Dodaj do ulubionych

Kiedyś ...

IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 22:29
Kiedyś w Archiwum Miejskim w Łomży odnalezionych zostało 28 zeznań
majątkowych 19 osób pochodzących z Jedwabnego, w tym 9 Żydów. Wszystkie
jednoznacznie wskazywały na Niemców jako sprawców zbrodni w Jedwabnem w 1941
roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot pomoglbys zydowi ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 22:45
      Czy majac obecna wiedze pomoglbys zydowi w czasie wojny, gdyby potrzebowal
      pomocy ?
      • Gość: KurnaOlek Re: pomoglbys zydowi ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 00:41
        Jakub na pewno by pomógł, drutując wrota od stodoły, żeby Niemcy nie musieli
        ich ganiać po całym miasteczku.
        • Gość: Jakub Re: pomoglbys zydowi ? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 18:54
          Podałem cię do sądu rabinackiego.
          • Gość: KurnaOlek Re: pomoglbys zydowi ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 22:58
            To są takie sądy ? czemu o tym nie piszesz i narażasz mnie na odpowiedzialnośc ?
            • Gość: Jakub Sądy rabinackie to morze niewinnej krwi. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 02:53
              Sądy rabinackie są od zarania dziejów. Dzięki nim rabini utrzymywali w
              posłuszeństwie swoje gminy. W Polsce, wraz z nadmiernymi prawami i
              przywilejami, Żydzi otrzymali prawo wyłączenia ich spod sądownictwa
              powszechnego. W sprawach między nimi i w swoich sprawach żydowskich byli
              sądzeni przez swoich rabinów, którzy mieli nawet prawo karania śmiercią. Były
              to najkrwawsze i najokrutniejsze sądy w dziejach Rzeczpospolitej. Sądy te można
              tylko porównać do sądownictwa okresu stalinowskiego w Polsce, kiedy to
              sądownictwo będące we wpływach żydowskich wymordowało tysiące patriotów
              polskich lub po prostu przypadkowych Polaków, jak np. w ramach prowokacji
              kieleckiej w 1946 roku, kiedy to komuniści żydowscy zamordowali w ciągu kilku -
              kilkunastu godzin (mniej niż dwa dni pracy sądu) kilkunastu niewinnych w tej
              sprawie (ulicy Planty).
              Szczególnym okrucieństwem sądy rabinackie kierowały się wobec Żydów
              przechodzących na inną wiarę. Tu rabini wydawali wyroki śmierci w ciągu kilku
              sekund, a obowiązek wykonania wyroku ciążył na wszystkich żydach. Odszczepieńcy
              od wiary byli bezwzględnie ścigani, tropieni w nowych miejscach osiedlenia i
              zabijani. Nie zapobiegało temu nawet powszechne otaczanie opieką neofitów przez
              duchowieństwo, mieszczaństwo, autorytet miast czy nawet przez szlachtę (nawet
              tzw. dopuszczenie do nazwiska rodowego). Żydzi tropili ich wszędzie i zabijali.
              Niektóre przypadki tzw. mordów rytualnych mogły mieć przyczynę w tym właśnie
              aspekcie bezwzględnych sądów rabinackich. Ogarnięci fanatyzmem swojej ciemnej
              religii, na poły magii, i swoistym szałem mordowania, rabini zmuszali swoje
              gminy do ciągłej pamięci o niewykonanych wyrokach śmierci na odszczepieńcach.
              Takich nieszczęśników i ich dzieci zabijano niejednokrotnie po bardzo długim
              czasie, gdy już w nowym miejscu pobytu przechrzty nawet nikt nie przypuszczał,
              że był on kiedyś żydem. Skutecznym środkiem na przeciwdziałanie tym morderstwom
              żydowskim, stali się dopiero magnaci, wielcy panowie, także biskupi, którzy
              obejmowali opieką prawną i opieką swojej siły (prywatnego wojska) neofitów.
              Dopiero przed tą siłą rabini ustępowali.
              • Gość: Jakub Nie denerwuj się. Wycofam pozew. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 03:07
                Wycofuję moje cię podanie do sądu rabinackiego. To był z mojej strony głupi i
                nieprzemyślany krok.
                Co by mogło się stać, gdyby takie sądy tu i ówdzie jeszcze działały, nawet nie
                mam odwagi pomyśleć. W New York są tacy rabini, którzy rzucają publiczne klątwy
                na naród polski. Jeden nawet zakazał lekarzom udzielania pomocy Polakom, aby
                naród polski szybciej wyginął. Autentyczne! Są nagrania telewizyjne!
                • Gość: KurnaOlek Re: Nie denerwuj się. Wycofam pozew. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 17:38
                  Ale huknęło, to kamień spadł mi z serca. O dzięki Ci Jakubie.
                  • Gość: Jakub Re: Nie denerwuj się. Wycofam pozew. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:43
                    Nie dziękuj. Teraz mnie ciśnie w sercu. Jak mogłem pomyśleć, że taki sąd będzie
                    sprawiedliwy?
    • wojt14 Re: Kiedyś ... 21.10.03, 19:02
      Jakub! Krzakami nad Wisla przelecial zyd i to z broda i pejsami. Nie widziales?
      To wolaj po posilki trza go koniecznie zlapac bo zatruwa powietrze a razem z
      nim nasza ukochana wolnosc i demokracje.
    • Gość: Jakub RP wysyła emeryturę zbrodniarzowi do Izraela IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 14:36
      Rzeczpospolita:
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031022/kraj/kraj_a_3.html
      • Gość: Jakub W życiorysach powtarza się rok 1968. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 18:16
        W połowie lat 90. OKBZpNP przekazała sprawę Prokuraturze Wojewódzkiej w
        Katowicach, Morel wyjechał jednak do Izraela.

Sprawa byłego pułkownika UB i MO Salomona Morela wciąż wywołuje emocje. Morel
        nadal otrzymuje z Ministerstwa Sprawiedliwości około 3 tys. złotych emerytury.
        Prawa do niej nabył jako m.in. naczelnik Wojewódzkiego Aresztu Śledczego w
        Katowicach, skąd odszedł na emeryturę w 1968 roku.
        • Gość: Jakub W życiorysie marsz. Borowskiego też jest rok 1968. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 19:34
          Rozważaliśmy już kiedyś na forum ten męczeński rok 1968 w życiorysie pana
          marszałka sejmu RP Bormana, czy jakoś tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka