miskorabol 29.10.08, 21:50 zastanawiają sie dlaczego na Sciegiennego sa wypadki ?? Droga za długa?? Przeciez to widac gołym okiem jak przepełniona jest ta ulica, jak wielki ruch tedy idzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xtrmntr Ja nie wiem jak ta niedziela się pojawia jeszcze IP: *.triad.res.rr.com 30.10.08, 09:22 ...co tydzień skoro taka zagrozona? Za to reszta dni ma względny spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Ja nie wiem jak ta niedziela się pojawia jesz 30.10.08, 09:44 Gdyby tak zlikwidować niedziele w Kielcach, to bezpieczeństwo na miejskich drogach poprawiło by się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Ja nie wiem jak ta niedziela się pojawia jesz IP: *.gprs.plus.pl 04.11.08, 20:04 Warszawska zawsze miala kiepskie notowania, prawda jest taka ze zwalnia sie tam tylko na fotoradaracj, Sciegiennego jezdze, raz mi baba wylazla pod auto zza autousu, bynajmniej na pasach nie byla. Grunwaldzka jak dla mnie jest za slabo oswietlona, przynajmniej tu na wysokosci szpitala. A co do Grunwaldzkiej, to mialam przyklad swietnego niedzielnego kierowcy 01,11, jechclam z centrum skrecalam do szpitala na czarnowie, katem oka zauwazylam , ze obok mnie na skrajnie prawym pasie facet normalniecofa... i co zrobil... cofnal, przygazowal i omalo we nie nie trzasnal, okazalo sie , ze chcial do szpitala ale mu sie przejechalo. Zawrocic sie juz nie potrafi. Generalnie panom urzedasom kazalabym sie przjechac po zmroku, wtedy widac, ktora ulica jaka. I jeszcze wiecej kontroli rodzicow nad zmotoryzowanymi dzieciakami, bo ich czasem fantazja ponosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Niebezpieczne ulice IP: 79.139.11.* 30.10.08, 10:07 dlaczego na tych ulicach tyle wypadkow??? odpowiedz jest prosta! sa dlugie, proste i nie wiem jeszcze jak to nazwac ale jest pole do popisu dla polglowkow, ktorzy sie scigaja, dla debili bez wyobrazni i dla pijakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Niebezpieczne ulice IP: 92.17.131.* 30.10.08, 10:46 Nie tylko to jest powodem wypadkow. Sam kilka miesiecy temu "zgarnalbym" tam pieszego, ktory wyszedl zza autobusu, co zreszta zdarza sie tam czesto - mowa o przystanku kolo stacji paliw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Niebezpieczne ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 10:50 chyba sami nie wiecie co piszecie. Sciegiennego jest przepełniona na maksa, jedzie samochód za samochodem czy to jest rano czy wieczorem wcale się nie dziwie że jest tyle wypadków, droga tranzytowa do przejścia granicznego w Barwinku, ciężarówek pełno a to do browaru a to do kostek brukowych do Fabetu do Kopalni Morawica. Droga peka w szwach a Panu L zachciało sie w pierwszej kolejności remont ulicy Krakowskiej gdzie są po dwa pasy ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JON "Ciemne" ulice i skrzyzowania !!! dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 15:54 Dlaczego w Kielcach jest tak ciemno na skrzyzowaniach i "niebespiecznych" przejściach dla pieszych? Inne miasta w Polsce posiadają oświetlenie wielopunktowe (słupy z 6-8-10 żarówkami) np. Piotrków, w-wa kraków i setkich innych. TYLKO W KIELCACH DUŻE SKRZYŻOWANIA oświetlaja 4 latarenki !!! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojak Re: "Ciemne" ulice i skrzyzowania !!! dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 23:08 Strasznie ciemna dzielnica Stadion i Pakosz. Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Warszawska / Jesionowa IP: *.zone4.bethere.co.uk 30.10.08, 20:48 Czy tam w końcu mógłby ktoś trochę wydłużyć czas pomiędzy zapaleniem się czerwonego światła dla jednego kierunku a zapaleniem zielonego światła dla drugiego kierunku? Tak aby skręcający w lewo MIELI WIĘCEJ CZASU NA OPUSZCZENIE SKRZYŻOWANIA? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoten Re: Warszawska / Jesionowa IP: *.chello.pl 03.11.08, 22:56 Nie tędy droga. Wydłużenie odstępu w cyklu świateł spowodowałoby więcej samochodów przejeżdżających na czerwonym lub późnym żółtym - ,,bo przecież bez problemu zdążę''. Jedyne rozwiązanie to sygnalizatory kierunkowe z osobną fazą dla skręcających i - tak! - lepszy refleks kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Warszawska / Jesionowa IP: *.gprs.plus.pl 04.11.08, 20:07 Dokladnie, refleks. Ja czesto tam jezdze, owszem nie lubie tego skrzyzowania 9 bo nie wiedzialam ze jest tam 5 pasow do lewoskretu ) ale jakos przejezdzam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: compute Re: Niebezpieczne ulice IP: 77.223.222.* 01.11.08, 12:42 a może by tak noga z gazu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Niebezpieczne ulice IP: *.chello.pl 04.11.08, 20:30 A może by tak lewoskręty bezkolizyjne zamiast magicznych zaklęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon L e w o s k r ę t y !!! - przepisy !!! - patrz.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 07:54 Zgodnie z przepisami MUSZĄ BYĆ. Czy MZD beknie za ich brak? ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1) z dnia 3 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach Na podstawie art. 7 ust. 3 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2003 r. Nr 58, poz. 515, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje: § 1. Szczegółowe warunki techniczne dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunki ich umieszczania na drogach dla: 1) znaków drogowych pionowych - określa załącznik nr 1 do rozporządzenia; 2) znaków drogowych poziomych - określa załącznik nr 2 do rozporządzenia; 3) sygnałów drogowych - określa załącznik nr 3 do rozporządzenia; 4) urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego - określa załącznik nr 4 do rozporządzenia. § 2. 1. Dopuszcza się umieszczanie na drogach znaków drogowych pionowych wyprodukowanych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, które nie spełniają określonych w nim warunków, nie dłużej jednak niż do dnia 30 czerwca 2004 r. 2. Znaki, o których mowa w ust. 1, zostaną zastąpione znakami spełniającymi warunki niniejszego rozporządzenia w terminie do dnia 31 grudnia 2010 r. 3. Znaki drogowe poziome niespełniające warunków określonych niniejszym rozporządzeniem, umieszczone na drogach przed dniem jego wejścia w życie, zostaną zastąpione znakami drogowymi poziomymi spełniającymi warunki niniejszego rozporządzenia w terminie do dnia 31 grudnia 2008 r. 4. Sygnały drogowe nadawane przez sygnalizatory niespełniające warunków określonych niniejszym rozporządzeniem, umieszczone na drogach przed dniem jego wejścia w życie, zostaną zastąpione sygnalizatorami spełniającymi warunki niniejszego rozporządzenia w terminie do dnia 31 grudnia 2008 r. 5. Dopuszcza się umieszczanie na drogach urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego wyprodukowanych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, które nie spełniają określonych w nim warunków, nie dłużej jednak niż do dnia 30 czerwca 2004 r. 6. Urządzenia bezpieczeństwa ruchu drogowego, o których mowa w ust. 5, zostaną zastąpione urządzeniami spełniającymi warunki niniejszego rozporządzenia w terminie do dnia 31 grudnia 2008 r. § 3. Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: L e w o s k r ę t y !!! - przepisy !!! - patr IP: *.gprs.plus.pl 05.11.08, 20:43 Sorry no moze skret w lewo jest bardziej skomplikowany od prawo.. ale nie przesadzajcie. Przepraszam, gdzie w naszym miescie nie ma znakow do lewoskretu? Moze i zmiany swaitel nie sa odpowiednie, ale jakos oznakowanie jest jako takie. Nie pisz, ze chcialbys sygnalizacje swietlna dla lewoskretu, lepiej przeciez wybudowac jeszcze kilka pomnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gainek Re: Niebezpieczne ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 00:03 Sciegiennego:waska, krzywa, bez chodników,przejśc dla pieszych,pamięta czasy zaborów Odpowiedz Link Zgłoś