadzka do Kielc IP: *.static.ip.netia.com.pl 29.04.19, 14:03
      przeprowadziłam się do Kielc z Warszawy gdyż stąd pochodzi mój obecny mąż i jestem zadowolona z wyboru ;) Warszawa jednak była zbyt chaotyczna, a teraz czuję sie jak w domu i przy okazji mogę polecic firmę Wiki przeprowadzki, bez której przeprowadzka by sie tak ekspresowo nie odbyła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka