Dodaj do ulubionych

Dentystai zlodziej !!!!!!!!!

IP: 217.153.141.* 23.09.07, 09:26
Dlaczego dentystom wolno oszukiwac NFZ!!!!!!!!!!!!
POWINNI MIEC KASY FISKALNE I DAWAC RACHUNKI ZA ZROBIENIE ZEBA!!!
Ide do dentysty a on sie pyta czy chce ta lepsza plabe za 100zl czy ta gorsza NFZu za free....TYLKO DO KUR...WY CZY JA WIEM CO ON MI TAM WLOZYL ..ZE FAKTYCZNIE JEST TO TA LEPSZA CZY GORSZA?? nie !!!!!!!!!
zlodzieje biora kase od pacjenta i jeszcze on NFZ kase wiec tak naprawde maja z 150zl za jednego zeba !!!!!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: kazia Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 09:44
      Gorsze i refundowane przez NFZ są innego koloru (srebrne), nie białe. Droższe są
      w kolorze zęba.
    • Gość: aga Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: 217.153.141.* 23.09.07, 11:09
      za krople plaby jaka zluzyje do zeba trzeba zaplacic 100zl a cala butelka tego specifiku pewnie 50zl kosztuje :) hehe takie cwaniaki...oj oby sie im to skonczylo jak najszybciej!
      • Gość: 123... Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 23.09.07, 13:04
        Masz bedne pojecie na temat plomb i inych usug dentystycznych.Taka malutka
        tubeczka wypelnienia jest bardzo droga a 100 zl to noirmalna cena za plombe.TO
        ZE DENTYSTA M APODPISANA UMOWE Z NFZ nie oznacza ze jak zaplacisz 100 to jemu
        kasa chorych doplaci do ciebie.Srebrne plomby nie nadaja sie do kazdego rodzaju
        ubytku bo to metal i rozsadza zab po czasie ,bo jak orjetujesz sie z fizyki to
        metal ktory sie kurczy i rozpreza, dlatego lekarz zaoferowal ci lepszy material
        a nie byle co w trosce o twoje zdrowie.TAK JEST NA CALYM SWIECIE ze na dentyste
        sie placi bo wszelkie specyfiki sa bardzo drogie.Jak masz jakies watpliwosci to
        chetnie ci wytlumacze.MILEGO DNIA!!!
    • Gość: XXX Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 11:22
      Pytanie do NFZ:
      Czy pobieranie dopłat za procedury kontraktowane przez NFZ jest
      zgodne z prawem ?
      • Gość: 123 Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 24.09.07, 12:57
        tak jest to zgodne z prawem ale jak masz watpliwosci to zawsze
        mozesz napisac do NFZ-u i dowiedziec sie szczególow
        • Gość: łukasz Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:43
          Pewnie jestes dentystą skoro tak tych złodziei bronisz!!Ja tez
          robiłem zęba tzn.koronke ,wydałem ponad 600zł i po 2 miesiącach ją
          szlak trafił,i cooo mam robic??Znów kur...aaa iśc i następne 600zł w
          błoto wyrzucic??Jak biora tyle kasy to niech chociaż porządnie do
          cholery te zęby robiąąa
          • Gość: 123 Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 25.09.07, 14:02
            Nie nie jestem dentystka!!!! ale znam sie na tej pracy i na medycynie jak malo
            kto.PRZECIEZ MASZ GWARANCJE NA prace proteyczna, mogles isc i zareklamowac.A po
            za tym uzupelnienie protetyczne musi byc zrobione poprawnie ,zab oszliwowany ze
            stopniem zeby nie miec potem niespodzianek.Czasem stomaoolodzy sa dobrymi
            lekarzami a o protryce nie maja pojecia.Zawsez lepiej zrobic wywiad kto
            specjalizuje sie w protetyce niz wydac pieniadze i przeklinac jak ty teraz.Jak
            bedziesz zainteresowany to ci kogos polece.
            • Gość: jacek Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: 71.239.2.* 02.10.07, 03:34
              Jeśli jesteś dobrze zorientowany w temacie, to poradź mi, gdzie mam
              się udać z reklamacją za źle zrobione plomby. Lekarz, który je
              zrobił wyśmiał mnie i rozłożył ręce. Będę wdzięczny za rzeczową
              radę. Stomatolog był polecany przez kilka osób. Niestety kolejny
              dorobkiewicz.
              • Gość: 123 Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.range86-141.btcentralplus.com 05.10.07, 12:47
                JA CI POLECAM Schmidt-dental al ix wiekow kielc 2b/5 sa solidni i
                nie kradna,tlumacza wszystko dokladnie jak zdolasz zrozumiec z tego
                cos jako laik. polecam tel 3456092
          • Gość: aga Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: 217.153.141.* 25.09.07, 17:24
            masz arcje :) powinni miec kasy fiskalne to byla by gwarancja chociaz za takie pieniadze jak sie placi! Raz robil mojemu koledze zeba dentysta...po kilku tygodniach zaczelo mu jedzenie tam wchodzic po jakims czasie poszedl poprawil mu...za kolejne 100zl (TRZEBA BYLO ZAPLACIC ZA TO CO DENTYSTA Z.....BO NIE UMIAL ZROBIC RAZ A DOBRZE ) oczywiscie musial isc 3 raz do niego bo znow bylo zle ale tym razem po wizycie powiedzial ze da mu tylko 50zl a nie sto jak chcial bo to byla jego wina ze zle zrobiony...nic nie powiedzial dentysta bo oni doskonale zdaja sobie sprawe ze sa zlodziejami !!!
            • Gość: 123 Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 26.09.07, 10:24
              ZEBYS wiedziala Aga o czym mowisz musisz sie na tym znac najpierw,zawsze latwiej
              zmienic stomatologa jest ich w kielcach bardzo duzo a nie wyzywac od
              zlodziei,ZWAZ NA TO ZE MOZESZ KOGOS SKRZYWDZIC!!! Kradna tylko nieliczni jak w
              kazdej branzy.
              • Gość: aga Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: 217.153.141.* 26.09.07, 20:27
                i ja wlasnie pisze o tych co kradna i oszukuja pacjentow ...pisze o zlodziejach !
    • Gość: xyz Re: Dentystai zlodziej !!!!!!!!! IP: *.as.kn.pl 26.09.07, 23:13
      jestes glupia baba ,skad wiesz ,ze twoj dentysta oszukuje nfz? o
      rachunek mozesz zawsze poprosic.Poza tym jesli nie wiesz co ci sie
      nalezy na kase ,to zapytaj lekarza .Tak z grubsza w zebie bocznym
      dostaniesz srebrna plombe.w przednim chemoutwardzalna.Placisz stowe
      za swiatloutwardzalna -jak sama nazwa wskazuje utwardza sie ja
      lampa -kapewu?A te 100 zlotych to nie tylko material ,ale rowniez
      koszt sterylizowania narzedzi ,jednorazowy kubek ,slinociag ,sliniak
      ,praca asystentki .ktora trzeba oplacic i sam zysk lekarza barania
      glowo.
      • Gość: boruk Re: Dentysta IP: *.chello.pl 26.09.07, 23:21
        Dobre kilka la temu stomatolog (znany) wyrywał mi trzonowca. Tak wmi wyrywal, że
        ząb sie połamał. W związku z powyższym jakimś dłutem wyrywal mi kazdy korzeń z
        osobna. Tak wyrywal, ze w tym miejscu nie mam kości w szczęce. dzisiaj nawet
        implanta nie mozna tam zrobic, bo nie m go gdzie wkrecić.
        ot, rzemieślnik...
        • Gość: xyz Re: Dentysta IP: *.as.kn.pl 26.09.07, 23:50
          jesli korona zeba jest bardzo zniszczona to ma prawo sie
          polamac ,pozniej usuwa sie kazdy korzen osobno,nie ma tu nic
          nieprwaidlowego.Poza tym korzen moze byc zrosniety z koscia i czasem
          usuwa sie jej fragment.Zamiast zwalac wszystko na "rzemieslnika"
          moze lepiej nie dopuszczac do takich zaniedban ,zeby trzeba bylo
          usuwac zab
          • Gość: 123 Re: Dentysta IP: *.range86-134.btcentralplus.com 27.09.07, 11:28
            Dzieki ze w koncu wytlumaczyles to fachowo bo nie moge czytac tych bredni o tym
            co kto komu zrobil nie tak,zamiast wczesniej dbac o zeby a pacjentowi wyjasniam
            ze nie zawsze i w kazdym miejscu implant da sie wkrecic.To sruba ktora ma plusi
            i minusy i dlatego jest procent pacjentow u ktorych taka rzecz sie nie przyjmuje
            zostaje odrzucona przez organizm i co wtedy tez bedziesz mial pretensje do
            lekarza ze ci spieprzyl zab???????
            • Gość: olo Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:15
              Czy po każdym pacjencie dezynfekują lekarze fotel?(podgłówek).
              Czy wiertła są sterylizowane?
              Gdzie sterylizują lekarze narzędzia?
              Te pytania mnie nurtują zawsze po wizycie w gab.dent.
              • Gość: xyz Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.as.kn.pl 27.09.07, 22:34
                u mnie asystentka przeciera fotel aerodesinem,wiertla i narzedzia sa
                pakowane i sterylizowane w autoklawie .Sa scisle wytyczne odnosnie
                sterylizacji
                (czas, temperatura ,cisnienie),osobiscie nie chcialabym zakazic
                pacjenta wzw ,hiv i placic mu odszkodowania ,nie mowiac ,ze
                mialabym to na sumieniu do konca zycia.
                • Gość: olo Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:59
                  Dziękuję za odpowiedż!Troszkę mnie to uspokoiło.
                  Osobiście widziałem jak odwieszono wiertło na pulpit,i nastepny
                  pacjent tym samym wiertłem miał robiony ząb.Więcej do tego lekarza
                  nie poszliśmy.
                  • Gość: Aga Re: Dentysta-sterylizacja IP: 217.153.141.* 28.09.07, 14:41
                    niestety ale czesto sie tak zdaza...ja tez widzialam ze dentysta tym samym narzedziem pracy kolejna osobe....
                    ciesze sie bardzo ze zaczelam ten temat...bo dowiedzialam sie wileu ciekawych trzeczy o tej branzy ! :)
                    i moze bede mogle lepiej ocenic prace kolejnego fachowca zajmujacego sie moimi zebami:)
                    • Gość: bacha Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.range86-141.btcentralplus.com 02.10.07, 12:16
                      Jestem asystentka od 20 lat owszem zawsze i prawie wszedzie gabinet
                      jest dezynfekowany caly a wiertla przedewszystkim.DO TEGO CELU sluza
                      autoklawy w gabinecie i sa srodki w aerozolach ktore dzialaja juz po
                      kilku minutach a wiec bardzo skuteczne na WZW,AIDS I INNE choroby
                      naszej epoki. JESLI LEKARZ oszczedza na asystentce to i na srodkach
                      wtedy polecam wybrac inny gabinet.Z OBSERWACJI POWIEM WAM ZE
                      najbardziej grozne sa te gabinety drogie gdzie do sterylizacji uzywa
                      sie jeszcze sterylizatorow mimo ze juz od welu at sa
                      zabronione.jesli macie jakies watpliwosci zawsze mozna zadzwonic do
                      sanepidu ten dokona kontroli i sprawdzi prawidlowosc pracy
                      gabinetu.POZDRWIAM I POLECAM SIE!
                      • Gość: olo Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:48
                        Odpowiedż konkretna, wiadomo o co chodzi.
                        Zawsze po wizycie ciarki mnie przechodzą jak sobie pomyślę co na
                        tych wiertełkach siedzi.
                      • Gość: pacjent Re: Dentysta-sterylizacja IP: 81.219.210.* 05.10.07, 17:37
                        Daj jakiś namiar na siebie i cennik.
                        • Gość: bacha Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.range86-141.btcentralplus.com 06.10.07, 11:04
                          nie na siebie tylko moich znajomych z ktorymi pracowalam i nie sa
                          ani zlodziejami ani dorobkiewiczami,pacjent ponad wszytko dla nich!
                          Schmidt-dental al ix wiekow kielc 2b/5 albo inna ich
                          nazwa ,,Stomax,, tak nazywali sie poprzednio sprobuj i ocen potem
                          • Gość: irka Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 13:43
                            A przychodnia - chirurgia - obok PKS na Zgnańskiej, jest droga czy
                            tania ?
                            • Gość: BACHA Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.range86-148.btcentralplus.com 09.10.07, 22:56
                              TA PRZYCHODNIA NALEZY DO DR SIKORY KTORA MA KILKA GABINETOW W
                              KIELCACH I NIE TYLKO .TAK JEST DROGA I PACJENT WYCHODZI
                              NIEUSATYSFAKCJONOWANY !
                              • Gość: abc Re: Dentysta-sterylizacja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.07, 03:44
                                Czy wiecie, ze w Kanadzie kanalowe leczenie zeba kosztuje ok.1700 do
                                2.000 dolarow kandayjskich?Dolar CAN jest po ok 2,60 zl.Dodam
                                jeszcze, ze duzo ludzi nie posiada w pakiecie ubezpieczeniowym
                                kosztow leczenia dentystycznego.
                                Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka