Gość: tik Pościgi z reguły są tragiczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 14:08 Dlatego nie powinno się donosić na kierowców. Policja jest w tym zakresie bezwzględna i bezmyślna albo po prostu brak im odpowiedniego profesjonalizmu. To bezmyślne gonić nietrzeźwego kierowcę i stwarzać zagrożenie dla niego i postronnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Jeździłem samochodem po ćwiartce wódki 17.12.08, 14:48 "Zakładam te 0,8 promila i od razu chce mi się śmiać. Wszystko jest rozmazane, zaokrąglone, osoby stojące obok widzę podwójnie. Patrzę w bok na stadion. Prosty dach jest dla mnie zaokrąglony. Patrzę przed siebie na pachołki, widzę je podwójnie." po trzech piwach to chce mi się iść do toalety i idę prosto bez takich jazd, nie przypominam sobie abym kiedykolwiek widział po alkoholu podwójnie, a na pewno nie po kilku kieliszkach wódki nie to, że pochwalam jazdę po alkoholu, ale problem jest nie z odmiennym widzeniem, ale raczej z czasem reakcji i ocena odległości a nie z takimi rzeczami jak są tu opisane Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Duża przesada !!! 17.12.08, 15:20 Poziom 0.8 nie powoduje znaczących zmian u człowieka. W USA w wielu stanach jest to górny dopuszczalny poziom alkoholu, kiedyś było 1.0 a w Kentucky nawet 1.2. Tutaj jest bezpieczniej jeździć, mimo że połowa kierowców wieczorem może mieć 0.8, niż w Polsce między trzeźwymi. Nie pochwalam jazdy po alkoholu, sam nie jeżdżę nawet po winie (może czasami) ale uważam że przesada w propagandzie jest szkodliwa bo ośmiesza sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genek z Łazienek Jeździłem samochodem po ćwiartce wódki IP: *.pekao-fs.com.pl 17.12.08, 15:23 Co za bzdura ! Oczywiście pijany za kierownicą, to potencjalny morderca i nie ma dwóch zdań, trzeba tępić jak robactwo. Ale ćwiartka wódki i 0,8 ? To chyba ten gość ze 30 kg ważył :D Swoją drogą miałem okazję założyć ten sprzęt i gwarantuję, że wrażenia raczej, jak po półlitrówce (bez zakąski) i to popijanej piwkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzek Nosiłem takie okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:02 Dawali nam je na kursie; kupa śmiechu była, ale w to że "symulują" one 0.8 to nie wierzę. Przeciętny facet nawet bardziej wstawiony może się poruszać mniej więcej po prostej, a ja w tym wynalazku bałem się zrobić kroku, bo podłoga gdzieś daleko uciekała. W takich okularach to można odtworzyć stan faceta z gorzkiego dowcipu, który na pytanie policjantów "jak mógł w takim stanie wejść do auta" odpowiada "koledzy pomogli" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Idiotyczny jest ten sondaz. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.08, 17:40 Jakis przyglup go chyba splodzil. Pomiedzy dzwonieniem na policje (jak wy to mowicie kapowaniem), a udawaniem ze nie widze, jest jeszcze sporo mozliwosci. Wystarczy posiadac kilka zwyklych ludzkich odruchow. Chyba, ze one juz tam miedzy Bugiem a Odra zaginely. Odpowiedz Link Zgłoś