Dodaj do ulubionych

MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:32
zamiast prywatyzować to teraz bedzie takie pier****nie się, "5" autobusów
"nowych" (używanych, zużytych) na rok.
K...
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:39
      Kto to kupi w ogole. Prezes widac wybitny 'kjerownik'.
    • Gość: pasażer Latosiński rzadzi nadal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:54
      Sprowadził sobie prezesa, ten wyrzuca kierowników, którzy nie
      uczestniczyli w strajku . Fajnie co ? Za akceptacja waszego
      wyborczego wynalazku, czyli prezia kielc, wąsa , im.Wojtusia.I to ma
      byc krok do przodu MPK ? dziadostwo.Latosiński ich wszystkich zrobił
      w capa !
      • Gość: lolo Re: Latosiński rzadzi nadal ! IP: *.chello.pl 02.10.07, 08:08
        kazdy "prywaciarz" ktory kupilby MPK, to pierwsze co by zrobil to
        pozwalnial tych "myslicieli" czyli wlasnie kierownikow bo to
        wlasnie w pionie administracyjnym jest przerost! wiec o co chodzi?
        wedlug ciebie kogo powinien nowy prezes zwolnic? kierowcow, ktorych
        brakuje? A poza tym nie zwolnil ich tylko przesunal na inne
        stanowiska. Boze, jakie wielkie halo sie zrobilo bo kilku
        kierownikow przeniesli na mniej cieple posadki! hahaha!
    • Gość: pasażer a może sprzedać ZTM ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 00:01
      Dzięki rozkładom jazdy made in ZTM komunikacja w Kielcach jest do D U P Y !!!!
      • Gość: Wysoki zwiazkowiec Re: a może sprzedać ZTM ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 02.10.07, 01:03
        Nowe autobusy zakupione w miejsce niskopodlogowych MANow beda juz
        wysoko odrzutowe, wysoko podlogowe i wysoko cenowe.
      • Gość: gosc Re: a może sprzedać ZTM ? IP: *.complex.net.pl 02.10.07, 10:28
        Sugeruję również abyś optował za sprzedażą Urzędu Miasta, Urzędzu
        Wojewódzkiego lub Komendy Miejskiej Policji...

Rozkłady nie są najgorsze a to, że autobus jedzie 10 min przed
        czasem to wina kierowcy a nie rozkładu...
        • Gość: pasażer Re: a może sprzedać ZTM ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 15:48
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Rozkłady nie są najgorsze a to, że autobus jedzie 10 min przed
          > czasem to wina kierowcy a nie rozkładu..

Polecam jazdę w weekend - wtedy zwłaszcza widać stada autobusów. Inna rzecz, że
          rozkłady nie są dostosowane do godzin pracy dużych pracodawców.

Dobre rozkłady oznaczają mniej kursów (nie ma stad, kursy się nie dublują
          cyklicznie), krótszy czas oczekiwania na autobus, mniejszy tłok i mniejsze korki.
      • Gość: LG Re: a może sprzedać ZTM ? IP: 193.24.201.* 06.11.07, 00:20
        A co tu mają rozkłady ZTMu, skoro wielcy panowie kierowcy się do nich nawet nie dostosowują...
    • Gość: gloria MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 01:06
      Najpierw z niskopodłogowych przejdziemy na wysokopodłogowe, a potem i te zostaną sprzedane i kupione nowsze Stary. Koniec końców, będziemy jeździć furmankami. Dziękuję, kupiłem rower.

Przetasowania wśród tych co nie uczestniczyli w strajku sugerują, że prosty kielczanin się od polityka nie różni, ten sam syf.

Za beznadziejne rozkłady mam czasem ochotę puścić ZTM z dymem, a za regularne przyjazdy na Krakowską 10 min przed czasem i to w soboty i niedzielę (1 autobus na godzinę), to pewien kierowca dziewiętnastki może wpie***l dostać niebawem.
      • Gość: RAZ NA GODZINE. Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.ny5030.east.verizon.net 02.10.07, 01:14
        A TFU, KOBITO NISKOPODLOGOWA.
    • Gość: lolek Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 06:56
      kielczanin- prywatyzuj ale swoją pustą głowę bo widać, że w niej nic
      nie masz . Powiedz czy prywatny to da pieniądze gratis czy tylko
      wydoii Pracowników i na tym biznesie zarobi krocie kosztem zwykłych
      ludzi.
      • Gość: Pol Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.chello.pl 02.10.07, 08:13
        Prywatny właściciel takiej spółki musi ją dofinansować, i doprowadzić do tego aby jak najwięcej pasażerów jeździło jego taborem, poprzez poprawienie standartu, częstotliwości kursów i PUNKTUALNOŚCI, niestety miałem tą nieprzyjemność przez pewien czas poruszać się MZK i najważniejsze co musiałby zrobić nowy właściciel to wziąć mozno za mordę, niektórych kierowców - chamskich, nieżyczliwych, brudnych, niepunktualnych, dla których pasażer to balast przeszkadzający w jeździe.
        • Gość: Ava Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:46
          Gość portalu: Pol napisał(a):

> Prywatny właściciel takiej spółki musi ją dofinansować, i doprowadzić do tego
          aby jak najwięcej pasażerów jeździło jego taborem, poprzez poprawienie
          standartu, częstotliwości kursów i PUNKTUALNOŚCI,

Taka sytuacja byłaby możliwa jedynie wtedy, gdyby prywatnych przewoźnikow było
          kilku i wytworzyła się konkurencja. W przypadku tylko jednego przewoźnika
          prywatnego wzroslaby jedynie cena biletów, a syf zostałby ten sam.
    • maka777 Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y 02.10.07, 07:28
      >Na pewno nie będą to autobusy niskopodłogowe.
      - Takich wozów mamy dostateczną liczbę.

Nie no to może sprzedajmy wszystkie niskopodłogowe skoro jest ich
      tak duzo!!!. W wielu polskich miastach 80% taboru jest
      niskopodłogowa a prezio twierdzi że ma ich wystarczającą liczbę.
      Z takim podejściem do sprawy to czarno widzę szansę na odmłodzenie
      taboru.
      • Gość: gosc Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.complex.net.pl 02.10.07, 10:30
        Też mi się zawsze wydawało, że powinni iść w kierunku wszystkich
        autobusów niskopodłogowych... Niestety u nas minimalizm jest
        wszechobecny, jak jest że min 20% ma być niskopodłogowych to będzie
        20% i ani jednego więcej...
        • Gość: O Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:36
    • Gość: adam MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:01
      kupcie autobusy z OKNAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale takie nowoczesne, zeby sie
      otwierały!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Radek Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: 82.139.38.* 02.10.07, 14:11
      ja pierdziele... Leczyc nogi bo na glowę juz za późno...
      Pozdro
      • Gość: pasażer Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: 212.160.196.* 02.10.07, 15:49
        nowy Prezes był likwidatorem Połańca i Chemaru to i z MPK sobie
        poradzi,oby tylko słuchał i wykonywał polecenia nieroba związkowca
        Latosińskiegotylko
    • Gość: ja MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 16:54
      racja niech sprzedaja bedziemy jezdzic ikarusami a ja juz widze jak
      kierowcy pomagaja przy wnoszeniu wozkow. nieroby jedne
      • Gość: Ona Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:07
        Po pierwsze to Ikarusy są najwygodniejsze bo mają najwięcej przestrzeni.
        Po drugie to ciekawe czym zastąpią te Many bo ja np. często nimi jezdże i zastanawiam się co pojedzie zamiast nich..
        • Gość: Adi Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: 82.139.38.* 02.10.07, 20:14
          > Po pierwsze to Ikarusy są najwygodniejsze bo mają najwięcej przestrzeni.

Taaa...
          Kwestia zagospodarowania przestrzeni zależy od zamawiającego.
          Co do Ikarusów, maja mega wysoką podłogę, maja niewydajne ogrzewanie, brakuje w nich rurek a rozplanowanie tych co są pozostawia wiele do życzenia – czyli jednym słowem na 21 wiek zbytnio się to nie nadaje.
          Ale cóż w Kielcach się myśli na opak.
          Pozdrawiam.

> Po drugie to ciekawe czym zastąpią te Many

Tak jak pisze, nowszymi ale wysoko podłogowymi autobusami, będziesz miała schodki jak w Ikarku.

> bo ja np. często nimi jezdże i zasta
          > nawiam się co pojedzie zamiast nich..

Znajac życie inne Many.... Bądź Jelcze, Mercedesy?
    • Gość: Franjo Czarno widzę IP: 195.205.163.* 04.10.07, 12:27
      Nie chcę być Kasandrą, ale cos mi się wydaje że za rok-dwa wroci
      temat prywatyzacji,tylko że już nikt tego tworu nie zechce...
    • Gość: olek MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.sejmik.kielce.pl 05.10.07, 08:08
      a co ze standardami europejskimi? cała unia niskopodłogowymi z klimą
      a Kielce starymi wysokimi zimnymi autobusami jak 20 lat temu.czy
      ktos pomyslał o inwalidach i kobietach z wózkami? jakbym mogl to
      rozwaliłbym to MZK w cholere. ciekawy jestem czy w ogóle i kiedy
      osoby zarządzające i wpadające na takie pomysły były zagranicą i
      jechały autobusem. Polecam warte pozazdroszczenia.
      • Gość: zula Re: MPK sprzedaje niskopodłogowe MAN-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:46
        za granicą też jest z tym rozmaicie
        a z tymi MAN-ami to ja przewidziałam, że tak będzie
        tfu, tfu
    • Gość: sza! Pasazer żąda niskopodłgowych! co na to przewożnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:42
      Dlaczego miasto robi pasażerom na złość?
      Komu macie służyć jaknie nam, pasazerom ?
      Kielecki PSTKOMUNIZM WIECZNIE ZYWY!!!
      • Gość: misiek Re: Pasazer żąda niskopodłgowych! co na to przewo IP: *.ds3.agh.edu.pl 12.10.07, 17:14
        Ciekawa jest ta kwestia kieleckich autobusów, problemy z MPK Kielce, PKS Kielce,
        PKS Skarżysko, do tego bardzo "nowocześnie" zarządzany ZTM, który rozkłady to
        układa chyba na podstawie przejazdu samochodu, MZD z "pięknymi" przystankami.
        Czy to zbieg okoliczności, że wszystko jest na tak "wysokim" poziomie?
        A co do tych używek, to wbrew opinii Gazety, która jak widać, pisze pod dyktando
        władzy z UM, to jak najbardziej będą one spełniać wymogi stawiane przez ZTM (od
        nośnie podłogi). Nie rozumiem więc po co jest to larum podnoszone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka